Torsdag 25 mars.

Uppe före tuppen! Taxi till flygplatsen kl. 5. Sen flög vi iväg till staden Alice Springs som ligger i centrala Australien, delstaten Northen Territory. Eftersom det är tidsskillnad mot Melbournetiden ställde vi precis som de sa på flyget, tillbaka klockan 30 min (hört nåt så lojt!? haha) Sedan hämtade vi vår hyrbil och körde de 10 km in till city. Först blev det Gloria Jeans och sedan matinköp för dagarna vid Uluru/Ayers Rock. Samma plats, olika namn.

Det är 45 mil från Alice Springs till Uluru. 45 mil i ett nästintill öde landskap. Först körde vi en stor väg rakt fram, samma väg som går mellan Adelaide och Darwin, söder till norra Australien. Sedan stannade vi för att tanka och äta lunch. Därefter svängde vi av på en annan väg. Fortsatte den vägen tills vi kom till platsen med alla olika boenden vid Uluru och ett litet shoppingområde.. Vi gjorde en paus vid ett berg också. Skönt att sträcka på benen.


Flygplatsen i Melbourne. Taggade för 5 dagar i the outback!


Framme på airporten i Alice Springs.


Linnea som varit här förr, visar vägen! Gloria Jeans nästa.


Maggan hittade emu:s vid vårt lunchstopp, efter 20 mils körande.


Road Train! De kan ha upp till 5 släp!


Berg-tittar-stopp, Mount Connor. 10 mil från Uluru.
Där ser ni landskapet också. mil efter mil... nästan lika dant..

Mitt ute i ödemarken ligger då Uluru. Inte ens en stad där, utan det är ett område 5 km från berget med camping och olika hotell. det finns en restaurang, café, post, bank, mataffär och aborginkonst. Så de som åker hit, kommer enbart för Uluru och Kata Tjuta. Men så häftiga platser de där! Kvällen gick jag och Maggan till en fin liten look-out och kollade solnedgången över Uluru. So nice!
I the outback är även stjärnhimlen lite annorlunda, det finns ju inte mycket ljus runt omkring. Månen hade verkligen ett speciellt, underbart vitt sken. och stjärnorna -vackra! Vi beskådade Southern Cross, stjärnbilden som är i australiens flagga. Ett kors, eller en flyga drake, drake hur man nu vill se den. Enklast är att se den som en drake. Southern Cross finns bara här på södra stjärnhimlen så ni behöver inte börja leta efter den. Fast jag har hört att det finns en liknande på den norra stjärnhimlen, kika på den ni :)

Kommentarer
Postat av: Katarina

Låter som om du hade en härlig resa med släkten. Nu är det snart påsk och vi ska hämta Hanna i Köpenhamn i morgon.

Kör dom med påskägg där borta?? Ingen äter så mycket godis som vi svenskar har vi fått läsa i tidningarna nu inför påsk. Jag vet att jag är med och höjer statistiken rejält.

Kramar o påskhälsningar från oss på Jonglören



2010-04-01 @ 07:15:57
Postat av: Lina

Hej på er!! Verkligen toppen med släkten! Känns lite konstigt att vara tillbaka här nu faktiskt. Ja! imån kommer dottern er! Härligt! :D Tänk! När de kommer ut genom dörrarna!! Jo de har lite påskägg i affärerna, får la se om det kommer nån påskhare hit... Vi har inga speciella planer inför påsken iaf. Mer än att kidsen ska ha nån liten fest med ett "jumping castle" på lödag. Haha, påsk är kanske godisets högtid :P tack, kram tillbaka till er! Å lycka till med färden söder ut imån! :D

2010-04-01 @ 08:04:24
URL: http://linafinas.webblogg.se/
Postat av: Lisa

Bilden på Maggan och emu:na är ju klockren! Haha. :)



"Hört nåt så lojt?" Ordet Lojt. Så himla typiskt dig. Haha.. Jag började skratta lite när jag såg det. Hehe.

2010-04-01 @ 09:08:20
URL: http://lisaseskapader.blogg.se/
Postat av: Lina

Lisa, är det ordet typiskt mig!? haha. johan aupair visste inte ens va det betydde när jag sa det engång :P Ja, visst är emu/magganbilden härlig :) hehe.

2010-04-01 @ 11:33:39
URL: http://linafinas.webblogg.se/
Postat av: pappa

Hej Lina!

Härlig resa ni gjorde tillsammans. Men vad långa avstånd det är. Roadtrainen är mäktiga när de kommer och dundrar fram. Kommer du ihåg vid Konjup i WA, på den vägen var maxlängden "bara" 38m. Roligt med dina fina bilder. Den på Lisa är härlig.

Tummis Lina

2010-04-02 @ 09:33:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0