Gymkort!

Jag och Lisa har skaffat gymkort på Nordic Wellness en månad, oh yeah vad vi ska träna. När jag väl skulle boka in mig på något pass nu framöver insåg jag att det inte fanns ett enda bokningsbart innan tisdag på varken Olskroken eller Odinsgatan, men tur väl kom jag på Örgryteanläggningen så imån blir det Zumba där efter jobbet!! Längtar! Gött iaf att vi har fyra anläggningar inom 2,5 km. Är ju onekligen väldigt populärt att gå på gym!


Wiiie, jag är klar!

En riktig lyckodag idag! Är SÅ fantastiskt glad och tacksam! Har nämligen haft sista delen i naturkunskapen som bestod av ett muntligt prov och betygsamtal med läraren i Umeå via telefon. Och YES! Jag är äntligen klar, och jag är mer, mer än godkänd i kursen!!! Känns underbart! Tänk att jag pluggat den i 20 veckor, kommer kännas lite tomt om kvällarna nu när den är klar haha. Vet att jag för ett tag sedan tänkte att jag skulle göra en lista med rubriken "Det här ska jag tillbringa em/kvällarna med när naturkunskapen är över". Ångrar mig nu att den listan förblev ogjord, hade vatt så roligt att se vad jag tyckte jag hade för lite tid till innan. Minns att en grej var att läsa böcker och allmän chilltid. Jag har en massa tidningar och magasin som jag vill läsa, de har haft en förmåga att stapla sig på hög här hemma de sista månaderna.

Idag har jag även haft redigt goa stunder med syster-yster och Emma då vi bl.a. gjorde dinkelvåfflor och en massa gött snack. Kvällen sen cyklade jag till Elin (bara två km. :)) Vi bakade scones och kollade på Maria och Mindy. Åh vilken dag, känner att många känslor rinner ur mig nu tack vare att NK är över, är stolt över mig! Helt awesome!


Lunchwalken

Underbart att ha möjlighet att ta lunchpromenaden i Härlandaskogen. Idag känns det verkligen som att våren är på ingång.


Sunday is funday!

Rubriken är något som man yttrar i Connect church. Jag tycker de orden är riktigt bra, ibland kan jag känna lite vemod på söndagen att det är sista dagen på helgen, men.. Sunday is funday, det gäller att ta tillvara på den och leva i nu:et. Kyrkan har ju tre gudstjänster varje söndag så där av orsaken att de kallar Sunday funday. jag var i connect på möte ikväll, ä-n-t-l-i-g-e-n tillbaka där! Har ju vatt i Värnamo senaste två helgerna så det var så härligt att va back in church ikväll! På onsdag har vi bön & lovsångskväll med alla lifegrupper och alla som vill komma dit. Längtar redan! Jag började i min lifegrupp i onsdags, vi var fyra tjejer då som möttes på ett café och pratade och bad lite. Sen hade vi pizza och melodifestivalenkväll igår så det var roligt att lära känna varandra ytterligare lite mer igår då. Ett härligt gäng! Sammanlagt är vi kanske 8 st tjejer som ses på onsdagskvällar och diskuterar livet och Bibeln typ. Ser verkligen fram emot vår life!

Träningen fungerar väldigt bra. Ibland som typ i fredags hade jag verkligen tänkt att jag skulle springa en runda efter jobbet, men sen hände nåt som rubbade tanken och jag kände inte alls för att ge mig ut. Och då struntade jag faktiskt i det. Det är dock ingen vana, för de gånger man känner som minst för att träna, är det oftast mest nödvändigt att göra det! Keep going! Det är skillnad mot idag då jag har sprungit två gånger. Ibland finner jag ingen måtta på mig själv! Haha. Började dagen med en morning run runt Örgryte på 33 min. Sen har jag fixat lite och kollat skidor. Kl 15 bytte jag om till mina vandrarkläder för jag tänkte ta en walk i skogen och upptäcka en stig jag velat koppla ihop två rundor med, men efter en liten stund fick jag byta om igen för då blev jag plötsligt supertaggad på att springa ist. Så ut jag for. Tog 10 min att springa till där Delsjö naturområde börjar. Det kallar jag lyxigt! Sen upptäckte jag någon ny stig och när jag kom vid lilla Delsjön där jag vikt av på någon annan runda så tänkte jag att jag borde springa runt Stora Delsjön. Vill upptäcka den och nya rundor för framtida löppass. Så vackert var det idag, strålande sol! Bästa var också att så fort man lämnar bebyggelsen så möttes jag av endel snö! Jag har aldrig rört mig runt Stora Delsjön förut så jag visste inte alls hur långt det skulle bli. På ett ungefär visste jag ju. Vissa ställen av vägen var totalt istäckt så det blev att gå, gäller verkligen att ta det försiktigt! Jag halkade ner på marken två gånger men det gick fint. Var endel folk ute idag. Löpare, gångare, en mtb-cyklist och några skridskoråkare. Jag trodde inte alls isen skulle hålla för det, men det gjorde den. Fräckt! Väl hemma igen hade jag vatt ute 1h 40 min och tagit mig 14 km. Ser verkligen fram emot att springa den här fina rundan nu framåt, och när isen smält kommer det att vara helt annat grepp under fötterna! Åh, längtar till den dagen. Ett annat mål jag har med löpningen är att springa kombinationen av Stora och Lilla Delsjön. Lär bli riktigt nice! Undra hur långt det blir, jag får fråga Robin, han cyklar ju mycket där!


För någon vecka sedan sprang jag förbi starten på en 18 km runda i skogen. Tror det är den de kör på Finalloppet, ska checka kartan hur den går, om det är den jag tänker så går den både på grusväg och stig och då blir det ett mål för sommaren att springa den. Häftigt! Möjligheterna till de flesta sorter av träning och friluftsliv här är verkligen enorma, love it!

Hoppas att ni haft en fin helg, och kom ihåg: Sunday is funday!


Det kallar vi rått

Jag satte på tv:n för att kolla på inspelningarna från dagens längdpremiär i VM. Hann inte gå många minuter på Vinterstudion förrens jag kom på mig att tänka på Björn Lind. Jag saknar honom faktiskt. Kolla det här klippet jag fann, känsla!

http://youtu.be/Hgz3QO66hIQ

Nu hoppas vi på ett härligt och rått VM, wiho!


Halkbana

Dagens löppass yttrade sig sannerligen festligt. Jag och Emma möttes vad som blivit vår mötessten och sen började vi träningen runt Härlanda tjärn. Då vi vek av huvudvägen in på elljusspåret försvann stenarna som so far hjälpt oss från halkan. Det gick ändå okej, Emma halkade lite men jag "som är orienterare" är ju desto mer van vid udda underlag under fötterna så jag sprang på med armarna halvt utsträckta för att finnas till undsättning om Emma skulle falla. När vi väl vek av elljuset på nästa skogsväg/stig kom vi till de branta upp och nedförsbackarna på rundan och då spelade det ingen roll om man var orienterare eller fotbollsspelare som Emma, halkan var oundviklig! Vi kom knappt upp alltså, haha. Jag tog ett steg fram och gled två tillbaka medan Emma gled längre och längre ner på alla fyra. Rolig syn och udda/häftig upplevelse. Tillslut gick vi av vägen och joggade off road i skogskanten. Att vi inte kom på det tidigare hehe. Lättare var det att ta sig ned för backarna, då gällde det bara att hålla balansen så det inte slutade i platt fall. Vi överlevde löprundan helt utan skador, skönt.


Jobblyx

Jobbar på en förskola idag, tog 3 min att cykla hemmifrån och hit! Snacka om lyxigt!


En liten pic

Hej från Malin och mig i fina Haga tidigare ikväll. Nu kollar jag på Maria & Mindy. Störtsköna bff! ;)


Mareld

Nu har jag iaf fått bekräftelse på min anställning i vikariepoolen så jag kan börja jobba igen. Fick förfrågan att vika som musiklärare idag, men hur skulle det sett ut? Haha. Har ett pass inbokat på fredag på en förskola än så länge, guld värt att veta om det så här någon dag innan! Vatt och fikat med mina förra kollegor Anna och Malin i Haga nu. Så mysigt. :) Udda tid att caféet stängde kl 18,30. Jag drack en kopp grönt te som jag aldrig smakat innan, riktigt gott var det så det var synd jag glömt namnet. Tycker att grönt te har en förmåga att bli lite för beskt annars men det här var nice. Eller nu kom jag på namnet hehe, Mareld hette det. Va nu det kan vara för något? Så vill ni ha tips på ett gott, grön te. Go for Mareld. :)


Jönköping

En mysig visit i Jönköping som inleddes med bio där vi såg filmen Ego. Att rekommendera! :) Vi skippade hamburgarna igår och åkte en till Christin istället och gjorde en redigt god fruktsallad och drack te. Lisa har verkligen inflarrat mig med val av frukter. Drar mig också helt åt det exotiska hållet nu för tiden. Att Christin hade jordgubbar hemma var ju pricken över i på en fin sallad.

Idag gick jag och Christin på en morning walk runt rocksjön. En redigt go start denna lördag! Vi gick upp i ett fågeltorn och även delar av rundan gick vi på spänger. Jag tycker det ordet är så festligt hehe. Vår walk tog 1h 20 min så sen var vi lagom hungriga. Är ju extra gött med frukost då. Stor, lovely helgfrukost med smoothie, kokt ägg, hembakat bröd, pålägg och te. Yammie. Promenad till city där vi mötte Emma. Mycket folk i rörelse denna lördag må jag säga. Vi gick i lite olika shops blandade med vinterrea och fräscha vårkläder. Nu är jag på tåget hem och ska fortsätta infria mitt nyprslöfte att läsa mer böcker, här med min ytterst spännande chicklit bok Elsas hemlighet.. ;) Mysig första del av helgen att hälsa på i Jönköping. Nice!


Till de fina i Jönköping

Äntligen har jag nu även gjort slutprovet i naturkunskapen, hurra!! Det var med lätta steg jag cyklade hem sen, så skönt! Kom på att jag inte cyklat sen i november, december nångång så det var extra gött. :) I detta nu är jag på tåget till Jönköping där jag ska träffa Christin och Emma. Ska bli så mysigt. Ikväll ska vi på bio och se filmen Ego. Efter det blir det hamburgare på ett tydligen riktigt nice place. Ska sova hos Christin i natt och det är första gången jag ska se hennes lägenhet, ska bli så kul. Imån blir det en sväng på stan innan jag åker till Värnamo igen. Bilden är från festliga High chaparral i somras haha. Oh yeah!


Kokospannkakor

Jag och min käraste syster åt kokospannkakor med dinkelsikt. Helt underbart goda! Man rostade 1 dl kokos i en torr stekpanna som man sedan blandade i smeten innan man gräddade dem. Spara ungefär 1/3 för garnering. Lovely!
Med dinkelsikt blir de dessutom nyttigare då dinkel innehåller mer protein och mineraler än vanligt vete. Tummen upp för dinkel!


Torsdag

Haft några fina dagar i Göteborg och nu ska jag just ta tåget till Värnamo ännu en gång. Slutprovet i naturkunskapen väntar mig nämligen i morgon. Aningen nervöst, men det ska gå bra. Bara jag blir godkänd, huhu. Lisa har börjat att frilansa och jag har pluggat för provet den här veckan. Detta har blandats med långa promenader, kokospannkakor och pajbakning. Trevligt att vi har kunnat hänga med varandra! Idag fick jag en alla hjärtans dag-present av henne och Robin! Ett fint mobilskal. :) Hade tänkt att köpa ett så det kom verkligen lägligt, tack!


Bibblan

Idag inspireras, arbetar, pluggar jag och Lisa i biblioteket.


Mums

Fruktsallad med kesella och kanel. Det är SÅ värt!


Store mosse

I em var vi ute på Store mosse. Att jag skulle komma dit i helgen också satte ju pricken över i:et! Så otroligt vackert! Fram till just innan avresa trodde jag vi skulle vara med när de skulle ha utfodring av örnarna, men icke då. Utan vi lyssnade till ett föredrag i Naturum om örnar kring Store mosse. Visserligen var det intressant och föreläsaren var väldigt duktigt och enkel att lyssna på. Men jag blev riktigt trött i slutet så jag kunde nästan ha somnat där. Tog en liten bensträckare när han pratat klart sina 45 minuter, för då började "fågelnördarna" att ställa frågor och diskutera i 20 min. Var mer intressant att kika runt i fina naturum, ut över mossen och på den uppstoppade björnen Granis. En mysig detalj de har där inne är också att de bjuder besökarna på te och kaffe. Så där tog jag min första kopp coffee på 1,5 vecka. Har inte alls saknat kaffet nu, till skillnad från när jag jobbade på förskolan där jag hade typ abstinens vissa dagar. Känns som mitt kaffedrickande är starkt kopplat till just förskolor eller jobb haha. Efter Naturum tog vi en fin walk genom vinterlandskapet till Blådöpet och tillbaka.

Nu har vi vatt hemma en sväng. Kollat skidskytte och druckit te. Ska ut med pappa till Lidnäs snart och åka skidor igen. Heja, heja!


Lidnäs.

Wow vilket place! och vilken strålande vintersöndag det är! Fullkomligt älskar det här! Längdskidor på Lidnäs och vi har aldrig beskådat så många längdskidåkare på en och samma anläggning samtidigt förut. Idre, Långberget, Lindvallen, Gubbmyren, Grövelsjön.. Det skulle möjligtvis vara runt Entjärn i Trysil en solig vinterdag som kunde kontra. Så otroligt festligt! Längdskidor har verkligen svingat upp sig sista åren, helt plötsligt känns det som att alla ska ut och åka längd. Grymt ju! :) Jag hörde en som sa att Lidnäs är bästa längdåkarstället i hela Småland nu! Häftigt! En eloge till min kära far som alltid gör det yttersta för att få till bra spår här i Värnamo, sköter om dem och spårar nya. Det spelar ingen roll om klockan är tidigt på morgonen eller sent på kvällen, spåren vill han ha uppdaterade för de som vill åka. Det är så grymt tycker jag! I'm proud!

Idag blev det återigen 3 varv på den 5 km långa banan. Pappa var ute och spårade dem igen sent igår kväll så de var SÅ bra idag! Helt optimalt!! Grym träning jag fått under den här smålandshelgen! Oh yeah!! :D


Morgonpromenad

Startade denna söndag med en härlig, vintrig promenad med kära Christin. Nu blir det skidor på Lidnäs!


Morgonstund har guld i mun

Bäckmörkt och kl var 5,30 när pappa väckte mig i morse. Äggmacka till frukost och sen kl 6 var vi redo att ge oss i väg. Skotern på släpet och ut till Lidnäs. Morgonstund har allt guld i mun! Vilken känsla att köra fram där i arla morgonstund. Mörker, kyla, lite vind och småsnö i luften. Var ju som att vara i fjällen! Istället befann vi oss dock hemma på golfbanan mitt i Småland. Riktigt fint att se nya skidspår köras fram efter nattens snöfall. :) En timme efter vi kom dit hade vi åter lastat skotern och spårmaskinen på släpet och det var även då första skidåkaren kom dit. Glad i hågen hoppade han ur sin bil och blev väldigt glad och positivt överraskad att han skulle få köra nyspårat. Dessutom sa han: "Vi ska till Göteborg med familjen idag så jag måste hinna köra lite skidor innan!" Jag gillar dessa entusiaster. :) och jag tycker det var helt fantastiskt att uppleva hur en ny dag vaknar till liv, utomhus, från mörker till ljus på en golfbana med vackraste vyn över en stor sjö med små snötäckta öar och massa snö överallt. Härlig start på denna lördag!


Here we go again!

Jag och pappa åkte 1h skidor ikväll och nu körde mamma just yoga med mig. Hon utvecklas där på sin kurs. Härligt! Vi ska köra ett lite längre yogapass imån kväll. Så gött att vara igång och träna lite igen. Tog det rätt lugnt på skidorna för att komma igång soft efter förkylningen, hade ju vatt allt för irriterande om jag blev värre förkyld nu. Vi åkte årets nyhet, banvallen från Åminne till Hånger. Eller den startar 2km innan Åminne men jag kommer inte ihåg va placet heter. Sen körde vi en timme då, så roligt! Hemma sen blev det bastu, riktigt skönt. Sen har jag ätit macka med gullök och druckit honungsvatten, just för att vara på den säkra sidan. :)


Champinjonsoppa

Soppa är verkligen en av de mysigaste maträtterna tycker jag! Här kommer receptet på en supergod champinjonsoppa jag gjorde till lunch idag. (Gick dessutom riktigt fort att göra.) Ska se så jag kommer ihåg receptet nu bara, hehe. Hittade det i senaste numret av Buffé, men jag freestylade lite så detta är min version. Gjorde halva den här satsen och det blir typ tre portioner. Men här kommer en hel sats.

Du behöver:
500 gram champinjoner
1 gullök
2 msk smör
5 dl mjölk
5 dl grädde
1 grönsaksbuljong
1 msk torkad timjan
3 msk kallt vatten + 1,5 msk maizena (rör ut pulvret i vattnet)
Salt
Peppar
Färsk spenat (för topping!)

Så här gör du:
Grovhacka champinjoner och skär löken i lagom små bitar. Fräs svampen och löken i smör i en stor kastrull tills det ser färdigt ut, ca 5 min.
Salta och peppra lite.
Smula i buljongtärningen och häll i mjölk, grädde och timjan. Låt småkoka i 10 min.
Blanda i maizenavattnet och låt sjuda i två minuter.
Smaka av med mer salt och peppar.

Häll upp och toppa med lite färsk spenat. Supernice!

https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-2/1622263/images/2013/pic_5113dc909606ee6a728c9e3c.jpg" class="image">


Kikade på Gunnebo slott

Började dagen med en skön promenad med Lisa. Hon berättade om en inspirerande kurs hon var på igår om att frilansa. Spännande. Sen gick jag på infomöte med vikariesamordnaren i Örgryte/Härlanda. Jag trodde jag skulle på ett personligt möte, men det var 12 pers till(!) Kändes mest som hon ville få det snabbt överstökat så informationen var lite bristfällig hur det funkar att vara med i vikariepoolen. Men jag har ju vikarierat förr så det ska väl inte va några konstigheter. Åkte en sväng till stan sen och köpte en dörrmatta. Var ju på tiden efter att ha bott här i fyra månader hehe. Men jag har inte funnit den rätta så det har funkat bra med mina stora pappark där i hallen i väntan på den här. Ut på en lång walk med Emma runt Härlanda tjärn bl.a. riktigt gött. Kommit lite mer snö och kyla så var ändå vinterkänsla. :) Vi stannade också till i en blomsteraffär med det fyndiga namnet Växtvärken, där Emma köpte en "hjärtan på tråd". Jag har haft min "hjärtan på tråd" i typ 10 år och det går lite upp och ner hur den växer. När jag gick på Hjälmared så glömde jag den där under jullovet så jag trodde till min förfäran att den dött när jag kom dit igen i januari. Den hade tappat alla "spröt och hjärtan", men rötterna levde tydligen för jag fick liv i den och nu har den vuxit rätt bra i två år. Det jag vill komma till är att man visst kan köpa en ny, fräsch, rejäl "hjärtan på tråd" för bara 39 spänn. Så har jag i två år hållt på att ömsamt ta hand om min och glädjs för varje centimeter den växer haha. Kallas det växtkärlek eller?

Till lunch lagade jag en jättegod, superlätt champinjonsoppa. Ska lägga ut receptet sen. :) sen packade jag lite träningskläder för nu är jag, lite udda haha, på tåget till Värnamo igen! Hade gärna stannat i Gbg, men känner att jag måste passa på att hänga i Värnamo nu när vintern är så bra! :) Jag har knappt åkt några skidor på två år!! Så då är det extra, extra värt att få hänga en helg där hos mam & pap och skidorna. Ska bli så nice! :) Dessutom är ju Sara i Värnamo så hoppas få träffa henne igen!

Lyckades fånga en rätt häftig bild på Gunnebo slott när vi åkte förbi innan. Ändå fräckt att jag i tågets hastighet fick det centrerat och med skärpa tycker jag. Det är verkligen ett vackert place!


Vinterland

On my way back to götet nu. Är inte helt frisk men bättre iaf. Igår skrev jag ett 6 timmars prov i NK och på kvällen kom Sara till mig. :) idag drog jag och pappa skidspår i Borgen. Oh yeah! Håller vintervädret i sig åker jag nog till Värnamo snart igen för att få åka skidor. Blir inte mkt av det i Gbg tyvärr. Imån fm har jag möte med vikariesamordnaren i mitt område. Blir lite spännande att börja vika där. Hoppas jag kan få nåt längre vik så småningom.

Underbart med snön och jag hoppas SÅ att det är vitt på marken när jag kommer fram till Göteborg ikväll. Vore fint!


Cykeln

Idag längtar jag efter att susa fram på the racer!


Drar mig till Värnamo

Drar superspontant till Värnamo ikväll. Ska bedriva en timme av tågtiden med att kolla på en film i naturkunskapen om hur våra kroppar påverkas vid höga höjder. Sånt är intressant tycker jag. Så mycket mer konkret än den där evolutionen. Redan år 1862 reste två män vid namn Glaisher och Coxwell i luftballong lika högt som Mount Everest topp. De fortsatte till över 11300 meter över havet. Känns ju helt, helt galet! Lika högt som moderna passagerarflyg flyger på. De fick stora problem med andningen, rörelseförmågan och de trodde att de skulle dö. Men tillslut lyckades Coxwell öppna ventilen med munnen och ballongen sjönk sakta ner till marken igen. Fatta att de var nästan 1,2 mil upp i luften med en öppen luftballong! Vilka män.


Jesaja 41:13


Inte fullt kry

Måste bara berätta om vad jag sov i i natt. Vaknade av att jag frös, var torr i munnen och mådde lite illa. Gick och hämtade två Ipren och på den lilla walken började jag frysa så jag huttrade. På med mer kläder så tillslut somnade jag igen iförd tights, fleecebyxor, långa strumpor, t-shirt, fleecetröja, stickad halsduk och mössa. Dessutom två täcken över mig. Inte helt okej alltså. Vaknat flera gånger sen och vatt helt otroligt torr i hela munnen, jag måste dricka mer vatten! Ska fråga Lisa sen om de har en gullök hemma, ska ju vara bra mot sjuka. Nu ska jag fortsätta vila. Hej hej.


I need you more

Jag måste påminna mig om att verkligen uppskatta de dagar jag är frisk. Brukar inte vara sjuk speciellt ofta, men nu har det slagit till. Sista uppdateringarna här på bloggen har jag ju skrivit om halsont och hosta. Nu har det utvecklats ännu mer, men tur nog blivit bättre ikväll. Vaknade riktigt risig i morse så fram till kl 15 låg jag bara hemma och vilade. Kollade på skidor och plockade lite. Därefter kilade jag ner till Lisa och Robin där de gjort semlor till oss, Anders och Simon. Fint. Det som är lite småretligt är att så fort jag skrattar, så övergår det till hosta. Vi spelade TP och förundrades över hur vissa av frågorna är så svåra och ändå klassas som barnfrågor. Vi hann inte spela klart innan vi åkte till Floda för konsert med musikeleverna på Betel folkhögskola. Riktigt bra var de! Kul att träffa Isabelle också. Goa tjejen.

Jag dricker honungsvatten och äter mycket frukt, känns som en bra boost för min förkylning. Sömnen är nog viktigast, så nu ska jag strax sova. Jag tar tacksamt emot tips mot "större" förkylningar!


Lördag


Hikelördag

Idag har vi varit ute på hike hela eftermiddagen! How nice! Försökte ta det lite lugnt pga min förkylning som blivit värre, men det hjälpte visst inte. Hemsk hosta har jag fått. Vi åkte till Partille där vi parkerade bilarna och vandrade upp till en borg! Man ser denna borg från E20 när man åker mot Alingsås. Och jag förundras varje gång över vad det egentligen är för något, och hur man kan ta sig dit. Tack Robin som gör research! Vi tror att det är rester från en väldigt gammal borg, så detta är ett av spaningstornen. Så fräckt! Great view!

Därefter tog vi en längre trail på nästan 7 km. Vi stannade vid Surketjärn och fikade i strålande solsken. Fortsatte genom den otroligt vackra blandskogen i Paradiset. (som området faktiskt heter.) och njöt av dagen och naturen.

Robin har stora delar av dagen pratat om en hängbro som skulle finnas nånstans i områdena där vi var. Efter lite googlande fann han vart den var, så efter Surketjärnsrundan tog vi bilarna till Jonsered där sista vandringen blev av. Skymningen var oundviklig och mattheten med hostan för mig kom mer och mer. Men vi ville ju verkligen till den här hängbron så vi fortsatte. Började på en grusväg och vek sedan av på en liten skogsstig. Efter 1,5 km kom vi fram till två tjärnar som en hängbro hängde över. Oh yeah. Riktigt skönt att nå det
målet också för sen skulle jag inte orka gå så mycket mer. När vi kom åter till bilarna hade mörkret lagt sig och vi fortsätter att förundras och vara tacksam över att vi bor så nära dessa vackra naturområden. Härligt!


Good friday

Kommer bli en riktigt nice fredag! Skulle just ut och springa lite men är svårt att veta, nu när jag fått någon slags förkylning om det har positiva eller negativa effekter på kroppen? Är som förkylningen har satt sig nere i svalget. Jag har inte ont i halsen, knappt nån rinnande näsa, men dock en rosslig klump i svalget. Och djup hosta. Nu låter ju detta värre än jag tänker mig att det är. Ska dricka honungsvatten nu ist. Om en liten stund ska jag in till stan och luncha med en kompis. Vi ska testa rawfoodbaren! Aaaa så spännande! Kommer passa mig! (checka rawfoodbaren.se). I em kommer mina franska kusiner till mig och hälsar på, får se om jag bjuder på kanelbullar, lussekatter eller semlor. Hehe. Mike har ju en speciell sorts förkärlek till kanelbullar.

Ikväll och över helgen kommer två skövdekompisar till Robin och Lisa. Så vi ska laga middag och ha fredagsmys. Kanske kolla på filmen Berättelsen om pi. En film jag hemskt gärna vill se. :) glad fredag på er!


RSS 2.0