Great Ocean Road, dag ett.

Great Ocean Road måste vara en av Australiens vackraste vägar.
Måndagen och tisdagen på nyårsveckan hyrde vi bil, då begav vi oss från Melbourne och västerut till the great ocean road. Vårt första stopp blev i samhället Torquay -the surfing capital, som ligger 9 mil från Melbourne. Ett paradis för oss som älskar kläder i surfingstil :) Efter lite lunch åkte vi den korta biten till Bells Beach, där VM i surfing hålls varje påsk. Synd att vågorna inte var något vidare den dagen, mindre vågor -färre surfare. Typiskt, vill se dem!
Efter två timmar med strandpromenad, twilightläsning och skärmflygsbeskådning var det dags att åka vidare på tripen. Vägen var inte den rakaste så tog sin lilla tid att förflytta sig..



Bells Beach




Efter Bells Beach stannade vi i Lorne, nice place. Postade ett brev och fikade lite.
Stoppet efter hette så roligt som Kennet River var en häftig by, eller inte själva byn, men väl vad vi hittade på där...


Koala-i det fria-spaning!

Vi hittade dem!

Jag namngav dem efter vem som fann dem.
Den första heter Kennet, en heter Lisa, en Lina och två stycken heter Gunilla. :)
Vi såg också massor av kakaduor och tre stora stadsjeepar fulla med turistande asiater.

Kakaduor i trädtopparna.


Kringelikrokvägar.



Pappa som stolt visar sina skyltar.


Utmed den här kusten åkte vi.

Eftersom vi lyckades pricka in vår trip mitt i högsäsongen var det svårare att få boende, iaf utmed kusten. Hade ju inte gjort nåt om vi tänk på det lite tidigare haha. Tur var fixade mamma och pappa med det när vi var i Torquay iaf. Natten tillbringade vi på ett väldigt familjärt och rätt litet bed and breakfast i ett samhälle 1 timme norrut upp i skogen som passande nog hette Forrest
Snälla och roliga var de, så kul hade vi under vår snabba visit. När vi kom dit hörde vi dem viska "Mr Sandström har kommit nu". Och sen så tilltalade de pappa vid namn hela tiden. Kennet, Kennet, Kennet. Och trots att köket egentligen hade stängt när vi kom dit på kvällen tillagade de middag åt oss. Nice nice.
Väldigt speciell stil på placet, jag och Lisa sov i skogsvaktarstugan, medan mamma och pappa fick honeymoonrummet. haha.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0