Lisas projektarbete, beach och aussi-grillkväll.

Efter en svettig löprunda med pappa och Adam var det dags att modella lite för systeryster som håller på förfullt med praktik och projektarbete här nere, go girl!
Lisa ska göra en produktkatalog för Linneas snygga produkter. Väskor, laptop case, kuddar, anteckningsböcker, tavlor m.m.m.

In action.


Alla blir involverade.. utom mamma som var inne i stan för shopping ;)

Eftermiddagen var vi på beachen i St Kilda. Sooo nice :) Nu ska vi äta. Australiensisk grillkväll! We like! ;D

Australian Open.

Back in Melbourne, efter 10 dagar i Western Australia och en vecka på den härliga ön Tasmanien!
Igår, torsdag spenderade vi hela dagen utomhus i city. Australian Open håller på några dagar till så vi passade på att köpa dagspass dit :) Häftigt att vara där och känna stämningen, att vi hade turen att se en uppvisningsmatch i dubbel mellan Mats Wilander och Henri Leconte mot Anders Järryd och John Fitzgerald, riktigt roligt! Efter det kollade vi första settet på semifinalen i herrernas dubbel.
   Jag, mamma och pappa gick till stan, och Lisa och Linnea åkte hem för att jobba...
Sushi och Starbucks, we are back! :) Kvällen gick vi tillbaka till Melbourne Park (området där alla tennismatcher spelas) där vi prickade in semifinalen i damernas dubbel mellan systrarna Williams och två, för mig okända tjejer. Härligt, härligt! 


Kan skymta Rod Laver Arena i bakgrunden..



De svenska legenderna Wilander och Järryd.


Hejarklack, Wilanders autograf..


Pluggsalen i vackra statsbibblan.


Semifinalen damer.


Systrarna Williams.


Semifinalen i herrarnas singel såg vi på storbild utanför Rod Laver Arena.

Albert Park och grill.

Nice day. Stranden i Albert Park och grillkväll :)
Å det blev inte riktigt så varmt som vi befarade ;)

Seavolley ;)



Yeah! ;) Haha.


The four of us! :D


Grillkväll. Kanske även kan kallas avskedsmiddag för mig och Lisa. ;)

Imån eftermiddag flyger jag och Lisa till Perth där vi kommer träffa mamma och pappa igen. De kom till Perth ikväll, efter en lång, lång tågresa. I Perth ska vi vara till den 19:e januari. Vet inte vad vi ska hitta på mer än att vi ska hyra bil 13-18:e. Den 19:e flyger Lisa till Linnea och Adam, där ska hon fota Linneas produkter och för sitt projektarbete i skolan. Jag, mam och pap förtsätter resan till Tasmanien, där vi ska äventyra en vecka. Spännande, hört att det ska vara väldigt vackert :) Blir det tillfälle ska vi köra forsränning! :D Hoppas, hoppas, hoppas.

It is hot here.

Nu har jag finally kommit ikapp mig på bloggen med de flesta av händelserna här nere.
Igår kväll kom Linnea och Adam hem från sin roadtrip längs östkusten, så nu är friden slut ;) hehe.
Idag är det varmt, väldigt varmt. Dragit ner persiennerna, stängt fönsterna och fläkten på, allt för att värmen inte ska komma in i huset. Vilken den kommer göra ändå så småningom.
Funderar på vad vi ska hitta på idag, blir förhoppningsvis att vi åker till havet eller Lysterfield Lake. Vatten! :) (Låter som vi drabbats av någon extrem hetta, jag har inte ens varit ute än hehe).

Nu ska vi strax bege oss, får se vart det bär av. :)
Nu bestämde vi att åka till Albert Park. "Vi ska inte till Albert Park, utan Albert Park" som Linnea uttryckte sig till Lisa precis.. Vi ska alltså till stadsdelen Albert Park, och inte parken.
Havet! Det blir nice! :)

Happy New Year!

Nyårsafton Down Under.
Vädret, det har verkligen stor betydelse att man under dagen knappt märkte av att det var nyårsafton. Solens starka strålar skiner och temperaturen är 40 grader. Nae, det är inte enkelt att inse att det egentligen är vinter.
   Efter middag och helroliga julklappsjaktsleken åkte vi in till city för att fira tolvslaget. Då hade vädret slagit om till regn som öste ner. Lite typiskt. Beskådade raketerna från Eurekka-skrapan vid Federation Square tillsammans med en halv miljon andra, häftigt.

Flinders Street Station i bakgrunden.

Lisa introducerade mig i hur man kan göra collage.
Härligt ju, kan jag lägga upp flera bilder utan att inläggen blir milslånga :)

Dagen innan nyår drog vi till en beach, Mornington söder om Melbourne i vår hyrbil, so nice!


Royal Botanic Gardens.


Minnesmonument till de tappra soldaterna i första världskriget.


City Circle Tram i Melbourne.


Pappa hittade ännu en skylt som passar honom. Brighton Beach.


Brighton Beach.


Melbourne skyline.


Summer time.

Datorer. City. Chaddie. Sushi.

Ibland önskar jag att jag var en aning mer haj på den där fantastiska datorn. Sitter här med skype och har försökt få igång ett samtal med Emma i en halvtimme nu. Hur svårt kan det vara liksom, har kollat dubbla gånger att allt ljud och micken är på, men ändå funkar det inte. Har ringt "echo" testtelefonen, och den vänliga rösten på andra sidan meddelar att då vi hör våra egna ljuva stämmor så funkar det som det ska. Men det verkar ju inte som rösten vet va hon snackar om, då hon säger likadant till Emma.
   Visst något fel på Emmas skype... hade jag haft lite mer kunskap om den här grejen hade vi kunnat prata nu, istället blir det att hon ska installera om sitt program. Jojo,får hoppas det funkar bättre då för nu vill jag prata med henne! :)

Annars idag har jag och Lisa varit inne i city på Queen Victoria Market. Egentligen vet jag inte varför vi skulle dit, (jo orsaken var att vi var där när vi var i Australien 1999, och att mamma har ett förkläde hemma med just texten Queen Victoria Market på så vi vill till placet igen). Förutom det här, skulle vi nog aldrig gått dit, då både jag och Lisa är extremt ickeförtjustna i marknader. En kvart tog det för oss, sen tog vi spårvagnen till beachen i St Kilda.

Kvällen har vi varit på Chaddie :) Det stora shoppingcentret där jag och Linnea brukar åka till och äta sushi på torsdagskvällarna. Ikväll visade jag då Lisa dit. Förutom suverän sushi och tea-tasting på T2 inhandlade jag en snyggsnygg jacka. och så köpte vi varsin va man nu kan kalla det, "hålla reda på sladdar och mus väska" till våra datorer, nice.

Väntar, väntar på Emma. Snart så :)



Sushi Sushi bästa stället för sushi.


Lisa och sina kyckling (fejk) sushis. ;)



Halmstad med tjejen! :)

Nu så funkar det äntligen! Hej!

Great Ocean Road, dag ett.

Great Ocean Road måste vara en av Australiens vackraste vägar.
Måndagen och tisdagen på nyårsveckan hyrde vi bil, då begav vi oss från Melbourne och västerut till the great ocean road. Vårt första stopp blev i samhället Torquay -the surfing capital, som ligger 9 mil från Melbourne. Ett paradis för oss som älskar kläder i surfingstil :) Efter lite lunch åkte vi den korta biten till Bells Beach, där VM i surfing hålls varje påsk. Synd att vågorna inte var något vidare den dagen, mindre vågor -färre surfare. Typiskt, vill se dem!
Efter två timmar med strandpromenad, twilightläsning och skärmflygsbeskådning var det dags att åka vidare på tripen. Vägen var inte den rakaste så tog sin lilla tid att förflytta sig..



Bells Beach




Efter Bells Beach stannade vi i Lorne, nice place. Postade ett brev och fikade lite.
Stoppet efter hette så roligt som Kennet River var en häftig by, eller inte själva byn, men väl vad vi hittade på där...


Koala-i det fria-spaning!

Vi hittade dem!

Jag namngav dem efter vem som fann dem.
Den första heter Kennet, en heter Lisa, en Lina och två stycken heter Gunilla. :)
Vi såg också massor av kakaduor och tre stora stadsjeepar fulla med turistande asiater.

Kakaduor i trädtopparna.


Kringelikrokvägar.



Pappa som stolt visar sina skyltar.


Utmed den här kusten åkte vi.

Eftersom vi lyckades pricka in vår trip mitt i högsäsongen var det svårare att få boende, iaf utmed kusten. Hade ju inte gjort nåt om vi tänk på det lite tidigare haha. Tur var fixade mamma och pappa med det när vi var i Torquay iaf. Natten tillbringade vi på ett väldigt familjärt och rätt litet bed and breakfast i ett samhälle 1 timme norrut upp i skogen som passande nog hette Forrest
Snälla och roliga var de, så kul hade vi under vår snabba visit. När vi kom dit hörde vi dem viska "Mr Sandström har kommit nu". Och sen så tilltalade de pappa vid namn hela tiden. Kennet, Kennet, Kennet. Och trots att köket egentligen hade stängt när vi kom dit på kvällen tillagade de middag åt oss. Nice nice.
Väldigt speciell stil på placet, jag och Lisa sov i skogsvaktarstugan, medan mamma och pappa fick honeymoonrummet. haha.

Melbourne.

Melbourne, den bästa staden i Australien. Tänkte visa lite bilder här ifrån :)
Annandag jul åkte vi in till city, först tänkte jag visa familjen MCG arena, Melbourne Cricket Ground.
Dagen till ära var det en cricketmatch, mellan Australien och Pakistan. På grund av den trodde vi att vi skulle få nöja oss med att kolla på den stora arenan på utsidan, men Melbournemänniskorna är ju så trevliga, räckte att mamma frågade en funktionär hur sporten går till, så fick vi komma in for free till matchen. Bara det att sporten fortfarande är rätt omöjlig att förstå sig på. Men det var verklgen nice :)




Rod Laver Arena, där de spelar Australian Open i januari.


OS 1956 i Melbourne.



Down Town, Yarra River och cyklist :)



Bourke Street, stora shopping streeten.


St paul's cathedral till vänster. Visitor center vid Federation Sq till höger.


Flinders street station, stora tågstationen.

Något jag introducerat familjen i är sushi. :)
En maträtt som de flesta antagligen skulle gilla, jag och Lisa är beviset på det. Vanligtvis har vi väldigt olika smak angående mat, men trots detta föll hon ändå för den japanska maträtten. Svaret är att nu för tiden behöver det inte innehålla rå fisk. Utan man kan välja på det mesta från räkor, krabba, lax och tonfisk, till kyckling, gurka, morötter och avocado. and that is so nice! ;)


Våra sushirullar.


She likes it!

-Can you cut them into pieces as well, please?
-All of them!?
-Yes
-Öö, okay

That was funny haha ;)

Julen är här!

Julaftons kväll var vi på fest i Svenska kyrkan här i Melbourne. Verkligen lyckat!
De hade traditionellt svenskt julfirande. Glögg, lussebullar, peppisar, skinkmacka och underbar tomtegröt :) Loved it! Höjdpunkten var nar vi alla 150 pers dansade runt runt i huset runt den fina julgranen. So much fun! Haha. Kändes som vi var i Sverige faktiskt, fram tills vi på långdansen dansade ut i trädgården.. Nae, såhär brukar inte julen vara. Sommarklanning och sandaler, a bit weird..
Lucky som vi var visade de Kalle Ankas jul. Inte Arne Weise men väl Ingvar Olsberg. (Inspelat 2006). Kul kul :) I år hade jag dock ingen Eric att skratta med (åt) ;) haha

En mysig julmässa avslutade den festliga kvällen. Julevengelium och julmusik med lilla kören Aldante Aldante. Fint :)
Hemma på Lees Street väntade julmys med hembakade pepparkakor och lussekatter. Frukt, choklad och julklappar :)





Kalla Ankas jul som just tagit sin början..


Älskade syster, din julklapp <3


Bondi Beach.

Onsdagen (dan före doppare-dan! :)) var vår sista dag i Sydney. Då hade vi även bestämt att träffa våra kära vänner Hanna och Mikaela och deras kompis Elin hemifrån Värnamo. Det var Hanna och Mikaela som jag träffade när jag var uppe i Cairns i slutet av november, ett kärt återseende :) Trion visade oss deras lägenhet som de hyr av en tjej, sen åt vi lunch innan vi slutligen gick en stund till beachen.



Christmas trees.


Vi lunchade med tjejerna på ett nice falafelplace.




När vi väl skulle bada gick solen i moln så det var bara Lisa och mamma som tog sig ett dopp,
mamma ett rejält sådant. När hon just börjat sin gång i vattnet kom en stor våg som välte omkull henne totalt, vilket såg otroligt kul ut. :D
Roligast var att hon just sagt att hon inte skulle blöta håret, vilket blev oundvikligt. Haha.
Sen tog vi lite kort med tjejernas bräda :)






Flyget var försenat en timme så när vi landade i Melbourne var klockan 4 min in på julafton.
Nu bor vi själva i Linneas hus fram till den 8 januari, då Linnea och Adam gör sin årliga roadtrip.
Happy Christmas!

Blue Mountains.

Den 22 december hade vi planerat in en trip till de kända Blue Mountains.
En tågresa på två timmar tog oss upp till samhället Katoomba där bergen tar sin början. 
Istället för att ta turistbussen från Katoomba beslutade vi att gå på vår egna upptäcksfärd, vilket visade sig vara en bra idé.
Efter 2,5 km vandrande från samhället kom vi till en kabinbana som tog oss över en häftig ravin till visitor centret.
Där uppifrån var det verkligen en häftig syn över bergen. Det man speciellt skulle se var tre toppar som kallas
The Three Sisters. Även ett stort, högt vattenfall (som oturligtnog saknade en mängd vatten).

Väl från visitor centret åkte vi med en typ, berg och dalbana ner till bergsfoten. Hade ett lut på 52 grader vilket var lite häftigt. Därefter gick vi runt på en stig och någon vandringsled i regnskogen, och hade lite picknick innan vi åkte upp med en annan kabinbana.


Blue Mountains


Vattenfallet.


The Three Sisters.


Tåget som tog oss ner i valleyn.


En titt på kartan.. :P 


Pappa som fotar vår första kabinbana.


Lilla Lisa :)


Skog.




När vi fikade var det en asäcklig, svart fågel som beskådade och följde varje rörelse vi gjorde.
Jag och Lisa bara väntade på att den skulle attackera eller nåt. I samma stund som vi lämnade bordet flög den dit i hopp om att finna lite överblivna smulor..
  

Laddar inför tågresan hem..


Hillsong Christmas Spectacular.


Söndag kväll den 20:e december, åkte vi till Bella Vista som ligger 50 min väster om Sydney city.
Bella Vista är orten där jag hälsade på min kompis Matilda i november som gick på Hillsong College.
Det var verkligen kul att komma tillbaka dit! och visa min familj huset de bodde i, rundan vi tränat på, skolan de gått i och den stora kyrkan. Så härligt!
Kvällen bjöds på en otroligt häftig, vacker och mäktig julkonsert/musikal.
Hillsong Christmas Spectacular -if the shoe fits...
Innefattade allt från jultomten och nordpolen till Askungen och bal på slottet. Verkligen en show utöver det vanliga!


Spända inför vad som komma skulle...




Tummen upp för kvällen i absoluta förstklass.

Sydney.

Lördagkvällen den 19:e december anlände jag och Lisa till Australiens största stad, Sydney.
Pappa mötte oss på stationen, och vi hann inte mer än att lägga in väskorna på hotellrummet innan det bar av för att träffa mamma i parken Domain mitt i Sydney. Carols in Domain var verkligen något över det vanliga.
En julkonsert utomhus, och nästan alla 100 000 pers i publiken hade ett levande ljus i handen. Verkligen vackert!
När vi kom dit hade den hållt på ca tre timmar, och den varade ytterligare en timme. Mamma och pappa kom dessutom dit två timmar innan den började, och då tyckte de att de var sena. Vissa hade varit i parken sedan morgonen för att få bra platser. En toppenkväll med mycket julkänslor. :)


Mycket folk med ljus och tomteluvor.
När vi kom dit var det dock mörkt, vilket gjorde det hela ännu mer mysigt.


Pimpade brandbilar i Värnamo kan pappa ta med som idé tills nästa år.. :)


Under våra dagar i Sydney besökte vi såklart de obligatoriska platserna Opera Huset och Harbour Bridge.
Häftigt att se dem i verkligheten ytterligare några gånger.

 
Harbour Bridge.
Opera huset med keramikplattor från Höganäs.



Söndag åkte vi den fina båtfärden (30 min) från Circular Quay till halvön Manly. Vi började med att gå i surfaffärerna där jag äntligen hittade bikinin jag letat efter i både Melbourne och Surfers. Efter vår lunch när vi gick till stranden gick solen typiskt nog i moln.. Jag och mamma tyckte det var skönt att bara ligga och vila på beachen, Lisa skrev några vykort och pappa gick runt och kollade den vackra utsikten, i slutet tog han sig ett dopp och hittade en "jättestor, häftig krabba" som han såklart fotade så han kunde visa oss.


På färjan till Manly




Innan vi åkte till Manly träffade jag Solli från raftingen
i Mission Beach igen! Verkligen roligt :D


Darling Harbour, nice place :)



I Darling Harbour tog jag med familjen till Panncakes on the rocks!




Julstämningen inföll sig på många olika platser.




Tvungen att lägga ut någon av bilderna från King Street.


Surfers Paradise.

Kl. 6 tisdagen den 15:e december flög jag och Lisa till Surfers Paradise på östkusten.
Mamma och Pappa flög samma morgon till Sydney, där vi sedan träffade varandra igen den 19:e.
Väl på flygplatsen blev vi hämtade av min kompis Anna som jag träffade och bodde hos när jag var i Sydney i början av november. också Annas storasyster Elina med dottern Lillia. Hem till Elina och Anna där vi bjöds på frukost. Nice.
Samma dag var vi och badade vid några pooler, där vi också beskådade några som tränade konstsim. Häftigt faktiskt, såg väldigt svårt ut.

På fredagen hyrde jag, Lisa och Anna surfingbrädor. Såg verkligen fram emot en heldag bland vågorna i Surfers. Varken Lisa eller Anna hade testat sina skills på surfingbrädan tidigare så jag agerade instruktör för en stund ;) Till ära för dagen var vågorna extra stora och kom helt oregelbundna från olika håll. Inte det lättaste, men surfade
(läs; stod upp) gjorde vi alla tre mer eller mindre. Verkligen roligt! 
   Efter en stund ute i havet bestämde vi oss för en glasspaus, då upptäckte vi av förskräckelse att inte alla våra väskor var där, min ryggsäck var borta, och därmed också två kameror, en ipod, en mobiltelefon och fem minneskort.. Inte det roligaste. Med den här händelsen försvann också våra lyckor av surfingbrädorna, som vi genast lämnade tillbaka för att istället besöka polisstationen för anmälan. Väl på kvällen när vi var hemma hos Anna ringde Linnea till mig och sa att en äldre man hade ringt henne att han hade hittat min ryggsäck (jag hade Linneas nummer i den). Dagen efter åkte vi och hämtade den. Allt, förutom elektronikgrejerna var kvar. Tur i oturen och man lär sig av sina misstag..

Förutom den här incidenten hade jag och Lisa riktigt roliga dagar i Surfers. Mycket tid på stranden, stan och hos Anna.


Verkligen roligt att träffa Anna igen.
Tacos, fruktsallad, barnen i bullerbyn och naturligtvis.. Starbucks ;)

Kängurur. löpartävling. lucia

Lördagen den 12 december tog jag och Linnea med familjen på en naturupplevelse av högsta nivå.
Lysterfield Park. En ypperlig plats om man vill komma nära kängurur i det fria.
Så kul det var att överraska dem, speciellt med något av det mest australiensiska som finns.



Lisa kom riktigt nära när hon fotade. Den här har ett litet kid
(kallas Joey, all of them) i sin ficka.



Tre timmars sömn två nätter innan för mig, och 48 timmar på resande fot och 10 timmars tidsomställning för pappa var den perfekta uppladdningen för löpartävlingen i Williamstown på luciadagen. hehe.
(Tur en bra uppladdningsvecka med träningen inte sviker en i allafall).
   Jag som brukar tycka att det är tidigt att gå upp inför orienteringstävlingarna, rena sovmorgonarna mot det här. Start redan kl. 8, plus att tävlingen gick på helt andra sidan city resulterade i att det var upp och studsa kl. 5,20.
   Två varv på en 5-km bana utmed havet. Så otroligt fint, och banan var hur rolig och bra psykologisk som helst. Good job!

Jag och pappa sprang, och Linnea, Lisa och mamma gjorde ett riktigt bra jobb som hejarklack.
Linnea sa att Sveriges hejarklackar är kända för sitt hejande och hejarramsor i Australian Open,
så för Linnea, Lisa och mamma var det att ta på sig de svenska tröjorna och börja heja.
Förväntningarna var höga... ;)


Sri Chinmoy Races.
Vi var cirka 300 tävlande den här morgonen.



Lisa och Linnea som hejade med svenska jullåtar. Härligt.




Nöjda och glada :)
Efteråt bjöd de på frukt, pannkakor, mjölk och müsli.




Pappa var nöjd tredjeplatsmedaljör.



Väl hemma igen blev det julbord till uppladdning för luciatåget i svenska kyrkan.
Jag och Lisa joinade det vackra luciatåget, både med sång och versläsning. Verkligen skoj och mysigt.
Roligast av allt var när jag och Lisa fick vårt skrattanfall, inte lättaste att sjunga och skratta samtidigt haha.
Kul hade vi som ni förstår ;D



En liten återblick.

Fredagen den 11 december smög sig framåt, det var dagen då jag skulle skratta av lycka, och fälla någon tår av glädje. 
Fredagen den 11 december var den dagen då jag fick det kära återseendet av min syster, mamma och pappa igen, och det nya äventyret hade sin början.

Efter 26 timmar på resande fot kom jag till Australien den 30 september -09. Startade med en månad hos min härliga kusin Linnea som bor tillsammans med sin Adam i den underbara staden Melbourne. Melbourne är Australiens nummer ett. Seriöst. Sicken stad. So lovely.
   De nästkommande fem veckorna på östkusten var några av de bästa i mitt liv. Reste i buss från Sydney upp till Cairns, en resa att minnas hela livet. Upplevelser långt över det vanliga och människor från många olika delar av världen. Vi var så olika, men ändå så lika.


Skydive, Airlie Beach



Segling, Whitsundays



White Water Rafting, Tully River, Mission Beach



Dykning, Great Barrier Reaf, Cairns


Nu var det då dags att återse delar av familjen igen (Eric är i Värnamo och ansvarar för huset...) sex timmar och fem minuter försenat landade de kl. 3,55 på Tullamarine airport i Melbourne.
Glädjen var obeskrivbar, så otroligt härligt!
Innan vi åkte hem till Lees Street för att sova någon timme körde vi till vackra Port Melbourne där vi tittade/satt vid havet. Great!





Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0