Ser tomt ut

Sitter i sängen och tittar på mitt rum. Lyssnar på musik och ser hur tomt det blivit. Steghyllan är tom, och trädet är tomt. Skum känsla. (Jag har lagt in alla sommarkläder i garderoben så den ska kännas lite trevligare) Tur mamma och pappa ska med till Göteborg och stanna lite så det inte blir för tomt där också första natten. Blir roligt att plocka upp allting i nya lägenheten och börja bo där. :)


Hemmahelg åh.

Åh vad jag tycker om att vara hemma i Småland. Har varit så, så skönt att komma HEM. Fast fatta inte fel att jag inte vill flytta för det vill jag haha. Är so excited!! haha. Från och till dessa dagar har jag packat ner massor av kläder och grejer i lådor och organiserat min flytt. Jag har också hunnit med något av det bästa jag vet, att vandra. :) igår var jag, mamma, Lisa, Therese och Kajsa på Store Mosse som alltid är vacker. Jag har nog hunnit vara där i de flesta väder nu, och det är alltid lika gött! Igår hade vi moln blandat med lite dugg och lagom till fikat kom en skur, men det gör ju inte så mycket bara man är klädd för det! Då är det ju bara en go känsla! Vi vandrade ut över mossen, och sedan tillbaka in i skogen och ut till Svartgölen. Var vid gölen vi tänkt fika, men då skuren kom gick vi in och sökte lite skydd i skogen.

Idag har jag vatt ute på två promenader. Vilket fantastiskt väder! På förmiddagen tog jag och Christin (kärt återseende!) en långpromenad i Alandsryd. Är så skönt att vi bor nära landet och kossorna. Haha. Vi fann också en gunga som vi tog några sving i! :) Väl hemma hade Lisa, Therese och Kajsa lagat middag vilket kändes lite lyxigt att gå direkt från skogen till ett dukat bord. Packa lite mer och sen gick jag, Lisa och Therese en promenad i solen vid de nybyggda husen. Vi konstaterade att de är några år nu, husen, men det byggs ju här hela tiden så det är många nya ändå. Väl hemma efter en timme blev vi sugna på att baka någonting så 10 min (typ) senare hade vi ett gäng chokladbollar vilande i kylen. Är ju inte ofta det bakas chokladbollar här, men är goda ju, och sjukt lätt. Fast i somras på Näsudden misslyckades jag första två gångerna haha. I receptet stod det att man skulle smälta smöret, men icke då. Blev bara en lös smet. De här blev nice iallafall! Nu har Lisa och Therese åkt hem till sina places, och pappa har hämtat släpet och vi har packat in mycket av min flyttpackning. :) Wiiie. I morgon kl 16 ska vi träffa mäklaren och förra ägaren för överlämningen av nycklar och det sista. Wiiie. :) Detta är alltså sista kvällen här hemma i Värnamo på ett tag, käre tid. Nu ska jag alltså flytta hemifrån på riktigt! Till min egna lägenhet på Sergelsgatan i Göteborg. :)


Heja heja kollektivtrafiken

På tåget till kära Värnamo nu (kl 19 ikväll men jag hann aldrig posta det här inlägget så det är någon timme sent). Tur jag insett att man måste ta till goda marginaler till spårvagnarna i Göteborg. Skulle åkt med en kl 17,25 och då vara vid centralen kl 17,42. Mitt tåg hem gick 18,07 så det var ju gott tilltaget med tid kan man ju säga. Just innan jag skulle gå från lägenheten såg jag att spårvagnen var 7 min försenad, men de brukar ändå köra in lite tid så jag var där då den egentligen skulle gå. Istället för ikappkörning hade den tappat ytterligare 2 minuter, och när den väl kom hade nästa spårvagn kört ikapp den haha. Men var nice ändå för jag hoppade in i den andra istället och slapp trängas med alla andra, och vi kom ju fram samtidigt. I god marginal ändå till mitt tåg hem. Hade vatt ruggigt surt att missa SJ-tåget pga att spårvagnarna strular. Nu är vi (massor folk på tåget alltså!) strax framme i Borås, (hej Maggan!) och här hoppar min syster på tåget. Wiho! Är så kul att hon också ska hem i helgen. :) läste om fin fjällvandring i Kupé! Reportage från Jämtland där jag och pappa vandrade i augusti! Åh vad det hade vatt lovely att åka upp till fjällen igen! Ska inte dröja för länge tills nästa gång, är sannerligen något visst med fjäll!


Fryser och har fina funderingar

Sitter i soffan med filten, te och en tallrik gröt. De stickade tumvantarna vill jag hellre ha på händerna än att de ligger här bredvid mig. Men jag tog av de nu och önskar att jag kunde skriva med dem på paddan eller att jag hade mina isländska handledsvarmare jag fick av mamma och pappa. Ska ta med dem hit till Göteborg, för snart flyttar jag! Förkylningen är lite bättre nu, efter min monstersömn på 9,5h i natt. Men då jag tänkte att jag behövde träning och luft tog jag en power walk i Slottsskogen efter jobbet, och nu sitter jag då här och fryser om mina händer. Skum känsla. Jag tänker på hur mycket glädje och kärlek jag får av mina söta kids på förskolan. Jag trivs så bra att arbeta med barn, har typ insett det nu. Kommit fram till att jag på något sätt vill arbeta med hälsa och kids (också hälsa för människor i olika åldrar). Jag hade ett gympapass med kidsen förra veckan och det var nästan hur kul som helst. De är så himla goa! Friluftsliv hade också vatt gött att få in så det här året ska verkligen bli spännande att fundera ut hur jag ska kombinera det hela!


Det fylls på för min framtida lägenhet

Börjar få ihop de stora prylarna för min lägenhet nu. På måndag får jag den! So exciting!!! Hämtat köksstolar idag som jag beställde i somras och beställde en soffa igår! :) Tur jag har Lisa & Robin här i Gbg som kan hjälpa mig med en massa olika saker, och hämtning och förvaring. Hade ju vatt roligt att ta stolarna en och en på spårvagnen, not. Efter hjälpen åkte vi hem till dem och fikade bärpaj med vaniljsås. Nice!


Förkylningstips

Efter en lördag cyklande i kyla utomhus i för tunna kläder är det egentligen inte allt för förvånande att jag blivit förkyld. Blev ingen gofrukost idag då precis, men att bli den kvitt så fort som möjligt är viktigast. Ett tips är ingefära-te och en massa gullök på knäckebröd med leverpastej. Jag har redan tröttnat på den löken nu, men får minsann äta nästa halva ikväll efter jobbet.


Tweed Ride Göteborg

Igår cyklade jag, Lisa, Robin, Markus, Oscar och Kristoffer Tweed ride här i Göteborg. Riktigt grymt! Vi och 40-50 andra personer i tweed möttes upp i Linné för att fotas och cykla. Jag visste knappt vad jag hade att vänta mer än cykeltur, men Robin och killarna var rutinerade efter att ha cyklat det här eventet i Stockholm förra året. Vi började som sagt med lite foton innan det bar iväg på våra gamla cyklar och cyklade till första stoppet, en kaffe bar i Linné. Därefter cyklade vi vidare genom gamla Haga och imponerade på folk i våra fina kläder hehe. :) Klädaffären Ströms var en huvudsponsor och de hade gjort i ordning så fint utanför affären med afternoon tea och hemmagjord lemonad. Så fint! Ville man köpa en tweedkavaj där skulle den gå på 5000 kr, så kan va värt att finna på second hand för typ 40 istället som jag gjorde förra helgen. Efter uppvärmningen av te på Ströms cyklade vi en runda och kom till The Bishops arms på Järntorget. De var också sponsor och bjöd de som ville på öl. Kändes ju himla engelskt alltså, då vi var ett helt gäng där inne i tweed outfits. :) grymt kallt kan jag ju säga att det var där sista timmarna, tur Oscar var redo för kyla och kunde låna ut vantar och kavaj. På puben där var vi ju ganska så länge innan vi cyklade till sista stoppet som var en restaurang med fish & chips. Vilken grym dag vi hade!


Fina dagar

Haft en så mysig tid med Emma nu. Kom till henne i Eriksberg lördag kväll. Vi lagade god mat, pratade, åt äppelpaj och kollade en film. The Reader som inte var vad vi väntat oss riktigt då vi egentligen ville se en tjejfilm. Men men. Sov över hos henne, åt gofrukost och fick en lång fin promenad utmed kajen. Åh, så vackert det var där! Nu ska jag träffa Lisa och Co. i stan, blir nice. :)


Dagens, dagens bibelord 21/9

Var väldigt checkt nu när jag började kika på lite foton i mobilen, så kom jag till det här bibelordet jag bifogat nedan. Tänkte jag skulle slå upp det på svenska också och få den översättningen, så gick jag in på bibelappen där man sedan får välja och vraka bland alla böcker, kapitel och verser. Men, det behövde jag inte göra för det här bibelordet i Filipperbrevet 1:6 var då på appen "dagens bibelord". Hur fräckt är inte det då! Har sannerligen aldrig hänt mig tidigare.

"He will never leave you, nor forsake you." Hebrews 13:5


Ska trotsa nu

Nu ska jag ut och trotsa regnet, kylan, mörkret. Heja en springtur och ny energi i Slottsskogen!!!


Vädret är inget man kan påverka fast jag hoppas på sol!

Jag vill upp till Norrland. Vandra i senhösten med småkylan och sol. Kikade just vädret inför att vi ska cykla Tweed Ride här i Göteborg imån. 10 grader, rå kyla och moln, regn. Usch! Det gillas inte med den här delen av landet. Speciellt jämfört med Jämtland där det blir sådant drömväder. Jag vill dra dit!


Glad nyhet!

Jag har fått jobb på (nästan) heltid nu på en och samma förskola. :D Sådand flyt!! Den ligger här i Majorna och det är samma förskola jag jobbade på två dagar förra veckan. Ska vara där några veckor nu som "utöver". Så ett stöd till resten av personalen på de fyra avdelningarna. Känns grymt bra! :) Så på en dag kommer jag antagligen att vara på två olika avdelningar, en på förmiddagen och en annan på eftermiddan. Blir roligt också att vara med kids i olika åldrar från 1 till 5. Och så skönt att veta vart jag ska jobba nu, dagar och tider. :) och att bli en större del av verksamheten, lära känna barn och personal. :)

Nu ska jag snart ta spårvagnen till Gilead på Sisterhood. Så kul!! Hört att det ska vara mingel, handmassage, sång, nån som ska snacka och sådär. Bara för tjejer då. ;)


Varmt yeah!

Solen kom, värmen kom. Är ute och går nu på min rast. Jo jag är rätt varm. Typ som på Hawaii. Nästan.


.

Regnet öser. Jag saknar den Hawaiianska värmen!


Spring!

Jag har har sprungit varenda större stig i hela Slottsskogen! Tidigare blev det alltid yttre varvet av den fina parken och det blev 4,5 km. Ikväll, tack vare runner's high sprang och sprang och sprang jag. Hur gött som helst!! De där endorfinerna gör sannerligen nytta! Vet inte hur många km det blev för min gps-signal laggade då och då, men jag var iallafall ute i 1h och 17 min. How nice! Trodde knappt det gick att få ihop den längden i Slottsskogen. Tummen upp!! Det är verkligen något av höjdpunkterna med att jag flyttat och fått miljöombyte igen, att jag blivit så grymt motiverad med min löpning. Mår så mycket bättre av all den energi träningen ger mig! Det går bra med jobbandet också, jag trivs bra på mina förskolor och det blir ändå mycket jobb, nice. :)


Familjehelg

Som ni vet har Eric, mamma och pappa varit här i helgen vilket såklart har varit väldigt roligt! Vi har bl.a. gått på stan, sprungit i Skatås och cyklat med the racers. Så härligt väder vi har ute nu också, sol och höst. Gillar vi! Igår när vi cyklade såg vi en massa svampplockare i skogarna, oj vad jag blev sugen på att ut och plocka jag med! Får väl se om jag får med mig Lisa & Robin någon kväll! Om två veckor får jag min lägenhet idag, wiiie!!


Hej helg!

Nu är det helg som jag verkligen ser fram emot! Mamma, pappa och Eric kommer vara här! De kommer strax, och jag är så galet trött efter dagens jobb på Beach center. Städat i 8 h. Dock hört att städning är träning så det är ju positivt för nu orkar jag inte ge mig ut och springa. Även att det hade vatt värt för att få energi i kvällssolen. Nu kom mamma och pappa! :)


Fin torsdagskväll i Lunden

Sprang en ny runda med start från Lisa & Robin ikväll. Upptäckte hur nära det är till Skatås om man springer raka vägen dit. 2 km, nice! Gick nästan hur bra som helst ikväll, kändes som jag flög (lite överdrivet, men ni kanske fattar känslan) och då är det gött! Sedan blev det fajitas med Lisa, Robin och Eric. :) så, så bra kväll! Dessa tre underbaringar. Och det är tydligen internationella chokladdagen idag så vi firade med chokladfondue och frukt. Nice!


Älskar dessa fina höstdagar!

Solig, lugn höstmorgon i Göteborg, ätit frukost och dricker grönt te med smak av havtorn och hjortron. Ska snart cykla de få minuterna till förskolan och jobba med de söta kidsen till kl 17. Ut och springa och ikväll ska jag och Eric broder hem till Lisa & Robin på middag. Ska bli så roligt, speciellt att träffa Eric igen!


På väg till lifegroup!

Med Bibeln i den ena handen och kalendern i den andra är jag nu på spårvagnen till Björkekärr (öster) där jag ska på min första Lifegroup här i Göteborg. Är några tjejer i Gilead som frågade om jag ville med till deras bönegrupp, alias lifegroup och det ville jag så gärna! Ska verkligen bli roligt!! Annars har jag jobbat hela dagen idag på en förskola som jag trivdes väldigt bra på! Ska jobba där imån med, och på fredag ska jag jobba på Beach center! Grymt att det löst sig så bra och snabbt!! med jobb för mig! :) känns mer som en hemstad då med när jag lite mer vardagliga sysslor som att jobba. Trivs så bra här. :)


Tisdag vecka 2

Ska göra ett lite mer omfattande inlägg snart om vad jag bl.a. har gjort de första två veckorna i Göteborg. För det är endel roligheter kan jag säga. :) idag har jag tex träffat Maggan och fikat i mysiga Haga. Sedan promenerade och promenerade vi i det underbara höstvädret genom Slottsskogen i solen! Jag har även upptäckt min nya stad med att gå på Röhsska muséet med
trevliga utställningar om inredningsdesign och ondska... Lite scary. Jag har också börjat sjunga i en gospelkör i Saronkyrkan som heter Felicity, övning ikväll och detta var min andra övning där. Kul! Sen när jag kom hem till tjejerna hade de pannkaksbjudning vilket var ytterst trevligt!


News

Nu var det länge sedan jag skrev någonting här. Det har sina orsaker för det har varit lite rörigt på olika plan. Jag trivs ypperligt i Göteborg, med understruket Göteborg. Socionom var inte alls någonting som passade mig nu så jag bestämde (vilket jag är ytterst nöjd med!) att sluta skolan, trots att jag inte hade gått speciellt länge. Men ibland kan man vara helt säker ändå på att någonting inte är rätt och precis så var det för mig. Jag var aldrig helt säker på att det var socionom jag ville plugga, men tänkte ändå att "det kommer bli bra, det är en bra utbildning." Typ. Men sedan jag i våras hittade programmet Hälsopromotion här i Gbg har det ändå funnits i bakhuvudet, och senare insåg jag att det är hälsa och friskvård jag vill utbilda mig inom. Friska människor som vill bli ännu friskare. Det är ju hälsa och idrott som varit och är en stor grund för hela mitt liv, och det är det jag vill jobba med! Så nu är min bra plan att jobba ett år och att läsa in Naturkunskap B (behörighetskrav). Jag började jobba lite redan förra veckan. En dag på Beach center och en dag på en förskola här i Majorna. Känns gött!! Har mycket på gång nu så jag ska börja skriva lite mer här på bloggen så ni hänger med i svängarna i mitt göteborgsliv. :) Livet känns bra iaf, och jag är sååå nöjd med mina beslut.


RSS 2.0