Hej hopp!

Hej på er! Var länge sen jag skrev här på bloggen, men det är för att det vatt så mycket i skolan så jag har inte hunnit. Nu ska jag skriva lite iaf. :) Vi startade upp med nollning en vecka vilket var väldigt roligt. Det var bl.a. sjukamp i slottsskogen och stadsorientering då vi gick runt i hela centrum för att svara på frågor och utföra deltävlingar. Vi fick sjunga nolle-visor och samla pluspoäng hos våra nolle-arrangörer. Väldigt roligt såklart. Kan berätta att mina lag vann båda de tävlingarna, oh yeah hehe.

Sen har vi då gått tre veckor i skolan och pluggat MASSOR. Hört att sjukgymnastutbildningen i Göteborg är den mest stressande på hela universitetet och det känns ju inte så peppande att höra egentligen. Men det är visst första terminen som är tuffast så det är bara att hålla i! :) Första veckorna nu har vi läst Anatomi. Och det är verkligen ALL anatomi i hela kroppen. Otroligt SÅ mycket! Det är iaf jätteintressant och jag har lärt mig grymt mkt på bara tre veckor! Kul!! Vi hade vår första tenta igår, en praktisk examination där vi var och en i grupp om fyra personer skulle palpera fram och redogöra för två muskler, en skelettdel och en rörelse i "axlar och plan." Jag blev godkänd! En lättnad för jag var så nervös innan, första tentan liksom. Idag har vi haft vår andra tenta. En skrivtenta, lördag eftermiddag, oh yeah hehe. Kändes verkligen speciellt och "på riktigt" när vi satt utplacerade på bestämda platser i en grymt stor skrivsal tycker jag. 10 sidor, 50 frågor och 4 timmar senare lämnade jag salen med en lättnad. Känns som det gick bra! Var några muskler och ursprung jag blandade ihop, men är ju inte konstigt när det är 85 muskler vi gått igenom. Känns otroligt. Kan ju tillägga att allt vi läser är på latin också! Men jättekul, och SKÖNT att ha gjort första tiden på programmet nu. Känner att jag är på rätt spår då det gäller utbildning. :) Dock har det vart svårt och tufft dessa första veckorna också såklart. Men nu känns det bra igen! Har pluggat konstant sista veckan så känner mig verkligen värd en ledig lördagkväll och hela morgondagen med! Då ska jag bara njuta av att inte läsa nån anatomi, hihi :) Jag var ute på en långpromenad ikväll och det var ju bara så härligt!! Bästa promenaden på länge tror jag, men blir väl så när man känner att man presterat och är nöjd med vad man åstadkommit. Då njuter man desto mer av att va ledig! :)

Bilderna är från: vår finsittning förra fredagen. Det var avslutningen på vår nollning. En väldigt trevlig kväll med god mat och underhållning på Valand. :) En bild är från förra lördagen då jag och Rebecka var hemma hos Johanna och pluggade på muskler. Det är två jättegoa tjejer som jag umgås mkt med. Och den tredje bilden är bara allmänt plugg på hur jag lärt mig fotens muskler på ett effektivt sätt. ;)


Kommentarer
Postat av: Emma

Hahaha... Wow, bra kämpat lina! Du är såå duktig!!
Påhittig med foten också.. Nästa gång får du måla alla muskler på hela kroppen.. :) haha!!!! :)

2013-09-14 @ 22:41:20
Postat av: Pappa

Bra jobbat Lina!

2013-09-14 @ 23:08:05
Postat av: Maggan

Vad kul att du är igång igen här på bloggen, skönt att du hittat din "grej" o landat i detta, häftigt "påhitt" med foten!

2013-09-15 @ 09:19:02
Postat av: Gunilla

Alltid skönt när man har gjort klart en tenta. Då är man verkligen värd att bara ta igen sig. Kram

2013-09-15 @ 21:36:39
Postat av: Lina

Tack för era kommentarer!! Alltid roligt att läsa och höra från er! :) kram!

2013-09-15 @ 23:47:28
URL: http://linafinas.webblogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0