2011-03-06.

2011-03-06! That is the day!
Dagen då jag tänker åka mitt tredje Vasalopp!
Ni kan ju tänka er motivationen inför världens härligaste skidlopp, och dubbla det! Hade jag haft möjlighet hade jag såklart stått på startlinjen nu om en vecka. Men nu är det ju inte riktigt så.. Därför börjar jag idag, officiellt min träning inför Vasaloppet 2011! :)
Fick äntligen mitt gymkort idag! (dock har jag kunnat gå till gymmet så mkt jag velat) Så 10 km på roddmaskinen är ju en kanonstart inför mitt kommande träningsår. Har inte roddat sen jag vet inte när.. var nog innan förra årets vasalopp! Så riktigt roligt :D Följer mammas exempel att lyssna på ljudbok samtidigt. yeah!

Började dagen i kyrkan i Kingscliff, nice :) Båda kidsen Jemma och Lukas var med idag. De har typ som söndagsskolan hemma, fast de kallar det "kids church". och när jag träffade Jemma och Lukas efter kids church frågade båda två helt upphetsade "när ska vi gå nästa gång!? Ska vi gå ikväll!?" haha, kul!
Egentligen skulle vi allihopa till Coolangatta och kolla surftävlingen sen, men eftersom det varit nån tsunami var det inställt. Då cyklade vi iväg till gymmet. Nu har just Peter och Bre åkt iväg på en invigning av en ny surf-club/hotell. och jag och kidsen ska strax cykla iväg till deras mamma för en liten visit.

Nu har jag bokat flyg både till Melbourne och Alice Springs sista veckan i mars! Wihoo! Kl. 08.05 morgonen den 24 (Lisas födelsedag!) flyger jag till Melbourne :D dagen efter flyger jag med Linnea, Maggan och Lennart till Alice Springs! Så spännande!! Tisdagen flyger vi tillbaka till Melbourne, och sen em den 31 mars flyger jag hit till Casuarina igen. Sounds good!! :D Nu måste jag bara tänka ut vad jag vill passa på att göra i Melbourne mer än att träffa mina kära släktingar. :) Löptur på min Princes Route står överst på den listan :)

Till syster Lisa, vad passar bättre! ;) haha.

Quiksilver Roxy Pro surf comp.

Idag var jag, Lena tysk, Sara norsk, Johan svensk och Antonia tysk i Coolangatta för att kika på den stora surftävlingen Quiksilver Roxy Pro surf competition. Arrangemang mellan den 26:e februari och 10:e mars. Kan ju inte påstå att någon av oss var särskilt insatt i varken tävlingen eller sporten hehe. Men jag kommer verkligen åka dit igen, spec när världsstjärnorna surfar!
Roligast var nog när vi alla införskaffade varsitt gratis (vad vi trodde var lepsyl), och Sara tog det på sina läppar. "Hur ser det ut?" Sa hon till oss. och haha, de var helt knallorangea! kul haha. Var inte lepsyl, utan zink som man har i ansiktet som inte släpper igenom någon sol. Men ändå, vem vill gå runt och vara helt orange i ansiktet!? Traditionsenligt i Coolangatta gick vi till Gloria Jeans coffees. Nice såklart.

Ikväll ska jag på houseparty i kyrkan i Kingscliff, vet aldrig vad det kan innebära haha ;) Såg ju bara förra veckan.. Har inte Bre och Peter några speciella planer för söndag em (har dock för mig att de ska nånstans =/ )iaf så ska jag med Luke o Co. på cliff jumping after church! Ni behöver dock inte oroa er, jag gör ingenting dumt.. säkert. 

Johan och Antonia.


One of the surfers..

Klockan är slagen att gå till bus stop och hämta kidsen. Ha de fint! :)

Konsten att glädjas över det lilla.

Fyra kilometer. De sista fyra kilometrarna i herrarnas skidstafett i 4 x 10 kilometer.
Ni anar inte känslan i mig när de sa på sändningen från Vancouver "Efter pausen ska vi se från herrarnas stafett i längdskidåkningen". 
Som ni vet är jag ett stort fan av längdskidåkning. och ända sedan jag lämnade sverige har jag inte haft en skymt av det. En hel säsong kommer gå förbi utan att jag vet nånting, typ.
(förutom Vasaloppet som jag kommer ha stenkoll på! :D)

När mannen i rutan sa att de skulle visa från skidorna blev mitt hjärta alldeles varmt. Hela jag blev fylld av glädje! Skrev i dagboken just då, och det står såhär. " Åh, jag är helt upprymd! De ska visa cross-country skiing från OS nu!!! :D Wihoo! :D :D ÅH SÅ KUL!!! Åh vad härligt att se!! Hemma hade det varit så enkelt och naturligt att kolla på längdskidorna, men här är det inte så!" "Bara känslan av att få se dessa sista km från skidorna var underbar, och så vann Sverige dessutom! :D Wihoo! Go Sweden! Go Norway! Wiho! Wiho! Wiho!"

Låter kanske överdrivet i era öron. haha. Men 4 km räckte för att glädja mig hela dagen! :D

Härliga Hellner!


Sicka grabbar!!! :D

What else have I done today... Jag var inne i Kingscliff för att fylla på mobilen och boka klipptid. Här är det inga långa väntetider, utan jag fick direkt! haha! Sedan hade jag lite mystid med kaffe-latte och min bok som jag läste ut idag. "Has to be a good book!" Sa en man som jobbade där. Vet inte om han hade baktanke att han tyckte jag hade suttit där lite för länge haha. Fast så är ju inte likt män att tänka.. Han var nog bara artig :)
Nu ikväll var jag ute och sprang en snabbis och Jemma cyklade med mig. Peter och Lukas är på gymmet och Bre färgar sitt hår i Coolangatta. So this evening är det jag och Jemma som lagar maten! Det mesta var dock förberett. Butterflied leg of lamb, potatis och körsbärstomater i ugnen. Sen en sallad av roccula (tänk att jag börjat gilla det!) spenat, körsbärstomater och getost.

Hoppas ni har det fint där hemma! :)


Tillsammansvecka med Johanna och Elina! :D

Nu har jag äntligen haft lite tid att skriva och berätta för er vad jag och härliga tjejerna Johanna och Elina gjorde förra veckan! :D

Tisdag fm körde jag till Coolangatta (första trippen själv i bilen, gick fint!) Skulle dröja en timme tills Johanna och Elina kom med bussen från Surfers Paradise dit. Jag satte mig utanför McDonalda med en bok, tittade upp med jämna mellanrum, spänd av förväntan efter tjejerna! En stund senare hörde jag slutligen Johannas röst, "LINAAAAAAAAAAAA!!!!!!!" och där stod de! Lämnade allt jag hade och sprang till världens härligaste kram!! Åhhhh! Ni fattar känslan!! Plötsligt var Johanna där! UNDERBART! Elina kände jag inte innan, men efter den här veckan så :) HÄRLIGT! :D

Here we are!! :D
Använding av sina ponchos när vi skulle hämta kidsen vid bus stop.

Scones, tur att någon människa kom på att baka det! Vi började vår tillsammansvecka med scones och latte på McCafé, nice. Hade sååå mkt att prata om så man (jag iaf) blev alldeles torr i hela munnen! Men kul haha. Scones blev det varje dag utom torsdagen. Haha. Nice :)
När Bre och Lukas kom hem från sin karate på tisdagskvällen var de typ i exctas. Askul hahaha. Jag och Bre fick värsta skrattanfallet! hahaha. Senare satt jag, Johanna och Elina på mitt rum och pratade, då kom lite oväntat Bre ner med te till oss, so sweet :)

Tea-time :)


Jemmas dans. Johanna följer efter ;D

Onsdag.
Familjen tvättar (Jag och Bre) sjukt mkt! Typ varje dag! Efter barnen till skolan och tvätt, igen! Åkte jag, Johanna och Elina till Cabarita som ligger typ 6 km söder ut. Gick upp på en very nice look-out över havet :) Prat, skratt, prat, skratt, prat och skratt! :D Lovely. Sen körde vi lite bara för att se vart vi kom. Dög upp ett ställe som lät väldigt intressand, Tropical Fruit World. För 26 dollar var kunde man åka på en 2,5 timmars lång turistrunda i deras odlingar... Men inte.. i stället fick vi testa lite nötter och citron-tea, rätt nice. Kvällen gick vi till beachen, så fint! Även att jag bor så nära har jag knappt varit där! Ska verkligen skärpa till mig!

Lukas och Jemma!



Look-out i Cabarita.


High-five! :D


Elina hjular :)


Promenad på stranden.


Huset.. superlångt!

Torsdag.
Efter kidsen provat massa kläder på morgonen inför deras modellcasting på lördagen åkte vi tre tjejer och Bre till Tweed Heads för att införskaffa varsin ny outfit till Jemma och Lukas... Tog sin lilla tid, men det var rätt kul. Sen fortsatte vi till en antik-affär där Bre köpte en ny te-kopp.. På kvällen åkte familjen till en restaurang, så vi tre passade på att ha tea-party med scones och frukt :D


Fredag.
Bre och jag körde kidsen till skolan, har ju inte vetat vart deras skola ligger ens! Haha. Sen skulle Bre någonstans så jag, Johanna och Elina hade huset för oss själva, wihoo! Då startade vi med att baka! :D Funny! haha. Kl 14,30 hämtade vi kidsen i skolan för att vi skulle fota dem inför lördagen. (I lördags var familjen på nån modellagentur uppe i Brisbane för nånting.) Jo vi hämtade kidsen tidigare från skolan bara för dessa foton! Kan man ens göra så. probably haha. Stressig eftermiddag med att fixa i ordning kidsen med olika out-fits och massa foton! Sån tur jag hade Johanna och Elina här till hjälp! När vi väl var klara körde vi till Tweed Heads för att framkalla. I baksätet satt tjejerna med min laptop för att solla vilka bilder vi skulle framkalla! "De ska ha 4 bilder var" hade Peter och Bre sagt. och då skulle vi veta vilka bilder de gillade eller? haha. Men det blev faktiskt kanonbra! Coola kids jag har!


Lukas och Prince. Yeah haha. ;)

Kvällen var väldigt speciell, eller mer en upplevelse ska jag kalla det. I tisdags när vi var med Jemma på sin dans i kyrkan i Kingscliff såg vi att de har ungdomsmöte där på fredagkvällarna så vi bestämde för att åka dit! Men den här terminen hade de visst ändrat lite så vi möttes av ett gäng glada, galna ungdomar laddade och peppade järnet inför kvällen! hahaha. Vi bestämde oss iaf att vara med och ge järnet i leken vi gjorde. hahaha. 3 lag med lagkänsla genom färg i ansiktet, smälla massa ballonger för att få tag på nycklar, öppna skattkistor, pussla pussel, gissa gåtor och såga ner flippflopps från taket med hjälp av fyra plastknivar och mänsklig pyramid. Första laget vann "Lion of Juda!!" woooow :P Sen precis som hemma åkte vi till mcdonalds, lokalt kallat "mackis". Glass, prat och skratt! :D


Team black, yey!

Lördag.
Surfers Paradise here we come!
Hej-då-dagen åkte vi i Surfers! 45-50 min norr ut. Först gick vi till deras hostel och lämnade deras stora ryggsäckar. Resten av dagen blev det beachen, shopping och fika! Vi var ju tvungna att ha ett sista scones-party, vilket passar då inte bättre än Starbucks! Lovely! Det blev oxå glass i stora lass av märket Copenhagen som gjorde sina egna strutar. Härligt härligt haha! Innan jag körde hem på kvällen knackade vi på hos Anna som bor där! :D Åh så härligt!!!! :D Får verkligen passa på att träffas nu, 50 min är ju ändå inte så långt! Är väl ungefär som från Värnamo till Ulricehamn där hon egentligen bor. :)

Elina, Johanna, packning och hostel.


Där dök han upp från ingenstans! haha.


Avslutning på vår fika-vecka med supergod glass!
Nu får det bli redig mat och träning igen! haha.

Det var verkligen fantastiskt att Johanna och Elina kunde ha vägen förbi mig här uppe! Alltid kul med underbara vänner! Wiiiiiii!! :D Nu måndag, tisdag, onsdag är Johanna och Elina på Fraser Island, så kul att de ska till några av de ställena som jag vatt på! :)

Idag, tisdag på morgonen sprang jag förbi en känguru på min träningsrunda! Stod helt blickstilla så jag trodde först att det var en ny staty de satt upp utmed stranpromenaden. De andra gångerna har det mest exotiska jag sett varit massa stora fåglar med röda huvuden, och massa ödlor. Jag sprang förbi en sån där jättestor ödla en dag! 1 meter minst! Visste inte att de levde här, men antagligen gör de ju det :) Idag sprang jag iaf till Cabarita till den fina look-outen :) Jag kallar den för trapp-trail :) Mötte en tant med ryggsäck som gick upp och ner för trapporna hela tiden, frågade om hon tränade och det gjorde hon, hehe. Tillbaka hem igen sprang jag på beachen, jättenice! Sen bad, bad, bad i havet! :D
Såg precis bilder på Lisas blogg med all snö hemma i Värnamo! Jag längtar såååå mkt efter snön alltså! Aldrig haft så här mycket snöabstinens! Hahaha. Saknar skidorna och att leka i all häftig SNÖ! Men, men. Den kanske är kvar in i maj! :D

Vår lekstuga, fina Lisa och SNÖN! Kan inte fatta alltså! Amazing!!

(Åh vad jag ogillar SVT-play! Skulle just börja kolla från OS nu, men eftersom jag befinner mig utanför Sveriges gräns kan de inte visa det för mig! Hur tror de då att man ska kunna följa hela OS-grejen!? Svara på det ja! Nu ska jag gå in på en australiensisk sida och kolla i stället. Hoppas de bryr sig om sina fans lite bättre!)

Puss och hej från lilla mig!

Watersports :D

Ännu en toppendag här i Casuarina!
Fattar inte vilken tur jag har, men jag hoppas att jag kommer inse det mer och mer snart.
Det funkar jättebra med familjen här, vilket är det viktigaste. Jag har ett gym runt hörnet med massa roliga träningsklasser, simbassäng och gymgrejer. Havet precis jämte mig. Bre och Jemma hängde med mig till kyrkan på fm igår, halleluja kul! Alla var jättetrevliga och sån härlig kyrka! På kvällen var jag där igen på ungdomsmöte. Very good och nice people :D
Idag, idag efter kidsen gått till school, jag och Bre vatt på två yoga-klasser, fått min första lön, då träffade jag Luke och kompisen (kommer aldrig ihåg vad han heter) från kyrkan iaf, för jetski på Tweed River! Såååå härligt!! Sist jag åkte vattenskoter var dagen innan julafton på Nya Zeeland 1998. Var lika häftigt som jag kommer ihåg det! Men soooo nice att friska upp minnet! :D Jag körde oxå wakeboard för första gången i mitt liv. :D Kom upp på 4:e och på 5:e gick det redigt, redigt bra! Kul kul! :D Efter de här timmarna kändes det i benen ska jag säga, som jag ridit en häst! Bre tyckte inte jag skulle ha nog med tid till jetskin så hon lovade ta kidsen en stund efter skolan, och jag handla på vägen hem. Så snällt av henne :) Kvällen har flytit på rätt lugnt. Läxa med Lukas, fixa  lite med middagen och såklart, hänga en maskin tvätt :P

Wiiiiiii! Så kul!! hahaha!


There we go!! :D Luke och jag.

Bre.

Sicken toppenvecka!
Underbart att Johanna och Elina har bott med oss! :D
Sooooooooooo happy att de varit här! :D

Ska uppdatera snart om va vi hittat på! Tänkte bara lägga in ett foto på Bre!
Vet att många är nyfikna på hur hon ser ut! ;D hahaha.

Lunch med mina söta små tjejer :)
Bre, Johanna och Elina!

(Tänk vad glad hon skulle bli om hon visste att hon fått ett helt inlägg tillägnat sig!)


Första rediga jobbdagen.. ;)

Spännande med första skoldagen för mig :)
Morgonen funkade kanon med att få iväg kidsen till skolan.
Sen blev det som sagt yoga! Första rediga gången för mig! Trodde det skulle vara hur lugnt och rofyllt som helst, men icke! Var ju värsta jobbigt! Hade jag vatt utan pulsbandet skulle jag garanterat trott jag hade högre puls än jag hade. Är väl att man tränar på ett annat sätt med yogan... Vår ledare var helt sjukt vig, var två gånger jag bara stirrade på henne, kan inte fatta hur man kan vrida kroppen sådär! Helt bak och fram! Efter första passet gick vi till Sandbar, caféet och köpte smoothie, nice. En timme senare var det dags för yoga nummer två. :) Kul att prova passen, och jag kommer garanterat gå nästa vecka :)

Sedan åkte jag och Bre till Kingscliff för att tanka bilen och handla till vår lunch. Hon är verkligen duktig på att laga mat den lilla tösen ;) Kanongod sallad med tuna (kul att jag tänker orden på engelska nu haha) tonfisk, sötpotatis, spenat, sallad, morötter, tomat och nåt mer som jag glömt. Rostade sötmandlar -jammi! (härmar Bre, brukar säga det ordet när hon pratar med sin lilla hund!)
Har ju glömt tala om att jag bor med en hund oxå! Jag liksom haha. Som sagt, Bre: "wanna be hollywoodfru" och pricken över i:et är hennes lilla, svarta hund som heter Prince! Wihoo! hahaha. Är så himla kul när hon leker med honom, "prince (fast då säger hon med i på slutet) prince, price, wiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii, come to mammi!! wiiiiiiiiiiii" ni kan ju fatta hahahaha. Andra smeknamn hon kallar honom är Chicken man och Chicken head...fattar inte vart hon fått det ifrån haha. 
Jag har 'arbetat' med att hänga upp och ta ner massa massa tvätt. Fattar inte hur mkt tvätt som får plats i maskinen! Kl 16,45 hämtade jag kidsen vid bus stop redo för tennis kl 16,15. Undertiden de har tennis gör jag inte så mkt, satt och läste min bok... Bre ringde och frågade om jag ville gå på Body Combat efter tennisen, å de e klart jag vill!! Var på samma ställe, gymmet. Body combat var typ boxing arobics eller nåt liknande. Vi hade inga handskar och grejer. Men jättekul! :D Har haft träningskläderna på mig från kl 8,20 till 20,20. oj, haha. 12 timmar precis. Konstiga med folket i Australien är att de inte duschar när de tränat, utan antingen duschar de på morgonen efter, eller flera, flera timmar efteråt. Förstår mig inte på det alltså!

Av det här låter det ju inte som jag jobbar nånting! haha. Jag och Bre har lagat middagen och jag diskade typ allt efteråt, jag checkade Jemmas läxa och signerade, sen bed time! Så dagen har visst varit rätt lugn idag hehe ;)

Spännande dag i morgon, då kommer Johanna och Elina! :) Natti natt natt. Kramar Lina!!

Photos!

Nu har jag fått en kabel så jag kan ha internet på min laptop :) Fattar inte varför det trådlösa inte funkar, men detta är ju bättre än ingenting :D Dessutom finns uttag för det på mitt rum :)

Först ska jag bara tacka Adam, som efter jag hade åkt tog sig till stan för att besöka statsbibblan, rekommendation från mig haha. Skickade bildbevis till mig :) Haha

Statsbibblan i Melbourne igen :)

Nu kommer lite foton från min första vecka här uppe :)

Som jag sa, 11:e gången! Lucky jag bytte väska med mamma och pappa haha.
Fattar inte hur mycket saker man kan ha.


Nice pool. Mitt rum och toalett är fönsterna till höger.


Mitt rum. Å kolla min lilla kontroll på dörren :)


Jemma! Hos vännerna igår.


(Hon leker haj) haha.


Beachen :)


There you go.

Nu ser ni iaf lite hur det ser ut här uppe! Jo då.. det ser ju fint ut haha.

Det mest underbara idag hände två gånger :)
Okej en annan riktigt nice grej var ju frukosten på hotellet, youhurt och massa, massa fruktsallad mmmmm :)
Men de andra två är att springa barfota på beachen, å sen eftersom man har bikini under träningskläderna är det bara att hoppa i havet, sen upp till huset, i i poolen och sist in genom dörren rakt in i duschen! Fatta härligt! :D
Är väl en av orsakerna att min hemlängtan minskade drastiskt haha.

Imån börjar jag arbeta på riktigt här.. väcka kidsen 6,40, de ska duscha, klä på sig skoluniformera, äta frukost, jag gör lunchlådor, sätter upp Jemmas hår, gå med dem till bussen. Så ser morgonarna ut typ.
Sedan så... då ska jag och Bre på yoga! Ska bli så sjukt kul! 8,30-9,30 är yoga, sen har vi lite morgon coffee or something sen 10,30-11,30 ska vi på nästa yoga. Spännande spännande! :D

Kl 15,45 hämtar jag kidsen vid bus stop, sen får vi se vad som händer ;) Eller förresten, tror de ändrat sin tennis till måndagar nu haha. Då ska vi nog dit direkt efter skolan. Tur jag började skriva detta så jag kom på det haha.

När jag berättade för Bre och Peter i morse att Johanna och Elina ska resa upp på östkusten nu sa de att de gärna får bo här hos oss! På tisdag ska jag hämta dem i Surfers Paradise! Ska bli såå härligt!! Kanske jag hinner träffa Anna i Surfers oxå! Hoppas! :D

Casuarina -first rapport.

Hej pa er!
Har inte riktigt hunnit uppdatera pa ett tag nu, som ni markt...
Kom upp till Casuarina pa guldkusten i mandags, da hamtade Rebecca mig pa flygplatsen, svensk tjej som var aupair har tills i fredags. Vi tva var totala olikheter, vilket var valdigt jobbigt. Hon var inte den lattaste att handskas med.. Nu ar iallafall hon borta, antligen!!!

Familjen jag bor hos ar pappa Peter och hans flickvan Bre (lite lik Anna Anka, fast 30 ar istallet for 40 hahahah). Kidsen ar Jemma 8,5 ar och Lukas 6,5 ar. Kidsens mamma ar svensk men pa ett invecklat satt kommer vi bara bo hos pappan nu ett tag..

Vi bor i ett sjukt stort hus i Casuarina. Konstiga ar att Casuarina bestar enbart av massa nybyggda villor, haha. Det finns iaf ett gym med pool och tennisbanor och ett cafe. 7 km har ifran ligger ett samhalle som heter Kingscliff som ar nagot storre. Fortsatter man 1,5 mil norrut kommer man till Coolangatta som ar annu nagot storre. Har iaf kladaffarer, Gloria Jeans och McDonalds.. :)
Casuarina och de andra samhallena ligger precis vid havet. Fran Peters hus har jag typ 70 meter att ga, behover inte ens korsa en vag.
Har inte lyckats fa in internet pa min data annu, darfor jag skriver med a och o, istallet for med prickar...
Familjen kanns bra, men hade sjuk hemlangtan i morse! Jobbigt ar att familjen fortfarande ar i Thailand sa jag kan ju inte ringa dem. Tur sa forsvann den ratt fort, alla hjartansdag idag, sa vi var pa ett hotell har jamte och at frukost, so nice :) Sen poolen med Jemma och Bre. :) Strax ska jag aka till Kingscliff och lamna tillbaka en film i video store som jag och Jemma kollade pa igar kvall, ice age 3. Ratt skon haha. 

Kan beratta om i fredags :) Det var en riktigt bra dag! Jag, Rebecca tre andra aupairer och Bre var i Coolangatta for en kaffe pa Gloria Jeans. Sedan fortsatte jag och Bre sjalva till en kladaffar med verkligen annorlunda, men sota, fina, haftiga klader. Bre ar san varsta fashion woman sa det var extra kul att ga med henne dit. I mars ska hon borja studera pa nat fashion skola of Australia eller nat, tills dess ar hon oxa ledig pa dagarna, som jag. Innan har jag bara hort att Bre ar san himla knepig tjej, men sen hon fick reda pa hur langt jag sprungit en dag, alska traning och healthy food har hon blivit oppnare haha. "Alla andra aupairer ar alltid sa onyttiga! De tranar inte, de roker och de dricker massa. De bryr sig inte sa mkt om kidsen mm"  Hrm, man undrar ju hurdana aupairer de haft innan liksom... Pa kvallen var jag och familjen pa gymmet. (Rebecca akte fre kvall, finally!!) Vi joynade en class med spinning och cirkeltraning. Sa sjukt kul!!! Vet inte nar jag hade sa kul pa en traning senast!! Jobbigt var det oxa, kanner fortfarande i mina ben! Rolig grej var att det svarta golvet fargade av sig pa nat konstigt satt sa jag blev helt gra i ansiktet hahaha. Vilket bara gjorde att jag och de andra deltagarna hade annu roligare :P Fardiga med traningen 6,30 dusch och sen akte vi till nagra vanner. Nar vi kom till vannerna fragade nagon om jag fatt kora porschen an. "Det beror pa hur mkt Peter dricker ikvall haha" svarade jag. Vilket visst var kul haha. Han hade tom sagt till mig att han skulle ha nagra drinkar ikvall sa jag kanske far kora hem.. Men det behovdes inte. Har nog med att kora min egen lilla Golf har pa vanster sida av vagen. Tank da en stor Porsche! :O haha.
Ska oxo beratta att min kara van Johanna och Elina ar pavag hit upp nu! och de ska bo har hos oss!! :D Ska bli saaa kul att traffas!! Nar jag far internet pa min data lovar jag att lagga upp lite bilder :)

Saknar er friends! Onskar att fler av er kan komma hit! Kramar och pussar Lina!

Melbourne -The last day.

Idag är min sista dag i fina Melbourne. Jag har ätit, tränat, cyklat, bloggat.
That's my life just nu haha.
I morgon flyger jag till Gold Coast där jag ska jobba som aupair vilket ska bli väldigt spännande. Ännu ett nytt steg i min livsresa här nere.
Melbourne till ära (my 2:nd home) så ska jag nu göra en liten återblick på resan, och vad som är mest betydelsefullt för mig i staden.

Först och främst, att jag ens kom till Australien (tror jag). Linnea och Adam på Lees st.


Sushi introducerades redan andra kvällen. Rosa och Linnea.
Detta är på shoppingcentret Chaddie (Chadstone) där jag och Linnea ätit sushi många, många gånger. That's nice!


Mycket bak. Bullar, bröd men framförallt...


Scones! Mmmm.


Vi har ätit mat från många delar av vår värld.
Red Curry chicken på Your Thai.


Wanna be japaner. Den hemska bubbliz, mjölk-te äppeldrycken. Haha.


Hattprovning inför Melbourne cup, horse race. 
En redig tjejkväll på Chaddie.


Fete på Linneas skola. St Kilda Primary School.


I Lysterfield Park kan man komma riktigt nära vilda kängurur.


Tullamarine airport.
I morgon gör jag mitt elfte besök där!


Port Melbourne.
Första stället jag och Linnea tog familjen till.


Flinders Street Station. 
Vackra tågstationen man kommer till från McKinnon.


Konstgalleriet. Rätt kul place. Trevliga människor och häftiga konstprylar.
Dessutom har de endel svenska saker där inne. Gustavsberg- och Rörstrandporslin, Designhouse Stockholm,
Brio leksaker. That's cool.


Royal Botanic Gardens.
Där har det blivit tea-tasting, rundvandring, shopping, löpträning, ipodlyssning och bokläsning.


Shrine of Remembrance.
Minnesbyggnad till soldaderna i WW1.


MCG-arena.
Där har jag varit på Cricket mellan Aus och Pakistan. Också publik i Melbourne Marathon.


Svenska kyrkan.
Mysig julbasar, lucia med skrattanfall (hahahaha sjukt kul!!), Svenskt, traditionellt julfirande.

Brighton Beach.
Lite foton för Lisas projektarbete. Bad och löpning en annan gång.


Melbourne Park med Australian Open. Häftigt, häftigt!


State Library of Victoria. En av mina favoriter.


Gröngräset utanför State Library.
Där har det blivit pricken över i:na. Frukt och STARBUCKS! För tillfället päron och Green Tea Frappuccino.


Carlton Gardens. Hittade den färgglada kuben tillslut. :)
(Ser inte ut som rätt bildtext, men det är det.)


Familjen uppe i Eureka. 280 meter högt.


City sett från Eureka.


Aussi grillkväll.
Innebär förrätt med pesto och lax på småkex, potatissallad alt. potatisgratäng, greksallad, grillad känguru, korv och kyckling. Efterrätt med pavlova som är en tårta med marängbotten, grädde och massa, massa frukt uppepå.


De nästkommande bilderna var jag tvungen att ge mig ut på cykeläventyr för.
Kom precis tillbaka nu, tur jag tog träningskläder, so hot!


Det är mellan höjderna. Piiiiip.
Blev lite besviken när jag cyklat hela vägen hit på min Princes Route, och så syns höjderna knappt på kortet. Tvungen att lägga hjälmen så ni ser vart kontrollen skulle suttit. Tillägnar den här till pappa, en mycket rolig, betydelsefull plats haha.


Här har vi den. Mina kära, lilla kontroll.
(Tror knappt den skulle synts om jag la den istället för hjälmen..)


Allnutt park.
Där alla mina träningspass har sina slut.

Sådär ja, tror att det var de flesta av de härliga platserna i Australiens stad no. 1.

Jag vill därmed ge ett speciellt tack till Linnea och Adam att jag fått bo hos er all den här tiden. Underbart hus, och excellenta husvärdar. Jag vill tacka Linnea för allt stöd på olika sätt under min tid här nere. Ett annat tack är till min kära faster Maggan som kommenterar mina inlägg. Jättekul! ;) Jag vill tacka alla ni som läser min blogg utan att kommentera (tur det finns statistik haha). Ett annat stort tack är till mina kära föräldrar och syster som kom ända ner hit för min skull :) Fantastiskt underbart! Jag vill ge ett speciellt tack till alla ni där hemma som har med mig i era tankar, det betyder jättemycket. Ni ska veta att jag tänker på er också!

"-Scouter, stå upp, var redo!" 
"-Alltid redo!"

Vet inte va jag fick det ifrån men yes, jag är redo! hahaha. Flytt imån! :)

Tasmanien.

Den 20 januari flög vi från Perth-Melbourne-Tasmanien. (Som jag berättat stannade Lisa i Melbourne för att fota och ha praktik med Linnea). Jag mamma och pappa var en vecka på ön. Verkligen en vacker ö med härlig och otroligt skiftande natur! Efter 2 dagar i Hobart åkte vi iväg med vår hyrbil. Första stoppet blev i Port Arthur, ett ställe syd-öst dit engelska straffångar kom på 1800-talet som efter sin ankomst till Australien begått nya brott. Det var bara de som gjort riktigt hemska saker som fick komma dit. Läste t.ex. om en gubbe som stjält får... Men var lite allvarligare än så faktiskt.




På lilla vägen från Port Arthur blev vi tillfälligt stoppade..

Wineglass Bay var ett jättefint ställe på östkusten. Vi gjorde en kombination av löpning/vandring upp, ner, på strand, berg, stig och skog. Härligt, härligt! Vi tog en runda på 11 km, och när vi kommit lite mer än halvvägs mötte vi 2 par som varnade oss att de sett två ormar! Slutade med springandet och började lugnt gå på den smala stigen i skogen. Pappa först, sedan jag och sist mamma. Å DÄR! efter bara en liten bit satte pappa foten precis jämte den första ormen! So scary! En svart, tjock, lång, slemmig orm. UUUuu. Pappa var lugn, jag var iaf hyfsat lugn, men mamma.. hon höll i mig med ett järngrepp! När den väl slingrat sig in i skogen fortsatte vi, än mer vakna framåt på stigen... Men oj, jag hörde nåt, va va det? Av nyfikenhet stannade jag och börjadesöka igenom området med blicken. En ORM! No. 2. Pappa hade stannat av nyfikenhet, och mamma av förskräckelse.. Pappa upp med kameran och bakåt på stigen där ormen slingrade sig. Den var dock för snabb iväg för att pappa skulle få nåt kort. Tur det, vem vet va den kunde hittat på liksom. När vi pratade med en man på naturreservatets visitorcenter efteråt sa han att det var två Tiger snakes vi sett, en av den giftigaste arten i världen! 
   Efter våra ormupplevelse kom vi fram till vårt mål, Wineglass Bay. En mycket vacker strand och härligt vatten!

Blev rätt många bilder, men ni får kika dessto längre..


På kvällen var vi vid en look out över wineglass. So beautiful!
 

Det härligaste äventyret på Tasmanien var vår vandring i Cradle Mountain, som är ett bergsområde i nord-västra delen av ön. När vi parkerat vid visitorcentret och åkt shuttlebus dit lederna började tittade vi ut en runda med längd och antalet timmar som passade oss. Vi började vid en sjö på 900 m.ö.h. för att sedan gå uppför och uppför. Innan vi började visste vi inte att vår runde gick uppepå bergen.. På fem eller sex ställen var det otroligt brant så de satt upp grejer att hålla sig i. Väl uppe på bergsryggen gick vi på en jättefin liten stig. påminde mkt om svenska och norska fjällen, we like! :) och hela tiden såg vi sjön nedanför oss. Sedan blev det ännu en bestigning innan det började gå nedför. Dryga 1200 meters höjd, som Trysilfjällen :) Sista kilometrarna gick man utmed sjön, där fikade vi lite och pappa badade. Verkligen en toppendag! :D

Upp, upp. Härligt, härligt! :D

Maggan och Lennart, här känner ni igen er!


Jag fann en väldigt vacker sten <3

Även vi fick känna av kylan en dag, då vi var inne i en grotta med temperatur på ynka 9 grader.. Inte som i Sverige kanske, men det kallaste jag vatt med om sen innan sommaren. Grottan var full av sånna där droppstenar som hänger från taket, eller sticker upp från marken. Också massa lysmaskar. Ser ut som små stjärnor där de sitter i taket, så söta så hehe ;)

Ett annat roligt ställe vi var på var i staden Lanceston, norra delen. I västra delen av staden hade de ett skoj område som såg ut precis som dataspelet Rollercoaster Tyccon, det där man skulle bygga sin egen nöjespark :P Det var berg och från dem rann en stor flod (låter så smutsigt att kalla det flod, men om jag säger river känns det mer rättvist. :)) sedan blev det en liten sjö. Över rivern och sjön gick en hängbro och jämte sjön va en stor pool. Nerefrån poolområdet kunde man åka en liten kabinbana, och dessutom stanna på vägen. Roliga var att den bara var typ 20 meter lång och bara gick utmed marken. Det mest loja med hela området var den lilla tvåstolsliften som också gick över sjön. Såg jättekul ut haha.

Kan skymta sittliften till höger, över de närmsta träden..

Vi var även uppe en sväng på Mount Wellington i Hobart och på besök i Cadburys chokladfabrik. När vi hoppade av bussen där luktade det verkligen choklad, häftigt. Kändes som vi skulle på ett besök som i "Kalle och chokladfabriken". Inte riktigt samma klass här, tyvärr haha.





När vi kom till flygplatsen i Hobart den 27:e för att flyga till Melbourne var flyget tre timmar sent. Mamma som alltid ska vara så positiv säger bara. "Här kan jag tycka att det bara är spännande, att se hur man reagerar och så". Bara för att mitt humör gick neråt av tanken att vi skulle flyga kl 21 och vi var där kl 16, or what haha.

Solnedgången. :)

Tyvärr blev det ingen rafting för oss, då floderna har för lite vatten i sig. Hörde igår att mamma, pappa och Lisa ska göra rafting i Thailand, fatta jag är avis eller!

Vi checkade blommorna i stället.. haha :P

Western Australia.

Man förstår lite enklare att Australien verkligen är ett stort land när det tar 4 timmar att flyga från Melbourne till Perth. Tänk bara hur långt söder ut man kommer med flyg från Sverige på 4 timmar. Den 10:e januari flög iaf jag och Lisa dit där vi träffade mamma och pappa igen!

En dag åkte vi båt till Rottnest Island där vi sedan hyrde cyklar och cyklade runt ön. Så härligt! Har ju knappt rört en cykel sen jag lämnade sverige, fatta känslan :) Kändes som att flyga fram på den otroligt vackra ön. Det blev picknick på beachen och sedan bad i havet. :) Härligt, härligt!


Vi gjorde en 5-dagars roadtrip söder ut från Perth. Första stoppet i lilla samhället Margret River, som alla sa skulle vara helt fantastiskt! Tveksamt haha. Var känt för sin utmärkta surfing, vilket tyvärr inte stämde, inte när vi var där iaf. 
En annan dag gjorde vi en Tree top walk 40 meter upp i eukalyptusträd, lite coolt. I samhället Denmark blev det surfing för mig och lisa, skojigt! Tre gånger nu, I'm on good way :P haha.

Lake Cave.


Söder om Augusta där haven möts.


Träd i dess olika former.
Mam, pap och Lill klättrade halvvägs upp i det höga, scary, scary. Förr användes det som brandtorn..


Tree top walk 40 m högt upp i eukalyptusträd.


Elephant Rocks, Greens Pool, Greens Pool. So nice!


Surfing! Checka Lisa liksom ;)
Träning på beachen, Lisa wanna be japan, surfergirl!


Perth!

Sista dagen av vår roadtrip hade vi 45 grader. Really HOT!

Mot nya äventyr.

Igår var avskedsdagen.
Mamma, pappa och Lisa lämnade australien för tre veckors semester i Thailand, innan de slutligen åker hem till Sverige igen. Tiden går sjukt fort. 7,5 veckor! Kan inte fatta att de vatt här så pass länge.
   Började dagen med en sista löprunda tillsammans med min käre far och mor. "Park-rundan" som mamma så fint kallar den, för att hon tror att jag kallar den för det, vilket jag såklart börjat göra nu då. hehe. Sedan gick vi 4 tjejer och köpte bagels och frukt till deras resa, medan pappa var hemma och gjorde sin havregrynsgröt till oss. Incheckningen av väskorna gick helt problemfritt, trots 15 kg! övervikt haha. Men usch va jobbigt det är med avsked alltså!
   Efter detta åkte jag och Linnea till svensk mark, ikea, potatismos och köttbullar, we like! bättre än avsked.. Men man måste väl skiljas, för att på nytt kunna träffas..




Halvtid i australien, sen bär det hem till mitt käraste småland.

Kan skriva vad jag ska hitta på här nere nu. En vecka i Melbourne, sen den 8:e flyger jag till Gold Coast, östkusten bit söder om Brisbane, typ. där jag ska vara aupair fram till maj. Spännande, roligt, nervöst!
I februari kommer min härliga vän Johanna hit till australien med sin kompis Elina, ska bli underbart att träffas igen! Den 18:e mars flyger Maggan och Lennart hit (Linneas föräldrar). Härligt, härligt! + att jag bara kommer ha 30 min till Anna i Surfers Paradise, that's nice! :)


RSS 2.0