Oh these lovely kids! makes me laughing! hahaha :D

Å haha, jag är helt upprymd av den här eftermiddagen! Haha. Skrattat såååå sjukt mycket!
Åh, haha. :D
Efter kidsen kom hem från skolan cyklade vi till Johan och hans kids. :D Där blev det cykling på de små ramperna de själva bygger där på vägen. (Jo vi bygger på bilvägarna här haha) Det var kids överallt, utan nån kontroll. Hahaha! Lukas ramla och Theo ramla, det skrapas upp armar och det krockas hit och dit. Men, men, upp igen å fortsätt cykla! Kära nån! Hahaha! Alltså det var helt galet i havet, och jag och Johan bara skrattar och puschar på haha. Nae då, ingen fara allt går fint. Jemma cykla hem och hämtar sin gosehund Pokey Pou. Hon har honom i koppel utmed cykeln som att hon tror han är levande. Ser sååå gulligt (kul!!) ut när den släpar där efter cykeln. Åh haha.
Något annat att le (skratta haha) åt var lille Lukas outfit. I skolan idag hade de "klä ut sig dag". Så han var Hawaii-kille. Något han var väldigt glad över när han kom hem, att han slapp byta om från skoluniformen. hehe. Det är typ ett av hans största problem här, att han verkligen ogillar att byta kläder. Så idag var väl lyckodag hehe. Men ni kan tänka er hur kul det såg ut när han står där, i Hawaii-outfit. skjorta, hatt, shorts och solglasögon. byggandes på den där rampen! Haha. Å Lukas! haha :)


Full aktivitet på vägarna i Casuarina! :D


Lukas med uppskrapad arm.


Zach balamserar med byggsten. (Johans yngsta kid).


Theo på nya rampen. (Johans äldsta kid, han har 3).

Åh, jag filmade endel av dagens spektakel. Askul! hahaha.
Valborgsmässoafton firade jag med Johan och hans familj på Sandbar. So nice. Hans aupairfamilj är verkligen lovely! Imån, då ska jag på indien-party hos dem! Yey! hahaha :D Först imån ska jag dock ut och ha mig i skogen med Luke! Ska verkligen bli kul! och att springa i skog igen! :D

What a happy day! hahaha :D


Surfing in the sunset!

A ikvall blev det surfing! :D
Jag vet knappt hur det gar till haha, men att jag verkligen traffar ratt manniskor har ;D
Idag blev det surfing med Ely, som ar en av Peters byggarbetare, Casey's, kompis. Mmm langa vagar ibland hehe. Forst skulle jag och Casey ut och surfa, men han fick inte for sin flickvan, hrm. Men sa fraga han sin kompis som tog med mig istallet. Askul, jag har avancerat till mindre brada nu oxa ;) Det gar framat ju :)
Haftigt att surfa pa seneftermiddagen. Solen gick ner, och manen steg upp ur horisonten, so beautiful.
Ar ju perfekt, nu har jag TRE surfguys att surfa med!

My neighbourhood.

Nu har jag fotat lite på neighbourhooden här!
Är väl bara gymmet kvar förresten hehe. Önskar ni andra bilder får ni hojta till! :)
Gymmet ligger 7,5 minuters running i min normala hastighet från både Peters och Annikas hus. Ganska exakt i mitten mellan dem! Är kanonfina vägar dit, är ju fina och bra running-roads i hela Casuarina förresten. hehe. Casuarina är bara ett ända stort villaområde utmed härliga havet. Vi har ett gym, ett café, en restaurang, två resorts. Mmm that's pretty much it! Men det är väldigt, väldigt nice :) Skulle verkligen vilja visa det på riktigt för er. :)


Poolen vid gymmet. Där var jag på deep water running en gång.


Gymmet och kids som springer.


Där kidsen är åt vänster, där är salen the gym-classes är i.
Höger, där det är nerdraget är styrkeavdelningen. Sen är det omklädningsrum till vänster.


Jemma och Lukas tränar tennis varje måndag.
Tennisplanen är på andra sidan av gymclass-salen.


Shopping day!

Härlig dag!
Efter kidsen åkt till skolan körde jag och Johan till Pacific Fair shopping centre för en shoppingdag! I like, I like, I like! (Johan likes it too såklart ;)) Det blev bl.a. en jättesöt klarröd vinter jacka/kappa :) Jag är verkligen helt inne på att köpa vinterkläder nu! Speciellt när allt nytt och fint kommer in i affärerna för vintersäsongen. Egentligen inte vad jag borde med tanke på att jag kommer hem till svenska sommaren. haha. :)

Snart ska jag hämta upp kidsen från busstop, sen blir det dans för Jemma och efter det karate för Lukas. Skoj, skoj :)


Antonia och jag på Gloria Jean's under en shopping day förra veckan.
Fast det var mycket, mycket bättre shopping idag! Wihoo!

Fashion/stylist school.

I tisdags var jag med Bre in school. Det var runt 15 härliga tjejer som alla hade med sig varsitt "make over" objekt. En tjejkompis att styla alltså. Väldigt kul att komma till en skola igen måste jag säga, även att det inte riktigt såg ut som det brukar göra i en skola. Det var make up och stylingprodukter. Det hängde kläder och det var fashion magasin. Men jo, det var kul! En riktigt rolig dag ska jag säga! :D


Australian Institute Of Creative Design.


Ett av "klassrummen".


Tjej som gör skoluppgift. Sedan skulle allt fotas för uppslag till tidning.


Inga ovilliga rynkor här, Bre ångar min klänning.


Bre fönar en make up brush..

De var tre tjejer åt gången som hade 1,5 timme på sig att sminka, fixa håret och fota med 2-3 outfits på sina tjejer. Tur jag och Bre var i sista teamet, vi tog något längre tid på oss.. drygt 2 h. Bre satsade på att göra Kate Hudson look.

Några av de 111 bilderna vi tog i allafall.. Det var också något som drog ut på vår tid, Bre tog 111 de andra max fem på varje outfit. haha.


Mount Warning. 1156.

A wow! Idag har jag bestigit berg!! Inte vilket berg som helst, utan Mount Warning! :D
1156 meter over havet. Landskapet har pa Tweed Coast ar verkligen nagot over det vanliga! Det ar sa gront, kupperat och alldeles underbart!! Jag har sagt flera ganger hogt for mig sjalv "wow! so beautiful!" och det ar sant! Ar ju latt att man blir hemmablind, sa jag brukar paminna mina "lokala vanner" hur fint de har det har! :) Seriost!


Mount Warning och toppen!

Det blev en harlig blandnig av walking, running and climbing! En haftig stig serpentinade sig upp genom regnskogen 4,5 km. Sista 200 meterna var det redig klattring! Det var nog coolast! :)
Uppe pa toppen var det fyra sma look-outer med maps vilka andra toppar och stallen man kunde se. Till exempel Point Byron. Fyren i Byron Bay :)
Det var manga som blev positivt forvanade nar jag kom och sprang, haha. "a wow, du springer! Eller den har, "springer du upp till toppen far du 1000 dollar."
Det var inte alla som klarade ta sig till toppen. En kvinna satt och vantade pa sina vanner i mitten av klattringen. och en annan satt nedanfor den borjade.


Vagen upp till toppen.


View.

Nasta gang ska jag ta med kameran sa jag kan lagga upp egna bilder, slippa ta fran natet, haha.

Halva vagen upp fick jag stanna for en olycka. En kvinna hade halkat och skadat sig, sa en helikopter var tvungen att hamta henne! Hjalp vilken vind en helikopter orsakar alltsa, flera trad och grenar som flog at olika hall. Traden stod ju kvar, men lite val snea blev de... hehe. Men det gjorde faktiskt den haftiga utsikten desto battre! I och med den handelsen fick jag ocksa svar pa en fraga jag stallde mig lite tidigare i borjan av min trip. Pa tva stallen var det en ganska stor, gul, rektangular platta vid sidan av stigen. jag tankte att det kanske anvands om man vill satta sig dar och kolla soluppgangen.. men de anvande den att hissa upp kvinnan ifran. haha. Nu vet jag ju inte om det bara anvands for olyckor/helikoptrar. Annars kan man ju i och for sig anvanda de till att kolla utsikten ocksa :)

All together tog det 2 h och 7 min for mig upp och ner + lite tid pa toppen! Rekommenderad tid var daremot 4-5 timmar.. men de e klart om man bara gar, tar massa fikapauser och beskada-utsikten-valdigt-ofta-pauser tar det nog minst 5 timmar... Jag sprang faktiskt storre delen av biten.
Good job Lina! Thanks! :)

Och jag sager bara, hands up for Mount Warning! Wihoo! :D

Annika's job, make-up artist.

Jag har hjalpt Annika, the make-up artist med lite jobb.. Jo, det finns olika arbetsuppgifter for make-up artists. Annika och Bre representerar tva olika...


Hon penslade min arm med silikon.


Nar det torkat satte hon pa gipset.
Forsta gangen i livet jag har gips, bonus att fa testa utan att ens brutit nagot. :)


Hon ar mest make-up artist for filmer. Skapar typ hemska masker, djur och kroppsdelar. I helgen var hon pa kurs med en man som vunnit Oskars for bland annat djuren i Babe, filmen om den lilla grisen. Det gar en film pa bio har som hon arbetat i, ingen aning om namnet dock, men lite coolt jue.

Wildlife Sanctuary in Currumbin.

Last day of holiday! I fredags spenderade jag och kidsen 6 timmar på Wildlife Sanctuary i Currumbin. (Ligger 20 min norr.) Även att jag sett alla djuren innan, i det vilda dessutom blev det en dag med massa skoj! ! Tackar kidsen för det! :) Det blev djurshower med fåglar, ormar och possums. Vi såg dingos, kängurur, krokodiler, alla sorters fåglar, wombats, Tasmania devil, ödlor, koalor mm. Nice, nice. De hade ett litet mysigt rött tåg som gick runt i parken som tog oss mellan olika platser. Lunchpausen var nice, coffee, scone och fruktsallad. Då blev vi även attackerade av massa, massa papegojor. Hahaha. Eller vår matbricka rättare sagt. Tvungen gömma kidsens pommes för birdesen. Laddade med energi började vi äventyren igen, forest walks och crocs.


Papegojorna var roliga. Attackerade först Jemma och sedan vår bricka vid lunchen. haha.


Fångade i nätet. Härlig lekplats gör oss glada ;)


Jemma leker gecko-ödla. Därför hon räcker ut tungan, just i ögonblicket att fånga en liten fluga..


Jag och Jemma höll ormen!


Fågelshowen. Pelikan, so big!


ÖRN. Var så coolt, djurmannen släppte en sten på marken, sen plocka fågeln upp stenen med näppen och kastade den på ett "emu-ägg" tills det krossades. Att de kan lära sig sånna smarta saker liksom. Man tänker ju att de bara 'är', inte tänker så mycket. Onda, stora fåglar...


På park-kartan upptäckte jag en forest-walk som jag tog kidsen till! Seriöst bland det roligaste den dagen! Gillade de också, vi gjorde den tre gånger! :D Vi sprang den fina stigen, hoppade på stubbar och spatserade över broar. Kändes som OL! Wow :D Åh de var skoj!


En av broarna! Här låtsades vi att vi halkade ner i den stora floden som rinner under..


Koalor. Diggar Lukas t-shirt!


Lilla röda tåget som åkte runt, runt i parken. ;)


Jemma. Här åker vi genom känguruparken.


Tasmania devil.


Framtida arkeologer.. Just funnit huvudet av en mycket ovanlig dinosaurier..


Kvällen hem till Johan och hans 2 kids, Luca och Zach. Där blev det middag och film. Nice end for a nice day!

Rapport från Maggan och Lennart.
På grund av vulkanutbrottet på Island kom de inte längre än till Abu Dhabi, när de i fredags började sin hemresa från Melbourne. Efter flera dagar är de nu påväg till Bryssel i allafall. Där måste de sedan hämta sitt bagage och checka in igen innan de kan flyga till Landvetter. I Abu Dhabi har de kunnat hyra cyklar och cykla utmed havet. Det har blivit kvällspromenader och god mat. Temperaturen har varit runt 35-40 grader. Nu ska det såklart bli skönt att komma hem till Borås!
Men Abu Dhabi alltså, vilket place ;) eller? Måste skaffa mig ännu mer info om denna stad! Tur jag har en faster med man som fick möjligheten att semestra där :P hehe.

IKEA.

Onsdagen gjorde jag, Annika och kidsen en tripp till ikea! Ligger drygt 1 h norr ut på motorvägen, strax söder om Brisbane. Vi började med att släppa iväg kidsen till "Småland" sen hämtade jag och Annika energi inför shoppingen genom suuupergod macka. Räkor, lax, kaviar, sallad mmm.


Jag, Jemma och Prince (!) på cykeltur.


Hurray! Småland. haha. De hade dock väldigt kul! :)


Annika. Swedish feelings. :)


Växter och kids.


We. Ready to go home!


Bilen full med grejer och food! Jag diggar ju mat-shoppen bäst! Leksand knäckebröd, Kalles kaviar, västgötakloster ost, skorpor, hjortronsylt och jordgubbsmarmelad. Köttbullar, pulvermos, brunsås, lax, räkor, tunnbröd och shake n'bake rågbröd. Flädersaft, lingondricka, ballerinakex och mmmm marabou choklad. Grymt mycket trafik på hemvägen, alla fyra filer på vägen var helt fulla. Mesta jag kört i, men gick ju fint såklart!
Lina och Lexus, kan ju inte gå annat haha ;)

Uluru-trip. Last part.

Kom på att jag inte uppdaterat färdigt om Uluru-veckan haha.
Senast var soluppgång och vandring i Kata-Tjuta. Nu kommer lite bilder på resten av veckan :)Frukost. Frukt, gröt och kanel. (yoghurt för Lennart).


Vårt cabin-house.


Vägen på campingen. Här såg vi en dingo!


Lycklig över poolen. Maggan är en redig hajare på att bada ska ni veta!


On the way to Alice Springs. Far far away in aussi-land!

Vi hade två nätter i Alice Springs. Söndag till tisdag. På måndagen gjorde vi en utflykt till ett nice place som heter Ellery Creek! Freshwaterhole omringat av bergen. Verkligen en plats vi gillar! Vår stil! :D


Ellery Creek. 8 mil åt något väderstreck från Alice Springs. Öster tror jag.


Maggan badade, simmade och explorade massor! Visste jag inte om min faster!


Maggan och jag. Jag, Maggan och Linnea simmade mellan bergen där borta. So nice alltså!! Linnea hade sin waterproof-camera med sig så det blev väldigt nice bilder ska ni veta. Hoppas få dem snart :) Innan jag lämnar Oz iaf.


På vägen hem igen körde vi upp till en look-out. Såhär var landskapet, mil efter mil, efter mil...


Alice Springs är seriöst det mest outback jag varit! Bara massa aborginer och öde landskap.


Kusiner vid look-out över Alice Springs.
Staden ligger jättehäftigt ska jag säga! Ni ser bergen där borta, de går runt hela staden.


Linnea gör pancakes!


Pancake-party!


Sen gick jag och Linnea för att explora (är det ens ett redigt ord?) campingen i Alice Springs.
This was no. 1! Wihoo! Oj vad vi hoppade haha :DEn av de fina playgroundsen..


Efter många mil såg bilen ut såhär... Full av massa döda flugor och fjärilar!
Ingen fågel som fastnat i allafall.. Såg jag på en OL-tävling en gång.Ja a, lovely town det där...

Jag, Linnea och Lennart åkte iväg på road-trainjakt! I sista stund hittade vi ett som höll på att fylla bränsle.. 


Roadtrain! Ser ni, 4 släp. De är enorma!


Tisdag morgon, strax bar det iväg till flygplatsen.


HÄR! har vi varit! Mitten av jättelandet! SO cool! :D

Hem till Melbourne igen. Där blev det att springa härliga Princes route igen! Åh vad jag har saknat den :) En natt i Melbourne sen flög jag upp till Gold Coast igen!


Det här känner vi igen! McKinnon station! Jag, Maggan och Lennart åkte in till stan för avslutningsfika på Starbucks. Därefter åkte jag skybussen till airporten ännu en gång. 15:e gången Tullamarine, wii ;)


Coffee och scones! Det bästa!


Starbucks! Vad som speglar sig i glaset till höger är de två säkerhetsvakterna som kom fram till mig för att meddela att det är förbjudet att fota här. oups!

Heldag med Bre.

Heldag med Bre!
Kidsen har varit med Annika idag, och jag med Bre. Later som hon passat mig haha. Nae, vi hade saker att fixa infor tisdag, da jag ska med henne till fashion/stylist school! Det blev manga timmar i Tweed city shopping centre (usch vad jag ogillar engelskans sarskrivningar! darfor jag satter bindestreck pa alla de orden..). Inforskaffade endel hair-things. (Lockar, lockar i mitt har pa tisdag, wiho ;)) Vi beskadade varsta uppvisningen med ormar! Usch, usch, usch! (Lisa, jag sager bara, hjalp du skulle typ svimmat!) Vi sag bla.a en tiger-snake, sadan jag, mamma och pappa sag live, i sin ratta natur pa Tasmanien! Egentligen tankte vi hem och ova make-up sen, men det tog for mycket pa vara krafter det har sa vi hyrde New Moon och kollade istallet :) Far bli bade hair och make-up iman istallet! Excited!

Idag borjar Maggan och Lennart sin hemresa till Sverige! 4 veckor gar fort! Kan inte fatta att de varit har sa lange faktiskt. De flyger samma rutt som jag ska gora. Melbourne-Abu Dhabi 14 timmar. Abu Dhabi-Bryssel 7 timmar. Sen flyger de dock till Landvetter, och jag till Arlanda. Landar gor vi svensk kvall dagen efter. Ni forstar hur langt bort Australien ar nu hoppas jag! En jatteharlig kompis, Bonnie, fragade om jag bor nara Stockholm (Hon ar sjukt inne i Stockholm ska ni veta, modet da alltsa. Tror dock inte hon hort talas om Fjallraven.. Men Bre har Nudie-jeans! I like, I like, I like! :D) aja, haha. angaende nara till Stockholm svarade jag utan att tanka "nae, det e inte sa nara, tar typ 4 timmar." "What? Lina, det ar ju nara!" och jo, jamfor man sa, da ar det ju valdigt nara.. Jag har sagt att nar hon kommer till Sverige, da moter jag upp henne vart som helst. Sverige har inga avstand!


Byron Bay!

Sunday 11th, what beautiful day!
Kyrkan alltså, christian city church i Kingscliff. Det är en av härligaste platserna här på Tweed Coast. Okej att det kanske inte är kyrkan i sig, gud är ju här ändå haha. men men, jag är överlycklig över den. och alla fantastiska människor där! Det är något speciellt med dem, de mest vänliga och öppenhjärtliga människorna jag träffat. Seriöst! :) Soooo nice!
Efter en löprunda och gudstjänst bar det av till Byron Bay tillsammans med Jessica och Lizzy! :) Första gången i Byron (typ. hoppade av och på bussen där i november.) men vad mysigt det är alltså. Vi intog havets härliga vågor med detsamma! Å här är det inte som i Sverige, att man åker till beachen för att sola och doppa sig när man blir lite varm. Här åker man för att bada!! So lovely! :D Jag tror jag har övat upp mig att inte börja frysa så snabbt nu dessutom :) och vet ni vad tjejerna lärde mig!? att man kan ha ögonen öppna i saltvatten! Jag har alltid tänkt nåt i stil med att ögonen skulle börja frätas... men det var ju kanonkul! Påminde lite om att snorkla... ;) hehe. Förstår nu också att Luke inte blir trött i ögonen då vi surfat. Om han inte behöver lägga massa energi på att tänka på att få saltvatten i ögonen. Tänker inte jag heller göra nästa gång. wiie! :P


Main street..

Efter beach och byn bar det upp till det berömda lighthouset! :)
Det most amazing var alltså utsikten där ifrån. Seriöst känns det precis som att min look-out i Cabarita, är som lighthouset-view:n fast i miniatyr. Coolt faktiskt. Hela landskapet med udden, vilda havet och gröna kullarna runtomkring är precis som där! :)

On the way..


Vi skrev i gästboken, såklart! ;)


Jessica med wannabe japan Lizzy.


Östligaste platsen i hela jättelandet Australien!Dit ner gick vi också. Många, många trappsteg.. Tycker de är rätt skoj med trappor faktiskt. Uppför var ju ännu roligare sen. (Låter ju som att jag är jättelättroad haha, bara ställa sig i en trappa :P)Vi gjorde lite rock-walk. :)Lizzy, Jessica och jag.


Den stigen tänkte vi gå på tillbaka vägen. Därför jag tog kortet, att kunna visa vart vi gick. Men äventyrslysten besegrades av en "förbjudet-att-gå-skylt". Himla typiskt. "Håll er till tracken för gräset är ömtåligt" typ. Att det förstörs lätt och tar tid på sig att växa upp igen...


Surfers Paradise!

Surfers Surfers. We really like!
Det var jag, Kerry, Elin, Antonia och Eva som åkte dit i lördags. Jag Kerry och Elin shoppade, och de andra två var på stranden hela dagen tillsammans med två andra tyskor.


Rip Curl ökade sin omsättning rejält genom oss!


Paus med lite frukt och boost-juice.


Glass på fina stranden.

Vi hann egentligen inte med så mycket mer under de 5,5 timmarna vi var i Surfers.. shopping, lunch, träffa Anna 30 min, glass på beachen. Jo jag var hos polisen också. Skulle få rapporten från när jag och Lisa blev bestulna i december tänkte jag, men jag måste maila och ringa ett annat ställe. Top secret liksom!

Girlie-day.

Fredagen blev verkligen en tjej-dag.
Bre har som uppgift från fashion/stylist-skolan att hon ska göra en make-over på en tjej, och jag är offret. hahaha. Nae ska bli redigt kul faktiskt! Så den här dagen började vi med förberedelserna.. Kollade i massa magasin på vad vi gillar för stiler m.m. Vi åkte till Tweed City shoppingcenter för att få lite inspiration till vilka kläder jag ska ha.. Tisdagen den 20:e ska jag hänge med till skolan så ska hon göra hair, make-up och dress me. Skoj! haha! + att en proffsfotograf ska fota. Undra vad jag har att vänta alltså!

Eftermiddagen och kvällen blev i Coolangatta med Kerry och Antonia. Gloria Jean's som vanligt :) och sen bio. Det är seriöst typisk del av ett aupair-liv. haha. But we like! :) The Last Song var ännu en fin movie i samlingen :)


Kerry och Antonia.


Antonia and me!
Fick fina klänningen av Annika! Vatt i hennes ägor men skulle inte ha den mer, så hon gav den till mig. Älskar den! Ni ska se baksidan av axelbanden, supersöta. Skulle lätt köpt den!

School holiday!

Andra veckan av påsklovet är igång. Helkul dag med kidsen idag alltså! :D Började med en explore-bikeride-trip. i neigbourhooden! Älskar cykla runt här, så fint och nice! :D Jemma hade hittat en ny park som jag och Lukas också skulle explora. Sen blev det en liten lekplats utanför Santai. Cykelvägen utmed stora vägen var ett äventyr i sig. Sen fick vi stanna för Lukas fick fågelskit under sin fot. Det blev även ride utanför gymmet för att komma till den större lekplatsen.
Hemma igen sprang vi direkt till beachen! Lukas tog med sin bodyboard, så kul haha. Sen blev det lite lek i sanden innan vi 50 min senare gick hem för att baka scones till vår picknick! :D Jag hade ju tänkt så bra att jag skulle ta med kidsen till min look-out. Men tänka sig typiskt nog kom värsta stormen. Ösregn, åska och en blixt. Det blev picknick inne på mattan i köket istället. :) Också nice, men inte vad vi först planerade haha.
Lukas cyklade till Zach o Co (Johan aupair). och jag sprang ut och sprang. Sällskap av Jemma på cykel som hela rundan berättade egenpåhittade berättelse för mig.. om en äppel-jordgubbe flicka.. Väl tillbaka cyklade vi till Johan. Kidsen spelade spel och vi fortsatte kolla på filmen Australia. So nice sitta ner en stund haha. Ni ska veta att det tar på krafterna ibland. haha. Sen hoppade kidsen i poolen, och vi agera badvakter...


Lilla fågelolyckan under foten.


Lukas och Jemma på den större lekplatsen.


Johan kastar Zach. Lukas surfar i en pool haha.


Girl-team! haha.

Verkligen perfekt att ha kids som är kompisar med kids till en annan aupair!

Models and mammi.

Förra onsdagen spenderade jag och Bre förmiddagen för att fota kidsen för deras modellgrej... Först massa foton i trädgården, och sen till lekplatsen (full av andra kids dessutom) i lilla samhället Salt som ligger 2 km här ifrån.


Lille coole Lukas.


Söta Jemma. :)


Liten lekpaus för bror och syster.

Eftermiddagen åkte vi till Annika för att vara "back to normal". Nu bor vi halva veckan där och halva hos Peter.


Mitt rum hos Annika.


Jemmas rum. Aldrig sett ett kid med så många "pet-shops"!

Torsdagen införskaffade vi ännu en kanin till familjen. Lukas var ju såklart avis över att han inte fått någon. Så nu välkomnar vi Snowy! (Kaninen som dog hette Snowball. men men.. haha)


Stolt pappa med kaninen i lådan. Jag fick fina titeln aunt.. :)


Playground på Hungry Jacks (burger king) i Southe Tweed.

Torsdag kväll träffade jag Jessica i Salt för hot chocolate. So nice :)


Surfers Paradise.

Idag har jag haft en toppendag i Surfers Paradise (Lisa, tanker alltid pa nar vi var dar! Fatta, 4 manader sen!). (Oxa toppengangerna med Johanna och Elina. Och dagen med Hanna, Mickan och Elin dar! :)) Idag var jag dar med aupair-tjejerna. Antonia och Eva (tyskorna) motte upp med nagon annan tyska. Och jag, Elin och Kerry went for shopping! Jag kopte antligen de dar jeansen och stickade vest-grej som jag kollat pa sen jag forst kom till australien. Jo, over ett halvar... haha. Kanns konstigt att prova jeans faktiskt, har inte anvant mina som jag har med mig sedan oktober. Chicken och potatismos (=pulvermos! Borde ju vara forbjudet pa sanna stallen!) till lunch. Men mysigt iaf. Glass pa stranden och sen traffade jag Anna en liten stund! :) Typiskt nog jobbade hon ju. Men vi ska planera in en helg jag kan komma till henne, da hon inte jobbar. Sa jag kan sova over och ha rediga tjej-dagar. :) Nice, nice :)

Kvallen igar blev med Kerry och Antonia i Coolangatta :) Som den oskrivana traditionen lyder borjade vi pa Gloria Jean's Coffees. Ingen coffee dock :) Skulle jag ju inte kunna somna senare formodar jag! Det blev ocksa bio med nya filmen "The Last Song" som ar baserad pa boken av Nicholas Sparks. Jag gillade den :) Definitivt min typ av film! :) Bast hittills av alla bio:s ar Dear John! Hoppas ni far mojlighet att se den. :)

Nu kikar jag pa flyg till Melbourne, mitt hemflyg den 17 maj ar ju dar ifran. Blir nog att jag lamnar Casuarina den 16:e, efter kyrkan pa formiddagen. Kan ju inte fa ett battre avslut pa aventyret har uppe! :)

Ha en harlig lordag! :)


"Back to normal".

Nu ar vi "back to normal" som de kallar det. Fran och med i onsdags flyttade vi till Annika for att bo har fram till sondag. Varannan helg plus halva veckan bor vi har, och andra halvan av veckans dagar hos Peter och Bre. Annika tar hand mycket om kidsen sjalv om jag vill gora nanting annat. Sa igar var forsta vardagskvallen jag var ledig att traffa nagon kompis. :) 
Hot chocolate med superharliga Jessica :) Vi har inte traffats sen innan jag akte till Uluru! Nar jag kom tillbaka hit till Casuarina akte hon for slakttraff i Sydney over pasken. Mycket som hant sa det blev en helmysig kvall med mycket snack :)
Ikvall ska jag traffa tjejerna (aupair-kompisarna) for bio och mys. Annu en ny tjej-film pa bio nu sa det blir harligt! Iman ska vi ocksa hitta pa nagot, inte klart vad.. kanske bbq i nan park? :) lots of aussies do that! och vi vill ju sa klart passa in bland dem.. :P Sondag kommer bli en superdag, forst ska jag till var lovely church i Kingscliff, och efter det aker jag och Jessica for en dag i Byron Bay! Jag har ju inte varit dar annu, aven att det bara tar 30 min att kora dit. Hoppas det blir nice vader for beach och affarer. :) Kommer tillbaka lagom att kora kidsen till Peter ca kl 17. och sen blir det forhoppningsvis kyrkan kl 18. :D Mandag-onsdag morgon bor vi hos Peter. Onsdag-fredag hos Annika. Helgen och fram till onsdag morgon hos Annika.. och sa flyter det pa. Peter och Bre sa att jag garna far fortsatta sova hos dem.. men det ar skonare pa flera satt att bo hos Annika. har eget rum har ocksa, och det ar bara 3 km mellan de bada husen. Jag har inte fatt in internet pa min laptop an, darfor det inte ar nagra prickar over a och o..
Aven att det officiellt har varit host har sen 1 mars, ar det ingen skillnad vadermassigt. Idag ar det stralande sol och 28 grader.. I sondags andrade vi klockan till vintertid, sa nu skiljer det 8 timmar till Sverige. Marker sa stor skillnad pa morgonen. Annars nar jag vackte kidsen 6,30 var det morkt ute.. och nu, nu ar solen pa sin uppgang :)

Hoppas ni har det bra allihopa! Puss och kram!

Lördag 27 mars.

Denna vackra lördag bjöd på fantastisk soluppgång och härlig vandring! We like! :D


Soluppgång över Uluru :D


Solen nästan uppe på den här sidan, Kata Tjuta i bakgrunden.


Stora solen! Den börjar sin vandring i öster även här i Australien.


Kata Tjuta-vandring kl. 7,40 lördag morgon. Straight after the sunrise.


Valley of the winds. (circuit walk), vad vi hade framför oss.


Det blev varmt senare, tur vi började tidigt!


Track no. 1.


Linnea gjorde misstaget att hälla ut delar av sitt vatten, för att få nytt, fräscht, kallt vatten... Asäckligt var det!


Det var här Aborginerna höll hus.. ;)


Här i djungeln fiskade de grodor.


Och här kunde de bada och hämta vatten för matlagning.
Skämt å sido haha. (Eller skämt å sidor som Lisa påpekar att jag säger :P)


On our way up to the 2:nd look-out.
Första är där jag står vid "circuit walk" skylten.


Stopp att beskåda de mäktiga bergen.


På sin väg upp till look-outen.


Look-outen! So beautiful!


Maggan njöt av sikten :)


Nu är vi nere i dalen igen.


Energipaus. Välja mellan äpple, macka och (Cadbury-)energibar.. vatten of course! :) Nice vatten då..


Back again! Tummis!


Kollar kartan för vår fantastiska walk. :D


Kata Tjuta och Uluru! Häftiga platser alltså!
Tyvärr är inte min laptop inställd på aborgine-språk så jag kan göra det där fina sträcket under r:et i Uluru.. ;) 


Welcome Ginger! ;)

Jag, Bre och Jemma har köpt en ny kanin idag!
Vår förra, fina vita Snowball dog ju i söndags. (Man ska inte leka med kaniner i hoppslott Jemma, Lukas. Det händer att de tappas och dör dagen efter...) men här är det snabba ryck att köpa nya husdjur! Vi välkomnar supersöta lilla kaninen Ginger till familjen! Wihoo! ;D hahahaha. Nästan blivit lite pinsamt hur jag ändrar mitt djur-beteende här uppe. Inte konstigt i och för sig, när jag har Bre och jemma här! Om ni kommer ihåg hur jag beskrev hur de låter mot Prince. haha ;D Så jo, Ginger alltså! Åh ;)
Jemma tror förresten att Ginger älskar mig, so cute! ;)


Jemma, Ginger och Bre = mamma barn.. mormor ;)


Stolt mamma som visar upp sitt knytte.. Storebror Prince i hörnet. (Här är vi alla, oberoende av ras, en enda stor familj. Haha).


Efter Ginger var köpt åkte vi för att kolla kittens!

De funderar seriöst på att skaffa katt också! Kära nån. En av städerskorna frågade idag om vi inte ska köpa häst också.. "Sssscch, säg inte det till Jemma, då kommer hon vilja ha en" Sa Bre. Skulle ju inte förvåna mig om de köper en så småning om.. Dock är det ju Bre som puschar på att vi verkligen ska köpa djuren..


Jag och en liten kitten.

Blir antagligen en svart i så fall. Bre vill matcha svart katt till svart hund. Även om den inte var lika trevlig som de två gråa. Men som alla vet, utseendet är ju viktgast... nae :)


Här har vi dem! Ginger är förresten i mitten, vid Peters arm.. Är ju så liten att han knappt syns..
Lukas har ju blivit morbror idag, då Jemma är Ginger's mamma..

Igår kväll "kollade" jag och kidsen på Starwars.. Fy vad icke-bra den var. Lukas somnade efter 25 minuter och jag och Jemma hängde inte med speciellt mycket om vad den handlade om faktiskt. Frågade henne om vi skulle byta till en annan, en amerikansk romantisk komedi! Men nej då, även att hon inte visste vad den handlade om ville hon ju fortsätta kolla den 1,5 timman som var kvar.. Hon tyckte den var cool.. ;)


Jemma! Spana in hennes snacks-tallrik. Choklad och ruccola! haha. Så är det vet ni, äter man inte upp grönsakerna till middagen, kan man ta med dem till filmen ;)


Lukas trodde det var 3D ;) hehe. ne, men han var på 3D-bio på dagen och behöll de ytterst coola glasögonen. Skön han är! haha.

Sailing and Surfing! :D

Sicken tur att jag har träffat Luke!
Idag, easter Monday, var vi ute på Tweed River med hans hemmabyggda segelbåt. Vinden var dock inte den starkaste, men härligt ändå! :D


Lilla fina båten och Luke.


Jag har tom lärt mig segla (någolunda hehe) idag :)

Efter seglingen åkte vi hem till honom i Tweed och åt lunch. Aussi-sandwiches och sallad som jag fick med mig av Bre. Nice nice. Efter den uppladdningen åkte vi till Kingscliff för surf! :D Går framåt för mig ska jag säga! Å det är så smidigt att ha privatcoach alltså, catcha vågor och bära brädan. hahaha :P


Luke my private-teacher. ;)

Igår på easter Sunday hade jag, Elin och Kerry supermysig påsk-fika med vindruvor och de speciella påskbullarna Hot Cross Buns på stranden i Hastings Point. Verkligen Nice. Fika och tjejsnack! We like! hehe.


Team Sweden! (som jag alltid skriver, men det är vi ju!)


Kerry och jag.

Mina kids har påsklov i två veckor nu, så dagarna kommer vara fullspäckade av dem. Jag ska se till att hitta på skoj saker med dem nu då! :D


Fredag 26 mars.

Uluru here we come!
Vi gjorde två olika små walker runt det mäktiga berget, nice :) Sedan blev det fika vid aborginecentret. Morotskaka!


Uluru.


Början av vår walk utmed bergsfoten.
De hade gjort lite kul med röster av aborginer under jorden..


Det mäktiga berget.


"Hällristningar" av aborginer. Flera, flera tusen år gamla.


Vi tackar Lennart för flugnät!


"Här kan man meditera!" sa Maggan.


Vi fyra på äventyr! En polsk kvinna som tar detta vackra foto.


Maggan beundrar berget.


Vi åkte till ett annat ställe utmed berget. Här ett vattenhål fyllt av fyrklöver!


Lennart har kikat klart på "hällristningarna".


Alldeles rött! är berget, sanden och marken.


Därefter blev det nice morotskaka på aborgine-centret.


Jag, bilen och berget.


På vägen hem igen stannade vi till för att få helperspektiv på Uluru.

Det bar hem för en lugn em på campingen. Tur vi hade aircondition alltså! So hot. Mellan 35-40 grader. Det blev lite bokläsnig och för mig och Maggan, bad i poolen. Nice.
På kvällen åkte vi till "bilparkering för solnedgång över Uluru". Vi visste att solen skulle gå ner kl. 18,52 men när vi kom dit 20 min innan var solen fortfarande relativt hög upp på himlen. "det går ju fort i slutet..." tänkte vi.. och det var flera andra där. Vi vänta å vänta. Hade med oss lite förnödenheter av frukt, vatten och choklad som vi smaka på i bilen. Rätt många flugor kan man säga... Solen gick ner tillslut i allafall. Väldigt vackert! men vi hade ju blivit lite osäkra på klockan... När vi kom back again sprang Linnea in i campingaffären för att kolla klockan, den var 19,10. och vår var 20,10.. Knäppt så hade de sagt fel på flyget så det skiljer alltså 1,5 timme mellan Melbourne och Uluru. Kul påkom haha. Var ju för solnedgång och soluppgång som vi behövde klockan, annars tog vi det som det passade bäst :)


Fotodags. Lennart och Linnea.


Solnedgång över Uluru. Då blir den ännu rödare och finare :)


Många flugor! Nu har även jag och Linnea fått flugnät!


Good Friday 2.

Daniel (Kroken!) svarade just på min fråga, så jag kopierar hans svar så ni också blir lite klokare! :)

"Det finns (minst) två teorier om Good Friday. Den första är att Good kommer från God, och att det alltså betyder God's Friday, alltså snarare Guds Fredag än God Fredag. Men en annan teori är att det heter just Good Friday tack vare allt det oerhört goda som kom ur att Jesus offrade sitt liv. Att man i de engelskspråkig...a delarna ser det lite mer positivt för vad som komma skall när Jesus uppstod snarare än vad som hände på just fredagen."

(En kompis här har en tredje teori, Good Friday just för att man är ledig från skola och jobb. "That's good!" ;)

Good Friday.

Good Friday, det är vad Långfredagen heter här. Om någon av er vet, så ta å berätta för mig varför den heter Good Friday!

På förmiddagen gick jag och kidsen till beachen för lite sandslott och annat kul. :) Good waves vid vår beach så förutom Peter var det 10-15 andra surfers.

Kids and fun in my bed hehe.


Cool-Lukas


Drömmar i hans lilla surf-hjärna..


Jemma! :)


Skapar sitt slott.


Vår stad under uppbyggnad..


Jag! som ni ser :)


Peter och Jemma


Jag och Lukas filar våra fötter. (Tänker alltid på dig mamma när jag gör såhär :))
"Jag vill också göra! Kan du göra åt mig Lina!?"Vattenskoj :)Här är han, Peter och kidsen!
Många av er som funderat över hur han ser ut. hehe.


Hela eftermiddagen spenderade jag med nya aupairen Kerry! Jättetrevlig 19-årig tjej från England. Vi gick ända bort på beachen till look-outen! So nice! :D 13 km ca. Kunde fortsatt långt till, pratade och pratade så jag blev helt torr i munnen. :)
Vi tog ett litet refresh-break i Cabarita med ice-tea for me, and milkshake for her. Kvällen åkte vi till fina Kingscliff och åt Thai, nice. Kerry bor också i Casuarina, tar 4 min cykla till henne så det är härligt!


Pygme och jätte! haha.
Har visst blivit lite tradition att jag tar mina vänner hit till look-outen ;) Nice spot!

Idag, easter Saturday hade jag, Kerry och Elin en trevlig dag Coolangatta.
Traditionsenligt började vi med coffee på Gloria Jeans. Därefter lite affärer (Träffade Chantal också! Hon jobbade i sin affär, Lorna Jane idag, kul!) Sen åt vi på Noodle Box och planerade lite vad vi ska hinna med de kommande helgerna innan jag far iväg. Kul :)

Torsdag 25 mars.

Uppe före tuppen! Taxi till flygplatsen kl. 5. Sen flög vi iväg till staden Alice Springs som ligger i centrala Australien, delstaten Northen Territory. Eftersom det är tidsskillnad mot Melbournetiden ställde vi precis som de sa på flyget, tillbaka klockan 30 min (hört nåt så lojt!? haha) Sedan hämtade vi vår hyrbil och körde de 10 km in till city. Först blev det Gloria Jeans och sedan matinköp för dagarna vid Uluru/Ayers Rock. Samma plats, olika namn.

Det är 45 mil från Alice Springs till Uluru. 45 mil i ett nästintill öde landskap. Först körde vi en stor väg rakt fram, samma väg som går mellan Adelaide och Darwin, söder till norra Australien. Sedan stannade vi för att tanka och äta lunch. Därefter svängde vi av på en annan väg. Fortsatte den vägen tills vi kom till platsen med alla olika boenden vid Uluru och ett litet shoppingområde.. Vi gjorde en paus vid ett berg också. Skönt att sträcka på benen.


Flygplatsen i Melbourne. Taggade för 5 dagar i the outback!


Framme på airporten i Alice Springs.


Linnea som varit här förr, visar vägen! Gloria Jeans nästa.


Maggan hittade emu:s vid vårt lunchstopp, efter 20 mils körande.


Road Train! De kan ha upp till 5 släp!


Berg-tittar-stopp, Mount Connor. 10 mil från Uluru.
Där ser ni landskapet också. mil efter mil... nästan lika dant..

Mitt ute i ödemarken ligger då Uluru. Inte ens en stad där, utan det är ett område 5 km från berget med camping och olika hotell. det finns en restaurang, café, post, bank, mataffär och aborginkonst. Så de som åker hit, kommer enbart för Uluru och Kata Tjuta. Men så häftiga platser de där! Kvällen gick jag och Maggan till en fin liten look-out och kollade solnedgången över Uluru. So nice!
I the outback är även stjärnhimlen lite annorlunda, det finns ju inte mycket ljus runt omkring. Månen hade verkligen ett speciellt, underbart vitt sken. och stjärnorna -vackra! Vi beskådade Southern Cross, stjärnbilden som är i australiens flagga. Ett kors, eller en flyga drake, drake hur man nu vill se den. Enklast är att se den som en drake. Southern Cross finns bara här på södra stjärnhimlen så ni behöver inte börja leta efter den. Fast jag har hört att det finns en liknande på den norra stjärnhimlen, kika på den ni :)

Onsdag 24 mars.

Först av allt!
Hipp hurra till min lillasyster som fyller 19 år! :D Du är helt underbar, Lisa. <3 önskar du vore här NU!

Cypern med familjen, Maggan och Linnea -1992. Söt-Lisa älskar vindruvor redan då.

Idag bar det iväg till Melbourne. Härligt, härligt att träffa Maggan och Lennart igen! Sist vi sågs var i deras hem i Borås, i september! Jag väntade på dem nedanför rulltrappan vid skybussen på Southern Cross, plötsligt hör jag någon som klappar sina händer och fångar min uppmärksamhet, Maggan! och Lennart! Där står de, ovenför trapporna, livs levande här på andra sidan jordklotet. De e coolt.


Fika på Starbucks gillar vi.


Lite sightseeing i city. Statsbibblan i bakgrunden.


Pluggrummet i statsbibblan. Jag diggar, är en härlig atmosfär där liksom :)

RSS 2.0