Flöjten och klarinetten.

Efter år av väntan har jag ikväll, av bortglömd längtan, äntligen spelat tvärflöjt. Spelat och spelat.. det tog ett tag att ens få redigt ljud ur den. Det är Elina som har med sin ända från Norrland. När jag i lill-trean skulle börja spela ett instrument (efter en avslutad fiolkarriär) valde jag tvärflöjt i första, och klarinett i andra hand. Jag är dock glad att jag fick klarinettvalet och höll i den i 6,5 år. Den var starkt ogillad den sista tiden(!) Men efter att ha hört Elina spela Du är en bön på sin tvärflöjt är jag serri taggad att ta hit min klarinett!
Jag och Elina ska ha konsert i kapellet. Jag har ju inte spelat på fem år, det jag glömt ska övas upp. 

Jag spelar spanien på Elinas fina flöjt.

Bygg huset på en stadig grund.

Det händer så mycker hela tiden att jag nästan aldrig sitter vid datan längre. Dagarna fylls av lektioner, samtal, träning, promenader, food, andakter, övningar. Lite allt möjligt bra! Zumba och core också! Just nu har jag endel funderingar på sommaren om jobb och sådära. Ska jag till fjälls eller jobba hemma i Värnamo. Kommit på att det inte är så mycket att fundera över förrens jag får svar om det blir något jobb eller ej. Det är gött då jag kommer till insikt. I morse fick vi i uppgift att skriva ett brev till Gud om våra funderingar, tankar, oro och tacksamhetsämnen. Det var allt nice. Även att Gud redan vet allt jag funderar på så är det skönt för mig själv att få ner det på ett papper, och det hjälper mig att sortera lite. och att verkligen ge bort det för en stund. Vad är det egentligen som är viktigast för mig? Vad är mina drömmar, vart vill jag komma och ta vägen. Vart vill jag landa.
Viktigt är iallafall att jag bygger mitt liv på en stadig grund, som håller.

Bygg inte hus på en sandig strand, bygg inte hus på grus.
Kanske verkar det okej, men en dag du ångrar dig,
du får bygga huset en gång till.
Du måste bygga huset på ett berg.
På en stadig grund som inte rubbar sig,
så när stormen piskar på har du frid i huset ändå.


Våren är här med sol och fågelkvitter.

Volleyboll RM.

I torsdags spelade vi regionsmästerskap i volleyboll bland folkhögskolor. Det var heldag med start kl. 8,30 och slut kl. 19. En dag fylld av glädje, skratt och bra spel! Hur kul som helst! Det var hela 20 lag med i turneringen, represtenterade från ca 10 olika skolor. Först spelade vi gruppspel, sen gick ettan och tvåan i gruppspelen vidare till slutspel. Hjälmared 1 -represtenterade av mig, Elin, Anna, Petter, Viktor, Ludvig, Zacke och Simon tog hem vartenda set den här dagen. Grymma! :D
Hjälmared 1 mot Södra Vätterbygden 2.
Judit, Lisa och Victor!

Lisas lag, Södra Vätterbygden 1 kom 4:a i turneringen. Hejade av hela mitt hjärta, jag var så grymt nervös när de spelade. Hade varit så kul att mötas i finalen, men de förlorade semifinalen med 3 ynka bollar i tredje set mot dem vi spelade final mot.
Elin och jag!

Vinnarna är Hjälmared 1.

Guldmedaljen väger tungt, den är redan upphängd på hyllan i mitt rum på Hjälmared!

Allt gött på en och samma dag!

Vilken toppenonsdag, sannerligen!
Vi fortsatte prata om Fastan på Åsas lektion -Bön och andliga övningar. Efter halva lektionen gick vi till kapellet där vi fick lyssna på en låt med Samuel Ljungblahd, lyssna, skriv något värdefullt om en annan person. Det var så bra att skriva till någon annan, och så roligt att få sen också. :) Efter fikat bytte vi ut Kristet Liv mot resurstid.. Vi har en Årsbok, ett Öppet Hus och två gudstjänster att förbereda. Den lektionen ägnade jag åt att välja ut bilder vi eventuellt ska ha med i Årsboken.

En lastmoppe som vaktis har hade vatt nice!

Onsdagar slutar vi vid lunch. Efter att ha städat tränade jag och Petter. Kanotrundan med intervaller. Vilket träningspass! Gött! Snabb dusch för att sedan cykla (hurra!) in till city. Där köpte Petter en födelsedagspresent till kompis Evelina. Han köpte också ett par nya trummkvastar. (Ser ut som massa ihopsatta trägrillspätt..) På Maxi fann jag slutligen något jag letat efter sen i höstas. Jag älskar ju Havredryck.. och äntligen har Havregurten kommit till affären!!

Snart ska jag testa den efterlängtade Havregurten!
Ska se till att göra det med Lisa, då hon är den enda jag känner som gillar havredryck på samma nivå som mig själv.

Hemma lagom till middagen. Lax, gött! Kapelltid med lovsång och bön. Hej då till Emma som åkte till London för en week-end. Sen häng med Petter och Kristofer där det blev hårdrock- och tvspelssnack. :P Vi hade iallafall ett spel gemensamt, Midtown Madness! Ingen av dem hade dock spelat Crock på playstation. Ner till hallen 20,45. Därinnan blev jag nästan skrämd till livet då jag trodde det stod en mördare ute i hallen hos oss. När vi kom till hallen blev jag mer lättad då det bara var Frida som vatt uppe hos oss och släckt...
Ikväll har vi spelat volleyboll igen. Laget består av mig, Elin, Anna, Petter, Zacke, Simon, Viktor och Ludvig. Sicket team!! Pratat med Lisa också, de åker från SVF kl. 6,30 imorrn. (Lärde mig den norrländska stavningen precis). Känns riktigt gött att vi har turneringen här på hemmaplan måste jag säga. Vi behöver inte gå upp extra tidigt vi. Känns som jag har sovmorgon nu ju. 7,22. Yej. Åh, det ska bli otroligt skoj tycker jag!

привет

Idag fick jag ett vykort på posten. Ett vykort där inledningen låter.
"Hej Lina! Vi skickar en hälsning från ett stort, märkligt kyligt och grått Ryssland."

Första, och vem vet, kanske enda vykortet jag fått och kommer få från Ryssland. Jag har inte blivit speciellt stark i tanken att åka dit iallafall. Det verkar ju som sagt mest grått...

Tack Lisa och Victor! Gött ni hade det så bra!

Jag börjar fundera vad Victor har för inflytande på Lisa när de kollat två fotbollsmatcher inom en vecka! Varav en Europe League. Käre tid, vart är vi på väg. Fotbollen kommer närmre och närmre.

привет är ryska ordet för hej!

Vårpremiär på cykel!

Jag är sannerligen lite trött. Vi har sovmorgon på måndagar nu, men gick ändå upp tidigt för att lyssna på Elina och Sofias morgonandakt. 2 h ledigt sen. Valet stod mellan att ut och springa, eller sova. Märkte på vägen upp till Smedjevinden att det inte skulle ge någon vidare effekt, inte på psyket iaf, att träna så jag somnade bums. Hur skönt var det inte då. Väldigt!
I skolan sen pratade vi om Romarbrevet och Paulus. och eftermiddagen gjorde vi på grupparbetet om Kolosserbrevet. Jag, Petter, Ylva och Elina. Typ klara, nice.
Nu kom jag och Elin precis hem från ett zumbapass på gymmet. :) Var flera veckor sedan vi var där. Så kul!! Bästa idag var dock att äntligen ta fram cykeln igen!! Åh, vad jag älskar att cykla. Helt fantastiskt. Åh, vilken känsla!! Nu ska jag till hallen och spela volleyboll. Vi ska träna inför torsdag! Sen ska det bli gött å duscha och äta. Jag är som sagt lite trött.


Cradle Mountain, Tasmanien. 

Tro. Hopp. Kärlek.

Jag är så glad! Helgen är så bra! Att Emma och Hanna kom hit. Vädret har varit underbart. Alingsås i sig är verkligen en superfin stad. Hemafton igår var jättemysig. Idag var vi ett gäng på gudstjänst i Lutha i Borås. Lovisa, Frida och Karro sjöng fina sånger, och vår fantastiska lärare Hanna predikade om hopp.  

Hemafton med tema mustasch.


Efter middag i Kungsflygeln bjöds vi hem till lärarna Jonathan och Åsa för fruktsallad och gött häng.


Gudstjänst i Lutherska Missionskyrkan, Hanna predikade om hopp.
Tro -kors
Hopp -ankare
Kärlek -hjärta

Vet ni varför hopp har symbolen av ett ankare?
I Hebreerbrevet kapitel 6 står det:
Detta hopp är vår själs ankare. Det är tryggt och säkert och når innanför förhänget, dit Jesus öppnade vägen för oss då han blev överstepräst för evigt.

Templet förr hade två rum. Det heliga och det allra heligaste. Det allra heligaste fick bara översteprästen gå in i, en gång om året. De två rummen skiljdes av ett skynke, men då Jesus dog på korset revs skynket mitt i tu, och öppnade för alla människor.

Hoppets symbol är ett ankare. Detta hopp är vår själs ankare, ett ankare som är tryggt förankrat i det allra heligaste. Innanför förhänget.
Som besökare på Hjälmared ser jag det obligatoriskt att gå runt sjön. Det gjorde jag och Hanna idag när vi kom hem från Borås. En mycket trevlig promenad. Jag är så glad att jag varje gång ser hur vackert det verkligen är i naturen här omkring. Oavsätt väder är det så fint på sitt speciella sätt. Sol eller molnigt. Snö eller regn. Vindstilla eller blåst. Åska och orkan. Stilla sig vid sundet, titta in över Lilla Färgen, och ut över Stora Färgen. Det går bara att tacka och njuta.Lördag 19 mars.

Härlig frisk luft hela dagen! Jag sprang kanotrundan i morse, tänkte på sprint SM så jag ökade endel efter hälften, gick redigt bra! :) Varit lite seg i löpningen efter Vasan tycker jag. Men idag gick det allt bra! Frukost med tjejerna, Emma testade den coola gröten. Sedan promenerade vi in till stan. Tog ungefär en timme. Alltså vilket underbart väder dagen bjudit oss på! Fantastiskt vilken skapelse! Är så mycket vårnytt i affärerna, så kul! Jag köpte mig ett par solglasögon på MQ och ett par mysiga innetofflor från Canada Snow på Scorett som jag kollat på sen innan jul. Tyckte det var dags nu.  Vi åt lunch på Café Viola. Då mötte vi även upp med Emmas vän Sara. Mysig tjej. Jag fann tillslut också en födelsedagspaket till Lisa på sin 20-årsdag. Hon kommer hit på torsdag för att medverka i volleyboll RM för Folkhögskolor! Så roligt att jag får träffa syster på sin födelsedag!

Vintern kom.


Vackert vid Gerdsken.


Söta Hanna, lunch på Café Viola.
Jag åt en väldigt god räksmörgås. Brödet var precis min style, tunt supergrovt. Pappa, sånt du gillar. 

Sen kom vi till den stora händelsen idag. Emma tog beslutet att ta hål i öronen. Hon bokade tid när vi kom till city. Sen ladda vi med shopping och lunch innan ord slutligen tog sin handling. Tjejen på Nikita, som stället heter, var väldigt trevlig.


Lättad Emma. Det gick fort och var inte alls så smärtsamt som hon föreställt sig.


Vi promenerade hem, då var det mer vårlikt igen. Ingen snö på vägen.
Snart ska jag ta fram min cykel, hurra!!Ner till bryggan och sjön. Är det inte fantastiskt!

Nu har jag och Hanna lämnat av Emma vid busstoppet, hon är påväg hem till Jönköping igen. Så kul att hon kom hit och hälsade på! Är alltid roligare att berätta om platser och personer när man själv har besökt det tycker jag. Ikväll är det hemafton med tema mustasch.. Jag och Hanna ska börja förberedelserna snart..


En fin kväll.

Åh, härlig kväll. Såklart bakade vi scones. Är sannerligen en av de bästa traditionerna. Mys. mys. Te och massa gott prat. Simon har skrämt mig och Elin hårt ikväll, hängande utanför fönster, och "fish ate duck". Jag har ont i halsen.


I morgon ska jag, Emma och Hanna in till city. Yeh.

Stor är Din trofasthet.

Besök.

I helgen får jag hjärtligt besök. Hanna Andersson och Emma Karlsson komer hit till mig!
Så roligt och mysigt vi ska ha här på Hjälmared. Snölandskap som det är också. Blev allt förvånad när jag tittade ut i morse och såg ett vitt täcke av snö utanför. Funderade snabbt om jag verkligen blev positivt överraskad. Men snö är alltid snö. Härligt i alla tider! :D
Var sak har sin tid. Nu är det åter dags för snön!

Om tjugofem minuter ska jag möta Hanna vid bussen! :D och halv sju kommer Emma! :D 

Ananaspaj-bak hemma hos Emma i januari.

Vi har börjat med jätteintressant undervisning i Själavården, sorg. Bemöta sorg och samtal.
I em har vi ett gäng tränat volleyboll. Gött spela ihop sig mer och mer.

Volleybollträning!

Ikväll har jag varit och tränat volleyboll med Elin och hennes lag!
Tänk att efter fem år skulle jag komma att träna volleyboll på riktigt igen! Jag hade väldigt roligt med övningar som 2-boll och diagonalspel. och ett härligt, gott gäng med tjejer såklart! Sista tiden spelade vi match, med positioner. Haha, det var allt lite virrigt, tur girlsen kunde ha reda både på sig själva och vart jag skulle ta vägen! Jag lärde mig endel om det må jag säga, kom ändå mer till insikt hur det hänger ihop med positionerna och sådär. Även att det fortfarande är en vetenskap i sig. En kul kväll med träning och skratt!
Nu är jag dessutom ännu mer taggad för Folkhögskole RM i volleyboll nästa vecka! Hinner jag imån ska jag träna volley här i skolans hall! Jag fick återanvända mina knäskydd igen, det var allt nice! Tur jag tog med dem hit. :)

The Bibles.
Volleybollaget på Hjälmaredscupen i höstas.

Annars är allt fint! Det är så gött att vi kommit igång redigt med skolan igen. Idag har vi hållt våra tal för varandra i halvklass. Jag snacka om tillit. Vi har också börjat förbereda för Öppet Hus den 9 april. Vi har läst texter, fått bra diskussioner, undervisning, bön, andakter. Promenader, löpning, mer volleyboll. Samtal, tekvällar.

Nu är det snart dags att sova. Ska skriva dagboken, och läsa lite i min nylånade bok
Om Godhet och varför den gör all skillnad i världen.
Skriven av Desmond Tutu och Mpho Tutu. En väldigt god bok!

Skola.

Idag börjar jag skolan på riktigt igen. Det var fyra veckor och en helg sedan min sista rediga lektion. Veckor av sportlov, lite praktik och fjällen med vasaloppet. Det är spännande och kul att komma igång igen, men det känns ju lite ovanligt. Vi har fått en ny lärare, Elof (Tobias Herrström). Han ska ha oss i Nya Testamentet. Idag på förmiddagen berättade han för oss allmänt om Paulus brev, nu i eftermiddag ska vi i grupp, börja arbeta med breven.

Upptäckte idag att jag fått en till fisk på min lista som jag ogillar. Strömming.

Släktbesök!

Idag har mamma, pappa, Maggan, Lennart, Kjell och Johan varit här på Hjälmared och hälsat på! Så mysigt och roligt! Vi åt lunch i herrgården. -ris och kycklinggryta med grönsaker. Riktigt gott! Vi titta till sjön och isen. Promenad genom området och Smedjevinden med mitt fina rum. Därefter åkte Kjell, Johan, Maggan och Lennart. och jag, mamma och pappa gick på promenad runt sjön. Alltid fint. Sedan fika hos mig.

Min söta mor i sin födelsedagsjacka. ;)


Pappa fick upptäcka isberget på nära håll!


Sundet, vilka vyer.

I morse gick jag, Julia och Sara till stan på gudstjänst i pingst. Redigt bra, och trevliga människor och kyrka!

Vandring och fika.

Idag fortsatte jag vandringstemat då jag och Julia vandra upp till Blåtjärn. Gölen som vi i vandringsgruppen gjorde fikastopp vid i onsdags på vår trip. Den ligger inte speciellt långt från Hjälmared. Jättefin vandring dit, och platsen är hur vacker som helst! Jag är så glad att äntligen upptäckt stigen jag så länge tänkt ska finnas där uppe på höjderna, norr om sjöarna Lilla och Stora Färgen.


Fikapaus.


Jag och Julia!


Vi gick i terräng. På stig, över is och vatten.


Off road.


När vi lyssna var tystnaden total.


Ett och annat hoppkort, såklart.


Stora Färgen ligger tryggt omfångat i dimman.


Cool is och cool Julia!

Det blev en tvåtimmarspromenad ute i det fria. Härligt härligt.

Laserdome.

Vilken skräckupplevelse. Mörkt rum med färgade lampor, rök och skum musik. Två lag med 5 personer i varje, massa småväggar som labyrinter där man skulle gömma sig och lura på sina fiender, smyga runt för att skjuta på dem. Poäng då man träffade bröstet, ryggen, axlarna eller vapnet. Vi spelade 2x 20 minuter. Det blev endel skrikande kan jag säga. Elias och Julia var grymma, rätt som det var blev man (skriver man, då detta gällde alla i mitt lag) träffad av någon, utan att ens ha sett dem. Efteråt fick vi se statistik med poängen. Rött lag: Elias, Julia, Robin, Sindi och Sofia, vann båda omgångarna. och av alla 10 kom jag på 5:e plats av högst poäng. 4500 närmare bestämt. Stolt. I mitt lag, det blåa var det jag, Emma, Petter, Viktor och Matilda. 
 
Reklamaffischen till Laserdome i Borås.
Dock skulle man inte ens hålla händerna sådär. En ska vara (nu skulle jag vilje veta vad den delen egentligen heter på vapnet..) ena handen ska vara under, längre fram iallafall.

Jag ska aldrig i livet bli någon agent, spion eller ens polis. Tänk de som är med om liknande sådana här händelser, fast det handlar om riktiga vapen och smygande. FY!

Borås.

I morse var jag ute och sprang runt sjön. Härligt med en morgonrunda i solskenet med vattnet precis intill fötterna. Frukost, och nu ska vi strax åka ett gäng till Borås och spela laserdome.. Inte riktigt vad jag egentligen känner dragning till, smyga runt och skjuta. Men någon gång ska allt bli den första. Vi är förresten lediga från skolan idag.


Hurra hurra hurra till faster Maggan som firar födelsedag idag!!

Kata Tjuta, Australia. Mars 2010.

Vandring på fettisdag.

Idag har vi vandrat i Petters hemtrakter, Asklanda-Ornunga.
Halleluja vad vackert. Vi gick en fin runda i fantastiskt väder. ca 9 km. Efter en kvarts vandring kom vi till Ornunga gamla kyrka, en vit stenkyrka som byggdes i slutat av 1100-talet. Johannas pappa, som är från byn kom dit och berättade för oss om den. Snacka om grov dialekt. För att citera Pite-Elina "Jag förstod ingenting av vad han sa! Efter 5 minuter slutade jag lyssna, det var ingen idé att ens försöka."
Ofta man säger [örjel] till ordet orgel, liksom. (Okej att jag själv uttalar det [åjel] ser i och för sig rätt fail ut det också...) Att gå på Ornungasjön var verkligen vackert. Och nu såg jag skidspåren där som Petter åker skidor på! Vi kom till en gammal  mjölkvarn som en annan man berättade historia kring. Högt och fint landskap där vi vandrat idag alltså. Jag älskar långa syner. Lunch åt vi utomhus. Lagade fisk i foliepaket. Lägg firrefilén på folie, krydda, på med körsbärstomater i halvor, dill, smör och ännu mer salt. Packa ihop och slå in ett till folie. Lägg på glöden i en kvart. 


Asklanda kyrka. Där vi parkerade.


Vi beskådar Petters hoppbacke.


Fina tjejerna Emma och Elina.


Fika på kyrktrappen till Ornunga nya kyrka.


Njuter av solen vid kvarnen.


På hygget, i solen, med goa vänner. Hur bra!


Ut ur skogen på denna fina väg.

Vi kom tillbaka till Hjälmared kl. 15,45. Då stack jag och Emma ut och sprang runt sjön. Fint! Men jag kände mig lite sleten (på västgöta dialekt -schleten.) och småtjock i halsen. Är nog från vasan. Semlor idag. Sötaste jag beskådat!


Se lillsemlan.

Efter middagen kollade jag, Emma och Sofia på Bridget Jones's dairy. Nae, jag gillar inte Bridget alltså. Emma och Sofia skrev sedan ett skånsk-svenskt lexikon! Härligt. Fantastisk andakt med Emma, Ylva, Kristofer och Sofia ikväll. I morgon ska vi gå en långpromenad till Mjörn och tillbaka. Ca 17 km. Blir nice!

Go. go. go. ett fantastiskt go.

Efter 3,5 veckor av lov, praktik och fjällvecka är jag nästan tillbaka i verkligheten igen. Måste berätta att jag är lite seg på att skriva här på datan nu, fingrarna löper inte så snabbt, känns som jag vänjt mig av nu efter en vecka och 2 dagar utan... Inte för att jag är en vidare snabbskrivare, men fortare än så här brukar det faktiskt gå. Skulle egentligen inte satt på datan nu ikväll, om det inte skulle vatt att jag behöver beställa linser. Så nu sitter jag här, fast som man blir. :P

Nu är jag hemma på Hjälmared! Det känns så bra! Kom hit kl. 17,45 efter tåg från Skövde. Plockat upp grejer, pratat och haft mysig tekväll. :) Åh, vad kul det var att träffa vännerna!
Vasaloppet igår gick verkligen hur bra som helst. Kroppen, skidorna och vädret. Åh! Jag blir salig!! Världens största och äldsta skidlopp, det är sannerligen fantastiskt!
Den här veckan har vi temavecka på skolan. Vilket innebär att tisdag och onsdag ska jag och några till ut och vandra! Så kul! Hoppas jag inte har så mycket träningsvärk imån när jag vaknar. Var allt lite stel på morgonen när vi vaknade idag. Jag ska berätta mer om Vasaloppsveckan senare. :)

Goooooooo VASALOPPSVECKAN!


RSS 2.0