Vandring på fettisdag.

Idag har vi vandrat i Petters hemtrakter, Asklanda-Ornunga.
Halleluja vad vackert. Vi gick en fin runda i fantastiskt väder. ca 9 km. Efter en kvarts vandring kom vi till Ornunga gamla kyrka, en vit stenkyrka som byggdes i slutat av 1100-talet. Johannas pappa, som är från byn kom dit och berättade för oss om den. Snacka om grov dialekt. För att citera Pite-Elina "Jag förstod ingenting av vad han sa! Efter 5 minuter slutade jag lyssna, det var ingen idé att ens försöka."
Ofta man säger [örjel] till ordet orgel, liksom. (Okej att jag själv uttalar det [åjel] ser i och för sig rätt fail ut det också...) Att gå på Ornungasjön var verkligen vackert. Och nu såg jag skidspåren där som Petter åker skidor på! Vi kom till en gammal  mjölkvarn som en annan man berättade historia kring. Högt och fint landskap där vi vandrat idag alltså. Jag älskar långa syner. Lunch åt vi utomhus. Lagade fisk i foliepaket. Lägg firrefilén på folie, krydda, på med körsbärstomater i halvor, dill, smör och ännu mer salt. Packa ihop och slå in ett till folie. Lägg på glöden i en kvart. 


Asklanda kyrka. Där vi parkerade.


Vi beskådar Petters hoppbacke.


Fina tjejerna Emma och Elina.


Fika på kyrktrappen till Ornunga nya kyrka.


Njuter av solen vid kvarnen.


På hygget, i solen, med goa vänner. Hur bra!


Ut ur skogen på denna fina väg.

Vi kom tillbaka till Hjälmared kl. 15,45. Då stack jag och Emma ut och sprang runt sjön. Fint! Men jag kände mig lite sleten (på västgöta dialekt -schleten.) och småtjock i halsen. Är nog från vasan. Semlor idag. Sötaste jag beskådat!


Se lillsemlan.

Efter middagen kollade jag, Emma och Sofia på Bridget Jones's dairy. Nae, jag gillar inte Bridget alltså. Emma och Sofia skrev sedan ett skånsk-svenskt lexikon! Härligt. Fantastisk andakt med Emma, Ylva, Kristofer och Sofia ikväll. I morgon ska vi gå en långpromenad till Mjörn och tillbaka. Ca 17 km. Blir nice!

Kommentarer
Postat av: Tim

Vilken underbar dag ni pricka in. Gick hela dagen på jobbet o va avundjuk på alla som fick vara ute i det fina vädret.

Måste erkänna att nu får gärna våren o värmen komma:) hoppas att ni får lika fint väder på dagens vandring.

2011-03-09 @ 06:28:33
Postat av: pappa

Vilken härlig vandring i fantastiskt väder.

2011-03-09 @ 08:45:14
Postat av: Maggan

Visst är det härligt att vandra!

2011-03-09 @ 09:16:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0