1 kor 10:13 -en favorit!

Ser så fram emot imån (idag efter sömnen alltså). Först ska jag och mamma springa runt Osudden, sen ska vi på nyårsgympa i sporthallen. Därefter hem och chilla lite och äta en god stor frukost. Jag ska skriva det sista på min labbrapport och skicka in den (YES!) sen är det förhoppningsvis några timmar kvar innan jag ska på nyårsfirandet. Bara vara och ta det lugnt innan kvällen vore så nice!


Skridskorpremiär

Strålande sol, ett par minusgrader och långfärdsskridskor med pappa på Vidöstern. Ni förstår att det varit en riktigt härlig eftermiddag! Så grymt att det ligger ett så bra och tjockt lager is på sjön, är ju inte helt självklart efter det här blandvädret som varit. Vi åkte från Osudden, förbi Åminne och mot Hånger och tillbaka. Nästan två mil, How nice! Är sådan känsla att åka fram där på isen! Love it!

Liten smårolig grej är att en journalist från Värnamo nyheter dök upp och åkte lite med oss, fotade och skrev för sitt reportage om "den första isen." Kan ju inte bli annat än bra! ;)


Skotran (norrländska)


Älskar julledigheten

Så härligt att vara hemma på julledighet! Känner verkligen att jag fått så mycket mer energi och blivit grymt taggad! Har börjat träna på seriöst igen (sprungit fyra dagar i rad nu, wej!!) så roligt har det blivit att träna! Och jag behöver det verkligen, vilka positiva effekter det har på hela ens liv! Julen var fin här hemma. Sen har vi varit ute endel också. Skoter/kvällspromenad på julafton, vandring på Store mosse på juldagen och ikväll var jag och pappa uppe i Borgen och körde skoter igen. Big like! Synd bara att det regnade så mkt då efter julafton så mycket av snön försvann, blir nog ingen längdskidåkning i år. Jag fick ett par långfärdsskridskor och pjäxor i julklapp (Så grymt kul!) så det är nog större chans att de får användas än att skidorna får komma ut.
 
Jag har pluggat rätt mycket nu efter jul också, men till skillnad från då innan min julledighet så tycker jag att det är riktigt roligt nu! Har bytt områden så nu läser jag om hjärta, blodomlopp, lungor och luftvägar. (2 prov imån) men det är så intressant det här så som sagt är det mest roligt! :) Kommer ha stor nytta av det när jag börjar plugga till hösten. :) Jag ska även plugga på kolhydrater, proteiner, fetter och matspjälkningen närmsta dagarna och det tycker jag också är väldigt intressant. Gött att plugga någon inspirerande!
   För att börja nya året något lugnare än det annars skulle vara med jobb och plugg så har jag själv valt själv att plugga lite extra nu när jag är ledig. Känns bra! och även om jag läser lite mer just nu så är jag ju ändå ledig och har mer tid att göra andra roliga saker och ta det lugnt. :)
 
Imån kväll ska vi hem ett stort gäng till Jakob för reunion av Värnamovännerna, blir nice! :)

The reason for the season.


Jullov!

Åh, äntligen julledigt!!! Ska strax ta tåget till Värnamo nu, förra gånger jag skulle hem (första gången efter flytten) var jag ju helt uppåt väggarna excited. Det är jag idag oxå, fast jag är något matt för att orka uttrycka mig så. Kommer ha sällskap med Amanda G hem på resan, det blir nice! Heja Småland här kommer jag!


Snart semester!

En dag kvar och sen kommer en efterlängtad semester!! Sitter just nere hos Lisa & Robin, vi har ätit paj, slår in paket och kollar på dokumentären om Sixten Jernberg! Grymt! Vilket skidunder! Imån den här tiden är vi i Värnamo och har själva kanske åkt lite skidor. :) Blev så glad när pappa sa att han nyspårat hemma, jag visste inte ens att det finns snö! Ska bli såååå skönt och lovely att komma till Värnamo nu, wej!


Julbord, nej tack!

Blir helt full i skratt angående det här med julbord! Vem är det som envisas med att år efter år fortsätta med att bjuda på julbord på förskolorna!? Nog att det är tradition, men sån himla onödig sådan! Haha, som ni förstår så bjöds det på köttbullar, prinskorv, potatis, skinka och ägg idag, men också sill och rödbetssallad (vilka kids äter sill och rödbetssallad liksom haha.) Kidsen förstår ju inte ens vad julbord är för nånting, bara förvirrande med så mycket olika maträtter att de inte vet vad de ska äta haha. Och magarna på de stackars kidsen blir det också för mycket för. Sen att man ska hinna lägga upp alla små olika rätter, dela allt till småbitar och hälla upp dricka innan blodsockret helt är nere på botten och de somnar är en spännande fråga i sig. Vi älskar julbord, not. Haha.


Julstämningen kryper sig på!

Äntligen lite mer julstämning här hemma! I em har jag gjort mozartkulor i sällskap av Greveholm. Nu julpyssel med Hillsong julmusik och min fina halmtomte och bock i fjärran. Mys! Ska ner till Lisa och Robin om en stund och fortsätta julstämningen med paketinslagning och allas våra RR, Rocky road! ;) bästa julgodiset. Vatt en bra dag! Känner mig så mycket piggare efter en S K Ö N, L U G N helg!


Romans 8:35


Connect church 16/12

Längtat hela veckan efter att komma till church igen. Möte kl 16 och 18, åh sååå grymt! Love to be there! Visst är det fantastiskt med en kyrka som har vision om att någon gång ha lovsångskväll på Ullevi! Här sitter man inte stilla inne i kyrkbänken inte! Det är mycket jobb utåt i Göteborg och samarbetet med Watoto i Uganda. Ikväll predikade pastor Camilla så grymt utifrån 3 punkter som jag ska skriva här:

1. Att se det stora i det lilla!

2. Att se styrkorna i det svaga!

3. Att se det möjliga i det omöjliga!

Sista veckan har det hänt så mycket i Connect church. Inför julkonserten i konserthuset sålde de slut på alla 1200 biljetter. Och den nya cd-skivan "ingen är som du" som släpptes för en vecka sedan ligger på iTunes topplista över flest sålda album. Är så fräckt!


Tredje advent

Tredje advent redan! Har gjort en två timmars vinterpromenad i Skatås runt Härlanda tjärn. Det var allt nice. Man mår alltid bättre av frisk luft. Det var endel folk ute som gick, joggade eller sprang. Skön avkoppling att komma ut i naturen och strosa. Gött jag har nära till skogen! Lunch, adventsfika och lite lugn-tid (nu ringde pappa på min hemtelefon, blir alltid förvånad av den signalen haha) så ska jag till church kl 16. :)


Sköna lördag

Så skön dag! Vaknade redan kl 8 men chillade en timme med att bl.a. börja kolla på en film om hur en cell är uppbyggd. Hade sagt att jag inte skulle plugga idag men det här var ändå intressant, hann dock inte kolla klart, och det ska jag inte göra imån för då ska jag inte alls bry mig om celler! Kl 9,30 kilade jag ner till Lisa & Robin för att hämta mina skidor. :) dock blir det nog inget åkt innan jag åker till Värnamo på torsdag, så det var lite onödigt att ta hit dem, men jag hoppas såklart på ett åk i veckan. Hade vatt nice! Bara det kommer mer snö och kyla! Vi kollade på greveholm, mys! Sen gick jag upp till mig och har tog det lugnt! Lovely! Gjorde typ ingenting mer än att äta frukost, titta på tv och pyssla lite. For in en sväng till stan och trängdes med sjukt mkt folk. Spanade på julklappar, men känns nästan lönlöst när de jag ska köpa till redan har allting, och detta allting i flera exemplar! Nästa år tkr jag att vi bara ska köpa till en person i familjen, hade vatt så gött! Hem igen så kollade jag lite skidor och sen matlagning. Med två stekpannor och en kastrull på spisen insåg att detta är första gången sen jag flyttade in som jag på riktigt lagade middag bara till mig själv. Är ju alltid roligare att laga tillsammans med någon. Blev en sallad med quinoa, kyckling och grönsaker. Hade en massa champinjoner kvar oxå som jag stuvade. Värt att ha i frysen.

Sen var kl 16 och jag begav mig till Liseberg för ett fjärde besök den här vintern. Är ju mysigt, men var det inte för Sindi och Jennikas skull hade jag ju inte gått dit igen. Nu får det vara nog tror jag. Lite festligt var att Jennikas brors kompis sålde renkött i Lapplandsbyn så vi fick smaka kallrökt innanlår från ren. (smakade nästan som fisk!) gödigt med Lapplandskänsla och vad härligt det var att höra äkta, grov norrländska igen! (Elina, jag saknar dig!) vi vandrade runt där bland massa, massa folk. Drack varm choklad och hälsade på i tomteland. Skön promenad hem sen och ta det lite lugnt igen framför skidor innan jag somnar strax. Jag behöver verkligen ta det lugnt, stress (eller vad som nu bitit i mig) verkar inte vara vidare lätt att bli av med. Känner mig fortfarande "febrig" och matt. Dock är jag ju inte sjuk så det är en skum känsla.

Längtar till Connect church imån. Möte kl 16 & 18. Fantastiskt.


Good morning. :)


Välkommen helg!!

ÅH Äntligen!!! Gjorde just veckans prov om celler och vävnader i naturkunskapen så nu är jag fri från plugg på några dagar! Underbart! Har vatt så grymt mycket med jobb och plugg sista två veckorna och idag har jag, trots fyra ipren och mycket sömn, haft konstant huvudvärk. Inte kul, men nu äntligen kan jag släppa naturkunskapen över hela helgen! + att det är mkt lugnare nästa vecka. :) (Gråter nästan inombords av lättnad, då kan ni fatta känslan av prestation som lyfts iväg när jag sista dagarna nu skrivit klart och skickat in min livscykelanalys och skrivit det här provet. yes!!) Slutade jobbet kl 16 idag och sedan träffade jag Emma för en fika här vid Redbergs. Var roligt att testa ett fik här i vår neighborhood! Sedan trotsade jag my flesh och stack ut och sprang 40 min. Sprang runt vid bl.a Östra kyrkogården, vid de fina små villorna där. Blev helt vind för när jag väl kom ut igen på en större väg, så trodde jag att det var Munkebäcksvägen, så var det Kålltorpsvägen (den utmed Östra kyrkogården). Alltså helt bakåfram mot vilket håll jag trodde att jag sprungit på! Så galet haha. Fick med mig sol från dagen också genom en rask lunchpromenad på en halvtimme. Underbart. Förstår inte hur jag kan varit så tömd på energi (jo det beror endel på att vi haft endel vikarier på jobbet sista tiden, som är helt tafatta och knappt vatt med kidsen! Då blir man ju jättestressad att ta hand om det mesta själv). Inför nästa vecka ska en kille jobba hos oss som var hos oss i tisdags, han var grym så det kommer bli bra! Helg, helg. Åh, så efterlängtad!! 

Lucia

Finns nog inga sötare lussare än kids på två,5 år. Idag hade vi luciamorgon på förskolan vilket var ytterst mysigt. Så goa små tärnor, lucior, tomtar, stjärngossar och pepparkaksgubbar vi hade på Roten idag. De återkommande luciasångerna som vi övat i några veckor satt som ett smäck. Dock sjunger ju kidsen knappt när deras föräldrar satt där mitt emot oss, är ju ganska förståeligt. De har ju ingen aning om vad det var vi egentligen gjorde. Varför de ska klä ut sig och sjunga sånger för sina föräldrar en torsdagsmorgon så här. Lussefika då vi personal på avdelningen fick varsin tacksamhetsgåva! Så fint! Då blir man extra glad. :) En 20 cm hög ljusstake i genuint gjutjärn (nice tyngd!) föreställande en stjärngosse bärande på ett ljus. Jättefin. Trevlig att ta fram de kommande åren nu och minnas första jobbet i Göteborg. :) Varit en riktigt lång jobbdag då jag stängde hela förskolan kl 18. Ligger hemma i gosoffan med magont, lite yrhet (om det är ett ord.) och tittar på lucia från Uppsala domkyrka. Är verkligen en mysig tradition vi har här i Sverige. :)


Done!!

Åh äntligen!!! Fattar inte hur det tog nästan två timmar att skriva min kritik till källorna. Men åhh!! Känslan att äntligen vara färdig med det här ruggiga arbetet är L J U V L I G ! Egentligen har det inte varit så hemskt, väldigt intressant att lära mig så mycket om textilindustrin och hur miljön påverkas. Men det har varit stressigt att få ihop så mycket på fem pluggkvällar när jag inte alls visste nåt speciellt om den här branschen innan. Ska skicka in rapporten i morron så jag kan få lite distans till den nu och läsa igenom den lite fort imån efter jobbet, skicka in den och sedan blir det bästa julkonserten med Connect church! Längtar!
Hej hej Kajsa som öser puder i Whistler!

Ser ljuset

Då anser jag mig vara klar med min LIVSCYKELANALYS om bomull. (tur det ordet innehåller "cykel" så jag får lite positiva vibbar!!) Ska gå igång och kritiskt granska mina källor nu oxå innan jag kan skicka in arbetet. Ska försöka att inte överarbeta det, mitt mål är ju ändå "bara" att genomföra kursen. (verkar dock krävas sjukt mycket av en för det "bara".) Det känns förresten väldigt skumt med det nya betygssystemet jag drabbas av i den här kursen "A-E". Nåväl. Back to school.


Första dagen på en lång vecka

Har fått in låtarna på IPoden nu, wiho! Grym CD! Vi hade julavslutning after work idag kan man kalla det. Vårt område i Majorna-Linné bowlade tillsammans. Jag som ändå bowlar väldigt sällan kände mig väldigt haj jämfört med några av de härliga tanterna från någon annan förskola. "Ja ha, så man ska kasta bollen två gånger varje gång!" Haha! Det var en trevlig kväll, och så generöst fick vi alla varsin julklapp innehållande två biobiljetter. Tack!
 
Hem sen till Lisa & Robin för att lägga över låtarna och lite julmys. Glögg och julgodis, nice! Och efter deras helg i Värnamo hade de med sig lite olika julgodis till mig också, och mina längdskidor. Så nu längtar jag att veckan ska smygas igenom så jag kan hinna dra ski! Imån slutar jag tidigt men då måste jag plugga hela eftermiddan och träna medan det är ljust ute. (Dessutom ska Robins träningsvärk lägga sig). Onsdag slutar jag kl 17 och därefter blir det julkonsert i konserthuset med Connect church (Kommer bli sååå grymt!!! Alla 1200 platser är sålda!) Torsdag är det lucia så jag kommer jobba kl 7,30-18,30. Något lång dag, men så kan det bli. Lucia är ju ändå så mysigt! Sen ska jag också skicka in min uppsats innan onsdag kväll och hinna plugga på cellen som jag har prov i på fredag alt. lördag. Känns NÅGOT späckat. Hur ska jag hinna med att plugga på cellen också. Känner redan nu att det ska bli nice med helg sen. Och strax jullov! :)

Söndagsglädje!

Kände att inlägget behövdes delas på två så ni ska orka med att läsa allt fint!
Glad andra advent! Mysigt! Vi började morgonen med att tända andra ljuset och kolla på julkalendern. Sedan till Connect church på gudstjänst kl. 11 Det var julavslutning på Kids, så det var barn överallt. De framförde ett mysigt julspel och sjöng sånger. Go kids. Lunch med Louise och sedan bakade vi pepparkakor där vi enbart använde mina två nya former: Hästen och ängeln. Så fina! Hej då till Louise, och då kändes det lite tomt utan henne. Jag tittade en stund på slalom och vinterstudion innan jag drog igång med Naturkunskapen. Egentligen vill jag inte plugga på helgen, men kommer inte hinna nåt speciellt imån så jag var illa tvungen. Det gick dock bra! Känner att jag börjar se ett slut på detta arbetet. Skönt!!! Till connect igen kl. 18 där jag bla träffade Jennika. :) Vilket möte sen! Grymmaste!!! Det var Andreas Nielsen från Hillsong Stockholm som predikade och så var det ju release av nya skivan så alla var typ extra taggade, sån F E S T!!! Efter träffade jag även Amanda G som gått dit med sin klasskompis Linn, härligt! Och Matilda Lindahl. Och how exciting frågade Matilda om jag tillsammans med henne vill starta upp en lifegroup! Så spännande, så kuuul!! Så det ska vi börja med och be för nu så vi kan komma igång efter nyår. Grymt! Nu ska jag hämta mitt tevatten som antagligen har hunnit svalna av.
 
-Du kan aldrig komma så långt bort att Gud aldrig vet vart han har dig!

Åter på Hjälmared!

Vet inte hur jag ska börja skriva för min ljuva stämma ;) sjunger, sjunger och sjunger dessa fantastiska sånger från Connect church och då kan jag visst i princip inte göra nånting annat samtidigt. Men nu ska jag hejda mig och berätta om en fantastisk helg! Har tänkt blogga tidigare men appen har inte funkat. Kom just hem från ett fantastiskt möte i Connect church!
L O V E   T H A T   C H U R C H ! ! ! köpt deras nya lovsångsskiva (release idag!!) dock har jag varken cd-spelare eller dator att sätta skivan i, så det är rätt jobbigt läge att ha den liggandes inom synhåll, och inte kunna lyssna på den. Frustrerande! Men Lisa & Robin kommer till Gbg imån så ska låna en dator och lägga in låtarna i min iPod tänkte jag. Yes! 
 
I helgen har finaste Louise Byrmo hälsat på mig (jag ska bara sätta på en kopp te nu). Louise kom hit i fredags kväll och åkte hem i em. Som jag skrev ett tidigare inlägg har vardagarna den här veckan har varit rätt kämpiga, jag har känt mig trött & sliten och less på naturkunskapen, så jag är SÅ tacksam över en fantastiskt fin helg!!! Igår var vi på den mest fridfulla platsen jag vet H J Ä L M A R E D. Underbart. Julmarknad där och det var så mysigt. Kollektivtrafiken går ju inte så tätt men det gjorde absolut ingenting, gjorde att vi fick en timme på stan i fantastiska Alingsås. (Där jag ska bo efte här. OBS inget planerat men jag älskar staden och sedan jag gick på Hjälmared har jag bestämt att flytta dit någongång.) Jag köpte en varm halsduk och några små fina saker på Balders Hage. Därefter buss till Hjälmared, hade en timme på oss innan julmarknaden började så vi "gick ett varv runt sjön". Den klassiska frasen. :) Vädret var ju underbart igår så det bidrog ännu mer till den här N O S T A L G I jag får så fort jag tänker på Hjälmared eller vistas på den platsen. Så roligt att visa Louise också! Hon går på mariannelunds folkhögskola nu så hon fattar ju det här med folkhögskola, internat och allt därtill. Lovely. Sen var vi på julmarknad hela eftermiddan. I och med att jag förra året inte hann köpa nånting i lanthandeln började vi där i år. Köpte ett riktigt heavy vörtbröd av skönaste Ulla, vilken kvinna, så go! Sen var vi överallt flera gånger om. Träffade några gamla hjälmaredare också. Sindi, Petter, Karro, Frida, Jakob, Ann och Rebecka. (Och Jennika får räknas in trots att hon inte gick på skolan) Härligt! Vi fikade i Herrgården två gånger tom. men vi åkte inte därifrån förrens kl 18,45 så vi hann ju med att bli hungriga så den andra julskinkmackan var extra nice. (Förutom ett pygmékryp jag såg, urk). En riktigt underbar dag på Hjälmared!
I och med att jag alltid blir så otroligt nostalgisk av denna plats och längtar tillbaka. Undrar jag hur det hade varit om jag aldrig gått där, hur det hade varit att leva utan en plats som ger en så mycket nostalgi. Det hade varit ganska skönt ibland, för jag kan känna vemod över att inte vara där, fast all T A C K S A M H E T är ju så ofantligt mycket större. Häftigt hur man kan uppleva platser alltså!
 

Nice sol

Ute på lunchen och samlar D-vitamin. Så nice detta väder är!


Behöver lite energi

Känner mig helt avslagen på energi. Vet inte vad de beror på. På 10 dagar har jag bara tränat 3 gånger. Jag jobbar en massa (kvällsplanering i måndags och stängning idag gör kvällarna nästan obefintliga) och jag ska skriva en stor uppsats i naturkunskapen. Inte lätt att peppa plugget, förutom att jag vill göra så mycket som möjligt innan fredag kväll då jag får besök av Louise och Isabelle i helgen. :) Så ska den skickas in senast onsdag. Men måndag kväll har vi avslutningskväll på jobbet så kommer inte hinna skriva nåt den dagen, vilket innebär att jag i princip måste ha (typ) allt klart på fredag. Jag skriver en livscykelanalys om bomull. Är intressant att lära sig mer om den industrin, men inte att skriva en hel analys. Jag är glad för den snö som kommit och att det är kallt! Men jag önskar att jag hade mer tid och energi att utnyttja den. För det är väl därför jag är trött, att jag inte har tillräckligt med diciplin att orka ut och träna, få frisk luft och inspireras. Tänker att jag hela kvällen måste plugga, men de kvällstimmarna kan jag ju ändå inte plugga konstant. Känns som jag gjort det ikväll dock. Men under och efter löpningen igår tänkte jag att det var den bästa stunden den här veckan, önskar jag alltid kunde tänka så. (Blip peppad att springa ut nu haha). Men ska istället lämna plugget och gå och lägga mig. Imån ska vi baka pepparkakor med kidsen, blir ju mysigt :) jag målade förresten med ett gäng idag vilket resulterade i att mina jeans fick fina julröda fläckar. Kul. haha.Nu gäspar jag ikapp med mig själv, go natt

Vardagsrummet

Här kommer en bild på mitt nya vardagsrum! Före vs efter pappas fantastiska arbete! Grymt vilken skillnad det blev! Älskar't. :D


Snö!


Måndagslycka!

Åh vad jag älskar att det snöar ute! Äntligen! Blev så förvånad när jag kikade ut i köksfönstret för att se hur vädret var, så låg det snö på marken! Göteborg leverera! Sitter på spårvagnen nu. Kommer att bli en mysig dag med hög julstämningsfaktor och adventskalender för kidsen.


Första advent

Första ljuset. Julkalendern. Connect church. Grym gudstjänst. Iskallt. Ikea. Gardinstång. Firat Robin. Familj. Släkt. Smörgåstårta. Julmust. Pepparkakor. Juleskum. Glögg. Kladdkaka. Färdigtapetserat. Vardagsrummet. Hallen. Adventsstjärnor. Gardiner. Mam & pap hem. Städat. Lisa & Robin hit. Solsidan. Lussekatter. Pepparkakor. Nypon-te. Kanel-te. Telefon. Plantering. Ljussättning. Holy bible. Worship. Dagbok. Musik. Sova.

That's my day.


Lussebak och annat mys

Årets mysigaste månad har anlänt, wihoo!! Började såklart med att kolla på julkalendern, kommer nog bli riktigt bra! Ingen kan slå Mysteriet på Greveholm från -96, men det här är ju faktiskt en fortsättning så det blir bara yeah! Sen gick jag och moder en runda här i Lunden med bl.a stopp på två second hands. Sedan har vi bakat en massa lussebullar och pepparkakor. :) och pappa har tapetserat. Nu är hallen färdig, blev såååå nice!!! Ska visa bild sen. :) känns verkligen skönt och gött att komma hem till en redig och fräck hall! Tack pappa!

Liseberg även den här lördagen. Sjukt mkt folk och iskallt så jag njöt verkligen inte. Men det var mest nice för mamma, Lisa och Robin var med, och Gill, Janne och hans barn. Köpte fina fudge som vi får smaka på imån på första advent. Det har verkligen varit kallt idag, och av alla uppdateringar verkar det ju som att Göteborg är den enda platsen i Sverige som är snölös! :( trots att jag frusit halva dagen gillar jag iaf skarpt att kylan är här! :) efter Liseberg åt vi (och pappa) middag på Halta Lottas krog här vid redbergsplatsen. Finns tydligen en gammal dänga om detta place. Gott var det också. Rekommenderas. Hem till Lisa och Robin för lite adventsmys och chill-spel av ett reklam-fråge-spel. Så roligt haha, bl.a. var det frågor om städer och deras slogans! Jag trodde att det ligger en väl genomtänkt historia bakom alla dessa slogans, tex "Värnamo marknadsstaden". Men det fanns ett gäng förbluffande "A som i Arboga", "Skövde -händelsernas centrum" kommer tyvärr inte på nån mer
nu, men mkt kul var det! Imån är det första advent, wiiie. :)


RSS 2.0