Stanna upp några minuter, slappna av...


Ut och njut

Trodde ju inte att jag skulle jobba nåt idag så jag började baka och fixa här hemma. Blev goda knäckebröd. Efter missförstånd från vikariepoolen skulle jag jobba iaf så det blev att cykla till en förskola kl 10-14,30. Något förvirrat från allas sidor, men kul det blev lite jobb iaf. Efter detta virrvarr och avslutad dag kände jag att jag behövde komma ut och iväg lite så jag gick pw 3 km till Stora Delsjön och sedan löpning 5 km. Gick mycket bättre att springa än jag trodde så det var gött. Jag och Robin cyklade nämligen igår, och jag har en tendens att bli lite seg i benen efter ett cykelpass. Det är ju otroligt så grönt det har blivit ute nu sista veckan, underbart så vackert och man kan ju bara njuta.

Rätt längesen jag hängde lite längre med Lisa och Robin så kvällen tillbringades hos dem. Jordgubbar och kladdkaka på balkongen, sedan en kvällspromenad innan middag. Nice. Jag plockade in första lilla syrenkvisten ikväll, härligt!


Segt!

Kan säga att det segaste med att jobba i vikariepoolen är de gånger jag inte vet om innan om jag ska jobba. Som idag tex. Jag vaknade 6,45 och fick första förfrågan om jobb på sms kl 7,13. Svarade JA och nu, 30 min senare har jag fortfarande inte fått svar om jag får jobbet eller ej! Vad händer liksom? Ingenting. Jag har inte fått nåt mer sms där emellan så blir ju spännande att se va det blir av dagen... Jobb eller ej, det är frågan.

Har iaf flyt att ha jobb imån och fyra dagar nästa vecka. Dessutom heltid på en förskola tom 19 juni. Känns SÅ skönt att veta och kunna planera lite!


Varvet

Två olika gäng i Slottsskogen, hehe. Det blev hett för årets löpare, vi själva blev svettiga bara av att sitta på filten eller stå och heja.


Uppladdningen

Det märks att det är Göteborgsvarvet idag. Jag sprang i Skatås i morse och mötte bara några enstaka löpare. Resten är säkert hemma och laddar nu.

Jag har just ätit första frukosten ute på balkongen, härligt med denna värme! I väntan på balkongbordet jag har beställt så tog jag ut fårfällen och sitter på. Gosigt om inte annat. Snart ska jag göra en picknick och sedan cykla till Slottsskogen där det kommer bli hejande på varvetdeltagarna. Så roligt! Nästa år ska jag springa!


Rått med racer

Ikväll har jag och Robin cyklat. 8 mil på racer. Vi var igång över 3 timmar.

Ni kan ju ana att jag är trött nu. Grymt vacker runda och första kvällen i år med riktig värme, sååå härligt! Robin låg först och tog fartvinden för mig hela vägen, det var gött. Jag är så imponerad dels för att vi verkligen inte hade tänkt köra så här långt, det bara flöt på bra och vi befann oss på en riktigt fin runda som vi ville cykla. Visste vi om det från början, att det skulle bli så här långt skulle jag tagit med en till vattenflaska och Robin någon mer energibar vi kunde tatt under träningen. 8 mil på cykel är rått, så häftigt och så roligt!


Bibelcitat

En go app är "bibelcitat" som nästan varje dag skickar ut bibelord till telefonen. Här är dagens:


Race

Rosa skor och snabba byxor! Löprundan blev ett 7,3 km race! :D


Återhäng

Haft ett dilemma att bestämma om den här onsdagskvällen. Är inte lätt när två toppengrejer ska inträffa på samma kväll. Antingen bön & lovsångskväll i best church och hänga med lifegruppen innan dess. Eller dra hem till Sofia och ha en go kväll med hjälmaredare. Har efter två veckors tid bestämt mig för kvällen hos Sofia iallafall och jag vet att det kommer bli grymt. :)

Kaffe i en redig mugg, haha


Funnit urskogen!

Härlig kväll med massa sol och jag kunde knappt bestämma mig för vad jag skulle hitta på efter jobbet. Egentligen skulle jag, Lisa och Robin ut och cykelträna men det fick tyvärr ställas in. Insåg senare i em att jag kanske borde ta in en vilodag från träning idag men ville såklart vara ute och då blir det ju oftast något fysiskt. Tillslut fann jag lugn, väldigt teknisk orientering som det bästa alternativet. Tog 28 minuter för mig att orientera 2,2km. Tempo eller haha. Blev ännu en gång otroligt överraskad över terrängen här i Skatås. Jag cyklade 7 min hemifrån och då kom jag till ett parti med värsta, maffiga urskogen!!! Hur vacker som helst! Nu ska jag inte sitta och beskriva en vacker skog, utan ni som är intresserade ska själva få se den när ni hälsar på mig. :) Efter att jag fått naturpasset av Lisa och Robin tycker jag bara ännu mer om Skatås. Det bästa med att bo i östra centrum!


Tänkvärt


Goa endorfiner

Blir en ofröjd att reda ut dessa tovor i toffsen efter kvällens löppass i ösregnet. Men go, lätt löpning var det hela rundan och mycket endorfiner präglar nu min kropp, oh yeah.


Go, go thankfulness

Heja måndag! Jag kan tycka att måndagar ofta är rätt sega, men idag ska jag vara extra glad och uppmärksam och se till saker jag har att vara tacksam över!

Tex har jag den här veckan jobb hela veckan på en och samma förskola, ikväll ska jag träna med Sportlife (kyrkgänget), jag ska cykelträna med Lisa & Robin, äntligen börjar det att lövas på träden, jag är frisk! Church eller hjälmaredshäng på onsdag mm mm mm mm. Vi har mycket att glädjas åt! Go Monday!


Etapp 2

Att cykla kan vara så roligt! Idag var det etapp 2 i girot och jag, Robin och Ceder kollade på tävlingen på några olika platser runt Skatås. Gött! Lisa jobbade som producent på girot idag också, annars hade hon också såklart vatt med oss. Imponerande att se cyklisterna nerför den branta Getryggen och även uppför vissa branta, steniga partier. Fräckt, va grymma de var!

Calle Friberg som vann etappen idag vann även Billingeracet i Skövde, 75 km igår. Det var starkt gjort av honom!


Cykelhelg!

I helgen går Göteborgsgirot av stapeln här i stan. Första året för denna cykelfest som är en helg med ca 3000 cyklister där etapp 1 består av 6,7 mil landsvägscykling och etapp 2 är 3,5/2,5 mil mtb.

Idag var det racertävlingen och det var riktigt skoj att titta på. Nästa år tänker jag minsann vara med och cykla! Kollade först på starten vid Ullevi och sedan en stund i slutet av banan uppe vid Härlanda tjärn i Skatås. Nice!! :D Kan tänka mig att det var en riktigt härlig dag för cyklisterna! Tävlingen gick genom alla Göteborgs, sju stadsdelar. Så det blir ju faktiskt en sightseeing i staden, kul! :)

Jag blev verkligen taggad för racern så jag stack ut en runda själv senare. :) Cyklade till Mölnlycke och tillbaka. Dessutom måste vi göra en satsning nu för det är inte ens en månad kvar till Nationaldagsloppet vi ska cykla. Åh, ska bli så roligt!! :D


Med kartan i handen

Så roligt det var att orientera igen! Det här att komma ut på ospårad, okänd mark är allt något jag inser att jag saknat.

Jag känner att då jag får en karta i handen är det som att livet får en ny dimension. I och med att man plötsligt kan läsa, som ett facit vad som finns överallt runt omkring en, i stället för att bara se det som är precis framför en just då. Man ser bortom gränserna liksom. Det är häftigt tycker jag!


Lördagstorsdag

Idag har jag upptäckt milspåret här i Skatås. Vacker och kuperad runda som det kommer bli endel löpning på framöver. :) Vatt en fin torsdag (känns som lördag!) innehållandes trevlig inflyttning/födelsedagsfika hos Matilda Pilfalk som flyttat in här i Lunden, nice! Senare på kvällen blev det grillning med och hos Lisa och Robin. Jag har knappt träffat dem i veckan så det var extra nice. Är alltid roligt att hänga med mina sköningar. De var så söta och överraskade med ett "naturpasset" som de köpt till mig! Imån (fredag) ska jag alltså ut och plocka orienteringskontroller i Skatås, ska bli så roligt!


Nattsurprise

Att få somna till ett otrooooligt långt, färgsprakande fyrverkeri händer ju inte varje kväll! Men i natt så, då uppmärksammas visst Kristi himmelsfärd rejält!

Life is life, good night.


Life is life! Nanananana...

Så blev det lifekamp! En riktigt lyckad sådan. :) På grund av det ostabila vädret flyttade vi in eventet i kyrkan där det blev femkamp och en gopaus för grillning och picknick. Så roligt verkligen och alla var så grymt taggade och gav verkligen järnet på tävlingarna vi planerat för kvällen. Det blev säckhoppning, filtvändning, dragkamp, plankgång och en skoj ordlek. 80 pers kom! Grymt!!


Taggar lifekampen

Så har det äntligen blivit lite varmt här i Göteborg, härligt. Dock är himlen nu igenmulen och regnet duggar. Hoppas verkligen det slutar tills ikväll för då blir det femkamp i Slottsskogen med lifegrupperna i kyrkan. Oh yeah!


Keep on moving

Så här ser jag ut nu. Fötterna upp på väggen och jag orkar inte röra mig, typ. Inte för att jag brukar skriva så mycket om min träning men nu är jag iaf igång igen efter förra veckans förkylning. Härligt, härligt! :) 1h 16 min pw i morse och nu 1h 23 min löpning. Det går bra nu igen, men oj så trött jag är i detta nu. Ska snart kila mot köket och dricka lite vatten. Är ju viktigt att vätska upp sig efter aktiviteterna. Tummen upp!


Mötte Musse

Mötte Mustafa Mohammed på min morning pw idag. Jag visste inte riktigt hur jag skulle göra när mötte honom, en mästerskapslöpare så där mitt i delsjöskogen liksom.
Jag gav honom typ världens största leende. Och jag fick typ världens största tillbaka! :)


Håller andan med Pompe

Idag var jag, Lisa, Robin och Anders på den riktigt grymma äventyrsmässan "Nordic outdoor" som vatt på Svenska mässan i helgen. Kom dit lagom till ett häftigt föredrag med Annelie Pompe. Femte oktober 2010 slog hon med sina 126 meter världsrekord i fridykning, och 20 maj 2011 blev hon första svenska kvinna att bestiga  Mount Everest från nordsidan. Snacka om en tjej som vatt både högt och lågt eller! Grymt häftigt! Under hennes föredrag idag fick vi testa på att andas rätt, -djupt i lungorna. Märker skillnad på lugnet som infinner sig i kroppen när man andas på det sättet. Vi fick även göra flera övningar i att lära oss att hålla andan. Riktigt häftigt. Vi började med att stretcha lungorna, något jag aldrig gjort innan. Hör ju inte till vardagen att tänka så liksom hehe, "nu ska jag stretcha mina lungor!" Sen fick de som ville vara med på övningen lägga sig på golvet och följa hennes instruktioner. Det är så att bästa andhållningen får man efter 3-4 försök och det märktes då vi testade. Jag som typ klarat 30 sekunder tidigare i livet blev riktigt förvånad att jag lyckades hålla andan i 1,5 min på försök ett! Bättre skulle det visst gå. Redan på andra försöket fördubblade jag nästan den tiden och höll till 2,45 min. Tredje och sista försöket klarade jag till strax efter tre minuter. Snacka om utveckling. Med rätt teknik så går mycket. :) Det var en speciell känsla att hålla andan så länge. Fysiskt klarar alla människor att hålla andan minst tre minuter, men psykiskt är det svårare. Det är tankarna man måste kunna styra över sa Pompe. "Ha fokus i era tankar, tänk på något som gör dig glad och lugn." På försök två och tre var jag relativt avslappnad första 1,5 minuterna men sedan började det att rycka i magen och bröstkorgen och det var väldigt speciell, lite obehaglig känsla, det är då psyket rycker in. 

Världsrekordet i att hålla andan ligger på 12 min. Om honom som innehar det rekordet sa Pompe att första fem minuterna är ren avslappning, resterande sju är en lång plåga. Det borde vara en väldigt utdragen plåga tycker jag, speciellt när jag nu känner till känslan där sista stunden innan jag började andas igen.


På måndag drar Pompe till Röda havet för att om två veckor försöka slå nytt världsrekord igen. Att fridyka ner till 130 meter. Vilken tjej alltså! Så otroligt häftig och duktig! Hejar på henne!


Choco-coco

Provade en ny frukost idag. En fräck, god gröt som passar bra för en långdragen helgmorgon då den tog lite tid att göra och var rätt mastig.

Linas Choco-coco gröt
3/4 dl havregryn
2 dl vatten
1-2 msk kokos
1 msk kakao
1 äggvita
1/2 mosad banan
1 tsk jordnötssmör

Blanda ihop allt och värm på spisen. Servera med mjölk! Den är mycket godare än utseendet ger sken av. :)


Amazed

Ikväll var jag, goa Emelie och några sköna tjejer som jag inte träffat innan på konsert. (Emelie är också med i Sportlife (kyrkgänget) som löptränar på måndagar, så go tjej!!). Vi var i Saronkyrkan på vårkonsert, "Amazed" med kören Felicity och gästartist Zoie Finer (syster till Sarah Dawn Finer). Så grymt verkligen!! Jag har inte hört Felicity innan och de var verkligen bra! Sådan glädje de utstrålade. :D Träffade även Amanda och Hanna lite efter då på fikat så de va skoj. :)

Söndag kommer bli en grym dag känner jag på mig. Lisa och Robin har nämligen bjudit med mig på Nordic outdoor-mässan som hålls i helgen på Svenska Mässan. Ska bli SÅ kul!!! Vi ska på föreläsningar med Annelie Pompe och sedan Ola Skinnamo. Coolt! Finns även massa aktiviteter man får testa på, tex MTB, trail running, rullskidor och SUP. (Stand up paddle board.) fräckt! Får se vad vi hinner med. :)

Senare på kvällen kommer Elin till mig så ska vi äta kvällsmat och jag ska förhöra henne på Naturkunskapen som hon pluggar nu. Ska bli kul med lite nk igen! Var ju ett tag sedan nu.

Innan Elin kommer ska jag till kyrkan, och jag längtar!! Yes! Har vatt taggad i flera dagar nu och väntat på att det ska bli gudstjänst-time i Connect church!! Så grym!!!! :D

Sunday=funday!


Nya tavlor

Det här med att köpa tavlor som passar ens stil, personlighet och förväntningar är inte det lättaste! Tur då att jag har en syster med pojkvän som är grymma grafiker och som har ett företag som säljer grymt snygga prints. Nu har jag köpt några tavlor av dem och fått upp dem på väggarna. (Cykeln fick jag i julklapp). Är så nöjd verkligen och gött att det blivit lite mer ombonat i mitt vita vardagsrum. Checka deras hemsida, grafiskahem.se så får ni se många fina prints. :)


On the top of the rock

Var förkyld lör-tis så jag är i uppstarten att hitta formen igen! Är därför ute på en run/jogg/pw. Här är jag, på toppen av en blåsig Brudarebacke! Wej! Så härligt!


RSS 2.0