Lördag 25 feb

Hej på er. Finally ska jag blogga lite! Grejen är att bloggappen inte funkar på ipoden och det är så sällan jag har igång datan. Men nu kom jag hit till Isabelles kök och hennes data är på bordet så jag lånar den så länge. Vi två och Linda var ute och sprang vår underbart fina runda i morse. Så gött! Jag trivs verkligen bra här på Hawaii ska ni veta. Tiden går så fort så fort. I tordags hade jag mitt testamony för alla 100 pers på STN. Det är vittnesbörd och att man ska berätta om sitt liv. Det gick verkligen jättebra. Det är så roligt med att alla vi interns håller testamony för man lär verkligen känna varandra djupare. På onsdag ska jag och en kille hålla i International prayer för resten. Då har man ett land som man ska be för. Eller vi kommer kolla upp fakta om landet och vad som vi behöver be för för det. International och local prayer har vi varje vecka och vi brukar vara i smågrupper och be för vad "personerna som håller i bönen" har kollat upp.
.
Idag ska vi ett gäng til stranden. Ska bli så otroligt gött. Så skönt att bara vara och njuta av den fantastiska naturen här. Havet är amazing. Åh!

Surf early in the morning.

Jag, Anton, Albin och Carl-Johan åkte för morningsurf i Haleiwa. Häftigt ändå, att dra iväg så på morgonen när det är så mörkt ute, och att sedan komma till havet och se när det blir ljusare och ljusare av solens uppgång.

Fram med brädorna.


Sicka awesome grabbs va. Haha.Vågorna var ganska ruggiga den här morgonen så det var riktigt ruffigt där ute i havet. Var rätt scary sometimes faktiskt, jag paddla för en våg för att i nästa sekund upptäcka att jag hade ett rev rakt framför/under mig så det var till att hoppa av brädan och akta mig för revet. När jag väl var där ifrån såg jag att Carl-Johan också kommit dit. Han kom dock inte lika lindrigt undan som jag utan kötta upp axeln. Iland för oss alla och sedan hem till Wahiawa, och sjukan för CJ, det gick väl för honom sen iallafall.


Köttigt.

Pearl Harbor.

Tisdag eftermiddag, Adventure day åkte vi hela gänget till Pearl Harbor. Riktigt nice att vara turister på riktigt! Häftigt att komma dit, men känns rätt märkligt att det verkligen var där japanerna kom och attackerade 7 december 1941.

Jag och Bella, coffee in the car.
Som ni ser åker man lite hej vilt i bilarna här. Längst bak på golvet i en minibuss. Jo men visst.


Go Asia, go Marcus.


Inne på muséet.


Riktningar.


Lovely Australia.
En rolig eftermiddag på Oahu. Dock blåste det för mycket för att båtturen ut till Arizona kunde genomföras, vilket betyder att jag kommer åka tillbaka. Det var ju en av highlightsen. Annars förutom att flarra runt i området gick vi på muséet och kollade en go film om Pearl Harbor. 
.
Nu är det helg igen, veckorna går så otroligt fort. Provet och inlämningarna har gått jättebra, FTH igår var sannerligen roligt. Jag satt i registration vilket innebar att jag träffade typ hälften av alla som kom dit för att få food. Love it. Är så härligt att möta dessa människor. Efter vi slutade idag åkte jag, Linda, Lovisa, Oscar och Simon to the beach. Åh, sådan känsla. Underbart!!!

Målat mur.

Idag på Local Outreach har jag och min grupp målat en mur! Fett nice med lite annat än att hugga California grass som vi gjort de två andra onsdagarna. Det är verkligen helt annat med noggrannhet här i utlandet angående underarbetet med målning. Vi ruggade med borstar och vatten, och sedan så målade vi! Känns inte som det kommer hålla i allas evigheter, men bra blev det iallafall! Riktigt roligt att måla! Tack pappa för kunskaperna du lärt mig genom åren!

Surf som blev run

Tidig tisdagmorgon, ösregn och klockan ringde kl 05,30. Jag, Anton, Marcus och Albin skulle iväg och morgonsurfa. Fett nice och supertaggad! Marcus gick iväg för att hämta bilen men han kom dessvärre tillbaka utan den. Då har en lampa i bilen lyst hela natten så batteriet var urladdat. Så tråkigt. Jag var inte så pepp att gå och lägga mig igen så lyckligt nog ville Albin hänga med och träna. Morgonlöpningen är avklarad, så god start på dagen! Vi girls måste ha med oss någon kille om vi ska träna när det är mörkt ute. Det är ju inte sådan safe stad vi bor i. Tack Albin!


Beach and study time.

Här kommer en hälsning från lilla bibblan på STN. Söndagar är lite av en pluggkväll och det är nice att sitta här tillsammans. Jag har just skickat in min essay om Sabbath, och skrivit alla böcker i bibeln på lite olika arbetsblad. På onsdag ska vi ha prov på dem och en massa folk i bibeln. Blir spännande, hade liksom varit nice att kunna ordningen och alla på svenska före det är dags att dra dem på english.

On The Bus. (bussnätet heter tom The Bus)
.
Idag var vi först i kyrkan kl. 8-10 och sedan drog jag, Bella, Linda och Louise till Pipeline beach, hur vackert som helst!!!! Stora vågor (massa grymma surfare) så det var inte tillåtet att bada, men det var sannerligen gödigt att ligga där och sola. Alla fyra somnade också, sova på beachen är sannerligen något av det mest götta man kan göra!! Bussen back to Haleiwa där vi checka affärer, åt fräschaste hamburgaren och drack coffee. Köpt en massa sötmandlar också. hehe. Tänker alltid på mor då hur hon en dag kom hem från jobbet och sa att alla i familjen skulle börja äta 10 sötmandlar om dagen för att man höll sjukan borta då. En på hennes jobb gör tydligen det och han har inte varit sjuk sen han började med det. Goa är de iallafall!

Pineapple burger and cheese burger. Gödigt!
.

Grymt stora, men so fräscha!
.
Imorgon har vi Fasting Monday, tisdag teaching, local prayer och eftermiddagen är det adventure day (wihoo!!), onsdag har vi international prayer, teaching and local outreach, torsdag testamony and Feeding the hungry. Fredagar är väldigt nice dagar då vi har smallgroups, teaching, habitudes (undervisning i ledarskap) and testamony.
.
Hoppas ni har det bra där hemma och njuter av vackra vintern! Kramar från mig!

Upplevelsefulla dagar!

Lördag eftermiddag och det är snart time for Surfer's church. Kvällen är öppen för alla och den börjar med middag i The coffee bar och sedan är det möte i Yamada och sen häng och dessert in the bar again. Surfer's church har vi varje lördag kväll, rätt nice.
.
Veckan har varit bra. Fasting Monday var rätt tuff tycker jag men sedan har det bara gått uppåt. Höjdpunkterna har varit waterfall walk, Dawn patrol och teaching med svenska (Sävsjö!) pastor Jonas.
Vattenfallswalken gjorde vi på östra sidan av ön och det tog ca 1h att köra dit. Så himla roligt att komma till skogen och allt vad det innebär. Jag är sannerligen ett med the forest! Vi gick ca 2,5 km till ett vattenhål där några modiga folks hoppade från höga klippar. Aldrig jag skulle få för mig att göra det. Tror jag iallafall. Några av tjejerna gjorde ryggplast och lårplask så de fortfarande är helt blå. Otrolig view var det där uppe i bergen. Love it!Dawn patrol var i onsdags tidigt, tidigt. Gick upp kl. 04,45 för att dra till beachen för styrketräning och surfing. Åhhhh helt otroligt underbart!!!! Älskar verkligen den träningen. Och surfingen gick amazing bra!! Zach och Anna (ledare) puscha mig på 4 vågor, man får mer fart då. Surfing, hey!! Sedan så testade jag själv och det gick ju fantastiskt galant! Inne i värsta flowet och stolt att jag tog 2 långa vågor själv. Sjukt roligt!!!

Trots att vi har jättelånga dagar så går veckorna så fort! Dagarna börjar kl. 7 eller kl. 8 med en timmes Quiet time. Det är egentid där vi t.ex. läser bibeln, ber, skriver, lyssnar lovsång. God start må jag säga. Förmiddagarna sen har vi teaching, testamony (vittnesbörd), local or international prayer. Eftermiddagarna är mer praktiska då vi har Feeding the hungry, service team, local outreach, Ulu Pono (kidsaktivitet), Waianae surfclub (surf-simskola). Dagarna slutar kl. 17. Förutom tisdagar då vi kl. 19-21 har Testamony och onsdagar kl.19 då vi har prov från veckans undervisning.

Vi är indelade i lite olika grupper när vi har endel av aktiviteterna. I onsdags eftermiddag var jag och 1/3 på local outreach. Då åkte vi till en man på North Shore och hjälpte honom med att gräva upp en massa hemskt California grass. Jag och Louise kötta hårt och hade väldigt roligt! Men aj vad de kunde stickas. Mina ben ser ut som jag varit ute och orienterat.Louise (från Jönköping) och jag. Rätt jordiga om man säger så. Men vad kul det är att smutsa ner sig haha.

Jag trivs jättebra här och känner verkligen att jag kommit till rätt ställe. Dock kan det vara lite väl mycket going on hela tiden så det är svårt att ta det lite lugnt och smälta allting. Vi har faktiskt inte en enda hel dag där vi är fria. Lördag kväll är det Surfer's church, och söndag fm ska vi gå till en local church här. Men det funkar bra! Fast jag måste ju säga att amerikanska kyrkan (special the local) är lite annorlunda. Det är så extremt sometimes och det har jag tyckt varit lite jobbigt. Men men. Man tycker ju olika.


Idag, lördag har jag och Louise varit på beachen. Tar 20 minuter med bussen till North shore. Soooo nice!!! Älskar beachen och havet här. Naturen är bara sååå underbar!!! Igår var vi ett gäng (Jag, Bella, Louise, Oscar, Albin, Simon och Anton) i Haleiwa, vilket är namnet på staden som ligger närmast kusten från där vi bor. Mysig litet samhälle med nice shopping och beach. Det blev ett par fina flippflopp från Roxy och en go tisha från Patagonia. Andades äventyr i hela Patagoniaaffären. Fett nice!


RSS 2.0