The racer.

Ska ut och cykla på the racer nu. Vi är ett gött team som ska tävla i Göteborg på onsdag.

Mäklarpraktikant.

Det här är en väldigt spännande vecka för jag har praktik på
Svensk Fastighetsförmedling. Funderar ju på att läsa till fastighetsmäklare så detta är betydelsefulla dagar då jag får något större inblick i vad mäklaryrket innebär. Jag har verkligen fått träffa många olika människor, från säljare till köpare, mäklare, bankmän och något postbud som tittat in.Tredje dagen idag har jag fått skriva en säljande annonstext för en villa som ska ut till försäljning. Fick riktigt positivt kritik av mäklaren och han kommer använda den i sitt prospekt för villan. Kul!
Som fastighetsmäklare händer det någonting hela tiden och jag har fått vara med på lite olika grejer t.ex. en värdering, skrivning av köpeavtal och besök i villa för framtida annonsskrivning. Det är roligt med blandningen av att följa med på olika uppdrag och att själv få praktisera. Jag har även t.ex. fått skriva och printa ut "till salu annonser" som nu hänger i våra fönster, lägga upp bilder och en annons på hemnet.se, sätta ihop bilder och prospekt som vi har beställt. Fredag blir spännande för då kommer beställningen på mina små projekt + att jag då ska med på visning på en av dem!
.
Länk till villan jag la upp på hemnet:
Här sitter jag och skriver.
.
Olika prospekt.
.
Svensk Fastighetsförmedling i Värnamo.


Smarrigaste vaniljsåsen.

Igår gjorde jag för första gången egen vaniljsås, oj så god den blev! Ni bara måste testa det här receptet, så mycket godare än köpesås, och inte alls krångligt.

Smarrigaste hemgjorda vaniljsåsen till alla pajer:
Du behöver:
•1,5 dl mjölk
•1,5 dl grädde
•4 st äggulor
•3 msk socker
•0,75 st vaniljstång

Så här gör du:
-Skåra vaniljstången och skrapa ur fröna. Koka försiktigt upp grädde, mjölk vaniljstång och fröna. Vispa hela tiden. Plocka upp vaniljstången.

-Vispa äggulor och socker i en skål.

-Häll lite av gräddblandningen över äggvispet och rör om. Fortsätt med lite i sänder tills alltihop är väl blandat.

-Häll tillbaka blandningen i kastrullen och sjud såsen på svag värme tills den börjar tjockna. Vispa hela tiden.

-Häll över såsen i en skål och låt svalna.

Rabarberpaj och äkta vaniljsås, vilken höjdare.

 


Vandring i solen

En heldag på Store Mosse då jag, mor, far, Maggan och Lennart vandrar en vacker runda på 14 km. Kävsjön runt. Blandad tur med tallskog, spångar, nya racer-spångar, mosse, mer mosse, granskog, typisk småländsskog, små slingriga stigar med rötter och trätrall. Stig och spångar fulla av pissmyror var sannerligen det värsta. Större delen av de (relativt små som tur var) partierna sprang jag förbi. Usch, dessa myror.

Efter halva vandringen kom vi till Svänö som är ett av de gamla torpen i nationalparken. Där grilla vi korv och pinnbröd och njöt av vår fina dag. Fantiserade om hur det var att leva och bruka jorden där med kossorna utanför fönsterna och vattnet i brunnen.
Något som var riktigt härligt var att Maggan där möter en av sina arbetskamrater från Borås. De visste om att de skulle till Värnamotrakten, men att de träffas där ute på just den här vandringen, den tiden vi stannat på Svänö var ju bara för roligt!

När vi vandrat större delen kom vi till Fågeltornet och Naturum. Där hälsa vi på björnen Granis som sköts på Björnakullen i augusti -00. Vi kika runt och hörde berättelse om deras stora vitmosseodling där på Naturum. Fika tog vi oss också tid för innan vi promenerade sista biten över den Småländska savannen och avslutade vår härliga dag. 6h var vi ute, riktigt nice, kvällen sen var det skönt att bara ta det lugnt på altanen, äta fruktsallad och dricka te.


Examen

Vi har firat Lisa och Robin på examensdagen! Jag, mor och far åkte upp till Jönköping kl 13 för att möta Lisa, Robin, Gill och morfar Lars för middag. Twincity tror jag bestämt restaurangen heter, den som ligger precis vid Rådhusparken. Hur lustigt att den "vanliga" maten tydligen tagit slut. (kl 14,20 en vacker fredag då i princip hela Jönköping var ute på stan..) men pizza hade de och vi ville inte vänta för att gå till en annan restaurang så det blev då pizza för oss. Vet inte när jag åt pizza sist, är ju inte favoriten men jag är positivt överraskad av den idag. Inte så fett och mäktig som de annars kan vara. Den var god.

Men hur nice är det här sommarvädret!? So awesome nice!! Efter pizzan gick vi till piren och köpte glass. Kulglass med nogger och chocolate chips. Gödigt att sitta där i solen ute på Piren allihop! Vi hann även träffa Markus och Anna som gick i Robins klass. Väldigt kort, men roligt att träffa dem såklart!

Ikväll har jag varit ute och cyklat en sväng. På min vanliga cykel då. Älskar att vi bor så nära landet så man kan stanna och säga hej och titta på kossorna, och plocka en stor bukett av olika blommor i hagen på andra sidan cykelvägen medan solen är i sin väg att gå ner, så otroligt vackert!

Lördag-söndag kommer Maggan och Lennart hit! Vi ska ut och vandra långt på Store Mosse. :) grilla korv och pinnbröd. Kommer bli så nice!


Dagens tänkvärda.

Åh, den här bilden stämmer så överens för hela min vecka vad jag får uppleva då jag jobbar på Västhorja och Ekbacken. Jag är så glad för alla dagar där med kidsen, hur härliga de är och vilken glädje och kärlek de skänker. Tänk att barn sprider så otroligt mycket gott.


Göteborg, så fint.

Jag räknade precis ut, att sedan jag kom hem från Hawaii har jag tillbringat lika många dagar i Göteborg som i Värnamo. Tror jag håller på att bli kär i denna stad.
Sen i onsdags kväll har jag haft riktigt härliga dagar där med så fina vänner. Jag har först och främst hälsat på Amanda och vatt på möhippa för Emma. Åh vilken hippa för vännen! Så kul!! Tackar Sofia, Ylva, Anna och Frida som fixade allt så, så bra! Emma var verkligen så nöjd med påhitten hela långa dagen och det är ju det viktigaste. Gott!

Idag var vi på gudstjänst i Smyrnakyrkan där Amanda spelade i lovsångsteamet. Väldigt bra predikan utifrån Mark 12:28-31 och om "den barmhärtige samariten".
-Hur ska jag göra för att vinna det eviga livet?
-Vilket är det viktigaste budet?

Efter gudstjänsten gick vi lite i stan och åt lunch på Le pain francais. En god grön sallad med getost, soltorkade tomater och valnötter. Dit kom även Elin förbi lite snabbt, åh mysigt träffa henne med!

Nu är jag hemma i Värnamo med tända ljus, rooibos-te och en riktigt, riktigt bra TV-gudstjänst där pastorn sjunger sånger av Johnny Cash. Nice avslut på en fin vecka.

Peace I leave with you, My peace I give to you. Let not your heart be troubled, neither let it be afraid.

-John 14:27


Orientering, etapp 2

Jag har inte kommit in i riktiga rutiner ännu så idag fick jag en liten "dagen-går-i-ett-chock". Inte riktigt så illa men dagen har sannerligen gått i ett. Jobb kl. 7,30-14 på Västhorja vilket var ytterst roligt med alla söta, coola kids. Därefter kl 16 åkte jag och Maria till Maramö för att arrangera etapp två i orienteringstävlingen vid namn "femdagars på hemmaplan". Jag sprang ut med kontroller vi inte hade kontrollenheter till igår, tog 50 minuter. Därefter var kl 17,30 och löparna började komma och startade fram till 18,30. Roligt att träffa folket. Dessutom en orienterare från Linköping som besökte våra skogar. Han har praktik på sjukhuset så det var orsaken till att han är i stan.
Tiden gick och jag, Maria, Leo och Göran väntade och väntade på fyra löpare som inte kom i mål inom rimlig tid. Kl.20 kom en av dem och efter lite info från honom vart han hade sett de andra sprang jag och Maria ut i skogen och hämtade in våra ansvarskontroller. Tog en timme precis. De tre vilsna hittade hem innan oss iaf. Och vi hann hem innan solens nedgång. Kl 21,30 kom jag innanför dörren. Ganska trött och ganska hungrig efter 5,5h hemifrån varav jag spenderar nästan två av dem springandes i skogen. Fint var det och trevligt hade vi iaf.

 


Somliga drar till Milano, andra till skogen.

Hade vatt så nice att åka med mor och far till Milano. Fy så gödigt de kommer ha. Mäktigaste upplevelsen blir nog när de (två olika dagar dessutom!) kommer beskåda Giro d'Italia. Vilken känsla. Pappa kommer nog bli alldeles till sig och få gåshud. Annars ska de turista i staden och åka runt i hyrbilen. De ska också vandra från Monterosso till Vernassa som jag gjorde med bibelskolan för nästan precis ett år sedan, så kul! Underbart vackra Italien.

Själv ska jag ta hand om huset, jobba på Västhorja och Ekbacken. Imån är jag medarrangör för 5-dagars på hemmaplan etapp två som går av stapeln i Maramö. Ikväll sprang jag, Maria och Leo ut med kontroller för det, kommer bli nice! Det är "redig redig" skog där! :) Onsdag drar jag ännu en gång till fina Göteborg. Kommer bli fett!


Ett litet stopp i Jönköping

Hem från Göteborg lämnade vi av Lisa i Jönköping, och där blev det också ett ytterst spontant stopp hos Emma! Så kul! Vilket avslut på en jättefin helg med att hälsa på tjejen i sin nya, fina lägenhet. Gillar den skarpt! Roligt att höra hennes story om Göteborgsvarvet också som hon sprang, på fina tiden 2,05h. Gött jobbat!


Vi är här samlade tillsammans

Haft en riktigt fin dag i Göteborg! (Tänk er att vi klipper in Robin och Zara i bilden också) Uppdatering och fler bilder från varvet kommer! :)


Mot Göteborg

Nu är jag och mamma i bilen till Göteborg. Så kul det ska bli med en helg i kära Götet. Imån ska vi heja fram Eric, Zara och lite kompisar i göteborgsvarvet. Wihoo!! En av de roligaste tävlingar man kan springa tycker jag. Jag har ju sprungit fem gånger, men i år har jag ju inte tränat lika bra för tävlingen så jag är rätt lugn med att jag inte ska springa imån. (även att det kommer spritta i benen och jag kommer fråga mig varför jag inte själv står på startlinjen som 60000 andra runners.) men jag hade känt för mkt press på mig när jag vet hur bra jag sprungit de tidigare åren, viljat mer än jag kunnat prestera så att säga.
Men innan starten imån ska jag och moder cykla till Skatås och träna. Så kul det ska bli att komma dit, finally.
Vi ska sova över hos Lisa och Robin i deras fina lägenhet, vi ska också träffa Maggan och småkillarna vilket ska bli väldigt mysigt. :)


Inhandlat en ny bok

"Jag gillar ordet eftervärme. Det berättar om något som var men som tog slut. Och ändå inte. Inte riktigt. Det är som om det ljusa och vakna och sköna inte riktigt ville ge sig för kvällen och natten, inte riktigt vill ge rum för kylan. Därför sveper de in aftonen i denna blandning. Dagen känns ännu. Och natten kan inte förnekas."

Jag har köpt en ny bok idag. Ännu en av Tomas Sjödin till min lilla samling, jag gillar honom.


Dagens tänkvärda

 

"Då hämtar vi kraft att se det viktigaste och vad som kan vänta och vad som måste ske nu."

 


Psaltaren 91:11

"Han skall befalla sina änglar att skydda dig var du än går."

Jag är så glad för min fina, väldigt gamla tavla. Den ger mig sinnesro när jag ska sova. Som Psalm 4:9 säger -Jag lägger mig ner i frid och sover. Du, Herre, låter mig bo i trygghet.


Klubbmästerskap i Markaryd

Det är så roligt att vara hemma så jag kan orientera igen. Vilken skön sport! Åh, jag tycker verkligen om att springa i skogen och i kombination av att läsa kartan och finna de bästa vägvalen. Fast jag måste sannerligen påminna mig om att hålla kartkontakt hela tiden för annars är det lätt att dra sig snett. Är därför en av mina önskningar är att ha en kompasskänsla inom mig. Pappa har det och jag önskar jag också kunde peka ut väderstrecken bara sådär och springa efter en känsla som jämt stämmer. Åh, det hade sannerligen vatt nice!
Idag har vi tävlat i Markaryd i södra Småland. Så roligt, men rätt bökigt och brötigt i skogen med hyggen, grönområden och mossar. Inte trevligaste terrängen, men trevligare sällskap med klubbfamiljen Stigen. Och tillsammans åker vi buss med Skillingaryd och Vaggeryd som också sprang klubbmästerskap idag.
De flesta kontroller på den 5 km långa banan orienterade jag bra, men två långstreckor kom jag lite snett. Därav att jag påminner mig om att aldrig släppa kartkontakten och vara närvarande i tekniken hela tiden. Ytterst viktigt. Idag då vi hade KM springer vi "öppna klasser" beroende på för vilken klass man vanligtvis tävlar i. Jag, Oscar, Christer och Magnus sprang alla Öppen 8, var ju kul med lite insider-tävling må jag säga! Jag vann iallafall mästerskapet inom klubben i min klass, var dessutom bara jag i D21 haha. (Oscar springer ju H21 och Christer och Magnus en annan något lite äldre herrklass.. typ H45) Som sagt brukar jag vara själv tävlande från klubben i D21 så att springa mot andra klubbmedlemmar var nice!
Nu har vi ätit god lax och druckit kaffe på "Golden gate" (vilket namn hehe), var ett nice place i Markaryd. Trevlig söndag må jag säga! När vi kommer hem sen ska jag kika till rabarberna om det kan bli en paj bakad. :)


Dagens tänkvärda

Åh jag är så full av glädje av att komma tillbaka till Lyktan i Kärda igen. Jag älskar att jobba där! Barnen, personalen och kärleken som finns genom alla, åh det är så gott! Det är så härligt för på kvällen när jag somnar ler jag för att jag ska dit dagen efter, jag ler när jag cyklar dit, jag skrattar när jag är där, och jag ler när jag cyklar hem. Jo jag trivs verkligen, så bra!

 


Svenske skidkungen berättar

Efter jobbet idag (vilket var helt underbart roligt att komma till Lyktan igen!!!) tog jag en tripp till Erikshjälpen och fann lite oväntat boken "I vita spår" en självbiografi av Mora-Nisse. Kan tänka mig att det står många intressanta små stories om vår svenske skidkung.
Mora-Nisse är för mig mest känd som att inneha flest segrar i det legendariska Vasaloppet, av hans tio starter vann han nio. Är ju mäkta imponerande. Sista var år 1953 och det var även samma år som hans skrev den här boken. Att han tog 37 guld i SM visste jag inte om, vilken man! I'm proud of him!


Dopet

Idag är det en månad sedan jag döptes på Pipeline, Hawaii. Vilken magisk dag som jag alltid kommer att komma ihåg. Så välsignad. Åh, jag längtar sannerligen tillbaka ibland. Livet på STN var så annorlunda mot här hemma. Man levde för andra människor och Gud på ett helt annat sätt, jag saknar det här. Men allt har sin tid, som det står i Predikaren 3. Och nu får jag fortsätta livet i Sverige och komma ihåg och gå tillbaka till allting som jag var med om på Hawaii. Så betydelsefulla månader.


 

1 Peter 1:23 For you are born again, but not to a life that will quickly end. Your new life will last forever because it comes from eternal, living word of God.


Koutsläpp och första maj

Betesutsläpp för 80 kossor kunde knappast ske på en mer passande dag än den här soliga första maj. Idag drog jag och Christin till Nennesmo utanför Reftele för att beskåda ett riktigt spektakel. Tänker på kossorna som galopperade och utförde akrobatik på hög nivå, men också på alla hundratals människor som var på gården tillsammans med oss. Aldrig vi kunde tro att det skulle komma så många. Men det är ju ganska exotiskt att besöka en bondgård... Det bjöds på bullar och ekologisk mjölk. Gjorde där ett enormt framsteg då jag smakade mjölk, och insåg att jag gillade! Jag som inte klarat dricka mjölk på flera år, käre tid. När jag och mor var och handlade ikväll var eko-mjölk prio 1 för mig att handla. Wej, :) vi gick även en tipsrunda, kanske vinner vi några coola ko-prylar. ;)

I em åkte jag och mamma till Store mosse och vandrade rundan "Lilla Lövö runt", är ju så exotiskt med krypen som vaknat till liv också. Idag såg vi bl.a. en orm, spindlar, ödlor. Fika på berget och vy över savannen är vackert!


RSS 2.0