Midsommarledigheten

Ledigheten förra veckan var verkligen lovely. Inleddes med min födelsedag för precis en vecka sedan då blev det firande både i Värnamo och i Hemmingstorp vid vackra Vänern nära Mariestad. Det var i Hemmingstorp vi i Simons stuga firade midsommar sen. Jag, Lisa, Robin, Anders och Simon sov över redan från torsdagen och kunde därmed inleda midsommaraftonen med en löprunda fredag morgon. Därefter blev det bad i Vänern och en lång, rejäl frukost i solen då även några fler vänner ankom. Gött! Under hela dagen och kvällen droppade det in fler folk och som mest var vi 32 pers. Det blev midsommarlunch, solande i trädgården, ännu ett bad, skogspromenad på jakt efter glass och kubbspel. Framåt kvällen blev det grillning och volleyboll. En riktigt härlig dag! :)

Midsommardagen kändes verkligen konstig tidsmässigt. Eftersom vi var uppe 19 timmar dagen innan sov vi till runt kl 11. Gick upp till en framdukad frukost av grabbarna vilket var extra gött. Lång frukost (två timmar) för att därefter följas av en en mils pw för mig och Lisa. För killarna blev det mtb 4 mil. :) Jag och Lisa överraskade med att bjuda mtb-cyklisterna på kaffe och chokladbollar när de kom tillbaka. Ännu ett dopp i Vänern och sedan middag, då hade klockan redan hunnit bli 18,30. Kändes som klockan va typ fyra. Märkligt. Kvällen fortsatte med att jag, Lisa och Robin åkte till Tåtorp vid fina Göta Kanal där Gill och Janne har stuga. De bjöd på en god rabarberpaj och sedan blev det en vacker kvällspromenad vid kanalen och sjön med namnet Viken.

Söndagen var ännu en härlig dag som inleddes med en fin cykeltur utmed Göta kanal till nästa sluss, Vassbacken. Vi var på klas hos Robins kusin i Skövde och senare på eftermiddagen åkte vi till Borås för att träffa Linnea, Charlie, Maggan, Lennart, mamma och pappa. Så skoj att träffa aussiesarna som är här på semester! Lille goa Charlie och mamma/favoritkusin Linnea. :)

Riktigt härliga dagar på flera nya, vackra platser! :)


Lugna Göteborg

Trodde nästan det skulle vara plågsamt när alarmet ringde kl 5 i morse men det gick faktiskt bra. Och det har faktiskt sina fördelar att börja jobba kl 6. Dels är det lika ljust ute nu som när jag börjar kl 8. Det är knappt någon trafik ute eller folk heller för den delen när jag cyklar de 30 minuterna till jobbet. Så ljuvligt. Härligt att uppleva Göteborg innan majoriteten av befolkningen vaknar! En annan go grej när man öppnar är att man äter frukost med barnen, så slipper man räkna in det i tiden hemma på morgonen. Kidsen som kommer så tidigt har dessutom inte nåt sin fulla speed utan är lite lagom lugna, hehe. Gött är också att sluta redan kl 13,30 såklart!

Frågan är bara vad jag ska hitta på nu när jag har så mycket av eftermiddagen kvar? Är sugen på att ut och cykla mtb, så det kanske får bli en liten runda som uppvärmning för cykeltävlingen i Danmark i helgen. Ikväll ska jag sen träffa Hanna och hennes lilla 6-månaders dotter Emmy. :)


Pre-party

Är på snabbvisit i Värnamo nu. :) Kom med tåget kl 20,13 ikväll, är ju alltid ett kärt återseende att komma till Småland. I och med att jag bara är här tills imån eftermiddag och mamma jobbar imån på My big day, så blev det lite extra tyngd i kvällsfikat. Oh yeah för surprise partyn! Räkmacka på altanen och sedan jordgubbar och vaniljglass. Kan ju knappt inleda "dan före födelsedagen" bättre än så här! :)


Välsmyckad

Idag hade vi midsommarfirande med kidsen. Första gången jag vatt med om att göra en midsommarstång med en lyktstolpe som grund. Att vi smyckade den med snittblommor från en blomsteraffär, det var också första gången.


Moccamaster

När jag en gång ska köpa en kaffebryggare är chansen stor att det blir en som vi har här på jobbet, nämligen en Moccamaster. Snacka om att den är grymt snygg! och ger ett gott och fylligt kaffe!


Med smak av Ryssland

Känns verkligen som en bra start på en skön vecka det här! Hela juni jobbar jag på en go förskola granne med Slottsskogen i Majorna. Idag hade vi sommarfest med barn och föräldrar vilket var lite mysigt. Mina små pluttar till kids på avdelningen Humlan. Så himla söta är de hihi (hehe).

Valde att cykla en annan väg hem idag, utmed älven. Och där just efter järntorget kommer jag vid ett övergångsställe ikapp två killar på cykel, varav den ena riktigt muskulös i knallkul tisha. Åh, det borde typ vara Victor Hjelmgren tänker jag. Och jo! Det var det! Så himla kul haha. Ofta man cyklar på någon man känner, sådär random i Göteborg på en gata jag aldrig cyklar annars. Tummen upp för det!

Kvällen sen som återstod efter en lång em till kl 18,15 med festligheterna på jobbet spenderade jag med Lisa, Robin och Victor nere på Bielke (hos Lisa och Robin alltså). En riktigt nice kväll med hemmagjorda hamburgare i friscobröd, bärpaj med vaniljglass och många och roliga historier från Lisa och Victors resa till Ryssland förr förra året. Lisa hade satt ihop ett fotoalbum från resan som Victor fick i present. Bilderna besvarar bara fördomarna man har om ett mycket grått, kallt och tråkigt Ryssland haha. Tur de kom och livade upp det lite! :)

På promenaden hem till mig sen plockade jag några små fina rosor från en taggig buske. Sommarkänsla. :)


OL


Tre skåningar och en dansk

Har verkligen haft en toppenhelg i Skåne och Danmark. Banläggarna kom med riktigt fina tävlingsområden och banor på de fyra etapperna som vi sprungit i helgen. Checka länken nedan för att läsa lite ur Klemmings synvinkel på det hela, med bra resultat och premiärande. :)

http://www7.idrottonline.se/OKStigen-Orientering/Nyheter/Egnanyheter/3skaningaroch1dansk/


Mando Diao

Igår var vi på konsert med Mando Diao på Liseberg. Riktigt nice!! Bilderna är från Lisa. :)

Imån drar vi ner till Helsingborg för att möta upp mamma och pappa och tävla i årets roligaste tävling, "Tre skåningar och en dansk". Ska bli kul med orientering igen! :)


Pappa!

Idag fyller älskade pappa år! Stort grattis pappi! Tänk så mycket skoj vi upplevt tillsammans!

Något av MYCKET som jag varje dag ser upp till hos dig är din überstarka fysik, och när folk har frågat (som de gjort titt som tätt senaste 10 åren i mitt liv) när/om jag springer ifrån dig än så är jag stolt över att jag kan svara dem att jag nog aldrig kommer varken springa, skida eller cykla ifrån dig. Du är otrolig. Sen är det verkligen sporrande att tänka på vad du gjort i SM och skidat i VM. Din passion och uthållighet för saker och ting. (och din oberörda min efter Salomon trail tour i helgen då jag själv låg stupad på marken.)

You rock my world daddie cool. Älskar dig!


Recept på att piggna

Smoothie och långpromenad, ett recept som funkar för att få ny energi.

Smoothie:
-Frysta blandade bär
-Mild yoghurt
-Lite florsocker
-Lite keso, naturell

Tina bären lite och mixa ihop allting.
Toppa med en klick keso.

Sedan blev det en riktigt skön kvällspromenad med kära syster-yster. Känner mig verkligen piggare nu än tidigare ikväll! :)



Så var det visst kväll

Bevare mig väl att jag inte slutar kl 18 varje dag. Är så seg nu verkligen och dessutom har halva kvällen gått medan jag inte hunnit göra nånting. Emma har varit här en liten sväng, men annars så. Ska göra mig en smoothie nu som ska avnjutas på balkongen vid mitt nya bistrobord som kom med leverans idag. Sen får det nog bli en liten walk i kvällssolen.


Havssikt

Nu fram till midsommar vikar jag på en förskola i Majorna för en fd kollega till mig. Det är så skönt verkligen att veta om innan hur jag ska jobba! I fredags var ju mamma och pappa fortfarande i stan så efter jobbet cyklade jag till Saltholmen för att möta dem på sin utflykt i skärgården. Det är en liten fördel med att jobba på andra sidan city, att jag är halvvägs till havet då. Det var verkligen härligt att komma till havet och speciellt en så solig och skön dag som i fredags. :) Efter bara två-tre km på vår tur hem träffade vi helt random Anton där han och en kompis satt och åt glass, SÅ roligt verkligen! Gött att han har flyttat hem till Göteborg nu över sommaren. :)

På kvällen var jag och Elin i Smyrnakyrkan och lyssnade på Jonas Helgesson, verkligen bra! Väldigt mycket skratt (väldigt mycket!) men också allvar. Han är en inspirerande och energigivande talare, så ta ett tillfälle att lyssna till honom nångång framöver!


Sommarsol

Go start på veckan med en jobbdag fram till kl 14. Hem och packa en väska och cykla till Tjärnen och möta upp med Emma. Här vi solat, fikat och haft det gött nu i några timmar. Åh så härligt att det är sommar!


Nationaldagen

Nu har jag nog relaxat klart här från bloggen och tänkte köra en liten update av en riktigt go ledighet.

Något som så här efter två år blivit en tradition för oss är att cykla Nationaldagsloppet i Göteborg. Mor och far kom till Gbg på onsdag kväll, och på torsdag förmiddag blev det cykellopp för mig, pappa, Lisa och Robin. (Mamma -coach). De 6 milen rullade på grymt bra på de västgötska landsvägarna. Gött att vi har uthållighetsundret pappa som kan ligga först av oss hela loppet och ta den starkaste fartvinden. Robin cyklade 10 mil och det gick jättebra för honom med! En riktigt rolig tradition tillsammans och nästa år kommer nog mamma tagit klivet från coach till cyklist i detta lopp. :)

Dagen fortsatte sedan med utsökt glass på Lejonet och Björnen, långpromenad med fina utsikter i vår neighbourhood och grillning. Nice!


RSS 2.0