Klubbmästerskap i Markaryd

Det är så roligt att vara hemma så jag kan orientera igen. Vilken skön sport! Åh, jag tycker verkligen om att springa i skogen och i kombination av att läsa kartan och finna de bästa vägvalen. Fast jag måste sannerligen påminna mig om att hålla kartkontakt hela tiden för annars är det lätt att dra sig snett. Är därför en av mina önskningar är att ha en kompasskänsla inom mig. Pappa har det och jag önskar jag också kunde peka ut väderstrecken bara sådär och springa efter en känsla som jämt stämmer. Åh, det hade sannerligen vatt nice!
Idag har vi tävlat i Markaryd i södra Småland. Så roligt, men rätt bökigt och brötigt i skogen med hyggen, grönområden och mossar. Inte trevligaste terrängen, men trevligare sällskap med klubbfamiljen Stigen. Och tillsammans åker vi buss med Skillingaryd och Vaggeryd som också sprang klubbmästerskap idag.
De flesta kontroller på den 5 km långa banan orienterade jag bra, men två långstreckor kom jag lite snett. Därav att jag påminner mig om att aldrig släppa kartkontakten och vara närvarande i tekniken hela tiden. Ytterst viktigt. Idag då vi hade KM springer vi "öppna klasser" beroende på för vilken klass man vanligtvis tävlar i. Jag, Oscar, Christer och Magnus sprang alla Öppen 8, var ju kul med lite insider-tävling må jag säga! Jag vann iallafall mästerskapet inom klubben i min klass, var dessutom bara jag i D21 haha. (Oscar springer ju H21 och Christer och Magnus en annan något lite äldre herrklass.. typ H45) Som sagt brukar jag vara själv tävlande från klubben i D21 så att springa mot andra klubbmedlemmar var nice!
Nu har vi ätit god lax och druckit kaffe på "Golden gate" (vilket namn hehe), var ett nice place i Markaryd. Trevlig söndag må jag säga! När vi kommer hem sen ska jag kika till rabarberna om det kan bli en paj bakad. :)


Kommentarer
Postat av: Pappa

Orka mera, ORIENTERA!

2012-05-06 @ 16:27:30
Postat av: Lina

Hahaha! Var det nåt rop ni hade på din ungdomstid pappa?

2012-05-06 @ 17:30:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0