Som vår fast det är höst.

När vi kom upp ur tunnelbanan i Harlem igår möttes vi av en fantastisk syn. Som en liten skidbacke där marken var täckt av snö. Att det kan skilja så mycket på södra och norra Manhattan gällande snötäcket alltså. Vi gick på två gudstjänster vilka var väldigt bra. Sen gick vi gatorna neråt en bit och kikade runt i denna stadsdelen.
Sen tog vi subway ner till street 58 som är gatan under Central Park. Där tog vi en fika på det svenska fiket Fika. Kanelbulle och coffee latte. Gott och mysigt.
Att Halloween är stort här nere förstår man verkligen, i var och varannan rabatt har de pyntat med pumpor och ruggiga varelser. Jag har blivit rejält skrämd..

Apple store

Nu befinner vi oss på Apple store vid södra delen av Central Park. Otroligt mycket folk som testar alla möjliga olika appleprylar. Själv skriver jag på en vit Ipad2.. Mamma är ju familjens teknikfreak så får se om hon kommer hem med en sådan här efter veckan. Känns inte helt omöjligt så att säga. Nu ska vi kila vidare ut i staden. Ett besök I Central Park kanske. :) vädret är ypperligt för det nämligen. strålande sol, hurra! Först ska vi dock till en cykelaffär och titta efter skor. Hej hej!

Sol och gospel.

Solen skiner, det är minusgrader och det är snö. Vintern är sannerligen kommen till NYC! Vilken överraskning! Nu har vi just ätit frukost. (Scones varje dag!) Alldeles strax ska vi gå till subway för att åka norrut till Harlem för gudstjänst. Ska bli så nice!

First day in New York.

Att vi skulle få snö här i New York var verkligen oväntat. Men jag gillar ju snö så det är ändå rätt nice. Om än att jag hoppas vädret lugnar ner sig nu dagarna framåt och att solen kan kika fram. Till skillnad från dagens vinterkänslor hade det visst varit riktigt varmt och soligt igår. Nice. Vatt som i australien en cool change. Vi hade tom åska och en stor blixt idag. Lite scary. Träd och grenar hade fallit uppe i Central Park av snön...
.
Vi kom fram till New York igår kl. 17,40 lokal tid. Vi är 6 h efter Sverige i tid nu. Idag har jag, mamma, pappa och Lisa shoppat endel och kommit in bra i stadspulsen. Det är så speciell härlig känsla att vara så här mitt i denna staden asså! Efter en sväng till hotellet på em gick vi ut igen för att möta Elin Nordgren. Så kul! :D Elin är här fre-sön med hennes systrar och deras faster. Hur häftigt var det inte att vi kunde träffas här i NYC då! Riktigt mysigt. Nu ska vi sova för att tagga gospel i morgon. Då ska vi nämligen på gudstjänst i Harlem. Känsla. Ser vi fram emot.
Rejäla stövlar och kängor syntes på var och varannans fötter idag.

Bagels.

Med tanke på att vi åker till New York i morgon kommer här lite american touch på tillvaron. Jag bakade bagels igår och här kommer mitt recept.
(Var beredd på att det tar nästan tre timmar från man börjar tills de är klara.)
.
Ingredienser
25 g jäst
5 dl vatten (37°)
2 tsk salt
1 msk flytande honung
13 dl vetemjöl special. Funkar med vanligt v-mjöl också.
.
Garnering:
Solrosfrön, vallmofrön, sesamfrön eller pumpafrön.
.
1. Smula jästen i en bunke och lös upp med vatten, salt och honung.
2. Tillsätt mjölet lite åt gången.
3. Arbeta degen i maskin 5 minuter.
4. Låt den jäsa under en bakhandduk 60 min. (Då kan man sticka ut och springa en runda så smakar de desto bättre sen.)
5. He upp degen på ett bakbord, arbeta med lite mjöl.
6. Forma degen till ca 13 runda bullar och tryck hål i mitten av dem och forma en lite större ring.
7. Jäs bagelsen under en bakhandduk i ca 45 min.
8. Sista minutrarna, sätt på ugnen på 175° och koka upp vatten i 2 stora kastruller.
.
9. Koka bagelsen några i taget, i cirka 2-3 minuter på varje sida.
10. Låt dem sedan torka lite på en ren bakhandduk.
11. He dem på plåtar och strö på frön.
12. Grädda bagelsen mitt i ugnen i ca 25 minuter. (Jag hade två plåtar och körde på varmluft, funkade lika bra!)
.
13. Servera med cream cheese, ost, marmelad, sallad, grönsaker.
Ja i princip vad du önskar.
Enjoy!

Grattis Eric.

Grattis bror på födelsedagen!
Pratade med honom rätt länge i tele igår. De hade just kommit ner till Afghanistan igen efter två veckor hemma på permission. Det verkade lugnt där nere och han lät glad. 7 veckor sa han att det är kvar, sen kommer han hem för att stanna. Nice!
När kl. var 21,30 här hemma sjöng jag och mamma i telefonen för honom. Tidsskillnaden är just +2,5h. Kul hehe.
Förra året firade vi födelsedagen här hemma på Hornaryd, hela familjen.

Tipspromenad med Petter.

I helgen har Petter varit hos mig, och idag gick vi tipspromenad på elljuset i Borgen. Yeah! Med sina 79 deltagare måste det varit rekord med antalet deltagare på
OK Stigens söndagsrunda. Mysig grej att arrangera tycker jag. Med fika efter också. Det var mamma, pappa och en man till som höll i det idag. Det är våran vecka liksom. Då har man ansvaret för öppning, stängning, tisdagsfika och tipsrundan.
Vilken höstdag för att gå promenad.
En fråga var när Magnus Ladulås blev kung, rätt kul att vi igår kollade på Vetenskapens värld och det handlade om just Ladulås. Vi hade rätt på den, 1275.
.
Såg förresten en jättebra film igår som hette John Q. Titta på den!

Konsten att glädje i det enkla.

Ringde just till mamma och hon började vår konversation så himla fint.

-Gunilla.

-Hej det är Lina.

-I love you.

-Hehe, tack!

Fin morgon.

Vaknade 7,45 idag. Kom på att gymmix har en gympa varje torsdagmorgon nere i Arkens gympahall kl. 8. Tänkte att jag inte hinner dit, men jag var pepp på att vakna så jag gick upp. Så mötte jag mamma i sin morgonrock. "börjar du senare?" frågade jag henne. "Nae men klockan är ju bara tio i, tar fem minuter att cykla till jobbet." (tidsoptimist som hon är). Dock insåg jag att det då inte var för sent att gå på morgongympa, så jag hoppade i mina träningskläder och cyklade ner till Arken för ett friskt morgongympapass! Jo jag hann. Jag och 10-15 till pers. Och det var så härligt att se solens strålar hitta sig in genom fönsterna i taket. Tänk att gå från sovande till att befinna sig nere i stan på gympa på en kvart. 1 h senare cyklade jag hem, hämtade en ryggsäck och sprang till City Gross. Efter relativt hård löpningen mån, tis och ons trodde jag benen skulle vara sega, men det gick faktiskt riktigt bra! Solen ger mig sån energi! Handlade på cg och sen power walk ;) hem. Dusch och en nice frukost.
Fin start på en fin dag!
Torsdag morgon i Värnamo.
.
Nu har jag just skållat en bunke med rågsikt, rågflingor, rågkross, solroskärnor, linfrön och havregryn för mitt brödbak som ska bli i em. Har allting på avsvalning på altanen nu. Egentligen gillar jag inte baka de sorters bröd då man måste klabba med händerna, men jag gör det till min mor och lite kladdterapi kanske.

En mysig kväll hos Sara.

Sara är hemma från Kalmar några dagar och ikväll träffade jag min fina vän. Mysigt hade vi verkligen hos henne i Alandsryd. Vi drack rabarberte och åt macka. Vi tittade på Bonde söker fru, och vi pratade och pratade. En riktig guldkant på tillvaron. Go hon är vännen.

Lev det liv som blev.

Lev det liv som blev. Det är Tomas Sjödin som säger.
Jag hade skrivit dessa ord den andra februari i år. Under en lektion med Hanna i ämnet Själavård. Är så häftigt med citat man hör en gång, som inte har någon speciell betydelse för en då. De skrivs ner och glöms bort, och så i stunder då man behöver orden som mest, finner man dem igen och de har en helt annan och djupare innebörd.

Kärlek från barn.

Jag njuter de dagar jag får tillfälle att jobba här. Jag är så glad när jag ska dit, är där. Och jag ler när jag slutat för dagen, för jag fått ta del av så mycket gott.
Dessa fantastiska små barn som bjuder på så mycket glädje och kärlek.
De lämnar verkligen fina spår i mig.

Gospel/country/dansband.

Svängigt är rätta ordet för konserten jag, mamma, pappa, Britt och Lennart var på igår em i Smyrnakyrkan. Roland (samma som Curt och Roland) spelade och sjöng ett gäng sånger. Dessutom spelade Simon och Jonas med band från Skillingaryd riktigt sköna låtar, sista året på gymnasiet gick de killarna. Vilken kombinationgenre då, gospel/country/dansband. Härligt och småudda var det. Sen var det fika lika länge. Snacka om kak- och bullbuffé.

Elina i Pite!

Nu har jag bokat flyg för att hälsa på min fina Elina i Piteå. Den 23:e november far jag dit! Hon säger att hennes mål är att få mig störtkär i Norrland så jag stannar!
Får väl se det, jag är ju rätt kär allaredan. Åh, så kul det kommer bli!

Kävsjön runt.

Tänk att vi har så fin natur så nära där vi bor.
Idag blev det lite längre vandring i nationalparken, 14 km runt Kävsjön. Tillsammans med Lisa, mor och far.
Fyra timmar och fyrtio minuter var vi ute. Åh, härligt!
Att friluftsa så här tillsammans gör mig så glad.

Ut i vildmarken med syster.

Igår var en riktigt härlig utedag i soliga höstvädret.
Först förmiddagspromenad med Christin, och sedan vandring 2,5 h med Lisa. Härligt.
Ut på Store Mosse för rundan Lilla Lövö runt.

Rejäla kängor behövdes för att hålla vätan borta.
Och en bräda vi la på de värsta ställena. Sicket äventyr.


Vi stannade på en jättevacker plats och fikade. På en träd-ö uppe på klipporna med solen strålande emot oss. Hösten är fantastisk.

Höstpromenad.

Christin har kommit hem i helgen och nu på förmiddagen gick vi på en lång höstpromenad i Alandsryd. Riktigt härligt. Is på vattenpölarna. I like. Vi konstaterade att vi bor så bra här i Värnamo, nära till city och nära till landet. Klättrade på höbalar och spanade på kossor och kalvar. Fin start på en fin dag.

Eric.

Eric är hemma i Värnamo! Ett riktigt härligt återseende igår kväll när han kom.
Ikväll åker han dock till Italien för en vecka. Men han är hemma i Europa två veckor nu, det är huvudsaken. Och så roligt!!
Vi gjorde starka insatser på Råskinnet. Terränglöpning i Anderstorp juni 2010.

UCI Road World Championships Copenhagen.

Den 25 september var jag och pappa på finaldagen i årets cykel VM i Köpenhamn. Herrarnas linjelopp på 270 km. Vi körde bil till Helsingborg, färja över till Helsingör och sedan cyklade vi den fantastiskt vackra Kustvejen ner till Naerum strax norr om Köpenhamn. 3 mil var den trippen. Härligt ladda på cykel för cykel! ;)

Så här i början av loppet har fältet inte blivit något vidare utspritt. 215 cyklister swichar förbi i 50 km/h. Fort går det även på platten!
.
Vi var många olika nationaliteter som fick uppleva loppet.
Mellan 250- och 300 000 åskådare bara idag, mäktigt!
.
De körde 17 varv på en bana som sträckte 14 km. Det var sannerligen gött att även jag och pappa hade cyklar. Hann vi se de tävlande flera gånger och på olika platser.
.
Utmed varvet fanns det sju stora bildskärmar så man kunde följa dem under hela loppet. Häftigt var att de cyklade förbi precis jämte där man satt så man såg de i verkligheten och på skärmen samtidigt.
Här fikar vi i solen. Frågan är om pappa tänkte på att ta med sin Tour de France vattenflaska eller om han menade att det räckte med Maxim?
.
Vi har nu cyklat upp till Villa Belgica. Belgarna är galna i cykel, varje mästerskap intar de värdlandet och bygger upp en egen liten by där de följer tävlingarna ifrån. Detta var en härlig plats, vilken stämning!
.
Mycket folk gör det extra roligt att kolla! Många norrmän till min fanclub, yeah!!!
Min favorit, norske Hushovd var med om en liten incident efter ungefär halva loppet sedan dess låg han i andraklungan.
.
Villa Belgica med sina restauranger, storbild och egen speaker.
.
Heja Thomas Lövkvist! När han inte kör för Svenska landslaget cyklar han för Team Sky.
Tredje cyklisten här är belgaren Philippe Gilbert, en av världens bästa endagscyklister.
Här i Villa Belgica hade de halva varvet kvar att cykla. Tar inte många minuter alltså. Just efter här kom en lång nerförsbacke där de ligger tätt, tätt ihop, i över 70 km i timmen.
.
Spännande ända in över mållinjen då det var Mark Cavendish som körde in som världsmästare och tog hem guldet för Storbritannien.
Snittfarten på de 27 milen var ca 47 km/h.
.
Nog att jag sett mycket cykel i mina dar, men det här slog allting. VM är ett av de största idrottsarrangemangen i världen. Rent magiskt!

En fantastisk helg med ljus, snö och vandring!

Som jag redan sagt är jag så glad för helgen som var. Här kommer endel bilder!
Lights in Alingsås med mamma, Maggan och Lennart var nice.
Om än svårt att fånga på bild. Detta var den finaste ljussättningen tycker jag. Träd-ön. 


Uppleva Hjälmaredsandan ännu en helg. Fantastiskt.


Välkommen hem till mig!
När jag stod där, eller ser den här bilden känner jag mig lite som Carrie i Sex and the city the movie när hon och Mr Big kollar lägenheten och hon tittar fram och säger. Hello, I live here.


Oskar i railtävlingen! Coolare kille är svår att få skådad!


Mikael och David var där och gjorde reportage. Så kul att träffa dem alltså! Magiskt första ögonblick!


Oskar på ett av railen!


Zacke, Noa, jag, Petter och Johannes. och Albin som tar kortet. Vi var ett härligt gäng som kollade denna skiddag.



Oskars gode vän Axel med ett av sina grymma trick.
Han gick dessutom vidare till slutfinalen i Linköping. Så kul!

Söndagen åkte vi ut till skärgården för småvandringar.

Första vandringen gjorde vi på Hälsö. Klippor och stigar och massa fotande i höstträden.


Min fina mor.

Mamma försökte skrämma mig genom att "gömma" sig bakom en klippa...


Mysig fika på Hönö.

Mammas uttryck den här dagen som satt sig i mitt minne: Här känns nästan som man kan studsa lite fram. Så studsade hon iväg på stigen. Sött, eller hur. :)

Ny vecka med nya möjligheter.

Ny vecka på flera sätt. Jag ska nämligen börja jobba lite mer nu. Har redan tre dagar inplanerade.. Helgen var helt fantastisk! En blandning av massa roligheter och små äventyr! Ska lägga upp bilder från skidtävlingen och vandringarna snart! Nu är jag anmäld på vikarielistan för barnomsorgen också, och det är iallafall skönt att hinna vakna av sig själv innan telefonen ringer. Idag ska jag jobba på Enehagen mellan kl. 12 och 17. Sen har jag fått två förfrågningar om i morgon, men då (och onsdag) ska jag jobba på en förskola i Kärda (samma som Sara och Johannas mamma, kul!). Är väldigt skönt att veta någon dag innan när jag ska jobba så jag kan planera lite för dagarna. Var ute och sprang kraftverksrundan i morse, gick fint. Så skönt att vara ute! Ska testa en ny gympa med Elin ikväll sen. Ska bli kul!

Ut mot lugnet på Öckerö.

Mamma står i kön för att checka ut. Jag är förvånad av hur mycket folk som bor här. Vi var ute och sprang i morse. Vanligtvis föredrar jag inte att springa i stora städer på grund av allt folk, trafik och rödljus. Men i Göteborg en söndagsmorgon var det sannerligen förvånansvärt lugnt. Det var så skönt att springa och vi behövde inte göra några ofrivilliga stopp heller! Vi sprang upp från Nordstan, Avenyn, rundade Poseidon (som är på spa, haha.) bort Vasagatan och genom fina Haga. ner till vattnet och utmed det bort till Göteborgshjulet som snurrade på som vanligt. Undra vem som åker det en söndag kl. nio? . Nu ska vi köra till Öckerö där det blir lite vandring och fika. Ska bli mysigt. Hej havet!

Weekend à la Lina och Gunilla.

Hälsning från Göteborg! Efter ett fint Lights igår är jag och mamma nu i Göteborg. Hade precis skrivit ett jättelångt inlägg här för bloggen, så typiskt nog försvann internet på något underligt vis. Så irriterande!! Ska skriva lite grann iaf. Lights var mysigt. Sen sov vi på Hjälmared i Kungsflygeln. Det är verrkligen en frid att komma dit! Efter en springtur i morse och frukost la jag mig lite i "hemaftonssoffan" så skönt att bara vara och ta in dofterna! Hälsade på Sara Björklund och en sväng i kapellet också. :) Haft en riktig skid(!)dag idag. Medan mamma lämnade väskorna på hotellet gick jag till Göteborgshjulet för att titta på railtävling! Petters bror, Oskar tävlade. Så duktig han är alltså! Det var två kvalomgångar och sedan final, dit han kvalade sig! :) Coolt vara där må jag säga! Petter och hans familj var där, och Zacke och Johannes. Lika förvånad som jag blev att även träffa David och Mikael där, blev sannerligen de av att träffa mig. Fantastiskt. Christin tittade också förbi, kul! Färdigt typ halv sex, då promenera jag och mamma upp till Lorensbergsteatern, men jag fick påminna mamma om att jag inte är så förtjust i Galenskapargänget.. Sen gick vi för att äta. Jag gillar restauranger med vanlig mat alltså! Fisk för mig ikväll, nice. Sedan promenad tillbaka till hotellet. Jag gillar också att min inre Göteborgskarta blir mer och mer komplett. Blir alltid förvånad av hur de olika platserna sitter ihop med varandra i den här staden. Morgondagen har vi inte planerat ännu, jag hoppas på en riktigt fin höstdag så vi kan åka till något vackert naturområde och vandra lite. Innan dess ska jag dock sova och eventuellt ut på morgonspringning med mamma. (hon har redan ikväll hunnit visa delar av sin morgonrunda här i Götet ett x antal gånger..) men det jag ser fram emot är en lång, skön söndagsfrukost. Hotellfrukost är ju nåt av det godaste, jami. nu ska jag nog ta en varm dusch innan jag hoppar ner i sängen. God natt från mig och mamma i Götet.

Lights in Alingsås.

Ikväll ska jag, mamma, Maggan och Lennart på Lights in Alingsås.
Ska sannerligen bli roligt och mysigt att vandra runt i den fina staden med alla ljussättningarna och höstkänslorna!
Petters mamma och lärare Jonas från Hjälmared m.fl. ska medverka i en musikal i
Christine kyrka, ska vi också titta på. Fint!
Ljussättningar från 2008 och 2010.

Kamrathelg.

En helg med många minnen och kärleksfulla återseenden.
Varje tillfälle som kommer tar jag en löptur på någon av rundorna kring Hjälmared.
I lördags kunde jag njuta av utökade kanotrundan (innebär att man springer över sundet och den sidan av Lilla Färgen.) Därefter hade de flesta anlänt och kamrathelgen inleddes med lunch i herrgården. Tipsrunda runt området.
Fantastiskt väder gjorde det ytterligare härligt att hänga på bryggan innan festmiddagen på lördag kväll.

-

Det är en härlig insikt att man inte är längre än ett telefonsamtal bort från sina vänner.

-

Nu ska jag bara krypa ner med en bok jag just lånat på bibblan. Petter som tipsade om Reservkraft av Tomas Sjödin. Dags att koka te och tända ljus.

RSS 2.0