God jul!

God Jul kära vänner! Önskar er en riktigt FIN julafton.









Så vatt det snart julafton!

Är verkligen nåt visst så här med dagarna före julafton. Det pyntas, handlas, fikas och förbereds. Så mysigt!! Som den årliga traditionen lyder var jag och pappa uppe hos Yngve i St. Fällan igår och högg vår julgran, så skoj. :) Sedan gick vi runt i skogen för att leta upp en viss sten vi vatt vid för några år sedan, men vi fann den aldrig. Dock när vi trasslade oss ut där bland slyn mötte vi en tjej som kom springandes på stigen. Överraskning att det visade sig vara Sara! :) kul och så otippat haha. Kvällen blev det en trevlig oplanerad reunion med några Värnamovänner på en jazzig julkonsert i Värnamo statskyrka. Det var fint! 

I em kom Eric till Värnamo, så roligt. Efter julfika kollar vi nu på "En sång om glädje i juletid". Lite käckt så där hehe. I år blir första julen som vi firar utan systeryster vilket redan känns lite tomt, men hon och Robin är i Skövde och de kommer hit på annandagen. :)




Nätt och jämnt

Att sitta på tåget till Värnamo men inte riktigt vara med i insikten om det. Det är där jag befinner mig. Jag fattar inte hur jag tänkte när jag tog bussen hemifrån en kvart(!!) innan tåget skulle lämna centralen. Stressen att inse att jag ev kommer missa tåget, hoppet och böner om bilfria vägar, rödljus som skulle va gröna och att tåget skulle vara försenat i avgång. Bussen anlände till Drottningtorget TRE minuter innan avgång. Med jaktinstingten påslagen var jag först ut genom dörrarna och det är absolut INTE smidigt att springa med en astung, 72 liters duffel hängande över ena axeln samtidigt som andra axeln någorlunda smidigt försöker hålla en axelväska och i handen har jag en stor adventskalender. Tåget avgick i tid och jag hann med! Jag har tom en sittplats vilket är ett mindre under då tåget är helt packat av julresenärer. 

Förra julen åkte vi skridskor på Vidöstern. Har en känsla av att det inte blir så i år..


Myskväll med systeryster

Jag är så enormt tacksam över att bo granne med min kära syster och Robin. Ikväll medan Robin är på julbord har jag och Lisa haft en supermysig kväll hos mig. När vi var i Värnamo på första advent fick vi varsin pepparkaksdeg av mamma med oss hit till Gbg, ikväll blev den uppbakad i former av favoriter som t.ex änglar, dalahästar, gubbar och smala tanter. Vi hann även med en promme, öppna adventskalendern och kolla på Bonde söker fru. Blev såklart också en kvällsfika med nybakade peppisar och varm choklad med vispad grädde och minimarschmallows. Nice.




Hej mörka, regniga lördag!

Värst vilken mörk dag det är idag. Jag vakande efter 8 och det är ju i princip lika mörkt nu som då. Gick ut på en pw vilket var nice såklart, inget folk ute typ. Provade ett nytt recept på varm choklad till frukost vilket var riiiiktigt gott! Sen blev det lite saffransscones och skidor + julkalendern på tv. Allt för att ladda upp inför dagens plugg. Håller på med en presentation på engelska jag ska hålla på torsdag, ska snacka om backpacking in Australia. :) Tog en liten kaffe-skidpaus nu men ska fortsätta strax så jag (förhoppningsvis) är klar till kvällen. Då blir det julgodisbak med Lisa och Robin. Mysigt!

Varm choklad: 
Du behöver: 1 kopp varm mjölk, 1 msk kakao och 2 msk farinsocker.

Gör så här: Blanda kakao+farinsocker med lite av mjölken så det blir som en smet. Häll över resten av mjölken och blanda runt. Toppa ev med lite minimarshmallows. :) Hur god som helst!




Lucia

Mysig start på luciamorgonen med att Lisa kom hit på frukost så kollade vi på Lucia. Nybakade saffransscones sen blev det även chai-te, clementiner och pepparkakor. Lucia är verkligen mysigt!!

Resten av dagen har det blivit plugg och träning. Kvällen åkte jag och Elin till Kortedala kyrka för å kolla på lucia där bla Hanna och Sara var med i tåget. Så fint och stämningsfullt! Har ni sett något luciatåg idag? :)



Julig kvällspromenad

I onsdags kväll gick jag, Lisa och Robin en kvällspromenad, det blev till Liseberg. Blev förvånad över hur mycket folk det var med tanke på att det var onsdag, men är väl i veckorna göteborgarna går för att slippa trängas med turisterna. Vi kom till Liseberg lagom för att se isshowen med allt ifrån kaniner, lucior, julbockar, julklappspapper, julgranskulor, polkagrisar och pepparkaksgubbar. Jorå många olika sorters "figurer" som dansade fram på isen. SÅ fint!! Sen strosade vi runt bland de röda bodarna, karuseller och alla miljoner ljus. Vi rustade inför julen med fudge i lite olika smaker, och i Norrland blev det varm svartvinbärsdricka och lappkaka med smör. Mysigt. :)

Det är härligt att ha så nära till Liseberg så man kan ta kvällsprommen där. :)







Lusse den 12:e

Då vi inte har skola imån passade vi på att fira lusse med klassen idag! Somliga var mer förberedda än andra. Glädje när Sofia överraskade oss på rasten med att duka upp med glögg, russin, mandlar, pepparkakor och kolor. Sen hade även Viktoria bakat chokladkakor så det blev en redig lussefika. Mysigt! 



Fina Hjälmared

Julmarknaden på Hjälmared i lördags. Såå mysigt på en av världens bästa platser. Härligt att strosa runt på området och kolla in allt. Träffa några gamla lärare, en lugn stund i kapellet och en redig adventsfika i fina herrgården. Här kommer några fina bilder!







Julpyssel i Lischöping

I natt sover jag i Lidköping. (Andra gången på en halv vecka, lite kul! Väldigt mysig stad.) Vi har nämligen haft  julpysselkväll några från klassen och då hinner jag ju inte åka hem till Gbg samma kväll. Vi gjorde julkort i olika utföranden, vi drack glögg, åt pepparkakor, lussekatter, clementiner och saffransbiscottis. Mysigt! :)




Grattis Robin!

Idag fyller Robin 25! :) HURRA! Vilken fin kille! Vi firar här med paket, god tårta som Lisa bakat, årets julmust och nypon-te. Mysigt!! 

Nu blir det glögg och Jul med Ernst!



Plugg och gospel på tåget

En aning trångt att plugga på tåget hehe. Idag är de dock ovanligt mkt plats här, brukar sitta packade som sardiner. Lyssnar på gamla Livslustlåtar samtidigt, så gött! Många fina minnen som dyker upp, och tänk att man kommer ihåg texterna trots att det var så många år sedan nu. :)



Sven

Kändes nästan som vi skulle träffas av blixet ikväll när jag och Emma var ute och sprang i Skatås. Hur ofta inträffar ens ett åskoväder i december? Nej, inte så ofta. Vi trodde det var en strålkastare på motionscentret som tändes när första blixten kom, men sen kom även smällen. Därefter kom hagelskuren så vi fick alldeles ont på huvena och händerna när vi träffades. Som det kan bli. Lite fler blixtrar och regn så vi övervägde nästan att vända tillbaka hemåt, men tur väl lugnade det ner sig snabbt så vi fick oss ett riktigt gött träningspass på grus-8:an. 

Läste just på västtrafik om eventuella störningar i tågtrafiken. Inget att rapportera än mer än att detta ovädret vi har här, det heter Sven. Lite kul, hehe.


Bild från Lilla Delsjön i somras. :)

Run och julkalendermys

Jag har just ätit kvällsmat och kollat på julkalendern nu, är la bara för mysigt!! Efter skolan gick jag lite på stan och köpte paket till Robin som fyller år på torsdag. :) Sen hemma stack jag ut och sprang en runda vilket gick riktigt BRA! Härligt med driv i stegen. Är märkligt hur det kan vara så varmt ute tycker jag, man behöver inte ens vantar längre vid uteträning ju. Får hoppas det vänder snart! :) Nu ska jag göra mig en chai latte och plugga lite. Ha en fin kväll!



Första måndagen i december

Inte kan man tro att det är december inte. Strålande sol och typ 7-8 plus idag skulle jag tro. Pluggat hemma idag och vid lunch blev det en härlig promme med syster min. Är så glad och tacksam att bo så nära henne och Robin! Tänk att kunna träffa de så ofta som jag kan! 

Kvällen var vi på styrkegympa med orienteringsklubben i Mölndal. Vi har gått med i den klubben för att bla kunna träna detta passet med dem. Är riktigt roligt och varierad träning! Mysigt med december är också att man kan ha julmys så ofta man hinner. Efter träningen bjöd L & R på tomtegröt, pepparkakor och vörtbröd med skinka. Är la för mysigt! :) 



Heja Värnamo

Är så roligt att va hemma i Värnamo. Har just krupit ner under det sköna vintertäcket efter en härlig kväll med middag, fika, bak av julgodis, promenad, glögg och film. Adventsstjärnan lyser fint och nu har det hunnit bli 1:a december! Första dagen på en av årets bästa månader! 





RSS 2.0