Mtb med Tim

Ett pass på min kära mtb (får inte nog!!) så roligt! Idag har Tim varit här på besök och det var såklart skoj att cykla tillsammans! Han har tränat mtb sen han var nio så är ju mycket mer erfaren på mtb än vad jag är som har cyklat i en månad, (ni kanske tror att det är längre för det är ju mest mina mtb-pass de sista inläggen vatt om hehe.) Btw, med erfarenheten så stod Tim för grym stabilitet och coachande medan jag visade vägen runt i Delsjöterrängen. För det är minsann inte alltid stabilt när jag cyklar in på mindre stigar med klippor, rötter och stenar haha. Men jag övar, och jag märker framgång så det är roligt! Bara från igår till idag klarade jag en stig mycket bättre. Kul!

Vi cyklade från mig till Skatås och runt Delsjöarna via Bertilssons stuga och på några häststigar. Fortsatte upp till Västra långvattnet där det blev en skön paus i solen. Sen cyklade vi upp och ner för Brudarebacken, till Stora Delsjön via en liten stig och hemåt. En fin varierad runda på 2,5 mil. Härligt!

Cykel är verkligen ett utmärkt sätt att lära kroppen att vara igång en längre tid. Till skillnad från att va ute och springa i 30-40 min, blir cykel iaf ofta 1,5h. Man blir ju trött på ett helt annat sätt än med löpning så därför man orkar att hålla igång längre utan att känna den där jätteansträngningen. Det blir mer en "långsam ansträngning" tycker jag. Sen är det klart att det beror på hur intensiva cykelpass man kör. Jag hoppas iaf jag kommit till det stadiet nu då dessa träningsformer kompletterar varandra. Det vore gött!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0