Moss, Moss

Ni vet ju att jag trivs ytterst lovely på mossen och lördagen blev alldeles fantastisk där ute! Vi gick rundan till Svartgölen. Där blev det fika och solning på bänkarna. Så underbart!


Hurra för mossen

Att vakna till strålande sol, blå himmel och nysnö på marken, det är ju underbart!! Idag ska vi ut och vandra allihopa på Store mosse, favoritmossen :) Ska bli riktigt härligt! Packa fikaryggsäcken och snöra på vandrarkängorna, that's life!


Vintern är, fortfarande här!

Jo så är det, vintern är kvar i Värnamo. Är som att åka bakåt i tiden efter våren som har anlänt till Göteborg. Pappa hämtade mig på stationen och sedan körde vi inte hem till Hornaryd, utan till Borgen. Kände på snön och beundrade skidspåren som fortfarande ligger där. Jag bara måste passa på att go ski så här sent i mars. Helt otroligt.


Våren är här!

Den här soliga veckan har verkligen våren slagit till här i Göteborg. Jag behöver inte längre ha fleece på jobbet, eller vantar och mössa. Går med jackan uppknäppt på mina lunch walks. Härligt! Åker till Värnamo ikväll för påskledighet. Återstår att se om det blir back till vintern igen, jag tror det. Men det är ju gött det med.

Här satte jag mig på en sten i skogen. Så underbart med rena skogspromenader på lunchen!


Lisa 22!

I söndags fyllde min kära syster 22 år. Firades hos Lisa & Robin tillsammans med mamma, pappa, Maggan, Lennart, Gill och Lars. Riktigt god middag och efterrätt. En fin födelsedag och kalas för syster-yster. :)


Snabba ryck

Såg fram emot två gruppass på gymmet ikväll. Att först premiära på Bodybump och därefter zumba. Här sitter jag i stället hemma i soffan, iklädd träningskläder. var nämligen så att 40 min innan bodybumpen skulle starta så fick jag ett mail att passet är inställt pga sjukdom. Rätt dålig framförhållning om man säger så. Märkligt när jag var så förberedd och just skulle cykla iväg. Får i stället bli en löprunda och därefter zumba. Tur att det passet blir av iallafall!


Nyfunnen ö

Jag har verkligen fastnat för Delsjöarna och naturen där, så så vackert är det. Och sicka (oj vad länge sedan jag använde det ordet. Hade i princip inflation för en tid sedan.) jo sicka möjligheter det är till all sorts träning, friluftsliv och äventyr. Idag sprang jag till Stora Delsjön och upptäckte en, för mig ny ö! Fick springa över en liten träbrygga och "hoppa" på klippor. Det var dessutom där all snö som finns kvar här i trakterna gömt sig. Fint! Strålande em-sol och en istäckt, stor sjö. Där stod jag ute på en nyfunnen udde (och ute på isen) och synade skapelsen. Vackert var det.


Inviger våren med tapet och tulpaner

Pappa kom hit i veckan och det innebär oftast lite fixande här hemma. Största projektet den här gången var att tapetsera i köket som han gjorde igår. Sån överraskning att komma hem från jobbet på eftermiddagen och se den otroligt fina väggen! :D Så vacker! Har sagt att jag ska vänta med att köpa tulpaner tills väggen var klar, så igår kunde jag äntligen ta in våren på riktigt. Härliga blommor!

Idag har jag och Lisa hängt en stund på Svenssons för jag ska köpa Stringhyllor. Ska ha dem på väggen ovanför skrivbordet och jag har planerat för väggen i tankarna ett litet tag så det kommer bli riktigt bra! Klassikern finns ju i oändligt med kombinationer och i flera olika färger på både gavlar och hyllplan. Lutar åt att jag köper gavlar i vitt och hyllplan i ask. Riktigt fina är de!

Senare i eftermiddag kommer mamma också hit, ska bli kul. På söndag fyller syster-yster år så då blir det kalas!


Kaffestugan Lyckan

Hade en riktigt fin helg med Sara på visit och Lisas kalas på lördag kväll. Igår gjorde vi en utflykt till kaffestugan vid Stora Delsjön dit vi promenerade och sedan fikade jättegoda vaniljvåfflor med grädde, blåbärssylt och kaffe, mysigt! Lugnt när vi kom dit men där efter kom det fler folk så platserna fullsattes i den lilla trästugan. I och med att det snöat natten till söndagen var känslan att vi var ute i svenska fjällen, så härligt! (Stugan var i klass med Gåsenstugan i Jämtland, ni som vet hur den såg ut med grov träpanel.) Det var jag, Lisa, Robin, Sara och Oscar som var iväg. Kul att visa de två besökarna vår vackra neighbourhood. På promenaden hem sen kom även solen fram så eftermiddagen njöt vi ordentligt med att glassa i solen på balkongen. Nice!


Snart kommer Sara

Om tre timmar kommer Sara till mig! Ska bli så roligt. I em ska vi bla hjälpa Lisa och Robin med att fixa inför Lisas födelsedagskalas som är ikväll, skoj! Imån ska vi ut och promenera i terrängen här, jag vill ju visa Sara hur vackert det är. :) Bilden är från min torsdags run runt Stora Delsjön. Lycklig att denna vildmark ligger utanför dörren. :)


Fridayfun!

Har precis uppnåt ett av mina löparmål. Nämligen att springa runt både Stora & Lilla Delsjön. Wej! Hur fint som helst!!! Ca 1 mil i strålande sol och klarblå himmel. Is och snöfria grusväg/stigar upp och ner. För den är riktigt kupperad rundan! Så fin!, härligt!!

När jag kom hem hade jag 45 min hemma, så nu har jag duschat och ätit lite mellis. Ska nämligen iväg till gymmet med Lisa och dansa zumba nu, om 7 min. Inte ofta man duschar efter ett träningspass och byter om till träningskläder igen, go for it. Fridayfun!!


Psalm 71:14


Gnosjö(andan)

Har haft en riktigt, riktigt fin helg i Värnamo. Fredag när jag, Robin och Lisa anlänt blev det middag och tårta för mamma som fyllt år. Vi tillbringade stora delar av kvällen med att dessutom kolla igenom ett gäng diabilder från mamma och pappas resor i USA i början av 80-talet. Så häftigt och snygga de var då. (liksom nu såklart). Är så häftigt med modet som var då, att mkt av det kommit tillbaka nu. Snyggt!

Lördag medan pappa och Robin cyklade mtb så drog vi tjejer till Gnosjö till en stor second hand. Gnosjöhjälpen heter den. Jag och Lisa brukar driva rätt friskt om Gnosjö och sin gnosjöanda så var lite roligt att vi faktiskt besökte Gnoajö igår. Jag fann en vit kruka jag till att börja med ska ha mina påskliljor i. Lisa köpte några böcker. Sen gick vi till Bernts café och fikade. Mysig start på lördagen med en utflykt till grannsocknen sådär. :)

Fortsatte med diabildstittandet hemma på eftermiddagen, men den här gången blev det bilder från då vi kids var små, riktigt små. Så gulligt! Vi var hos kusinerna i France och på vintern åkte vi Barnens Vasalopp i Borgen medan lilla Lisa tultade runt i snön i sin rosa overall. Det var tider det!


Vänner och släkt

Torsdag sen em kom några riktiga sköningar till mig, girlsen från Hjälmared. :) Vi prata och skratta, åt semlor, drack te och kollade i min fotobok från Hjälmared. SÅ mysigt!! Vilken tid vi hade där på Hjälmis alltså, otroligt. :)

Kvällen blev också riktigt bra när jag och Elina kilade ner till Lisa & Robin. Dit hade även Maggan, Lennart och franska kusinen Mike kommit! Lite mer fika bestående av en nybakad kladdkaka och gött häng. Så kul att träffa släktingarna. :) Jag förundras i princip alltid då jag träffar Mike, hur breda kunskaper han har! Inom typ alla områden dessutom. Undrar man nåt om Sveriges geografi eller ja typ var som helst, så är det rätt säkert att Mike har svaret. Riktigt rått!

Nu sitter jag, Lisa och Robin på bilen till Värnamo där det ska bli en helg full av festligheter. (tänker inte på finalen i mellon höhö) nae, utan ikväll ska vi fira älskade mamma som fyllde år i måndags och imån kväll ska vi på jubileumsfest med OK Stigen. 75 år. Tänk att farfar var med och startade klubben då i slutet av 30-talet. Länge sen! Ska bli roligt att komma till Värnamo en sväng, dessutom är detta första gången jag är där utan naturkunskapen sen länge, så skönt! I helgen ska även Pappa och Robin ut på någon runda med sina mtb. Jag, Lisa och mamma kanske tar en tur till Store Mosse. Vem vet. Vi brukar ju göra det titt som tätt. Härligt! Inser just nu att vi åker tillbaka till vintern igen, haha så ljuvligt med denna snö som är i området kring Värnamo.


En sväng i city

Tänkte skriva att jag "haft några händelserika dagar", men inser att det bara vatt 1,5. Torsdagen gick jag och Elina in till city en sväng. Besökte Balders Hage för första gången i Gbg. Ursprunget är ju i vackra Alingsås. Allt här i Gbg-affären var i princip Chabby chic inspirerat så det var inte så mycket att ha. Gick runt i lite affärer och det jag köpte var lite nya blommor till lägenheten. Fint! Ett rosenträd/buske med vita blommor att ha på fönsterbrädan i vardagsrummet och två krukor med minipåskliljor. En "plantering" för köksbordet och en för sovrummet. Verkligen vårkänsla till max. Härligt! Blev en Vanilla latte på nyöppnade Espresso House vid Brunnsparken också. God! (Elina drack chai te latte) Dock är det smått galet vilka priser kaffe har nu för tiden. 41-44 kr för en latte. Inredningen var riktigt skön med hög alpkänsla. Tapet som skulle föreställa en vägg av böcker, kuddar, mörka lampor, en liten mysig soffgrupp som toppades med en ljuskrona med renhorn. Fräckt. Jag gillar ändå Espresso house jämfört med många andra caféer, där vet man alltid vad man får och att det är gott. Mysig inredning dessutom. Tummen upp.


Elina på väg!

En onsdag som går i ett! Jobb kl 7,30-16. Därefter cykla jag till gymmet för att möta upp med Lisa för 45 min zumba. Den var inte bland de roligaste jag vatt på och gav inte så mkt träningsmässigt så det blir nog löpning på onsdagar framöver. Men kul att testa den såklart. Snabbt till Ica, hem, duscha och nu är jag på bussen till Krokslätt. Ska på Life där ikväll så det ska bli roligt och spännande. :) kan ju kalla det som min första "riktiga Life" då vi träffades på ett café för två veckor sedan, och bön & lovsång i kyrkan förra onsdagen. Nice!

Kvällen kommer knappast bli ung för kl 23,30 anländer min skönaste norrlandskompis Elina till Landvetter. Sen tar hon flygbussen så ska vi mötas på centralen. KUL!!!! Elina ska bo hos mig till fredag nu, wiho. :)


Meckat

Ikväll har Robin visat sina ytterst goda skills och lärt mig endel om att byta däck och bromsklossar. :) Han har hjälpt mig med min cykel så det ska bli nice att cykla till jobbet imån!


Vasaloppet

En av årets mysigaste morgnar är här! Det innebär också att det är Vasaloppsmys på Bielkegatan! Härligt, härligt, ja det är ju helt otroligt alltså, Vasaloppet. :D


RSS 2.0