En salig blandning

Är lite roligt när jag märker att jag iallafall börjar sätta in naturkunskapen i vardagen. Som här; efter en kväll av plugg och sedan Bonde söker fru med Robin, kom jag upp till mig (pappa ringde på hemnumret med. ;)) så har jag lite bible studies med the holy bible, handboken, och... En homogen blandning, även kallad lösning. Haha! En blandning av vatten och honung. Det syns inga partiklar från honungen. Vattnet är lösningsmedel för honungen. Men om man häller i mer och mer honung, kommer man till slut till en gräns, där honungen inte löser sig längre. En sådan lösning, som innehåller så mkt löst ämne som möjligt, kallas för en mättad lösning.

Där fick ni lite snabbfakta om en homogen blandning sådär på kvällskvisten! Nu ska jag njuta av blandningen och lite studies ur Efesierbrevet. Yej.


Kemi

Förra veckan började jag med kemi i NK 2. Då var det bl.a atomer som jag har prov på på fredag. Nu är det fokus på aggregationsformer. Tur jag luftat hjärnan så jag kan sitta med det här på seriöst. (och att jag har mitt rooibos te. :))


#älskar Skatås

Säger det ganska många gånger i veckan, men på serri, jag älskar Skatås!!! Att jag har så underbart nära dit, riktig vildmark, urskog, massa träningsmöjligheter, massa folk som tränar, belysta spår i dess olika längder, kupperat eller platt, skidbackar och sjöar. Möjligheterna är enorma!!! Go go go, Skatås in my heart. Dagens löprunda blev bl.a. på rullskidspåret (som dessvärre är fullt av löv, gegga och ojämn asfalt, men men allt kan inte va perfekt..) go Skatås.


Linneakyrkan

On my way to Linneakyrkan. De har gudstjänster på tisdagar ist för söndagar. Är ju väldigt nice med ett nattvardsmöte mitt i vardagen må jag säga! Linneakyrkan ligger mitt i Linné och har mkt arbete för hemlösa och utsatta i samhället med tex något slags hem, café och utdelning av kläder. Ska bli spännande att komma dit snart. :)


Mitt HEMnummer

Hör och häpna så har jag ett alldeles eget hemnummer till min lägenhet! Hur grymt är inte det! Haha. Slå gärna en signal till mig på nummer 031-711 25 78. Då blir jag glad! :)


Ohana night

Good day!! Varit en intensiv lördag för att jag inte gick ur bädden förrens kl 11. Har så längtat efter den här sovmorgonen så jag blev lite besviken först att klockan inte ens var nio då jag vaknade first time men sen somnade jag om och vaknade kl 10, och vilade och drog mig till 11. Där snackar vi gotid in bed! Out for a run runt, 45 min i Skatås. Gick rätt segt idag men njöt av naturen, solen och att jag kom ut på en runda. Sen är det alltid så mycket folk som tränar i Skatås så det blir alltid peppande. :) mötte Mustafa Mohamed med ett gäng killar, #kändistätt hehe.

Hemma idag har jag mest bakat kan man ju säga. Blev sconesfrukost, knäckebrödsbak och cookies! Sen har jag städat lite oxå, haft Lisa på snabbesök, handlat och fikat (bästa new spot för det i min soffa, kul!!). Kl 17 drog vi några till Floda för Ohana dinner hos Christy, Stefan, Lei, Anna och Michelle. Vi var rätt många och i olika åldrar, små kids och små hundar haha. (Vi snackar typ minihundar!) Ohana är det hawaiianska namnet för familj, och det är verkligen sådan familjefeeling bland STN-folks. Gott! Vi åt och hade trevligt! Gokväll!


Magisk himmel!

Ikväll fick vi se denna vackra solnedgång. Underbar! Pappa har slipat och spacklat lite mer, och målat en vägg två gånger. Så fint blir det! Vi har även hämtat min soffa som jag beställt från Bolia. Åh den är så fin. Har inte packat upp den ännu, men jag älskar verkligen tyget jag valde på den, och att den är stor och har divan. Nice! Imån ska pappa göra färdigt målningen så vi kan packa upp soffan (och ev att jag shoppar min TV imån :)) så rummet kommer med andra ord att se väldigt annorlunda ut imån mot tidigare! Yej!!

Vi hann även med att springa av oss en massa energi på Örgryte-runt-rundan som jag kallar den. 5km runt Örgryte alltså. Perfekt route! Sedan kom Lisa och Robin hit på kvällsfika med majskolvar. Gott! Nu ska jag läsa lite kemi. ;)

Hälsning till Maggan och Lennart som åker till Australien imån, ha en fantastisk resa!! Hälsa Linnet och Co. :)


Välkommen hit igen pappa

Tack pappi för att du vill komma hit och hjälpa mig! Onsdag, torsdag kommer pappa till mig igen för att renovera klart väggarna i vardagsrum och hallen. Han började ju förra veckan, men det var mer än vi trodde så han kommer hit imån. Tur jag har. Jag ogillar verkligen när tidigare hantverkare gjort ett dåligt jobb med tapetseringen så den bubblar sig när man målar. Nu har pappa fått ta bort 5 lager med tapet och spacklat endel. Så mycket mera jobb än vad vi trodde. Men han är uthållig min far, och noggrannare man vet jag inte om jag träffat. Känns så tryggt, han kan sin sak! Nu har jag förberett lite för hans ankomst, kul att han kommer igen. :) Här kommer en snygg bild också!


Naturkunskap 2

Min vardag här i Gbg börjar ta sin form. Jag jobbar 93% på förskolan i Majorna och jag läser Naturkunskap 2 på 25%. Började med kursen förra veckan och det var en rätt chill start. Men kommer behöva lägga drygt 10h/vecka på kursen. Har just lyssnat klart på en föreläsning från GU med titeln "universum, vad bildade bör veta". Blev mer intressant än vad jag först trott så det var ju nice. Men än så länge är det lite flummigt vad jag egentligen ska läsa. Håller för tillfället både på med universum, grunderna i kemi, nobelpristagare och vetenskapsmän. Dessutom har vi ingen kursbok vilket känns lite sådär. Den har inte tryckts ännu (!) tidigare hette kursen Naturkunskap B, men nu är den omgjort vilket innebär att den är ännu bredare och djupgående. Kul.. Får tänka att jag kommer lära mig desto mer hehe. Jag läser förresten kursen för att få behörighet till Hälsopromotionsprogrammet här i Gbg till hösten 2013. Gött att ha ett mål! Go, go, go. NK 2. Haha.


Orientering

I helgen har vi tävlat här i Göteborg. Är sannerligen inte ofta man kan cykla till tävlingarna, men här var vi med om det. 7 km hade vi hemmifrån och fram till arenan. Nice. Lördagen var det stafett där jag, mor och far utgjorde ett stabilt lag i propaganda 2. Vi kom på placering 6 av typ 18. Kommer inte ihåg exakt. Robin gjorde tävlingsdebut och sprang en bana ihop med Lisa. Yeah. Duktiga var de! Kom i mitten av sin klass! Det var grymt blött i skogen alltså! Alla mossar och bäckar var extra stora och djupa efter allt regn här nere. Jag gick ner mig till låret påväg till första kontrollen och sen var det bara till att fortsätta att springa och bli mer blöt och lerig på resten av den 3,5km långa banan. Pappa berättade att han såg en tjej som doppade hela huvet i en bäck (typ å nu då), haha så djupt var det. Det är ovanligt må jag säga! Men är så cool känsla när det är lite mer extremt så! Terrängen sen då, vi sprang i Sävedalen och det var galet det svåraste jag sprungit i!! Helt crazy karta och bana! Så illa att på söndagens tävling, bröt både jag och Lisa våra banor. Jag hittade inte på riktigt. Helt, helt galet. Inte ens nu efteråt kan jag fatta vart jag var där precis innan sjätte kontrollen på sluttningen vid alla små och stora ruggiga branter och jag tillslut bestämde mig för att springa tillbaka till målet. Haha, så svårt. Vi åt moussaka idag vilket var nice! Mor och far åkte hem kl 19 och sen gick jag ner till Lisa (Robin är i Skövde) för att gå en kvällsrunda, vi kollade Solsidan & Lyxfällan, åt mammas goda brödbullar, fruktsallad och solroschips. Så mysig kväll!


Be


Händer grejer

Pappa är hos mig nu. :) han som är så händig och duktig är just nu hemma och slipar och målar i mitt vardagsrum. :) jag hade så gärna vatt där nu och hjälpt till och lärt mig ännu mer om sånt hemmafix, man vill ju vara händig och självständig liksom. Fast jag slutar kl 16 idag så vi kommer nog hinna måla endel tillsammans. :) sen ska det tapetseras lite också, en vägg i vardagsrummet och en i hallen. Kommer bli så bra! Pap kom igår kväll, och mamma kommer på fredag. Så stannar de till söndag. :) vi ska orienteringstävla i helgen, blir grymt. Annars sitter jag här på min rast i personalrummet och längtar tillbaka till fjällvandringen. Fint!


Grattis Emma

Hipp hurra till vår kära vän Emma som firar födelsedag idag den 16 oktober. Grattis Emma, jag tycker om dig så mycket! Njut av din dag. :)

Må Fadern, som har skapat dig, välsigna dig.
Må Sonen, som har dött för dig, beskydda dig.
Må Anden, som bor i dig, vägleda dig.


Connect, connect, connect

Bästa starten på en ny vecka nu! Nämligen vatt på möte i Connect church som jag trivs så himla bra i! Mötet var grymt! och Simon var där! och Anna var där!!! Min smallgroup leader på Hawaii!! Åh! Är så otroligt att träffas här hemma i Sverige! Man har liksom sina liv tillsammans där på Hawaii (som känns så avlägset från här), och helt plötsligt kan man fortsätta att träffas och umgås här hemma! Är ju lovely! Åh!! Ni förstår nog att jag blivit lite salig efter kvällen haha. Men aaa!


Klättring!

Idag var jag, Kajsa och hennes kompisar Staffan och Marcus gjort något jätteroligt, nämligen klättrat på Klätterlabbet här i Göteborg. Vilka möjligheter det finns i en stad som denna. Det ligger bara 2,5 km från mitt hem och var superroligt, och grymt tufft! Vi klättrade i 2h så mina armar känns fortfarande alldeles svaga och darriga! Inte i ett sträck dock utan turades ju om på oss fyra. Dessutom är det egentligen bara Kajsa som får säkra då hon gått kurs i det. Men de andra hade också bra koll så Kajsa fick klättra hon med. Jag är otroligt imponerad av klättrarde alltså. Hur de kan och orkar, så grymma!


Shaka!

Igår var vi girls i stan för shopping och fika. Riktigt mysigt och roligt. Träffade Simon också som jag var på Hawaii samtidigt med. Han stannade kvar där då i april och är hemma i Sverige nu tre veckor. Så roligt att hinna ses och prata minnen, annat och höra nya stories. Shaka!


Träning Tjärnrundan

Träningsförmiddag i Skatås. Vi var ca 80 pers som samlades vid skidklubbens klubbstuga för att springa någon av banorna inför Finalloppet. Jag och Kajsa sprang rundan på 10 km. Åh, den var så otroligt fin!! Men tuff oxå! Blandad bana på grusväg och stigar, vi sprang upp och ner i skogen. Härligt! Fast det blir mindre härligt på tävlingen i november, blir ju mer att kötta då haha. Efter alla löpta mil i veckan (måste vara ett slags rekord nu) hade jag lite känningar i smalbenen idag, men Kajsa hade det tuffare: "det tar emot i låren i varje steg! Jag har mjölksyra!" haha. Vi sprang runt banan på 57 min. Efteråt var funktionärerna generösa att bjuda på mackor och en massa goda pålägg. Vatten, mjölk, kaffe te, men godast av allt var den varma saften. :)


Kajsa på helgvisit

Kajsa är hos oss i helgen. Mig, Lisa och Robin alltså. Så roligt! Imån (lördag) kl 9,45 ska jag och Kajsa vara ambitiösa och vara med på träning i Skatås inför Finalloppet i november. 10km terräng ska vi tillsammans med många andra börja dagen med. Hade dock vatt nice med sovmorgon istället för att gå upp kl 8 för att äta frukost bara för att vara i hyfsad energiform till träningen. Men det kommer bli riktigt grymt, ser fram emot passet! Sedan ska jag, Kajsa och Lisa till city för en mysig lunch/em. Blir nice. :) ikväll åt vi tacos och kollade på en rätt bra film, kommer inte ihåg titeln dock. Är så roligt att vi bor så nära varandra här i Lunden! Är bara att gå ner eller upp för trappan så är vi hos den andre. :) och man kan göra spontanbesök med ju! Igår tex när jag var i slutet av min löprunda så mötte jag Robin på mtb som skulle ut ett pass. Sen sprang jag hem till dem ist för till mig, för att säga hej till Lisa. :)


Ett göteborgsvarv

Helt spontant sprang jag igår ett göteborgsvarv där på kvällskvisten! 21 km via Skatås, Deösjön, Sävedalen, Härlanda, Skatås, Kålltorp mm. Benen bara rullade på och tankarna ville bara fortsätta och fortsätta springa. Det är grymt! :)


Löpning och bullbakning

Vilken effektiv måndag! Jobb kl 8-16. Hem, göra i ordning bulldeg för jäsning, ut och sprang en dryg timma. Gick super!! Heja!! Rundade i princip hela Örgryte. 11,5km. Nice! Duscha, baka, baka, baka. Nu är jag rätt trött och vilar lite på min kära matta efter en kvällsfika med goa bullar. Nu får ni snart komma hit så jag får bjuda! :)


Ack Hjälmared

Ack Hjälmared du sköna. Kan inte beskriva känslan av att vara på den platsen,
den är så betydelsefull för mig som ni säkert förstått. Vi hade en riktigt fin dag på kamratmötet igår med många kära återseenden! Började med en god lunch bestående av potatis (såklart där i alingsåstrakten) köttfärslimpa, sås och goa grönsaker. Sedan lekte vi ett gäng en lek med Frida Alakorpi som lekledare. Kollade runt nere vid bryggan som nästan låg under vatten då sjön och bäcken hade grymt mycket vatten. Vi gick tipsrunda och sedan åter in till herrgården för gofika. Därefter gött häng en stund hemma hos vår lärare Jonatan. Kl 18 började festligheterna i aulan med mat och underhållning som höll på en bra stund. Så trevligt! Andakt i kapellet senare var bara, åh! Efterhäng i oasen med massa gött häng och snack en lång stund innan jag, Martin, Frida och Karro for hem till Göteborg där i natten.

Under och efter en dag som den här är det minsann känslor. Allra mest av enorm tacksamhet som jag inte kan beskriva. Är bara Gud som kan fatta tror jag. Samtidigt längtar jag lite tillbaka till den tiden då livet kändes så enkelt och bekymmerslöst. Inte för att jag är bekymrad för någonting nu, jag trivs väldigt bra med tillvaron. Men Hjälmared är Hjälmared, där vill man stanna!


Vilken härlig dag, tack gode Gud för vädret!

Strålande morgon med löpning i soluppgång runt Härlanda tjärn. Frukost med hemmagjord müsli, ägg och läsning i Dagen. Härlig promenad i hetsolen till stationen där jag ska möta Emma, Sofia, Karro och Frida för att åka till Hjälmared. Vilken dag! :)


Helg på bästa platsen

Så skönt det är med helg nu. Förkylningen efter tweed ride har hållet i sig länge, tack och lov på sin väg bort nu känns det som. Men har gjort att jag vatt ganska matt sista dagarna, den i kombination med flytten och allt vad det innebär. Trivs hur bra som helst här, men tagit på krafterna. Har dessutom haft ont i huvet större delen av dagen, inte nice. Skönt med dagen var iaf att jag jobbade på samma avdelning, med 1,5-2:åringarna idag med de så goa förskollärarna och kidsen. Vanligtvis är jag på två avdelningar på en dag och det funkar väldigt bra, men idag är jag glad att jag kunde vara kvar. :) något jag är förvånad över är hur smidigt det är att cykla till majorna där jag jobbar. Trodde jag skulle tvingas åka kollektivt, men det går över 10 min fortare att cykla de 7 km det är här ifrån. Dessutom är det cykelbana. Fatta att buss/spårvagn samma sträcka ink. byte tar nästan 40 min. Tur jag kan cykla dit verkligen!

.

Jag är så less på att inte kunnat träna på 1,5 vecka nu. Tränade verkligen upp löpningen i september och sprang på bra och var inspirerad, så blev jag förkyld och matt och får känslan att jag tappat allt jag tränade upp. Jag var ute på en första run igår här kring Härlanda tjärn och Kålltorp, blev 5 km av jogg, och i två backar gick jag tom. Vill komma igång nu!! Och jag måste sannerligen va i form för kommande tävlingar senare i oktober och november. Nu så.

.

I morgon ska bli en väldigt rolig dag! Kamratmöte på Hjälmared!! Åh, en av de bästa platserna på jorden, kan nog va den bästa faktiskt, typ. Är återträffshelg med dess festligheter på Hjälmared, ska bli så grymt roligt!!


Välkomna hem!

Det börjar arta sig hemma hos mig nu. :) känns fortfarande lite märkligt att jag bor här nu. Åh. :) Efter två dagar ledigt från jobbet var det dags att komma tillbaka idag. Hade ju gärna fortsatt att fixa här hemma, är ju jätteroligt! Men det var lite skönt att komma tillbaka till "verkligheten och vardagen" igen. Och ännu roligare att komma hem igen efteråt. :) men åh vad söta mina kids är! I em drog jag igång ett gympapass med några av de äldsta igen hehe. Tar tillfällena när de ges kan jag ju säga. Är så roligt. Sen ikväll har jag plockat in, städat och fixat. Tänkte visa er några bilder hur det ser ut nu efter 53 timmar. Åh, jag älskar min lägenhet och det ska bli så kul att fortsätta arbeta med den (med pappas hjälp, vad skulle jag göra utan honom!) nu framåt i utseende och färger (fast det mesta ska ju vara vitt haha) men jag ska fixa till så den blir just my style, ska arbeta mig framåt.

Något jag tar med mig av min kära mor är att jag vill att mitt hem ska vara en plats där familj, vänner och mer okända (vilka de nu skulle va?) ska känna sig hemma. Och ni, kära läsare ;) är alltid välkomna hem hit till mig! Av någon anledning har jag hela kvällen lyssnat på julmusik, är ändå så mörkt ute så gör inte så mycket, mysigt.


Frukost!

Första frukosten i lägenheten! Allt har gått jättesmidigt med va vi gjort än så länge! Älskar det här!


RSS 2.0