Saffransmuffins

I decemberregnet bjuder jag er här på lussemuffins med saffran. Supermysigt och goda. Med kesella blir bullarna ännu lite saftigare.

Det här behöver du
50 jäst
100 g smör
5 dl mjölk
250 g kesella kvarg
2 påsar saffran
1,5 dl socker
0,5 tsk salt
ca 17 dl vetemjöl
4 msk smör
100 g riven mandelmassa
1 ägg
4 msk flagad mandel (option)
.
Så här gör du
1. Smula jästen i en bunke, (bakmaskinsbunken). Smält smöret, tillsätt mjölken och värm till 37°.
2. Häll det över jästen och blanda runt. Tillsätt kvarg, saffran, socker, salt och det mesta av mjölet. Arbeta degen smidig.
3. Låt jäsa under bakduk ca 30 min.
4. Sätt ugnen på 250°.
5. Blanda ihop smör och mandelmassa till fyllningen.
6. Ta upp degen på en mjölad bakbänk. Dela den i ca 24 bitar, forma till släta bullar och lägg dem i muffinsformar. Gör ett djupt hål i varje bulle och lägg i fyllningen.
7. Låt jäsa ca 20 min under bakduk.
8. Pensla med uppvispat ägg och strö över lite flagad mandel.
9. Grädda mitt i ugnen 8-10 min.
.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0