Midsommarafton

I detta nu är jag och Kajsa påväg upp till Lisa och Robin i Skövde. Ska bli så roligt att träffa dem. Vi ska äta en nice midsommarlunch och plocka blommor. Ikväll ska vi ut på landet nånstans och umgås med dem och andra som de känner. Det blir grill, göra midsommarstång och bada. Ska bli en riktigt rolig dag.
 
Glad midsommar!

Födelsedag 23

Tack, tack, tack! Jag är så tacksam!


Åh, jag är så glad för en otroligt fin helg med mamma.

Sista etappen av tävlingen var grymt rolig! Jag var inte alls så seg och trött som jag befarat utan detta var tävlingen som gick allra bäst. Åh, so lovely! Kom 13/39, med ynka fem sekunder upp till 11:e placeringen. Vi var fyra tjejer inom fem sekunder. Hårt om tiden alltså. Mamma sprang också riktigt bra och även hon plockade några placeringar på de sammanlagda resultaten. Nice! Vilken kanonskog alltså, mest kunde man springa på fort rakt igenom bokskogen och slippa en massa ruggiga grönområden som gör banan krabbig! Det här gillade jag!

Efter dusch och fika fortsatte vi till Höganäs där det blev lite mysig shopping innan vi fortsatte färden hem. Inte ofta man (för jag talar nog för ganska många här) gör ett besök i Ljungby, men det gjorde jag och mamma minsann. Vi åt thai, och köpte svenska jordgubbar, nice. Sicken fin helg vi haft, och jag saknar faktiskt redan Tre skåningar och en dansk. 18,30 ikväll var jag mentalt laddad för ännu en etapp, men då var det ju sluttävlat och jag kände inte för att sticka ut själv här hemma när jag befunnit mig kring 800 orienterare under en helg. Känns konstigt att det dröjer ett helt år tills nästa nu. (två om det blir Vättern, men det är inget jag pratar högt om nu, de småtankarna håller jag mest, för mig själv).

 

 


Lite sletna i Skåne.

Nu börjar både jag och mamma bli ganska så slitna här i Skåne. Efter två tuffa tävlingar idag, sprintetappen igår kväll, shopping i Helsingör och cykling 3 mil var det sannerligen skönt att dra till relaxen men bastu och jaccuzi ikväll. Bara vila ut lite så skönt. Imån väntar sista etappen som är i vackra Pålsjöskog i sprintnorm. Alltid spännande!

Hade jag kunnat välja bort två sträckor på dagens två etapper hade jag varit riktigt nöjd! Nu är det ju inte så, men jag får säga att jag är rätt så nöjd ändå med mina insatser. De andra 30 kontrollerna har ju gått bra! Det är sannerligen kontrollrekord här nere med 17, 16, 16 kontroller på banorna hittills. Imån måste jag verkligen hålla grym fokus genom hela banan! Ge järnet sista krafterna!


Tre skåningar och en dansk

Jag och mamma är på tävlingshelg i underbara Skåne. Ikväll sprang vi etapp 1 i Råå här i Helsingborg, det var sannerligen ett av de finaste TC vi varit på. Precis vid havet!
Snabb sprintbana så det var att ge järnet hela vägen de knappt 4 km som min bana mätte. Är väldigt nöjd med loppet och jag kom 17/39. Mammas svar på frågan hur det gick kom så härligt "jättebra!" gött att hon var så nöjd. Kom 14/23. Imån fm springer vi etapp 2 i Helsingör, kvällen etapp 3 i Helsingborg och slutligen sista etappen i Helsingborg söndag fm. Den här tävlingshelgen är en tradition för oss och tävlingarna är så roliga!
Sitter på hotellet och kollar fotbollen nu, är lite förvånad då jag tidigare aldrig i mitt liv skulle kunna se mig sitta framför en fotbollsmatch så här. Är egentligen inte min grej, men det är spännande ju. Heja Sverige sista minuterna!

Lycka till säger vi till pappa, Eric och Robin som ska cykla Vättern. Start kl 4,34 lördag morgon. Imponerande att cykla så långt tycker jag, grymt!


Louise!

Käraste Louise Byrmo är på visit hos mig, how lovely!


Sådan glädje på the racer

Jag och Kajsa har premiärat på måndagscykling med Värnamo cykelklubb! Cykel är något vi upptäckt nu som är riktigt, riktigt roligt! Det här att cykla i klungor är rätt nytt för oss men det gick väldigt bra! 25 pers var vi som körde ihop fram till Klevshult, 2 mil. Då snitta vi högt kan jag säga. Vad det gick undan, häftigt att blåsa fram på landsvägen och kul sannerligen! Väl i Klevshult vek jag, Kajsa, pappa och två andra från klubben och körde Hagshult, Fagerhult, Fryele, Hörle, Värnamo. Vilken fin väg och vilket landskap, tänk att vi bor här! Dock gick ju största tiden till att hålla koll på vägen och cyklisten framför. 55 km cykla vi idag, med ett snitt på 31, how nice. Ser fram emot känningar i låren nu i dagarna! Och mer cykel!


Café Näsudden

Nu har jag jobbat tre dagar på mitt sommarjobb, Café Näsudden. Har varit en lugn start med några få gäster under helgen. Lisa har jobbat med mig lördag och söndag och det har blivit kombination av jobb och kvalitetstid kan man säga. Riktigt nice och mysigt. Näsudden ligger 5 km utanför stan vid den stora badplatsen vid sjön Hindsen, är så vackert! Hos oss kan man fika kladdkaka, morotskaka, räkmackor, pajer, småkakor, kulglass och vanlig glass. Framöver i sommar ska jag jobba med en annan härlig tjej, Evelina, vi hoppas på sol och mycket folk! Vi har öppet varje dag kl. 11-17, Välkomna in till oss!

 


By Your grace I live

Så mysig och glädjefylld filmkväll med Lisa och Kajsa här hemma, och sedan sjunga loss med Hillsong-dvd:n från inspelningen jag var på i Sydney för 2,5 år sedan. Åh so nice! 15 000 pers i Sydney convention center, hur mäktigt. Praise the Lord. Vilken fantastisk vecka det var där! God is so freaking awesome!

Open my eyes oh God,
open my heart to see,
all the wonders and the power of Your Name.
By Your grace I'll live,
by Your grace I'll see.
For My life and my salvation is in You.

Church wall in Hillsong Sydney.

 


En salig blandning av aktivitet.

Hårda bud i Mellerud. Syftar på senaste dagarnas fysiska pass med löpning, cykel, orientering x2 och löpning. Love it! Ser så fram emot nästa cykelpass alltså, det var så kul! Och igår blev det orientering både i Skatås i Göteborg och på kvällen då vi tävlade i Hestra. Kupperat kors och tvärs i slalombackarna vid Isaberg. Kul var det, och tufft!

Idag har jag premiärat på mitt sommarjobb som jag ska berätta mer om någon gång fram över. :)

 

 


Nationaldagsloppet

Wow, wow, wow! Go for bicycle! Inser att den femte i familjen Sandström nu efter några mil på the racer också blivit cykelfrälst. Så gödigt!

Denna soliga onsdag cyklade jag, Lisa, Robin, pappa och Kajsa Nationaldagsloppet, 60km här i Göteborg. Hade först tänkt att vi tjejer skulle cykla själva lite lugnare men det gick så bra för oss att vi körde alla fem tillsammans hela loppet. Så grymt roligt, vilken känsla att cykla fram på vägarna genom Kviberg, Jonsered, Lerum, Härskogen, Härryda, Landvetter, Härshult och Jonsered igen innan vi kom till målet en bit innan Kviberg. Något som var riktigt roligt och småkomiskt var hur vår klunga växte från fem till 25 med folk vi cyklade om och som sedan la sig på rulle efter oss. Gött haha. Det var många och långa stigningar med jämna mellanrum på banan, rått. Men det är go känsla att få känna hur benen arbetar uppför, sen kan de ju ta igen sig lite utför. Värsta långa, branta nedförslöpan innan Jonsered sen. Satte nytt hastighetsrekord idag på 56 km/h. Annars snitta vi 27 så vi kom i mål på drygt två timmar. Grymt nöjda. Och tack Robin och pappa som tog hand om dragningen för klungan!

Här näst ska jag och Kajsa cykelträna hela sommaren så vi är ännu mer redo för Mjörn runt, 100 km som går första september. Så kul!


Jönköping

Måndag passade perfekt att åka och hälsa på i Jönköping. Mamma skulle dit på ärende och jag följde med som resesällskap och möta upp med Emma. Vi gick lite på stan och satt en lång stund på Espresso House med Vanilla, -och Chai latte. Efterlängtad pratstund med mycket updates! :) hem en sväng till hennes nya, mysiga lägenhet också, nice nice.

Ikväll har jag fixat lite praktiska saker, också packat och försökt välja kläder för studenten i Floda. Har en liten tripp till Göteborg nu igen. Tisdag ska jag på student, onsdag ska vi cykeltävla och torsdag blir det lite orientering. Ska bli så roligt med allt!

 


En vecka på mäklarbyrån.

Har haft en riktigt bra och givande vecka på Svensk Fastighetsförmedling där jag samlat på mig nya kunskaper och bekantskaper. Har varit så roligt att få en djupare inblick i mäklaryrket, trots detta kan jag inte säga nu att det är det jag vill jobba med. Ska låta allting lägga sig lite. :)
Sista dagen var riktigt rolig och full fart hela tiden. Började med en värdering i en nybyggd, jättefin villa. Paret som bor där var så otroligt trevliga. Vilken positiv energi de spred! Efter besöket var jag alldeles upprymd, häftigt. Därefter åkte jag med en annan mäklare på visning av två lägenheter. Tillbaka för lunch och lite skrivande av annons och till salu-skyltar. I fredags började en ny kille på byrån och han har just avslutat sina studier på programmet i Borås, samma som jag sökt. Passade så, så bra att vi fick träffas så jag kunde fråga honom mer om utbildningen! Är alltid roligt och nödvändigt att veta endel! Jag bjöd gänget på rabarberpaj och hemmagjort vaniljsås vilket verkligen var uppskattat, kul! Och jag fick en otroligt vacker blombukett i rosa och vitt, favoritfärgerna. :) jag som bara varit där en vecka, blev alldeles rörd att de tänkt så på mig!
Dagen avslutades med en till visning på en bostadsrätt, roligt att jag fått vara med på så många olika saker, verkligen! Tack för en fin vecka!

Så vackra!

 


Tankar från min bädd.

När dagarna går mer eller mindre i ett med jobb, träning, tid med familj och vänner, lite bakande och pysslande kommer det alltid en massa tankar till mig så här när jag ligger i bädden. Reflektioner över livet, vad som ligger framför mig och vad jag egentligen varit med om senaste tiden. De senaste kvällarna har jag tänkt mycket på Hawaii och längtat tillbaka. Livet var så, så annorlunda där och man levde på ett helt annat sätt. Där behövde jag aldrig fundera på vad jag skulle göra de kommande veckorna, sommaren, hösten eller ännu längre fram i livet. Planering krävdes inte utan det var fullt fokus på att leva där och då. (stundtals lite väl intensivt dock) Man kunde verkligen leva i nu:et som vi ständigt blir påminda av även här hemma. På Hawaii var det så gött för det man levde för fanns just omkring en och det var där man behövde lägga all sin energi och sitt engagemang. "all in" var vårt tema för året, och det var så himla bra! Att vara All in och ha fokus på livet där och allt vi fick uppleva. (Det hanns typ inte med att inte ha sin fokus där) Jag funderade nästan ingenting på Sverigelivet när jag var på Hawaii, jag bara visste att det skulle ordna sig med jobb och sådär. (det är väldigt ovanligt för mig att lita till den "det kommer ordna sig tanken" för jag vill för det mesta alltid ha kontroll och planera mitt liv själv.) men, jag kände övertygelsen att släppa kontrollen och bara lita till Gud att han skulle provide me vad jag skulle behöva för livet i Sverige. (det har han sannerligen gjort!) Jag fick uppleva så många under och häftiga saker på Hawaii, och jag tror, att det inte alls är meningen att vi ska styra våra liv själva, utan att litar man bara på Gud och vill vara öppen för hans olika vägvisningar så kommer man på rätt väg. Sen kan ju jag ha gjort val som han sedan rätar ut vägen lite på. (eller mkt) bara det att jag började på Bibellinjen på Hjälmared är ett av hans verk jag har att tacka för. Men om jag inte började på Idrott- och ledarskapslinjen hade jag säkert aldrig kommit till Hjälmared och aldrig kunnat byta till Bibel, som i sig har varit det viktigaste året i mitt liv. Alltså, det är så mycket som hänger ihop med varandra på olika vis. Jag blir alldeles virrig av tacksamhet att mina upplevelser blivit som de blivit. (det är lite känslosamt att börja blogga mitt i natten.. Och utan att skriva en hel predikan nu) men jag tror man är som mest öppen att lyssna på Gud så på kvällskvisten när allt annat är ur vägen, man lämnar sin vardag på något sätt och kan låta Gud tala till en.

Hur som haver är jag väldigt glad och tacksam och, jag saknar fortfarande Hawaii.

 


RSS 2.0