Smarrigaste vaniljsåsen.
Igår gjorde jag för första gången egen vaniljsås, oj så god den blev! Ni bara måste testa det här receptet, så mycket godare än köpesås, och inte alls krångligt.
Smarrigaste hemgjorda vaniljsåsen till alla pajer:
Du behöver:
•1,5 dl mjölk
•1,5 dl grädde
•4 st äggulor
•3 msk socker
•0,75 st vaniljstång
Så här gör du:
-Skåra vaniljstången och skrapa ur fröna. Koka försiktigt upp grädde, mjölk vaniljstång och fröna. Vispa hela tiden. Plocka upp vaniljstången.
-Vispa äggulor och socker i en skål.
-Häll lite av gräddblandningen över äggvispet och rör om. Fortsätt med lite i sänder tills alltihop är väl blandat.
-Häll tillbaka blandningen i kastrullen och sjud såsen på svag värme tills den börjar tjockna. Vispa hela tiden.
-Häll över såsen i en skål och låt svalna.
Rabarberpaj och äkta vaniljsås, vilken höjdare.
Var det den vi skulle fått smaka?
Jaa, det var det! Du får göra den hemma tills jag kan bjuda er en annan gång. :) Sannerligen så god! :)
Ser makalöst gott ut Lina! Detta ska jag allt testa :D