Pics!

Här kommer en massa pics på våra senaste dagar. Det har varit helg. Vi har vatt på beachen, spanat surfare, shoppat lite, surfer's church, once a month church.

Pipeline beach.




An other beach in Haleiwa.


Bästa, största, fräschaste hamburgarna!


Once a month curch at Haleiwa beach park.


Kids church.





Cutest cutest kids!


Marcus med miss Hawaii! ;)


STN folks.


I'm happy like this på kids church! Sååå söta kids!

Feeding the hungry.

Klassen är indelade i två team och i torsdags var det äntligen dags för oss, team oncles att dra till Feeding the hungry. Vi åkte till ett ställe mot Honolulu för att dela ut food till en massa, några hundra olika människor. Vi fick olika uppgifter och mina var Line prayer, chilla runt och snacka med folk och dela ut food. Vilken häftig upplevelse. Åh, så himla roligt! Jag ler av att tänka på alla vi mötte och hur roligt det var att dela ut en massa grönsaker. Jag älskar att kunna glädja andra med lite hej hej och snack. Åh! Jag smälter. Om de bara visste vad de själva ger i mötena.

Jag, Louise och vänner.

Lovisa med "kameramannen".

Daney och sötaste tjejen.


Lunch in the sun.


All mat vi delade ut.


Anton är taggad.


Jag handed out lettuce.


Louise in the line.

Sunday week one, and more.

Finally ska jag skriva lite här på bloggen. Det är sannerligen fullt upp hela tiden här. Läget är fint och vi gör en massa olika saker. Börjar lite bakifrån nu med att berätta om söndagens äventyr till Honolulu där we went for shopping! Nice! Vi är 42 pers här i vårt internship, varav 20 svenskar. I söndags iallafall, efter church in the morning åkte jag, Isabelle, Louise x2, Oscar, Anton, Alva, Samuel och Doris till ett shoppingcenter. Så nice. Jag shoppa ett lila träningslinne (det är lite av min nya färg typ.) ett linne, en t-shirt och en snygg keps!
.
Fick aussie feelings när vi åt middag i food court, och senare Starbucks, how nice!!!

Bella and Oscar at food court.


Shopping.


Oscar och jag med våra nya kepsar.


Green tea frappé at Starbucks!

Park utmed havet i Honolulu.


Sunset, how nice!

Idag, onsdag har vi först haft quiet time, sen teaching, international prayer, lunch och em hade vi local outreach. Jag ska förklara dessa uttryck mer senare. Vi har precis börjat och kommit igång med allt så jag vet egentligen inte så mycket. Ikväll/natt/morgon har vi All night prayer, vilket är att det ska pågå bön här hela långa natten från kl. 20-08,00. Så alla här på STN har ett "bön-pass" jag är glad att jag fått tiden kl. 7-8 imån morgon. Vatt ute och sprungit med Isabelle nu innan så ska torka håret nu, och om tio minuter ska vi ha worship inför böne-natten. Som jag sa innan, fullt upp hela tiden!

Hoppas allt är bra med er där hemma. Njut av snön. :) Kramar!


We have been to the beach.

Such a nice day. Först run, sen international prayer och efter lunch drog vi alla till beachen! Hur nice. Roligt att se av det otroligt vackra landskapet och bada i det varma havet. Vi gjorde grupptävlingar som att bygga sandsjöjungfru, volleyboll och fotboll. Jag är ju ingen vidare fotbollsplayer, så typiskt slog jag till lilltån så den är helt blå, röd och svullen nu. It hurts! Vi kom hem igen kvart över fem typ. Efter dusch gick vi ett gäng till Goodwill som är en second hand. Fann en supercute burk för tofsar och saker. Och en flanell. So nice. 80 spänn. Sen äventyrade på foodland. Det finns så mkt udda grejer att äta här. Men jag är ju inte riktigt in to that sort of stuff så. Känns så märkligt med tidsskillnaden när jag tänker. Vi är verkligen 11 h efter er. Vi är fortfarande på onsdag kväll. Men god morgon till er. :)


Nu är vi igång.

Hej! Idag är det onsdag och vår andra rediga dag här. Igår hade vi massa massa info om schema och regler. På kvällen hade vi nice BBQ och sen indoor boarding med killarna. Sjukt kul och svårt. Sprang med Isabelle på em oxå. Nice att va igång igen med löpningen. I morse sprang jag å grabbsen hårt. Nu ska vi ha worship och i em till beachen. Ska bli roligt att se något av ön. Nu måste jag vidare till the red door. Hoppas allt är bra med er. Stor kram!!!!!!

Pics från minidjungeln.


Besök av Eric och Jonathan.

Måndag är fasting day. Vi har fastat till kl 17 och på dagen har vi haft worship. Känns som jag fastat i flera dagar i och med hela resan hit. Var ingen Lina food men jag hade med två av mors goda brödbullar så det var lugnt. Flyg är ju inte direkt energikrävande för den delen. Kl 14-17 träffade jag Eric och hans kompis Jonathan. Åh, det uppskattade jag verkligen! Bland alla 100 människor här var det skönt att träffa någon jag verkligen känner. Vi gick till botaniska trädgården, vad som var som en djungel. Vi svingade i lianer och skydda oss från ösregn i ett träd. Annars har första dagen varit bra. Massa nya folk! Ser fram emot att komma igång på riktigt. Kram på er!


Besök av Eric och Jonathan.

Måndag är fasting day. Vi har fastat till kl 17 och på dagen har vi haft worship. Känns som jag fastat i flera dagar i och med hela resan hit. Var ingen Lina food men jag hade med två av mors goda brödbullar så det var lugnt. Flyg är ju inte direkt energikrävande för den delen. Kl 14-17 träffade jag Eric och hans kompis Jonathan. Åh, det uppskattade jag verkligen! Bland alla 100 människor här var det skönt att träffa någon jag verkligen känner. Vi gick till botaniska trädgården, vad som var som en djungel. Vi svingade i lianer och skydda oss från ösregn i ett träd. Annars har första dagen varit bra. Massa nya folk! Ser fram emot att komma igång på riktigt. Kram på er!


Vi är på San Francisco airport.

Här kommer en hälsning från San Francisco. Efter 10,5 h flyg från Amsterdam är nu jag, Julija, Albin, Josef och Jolina här på airporten. Vi har klarat oss igenom alla säkerhetskontroller och visa check utan några komplikationer. Känns så spännande att vara i väg nu! Tänk snart (om 8h) är vi på Hawaii!!!


Aloha.

Jag, mamma och pappa åker nu till Lisa och Robin i Götet. Ska bli roligt att träffas innan jag drar till Aloha-state! :) Sen sover vi hos dem och kl. 6,20 söndag morgon flyger jag. Åh, hurra vad spännande detta ska bli! Ser verkligen fram emot dessa tre månader på Hawaii! Jag ska hålla er uppdaterade här. Tack för alla tanker ni skänker mig. Betyder väldigt mycket! Massa kramar från mig!
I'm going to Hawaii tomorrow!!!!!!

Hej pappa.

Hälsning till pappa. Jag och mor äter fruktsallad, dricker te, och tittar På Spåret. Du hade varit stark här ikväll. Hoppas det är lugnt på jobbet i natt. Ses imån. :)


Jag har sytt.

Tre av favoritjeansen, som tack vare Husqvarna 2000 åter ska få se dagens ljus. Känns riktigt nice, som att återfinna något som varit borttappat ungefär. En fin vinst.


Torsdagslunch.

Idag har jag lunchat med pappa och Bosse Holmberg på hotell Vidöstern. Verkligen trevlig stund med dessa eleganta herrar. De har väldigt god mat där, jag valde fisken med potatismos, nice.


Det går bra nu.

Här är delar av min packning. Just provpackat endel ner i väskan. Känns bra. Har dock lite kvar som ska upp från torkrummet och sådär, eller tvättas för den delen. (såklart, det är ju ändå någon dag kvar) Jag blir så grymt taggad nu! Det känns så häftigt att åka till Hawaii, för hjälparbete, bibelundervisning och äventyr!!

Jag har jobbat på Lyktan i Kärda idag igen. Fredag också. (sanningen är att jag hade fått jobba hela veckan, men jag var ju i Götet igår och imån hade jag faktiskt blivit stressad, tror jag.) Älskar verkligen att jobba där! Så på det sättet är det ju typiskt att det är nu de behöver vikarie som mest. Blivit mer jobb än planerat så jag blev lite nervös hur jag ska hinna allt. Men jag kan gladeligen säga att tiden gått rätt sakta ikväll ändå. :) tränade med pappa tidigare också, det var nice! Sen har mamma hjälpt mig med tankar om packandet, skönt när man kan utbyta sina klädestankar vad som är bra att ha med, och vad som är mindre nödvändigt.

Nu ska jag fortsätta med lite fixande. :)


Från Göteborg till Vrigstadskogen.

Inom loppet av fyra dagar har jag varit i Göteborg 2,5 av dessa. Har glömt skriva att jag i lördags hade en Göteborgsdag med 8 av mina blivande Hawaii-vänner. Vi fikade, bowlade (förvånansvärt vann jag! 131 på första serien.) vi åt Kina food. Nice dag med så trevliga folk! :)

Idag hade jag återbesök på laser, gick på 10 min. Allt var i sin ordning, skönt. Sedan träffade jag min kära Emma Lind och vi promenerade till Haga och åt lunch på ett mysigt café. Nämligen bestämt Le petit café. Väldigt god pastarätt med ricotta och spenat. Även salladsbuffé med bl.a kidney beans, hommus och oliver. Just my style. :)

Lisa hade sen lunch idag, men hon hann också komma och äta. Så trevligt att träffa min fina syster.

Hemma i Värnamo gick jag snabbt på stan. Men så effektiv tid då jag hann shoppa en snygg Levi's t-shirt, underkläder och solkräm. Värnamo kan leverera! Sen blev jag hämtad av mamma och Britt så åkte vi ut till Nydala till Kristina, Jennie och Martina. Supermysigt. Det är så roligt att de bjuder in även oss till sina tjejträffar. Men som sagt, vi sänker ju medelåldern endel. ;) kvällen tillbringade vi faktiskt inte i Nydala, utan hos Martina och Andreas som bor på vägen mot Vrigstad. Fint och mysigt. Märks att Tinus styrt det mesta av inredningen. Andreas har dock hängt upp sina jägartriumfer. På väggarna kunde vi beskåda älghorn, några hjortdjurshorn och vildsvinsbetar.

Verkligen roligt att jag har hunnit umgås med alla dessa girls nu innan min resa. Ska jag tänka på när jag blir hemsjuk där far away. :)


Mitt hjärta slår lyckliga slag.

Jag är salig! Så glad och så lycklig! Efter en jättebra dag på den mysigaste förskolan i kärda, efter ett gött löppass i solen, efter tid med packande för resan, Så kommer pappa upp till mig på senkvällen i iver. "Lina, det har snöat tillräckligt så det går att åka skidor!" Jag släpper allt och skyndar mig ner i källaren för att byta från sommarklänning till skidkläderna. Pappa är redan ute i garaget och hämtar mina skidor och stavar.

Mitt i det här kom Christin förbi. Glädjer mig att hon också njuter av snön, och att hon njuter av att se min skidlycka.

Det blev varv på varv i trädgården. Jag har tre små olika tracks att variera åkningen med. Åh! Så nice! Det är den här dagen jag väntat på sen oktober, dagen då jag åter skulle få staka fram på mina Fischer! Dagen kom innan Hawaii!!!!!!!


Snart lyfter jag.

Tiden går så väldigt fort ibland. Eller oftast kanske. Det var fyra månader sedan jag ansökte till Surfing the nations, tre månader sedan jag fick reda på att jag kom in, två månader sedan jag bokade flygen. Och nu är det då snart dags. Tidigt på söndag morgon lyfter planet från Landvetter. Vidare till Amsterdam, San Francisco och slutligen Honolulu på Hawaii. Åh, det känns märkligt men så grymt att det nu, så snart är dags! Jag är excited!! Vi är ca 20 svenskar och ett gäng amerikanare som i tre månader ska hjälparbeta på olika sätt, sim-surfskola för kids, få bibelundervisning, surfa m.m.
Kolla in STN:s hemsida här: http://surfingthenations.com/
Hit ska jag, mitt ute i Stilla havet.
Det är nästan lika lång flygresa som till Australien. Ca 21h i luften.


Trettondagen

Idag kom de tre vise männen till Jesusbarnet. Nu ska jag till church.


Trettondagsafton.

Fruktsallad och film med Lisa, Kajsa och mammi. Mysigt!


-

Tränade löpning med pappa ikväll. Han liknade mig vid Northug, det känns rått! ;)

Grattis Elina 22 år.

Idag fyller min vackra norrlandsjänta Elina 22 år! Hurra, hurra, hurra!
Här kommer lite bilder från när jag hälsade på henne i november.
Njut av norrlandskänslorna!
Morgonupptäckarpromenad i fantastiskt solsken.
Härligare slogan är väl svår att finna..
På Grisberget.. skojade en man med oss att han sett en björn. Lite scary.
Elinaaaa!
Vi vandrade upp för slalombackarna på Vallsberget, utsikt över Pite älv.
Känsla för snö på ski center.
I Skellefte hälsade vi på Elias. (Ni ser ju hur långa de andra två är.)
Lagom till julskyltningseftermiddagen började snön falla från skyn.

Vi bakade goda lussebullar.

Vi sprang förbi dessa exotiska vägskyltar.
Skymning mitt på dagen!
Avslutande en härlig badbild från då klassen var i Italien i maj.
Hoppas du fått något ballt, och givetvis en bit palt. Grattis vännen, jag tycker om dig!

RSS 2.0