Vandring i solen

En heldag på Store Mosse då jag, mor, far, Maggan och Lennart vandrar en vacker runda på 14 km. Kävsjön runt. Blandad tur med tallskog, spångar, nya racer-spångar, mosse, mer mosse, granskog, typisk småländsskog, små slingriga stigar med rötter och trätrall. Stig och spångar fulla av pissmyror var sannerligen det värsta. Större delen av de (relativt små som tur var) partierna sprang jag förbi. Usch, dessa myror.

Efter halva vandringen kom vi till Svänö som är ett av de gamla torpen i nationalparken. Där grilla vi korv och pinnbröd och njöt av vår fina dag. Fantiserade om hur det var att leva och bruka jorden där med kossorna utanför fönsterna och vattnet i brunnen.
Något som var riktigt härligt var att Maggan där möter en av sina arbetskamrater från Borås. De visste om att de skulle till Värnamotrakten, men att de träffas där ute på just den här vandringen, den tiden vi stannat på Svänö var ju bara för roligt!

När vi vandrat större delen kom vi till Fågeltornet och Naturum. Där hälsa vi på björnen Granis som sköts på Björnakullen i augusti -00. Vi kika runt och hörde berättelse om deras stora vitmosseodling där på Naturum. Fika tog vi oss också tid för innan vi promenerade sista biten över den Småländska savannen och avslutade vår härliga dag. 6h var vi ute, riktigt nice, kvällen sen var det skönt att bara ta det lugnt på altanen, äta fruktsallad och dricka te.


Kommentarer
Postat av: Maggan

Vilken härlig vandring!

2012-05-27 @ 18:59:32
Postat av: Pappa

Verkligen fin vandring. Store Mosse är fantastiskt

2012-05-28 @ 00:31:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0