Besök hos Emma.

Gudstjänst i Fjällstugan i morse med Lisa, Robin, Markus, William och Oskar. Där träffa vi även Emma och Moa. Nu är jag och Lisa hemma hos Emma där det gratineras enchiladas och sedan blir det ananaspaj.
Fantastisk vinterdag idag, vilken strålande sol vi har! :D

Jönköping.

I helgen hälsar jag på syster-yster i Jönköping.
Ska bli riktigt mysigt och skoj.

Show ikväll med biblarna och musikarna. Imån mys på stan. Sen ska jag finally träffa hennes pojk också, Robin.

Heja kanothajk!

Premiär på skridskor.

Söndag 23:e. Skridskor på Mjörn med Tim. Hur fantastiskt är det att åka långfärtsskridskor med solens ljuva strålar och en himmel i det vackraste blått. Aktiviteter bland människor av skridskor, pimpelfiske, fika och korvgrillning. Små barn som åker, leker och ramlar på isen.
Jo, det var allt riktigt härligt!

Two chicks in Trollis.

Trollhättan fredag-lördag. 21-22 januari. Vi började vistelsen med prat och te i Christins fina lägenhet. Hon har lyckats riktigt bra med sin inredning och fått Christintoutch på rummen. Vita väggar. Svarta och lila detaljer. Toaletten är riktigt nice med inredning i rött. och tjejernas dröm, a walk in closet.

Sedan gick vi för att kolla in omgivningen. Högskolan ligger bara 4 minuters gångväg från lägenheten. Fin skola.
City center där emot var inte speciellt vackert. En bred gata utan några vidare affärer. Jag gillar inte att de stora shoppingcenterna ska tvinga bort affärer i centrum. De har några mysiga inredningsaffärer iallafall. Nice. Det blev ett te inhandlat för mig, kustfägring. (gåva till Johanna som skjutsade mig till Christin).

Chai latte på Espresso House.
 

Te och chokladkaka för Christin.


Hem för middag.


Food. Kycklingpastagryta med pesto, champinjoner och körsbärstomater. Hur nice.

Kvällen var ett äventyr då vi skulle kolla på film. Okej, jag vet att det är illegalt, och att vi just snackat om olika typer av synd i skolan gjorde inte saken lättare för mig.. men jag och Christin bestämde oss att ladda ner en film.
Steg 1. Vilken film ska vi se?
Steg 2. Hur laddar man ner en film?
Steg 3. Hur gör man för att få upp filmen i tv:n?

Nae, det är var sannerligen inte enkelt! Christin var tvungen att ringa kompis 1.
"Hej, jag och Lina ska ladda ner en film. Hur gör man?" Vi gick in på nånting, finner finally filmen med svensk text, och klickar så den börjar laddas. Sen då? Jo då fick vi inte upp någon bild, bara ljudet på filmen. Ringer kompis 1. Vi har ingen aning om varför det inte fungerar. Försöker, klickar och klickar..
Vi ringer kompis 2. A vi ska ladda ner ett program.. Gör det. Ringer kompis 2. Fler instruktioner. Vi får filmen i datan. Weii. Stora framsteg för två otekniska tjejer. Men sedan då.. Hur kopplar man datan till tv:n?
"Här är en sladd, den använde vi förra gången" säger Christin. Vi försöker finna ett hål i datan där den lilla gula änden på sladden ska i. Sladden går inte i. Vi kopplar in (vad vi sedan fattade var mikrofondelen av sladden) i datan. Jag vet iallafall att skatkontaktdelen ska in i tv:n. Men i vilket av de två uttagen? Ett är upptaget av en annan kabel. Ut och in, ut och in. På kontakten finns det alternativ också. Man kan välja en liten spak "out/in" mmmhmmm. Vad nu det betyder. Vet vi fortfarande inte.
Test att få in guländen i datan, den här gången funkade det. Yey! Sedan hände lite andra konstiga grejer och fler tekniksamtal till kompis 2.
Tillslut, efter två timmar (Lets dance hann både börja och sluta och lite till) fick vi upp filmen på tv:n. Texten var dock suddig och bilden täckte halva av Christins tjocka tjock-tjock tv. Innan den sätts igång råka jag kliva på ljudknappen. Men det gick fort att ordna. Here we go. kunde börja kolla på filmen. Letters to Juliet. Efter lite mer än hälften försvinner bilden. Neeej. vad hände? Jo, det vara bara batteriet som dog på datan. Tips att ha laddaren i nästa gång. Då upptäcker också Christin att texten inte alls är suddig på dataskärmen och utbrister.
Lina, vi kan ju kolla på texten här på datan!
Hur tänkte hon där... kolla på texten i datan, och filmen på tv:n. :P

Film, te, ananas, torr sockerkaka och chokladhjärtan. Det blev en väldigt komisk och trevlig filmkväll!

Lördag spenderade vi på en solig långpromenad utmed kanalen. Riktigt vackert.
 

Go go! Fann en kontroll!


Minigolf på Spikön. (öppnar åter 1 maj).


Balansgång på snöstig.Mysa med snö kan man också göra. Snygga var de iallafall.


Posa på bryggan.


Istappar som vi älskar!
Efter promenad gick vi hem och bakade oss scones. Alltid rätt. Scones, te och frukt.

Riktigt mysiga dagar hos Christin, toppen!

Trollywood.

Här kommer en hälsning från Trollywood. Solen skiner och det är kallt. Vänskapen spirar till min vän Christin som jag hälsar på. Riktigt nice att äntligen komma på besök.
Efter skolan åkte jag med Johanna och Annie hit. (klasskompisar som dagligen pendlar från Trollhättan till Hjälmared.) I em har jag och Christin gått i stan, chai latte på Espresso House. Mys! Nu har vi just ätit middag. Pastagryta med kyckling, champinjoner, körsbärstomater, creme fraiche och massa pesto. How nice! Snart ska vi se om vi kan få igång filmen
Letters to Juliet. Christin ringer just nu Småland för lite hjälp. ;)
Taylor Swift sjunger soundtracket. :)

Hej hej!

Gymbrudar.

Nu ska jag och Elin till gymmet och fasta till våra muskler. Måste börja tänka på gäddhänget som kommer smygandes med åren. Skämt å sido.
Det ska springas på löpband, crosstrainern och rodd. (Bra för vasan!)
Dessutom ska jag återinviga min utomordentligt snygga rosa pulsklocka som hatt slut på batteri ett tag.

Go for it! hej hej!

Ps 4:9

Jag lägger mig ner i frid och sover.
Du Herre, låter mig bo i trygghet.


Hej hej syster. <3

Fredag.

Massage. häng. skidor. scones och prat. Det gillar vi.

Julgransplundring.

Tjugondag Knut med julgransplundring. Grattis Knut Kvick på namnsdagen!
Övertaggad husmor. skratt. tomtegröt. vörtbröd. leverpastej. klementiner. tävlingar i utökat huslag. Speckles team. Elin, Sindi, Sara, Frida, Jakob, Viktor och jag. ringdans. dumle. knäck. flaggstångsdans. små grodorna. frida i snöhög. [two toes]. äppeltuggartävling x2 (vilket jag vann båda omgångarna ;)) Michael Jackson. korthus. flygplan. nyponte. :)

Skidrapport.

Då har jag gjort första skidträningspasset för i år här på golfbanan.
Kan sammanfattas med:

Oskoterspårat.
Knöggligt.
Isigt under snön i backarna.
Falligt och ramligt.

Inte drömmen direkt. Men det var ändå väldigt härligt att åka skidor igen. Blev ju så många pass förra veckan att jag vande mig mid det. Idag var första gången sen i lördags jag åkte ski. Roligt att Frida hängde med en tur idag också :)
Annars är inte heller träningsunderlaget speciellt bra över huvudtaget. Tränat löpning måndag och tisdag, vägarna är så isiga att jag fått springa fram och tillbaka på Boråsvägen. Där var det barmark och torrt. Nice!

Spårar de inte om på golfis ikväll är jag i stort sätt berädd att ta på mig ansvaret för spårningen. 2:a kvinna iallafall! och jag vet ju hur man spårar!
Heja värnamo, där är det tacka vet jag seriöst!

Hej Hjälmared!

Hej! Ett riktigt fint jullov tog sitt slut och igår åkte jag tillbaka till Hjälmared! 
Söndag: Efter en lugn sconesmorgon upptäckte jag till min förskräckelse att nycklarna till rummet på Hjälmared inte låg i resväskan som jag trodde. Hrm hrm, vart kunde de nu vara då? Jag letade i hela hela huset. Till och med nere på vallarbänken och i kastrullskåpet. Familjen blev involverade och paniken blev större då jag verkligen inte kunde finna dem. Sara som redan befann sig på skolan fick kika in genom den låsta dörren till Smedjevinden, utan framgång. Jag fick numrena till vaktisarna, men de svarade inte när jag ringde. Jag leta och leta hemma. =/ tillslut kl. 14,45 hade Frida kommit hem till Smedjevinden. och det var med stor glädje och lättnad för mig som hon berätta att mina nycklar vilade tryggt i min lilla låda ute vårt kök. Samtidigt som nyckelletandet ägde rum skulle jag ju naturligtvis packa också. Packa som jag alltid säger stort Hurra! till. Not. Men jag fick med det mesta. Alla kläder (som jag såklart inte alls använt hälften av) skidor, träningskläder, väskor, skor, bönor och lite mat. Mmm allt med andra ord. Glömde dock min kam i size onaturligt stor, det svarta linnet jag saknat hela hösten och sist en otroligt vacker groda som jag fick i gåva av Christin. Rackans, den skulle vara pricket över i:et i mitt rum.
.
I natt vaknade jag med en läskig upptäckt. Jag vaknade i tron att jag var hemma i mitt rum i Värnamo (helt på serri) men jag kunde verkligen inte förstå hur rummet var. Jag trodde att jag såg spegelvänt. Vad hde tagit åt min syn!? Så jag börja helt nyvaken och förvirrad känna på väggarna att de faktiskt var där de såg ut att vara. Snedtaket var där, fönstret var där. Men vart var i hela friden var jag nånstans. Jo, det gick upp för mig att jag var på mitt rum på Smedjevinden.
.
Idag är jag lite irrig i huvudet. Kanske är att det känns ovanligt att vara tillbaka när man varit hemma så pass länge. Visst 2,5 veckor är inte alls lång tid. Men det känns ju som det.
I em ska vi ha körövning (ny grej) sen ska jag och Elina ut och springa. O vad jag längtar!
Jag måste ut i friska luften och träna. In med syre och bort med det irriga huvet.
.
Annars är det bra. Det är kul att komma igång igen och träffa kompisarna. :)
Petter är sjuk så jag hoppas han kommer tillbaka idag!

Dates.

Min och Erics senaste konversation, i köket.
.
Eric: Vad, äter du choklad?
Jag: Nae, dadlar.
Eric: Dadlar? Det var väldigt vad mångkulturellt det här huset har blivit.

Stafettvasan 2011.

Team Sandström. Nu är familjen Sandström anmälda till årets stafettvasa.
Med fem delsträckor åker laget hela Vasaloppet. Längsta delen är 24 km lång, och kortaste är 9 km. Stafetten går av stapeln fredagen den 4 mars. (Mmm mammas födelsedag!) Fatta häftigt att fira sin födelsedag i vasaloppsspåren eller!
.
Eric kommer att starta på morgonen i Sälen och efter 24 km växla över till pappa i Mångsbodarna. Därefter åker pappa 24 km till Evertsberg där Lisa glad i hågen kommer stå. Efter 14 km är Lisa i Oxberg och då växlar hon över chipet till mamma som skidar 9 km från Oxberg till Hökberg för att möta mig. I Hökberg tar jag över och skidar de 19 kilometrarna i mål i Mora. :)
Åh, crazy, det här blir ju superkul! Vilken uppladdning till Vasaloppet.Hey Australia.

Hey, idag fick jag paket med posten. Jag har beställt en ny dagbok genom Linnea. Likadan som jag haft -10, och eftersom att den är så grymt snygg satsar jag på en likadan även detta år. Kikki K finns bara i Australia så Linnea har köpt den här dagboken och tillhörande penna i Melbourne och sänt till mig.
Perfekt den kom nu innan jag åker back to Hjälmared på söndag.
Framsida och penna.
.
Baksida.
.
Kolla gärna hemsidan för väldigt fina och inspirerande prylar.

Minus.

Ännu lever våra högt älskade minusgrader.
-0,1 grader idag.
.
Mamma, Lisa och Eric har tagit en tripp till Kalmar. Flytta hem lite av Erics grejer, och sen en shoppingrunda.
Jag och pappa taggar för skidåkning på Amerikaspåret em. Ikväll blir det nya fina spår i Borgen med skotern. We like.

I fäders spår för framtids segrar.

Två månader kvar till Vasaloppet idag!
Gooo Vasaloppet!!
.
Lite pics från Vasaloppet -09.
Dan före dan. Jag och pappa testar glidet på startgärdet. Ser ni backen? :D

Starten. Checka de magiska spåren.
.
Ingen kö idag. Men morgonen efter köades det från tidigt tidigt.
Jag hade flyt, utan att jag riktigt visste hur stod jag långt fram i kön och kom längst fram i ett av spåren i 7:an. ;)
.
Pappa. Han får medalj han. Om man åker på segrartiden + 50 % eller under.
2009: 5 h 42 min.
Här kollar vi på kämparna som kommer i mål på 11 timmar. och då är målet öppet ett tag till. Serri, det här är mäktigt.

Sådära, nu kan vi fortsätta att tagga Vasaloppet. Mindre än två månader.
Go for ski!

En halvvasa.

En halvvasa, 45 km på två dagar för mig.
I tisdags åkte jag ju 21 km skidor på mossen. och igår satte jag nytt varvrekord i Borgen. 10 varv x 2,4 km.
Så mmm, 45 km på två dagar, that's nice! :D Gick riktigt bra att åka igår, och till skilnad från på mossen så går ett varv på elljuset i Borgen så snabbt! och det är så rolig bana att det är superlätt att ta ett varv till, som blir ett varv till som också det blir ännu ett varv. Om man har krafterna till det vill säga. Det är ett krävande spår med dess backar. Men desto mer träning. Sedan sprang jag dessutom hem från Borgen. Jag kom nog in i runner's/skier's high ;D (Älskar känslan, endorfinerna springer runt i hela kroppen. haha).
På kvällen kom Sara, Johanna och Christin hit till mig och Lisa. :) Prat och skratt varvat om ett annat. Riktigt härlig tjejkväll.
.
I eftermiddag kommer Hanna till mig! :D
Nu ska jag ut och springa i snöstormen. Hej hej!
Härliga Entjärnsrundan Trysil.

The room.

Mitt rum är nytapetserat, tack pappa! Du duktiga man som kan allting! Nu ska jag bara hänga in alla kläder och få lite ordning på grejerna. Vilket inte är så bara. Jag behöver det ursnygga trädet, fina, nätta vita hyllor, de rosa marimekko-iittala ljuslyktorna, nya gardiner. (Först ska jag bestämma vilken style jag ska toucha på rummet. haha. gardinerna utgör faktiskt grunden för det.) och endel annat..
Nåväl, det här kommer ta lite tid. Men fint blir det!
Vitt. vitt. vitt. Min favoritfärg i rum!
Taket ska också målas vitare.
Linnea Swedish Design.
Snart kommer läckra tavlan kusin Linnea gjort att hänga på min vägg!

Oups, nu ringde Eric att han snart kommer hem. Och jag som översvämmat både hans och Lisas rum med mina kläder och stuffs..
-Hurry Harry!
-Run Ron!
Var bara tvungen (på tal om att skynda mig lite).
Tycker den lilla Harry Potter-dialogen är så rolig. Haha.
linnea.com.au -kolla där!

Ski och skoter.

Nu taggar jag skoterkörning!
Var ute och åkte skidor på mossen ikväll. 21 km. Jag, pannlampan och ipoden.
(The Script rocks, tack Petter!) Fridfullt skönt.
Släckte lampan bara för att, några gånger. Usch vad mörkt det blev. Tänk hade batteriet tagit slut när jag var som längst bort. Jo jag tänkte faktiskt tanken där ute. Undra hur lång tid det hade tagit att hitta tillbaka till bilen. Tänk hade jag blivit tvungen att tillbringa natten där i snön. Scary. Jag har inga vidare erfarenheter av att sova ute i vintern. Lyckligtvis hann jag runt tre varv i lampans ljus. Innan jag börja åka iväg på första varvet mötte jag tre personer som börja snacka hur proffsig jag såg ut. haha.
.
Känns redan som jag har träningsvärk. Kan det vara det? Den brukar ju komma två dagar efter.. Men kul om det nu skulle vara. Inträffar inte så ofta. men jag måste börja åka lite mer på serri nu. Är ju bara två månader kvar till Vasan!
.
När jag nu ikväll, för 10 min sedan, trodde att jag var som tröttast nämnde pappa skotern. Joo, nu om en kvart ska jag och pappa upp till Borgen för att spåra och köra skoter. Wihoo!

Måndag, ski och Växjö.

Inte en människa gjorde sig förnär, bara jag och far. tystnad såsom två par skidor i spåren. -10. solen på uppgång i horisonten. En lovely morning på Store Mosse.
-
Hem- duscha- frukost. Sedan åkte jag, mammi och pappi till Växjö. -shoppingstaden. Tyvärr hade affärerna inget vidare intressant att erbjuda mig. Jag köpte ett träningslinne på Naturbolaget iallfall. Go indoorwalking. ;)
-
Här kan man se skillnad i shoppingväg:
Jag: träningslinne och nya marimekkoblock+mapp.
mamma: läderaxelväska
pappa: pensel och minilampa till köksfläkten.
-
Lisa kom hem till Värnamo från Tandådalen, Skövde på kvällen. Då blev det chokladfondue med frukt. Sedan systerkvalitetstid. Nice!

Nyår -10.

Gott nytt år!
Firande hos Hanna tillsammans med 16 härliga vänner. Kunde inte varit mer lyckat!
pajbuffé. bönor. musiklekar. minuten. muttrar. ballerinasmulor i ansikten. desserter. nedräkning x3. galna grannar med raketer. kramar. skålanden. ostkrokar. frukt. vita mössor. godis. spotifytävling. skratt. hejdlösa skratt.
Glädjens nyår!

RSS 2.0