Valborg och första doppet

Spenderat eftermiddagen och kvällen med min fina vän Johanna. Skogspromenad, första doppet, tacos och valborgsfirande i city. Insåg ju efter vi doppat oss i den iskalla sjön ute i Nästa att jag badat tre månader på Hawaii i år, men det blev ju första doppet i Sverige nu då. Som sagt, väldigt kallt. Men ändå go, stickande känsla in i skinnet, så uppfriskande och energigivande.

Så härligt att värmen kom idag lagom till valborgsfirandet. Hoppas den håller i nu, jag är ju inte vidare van vid kyla så tycker det är lite småjobbigt ibland faktiskt. Men vilken fantastisk dag det vart, välkommen första maj!


Linas pannkakor

I morse gjorde jag pannkakor som åts ute i den varma solen, så mysigt! Från receptet jag gick efter bytte jag ut delar av vetemjölet mot dinkelmjöl för att få de lite nyttigare och längre mättnadskänsla. Goda blev de såklart. :)

Du behöver:
1,5 dl dinkelmjöl
1 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
1 msk strösocker
1 ägg
2 1/2 dl filmjölk
2 msk rapsolja

Så här gör du:
Blanda de torra ingredienserna i en skål.
Vispa ihop ägg, filmjölk och olja i en bunke.
Rör ner de torra ingredienserna.

Stek pannkakorna (som ska vara tjockare än vanliga pannkakor, se bild)
När det börjar bildas bubblor på ovansidan är det dags att vända pannkakan.

Jag serverade pannkakorna med keso, sylt, kivi och äpple i bitar. Är att rekommendera! Nypon-te är god dryck till. Smaklig måltid!


Vårcykling

Idag har jag och pappa cyklat. So nice! Det är sådan känsla att cykla på en racer så lätt som det rullar. Dock var jag rätt seg i benen sen den såå roliga och tuffa orienteringstävlingen i Fagerhult igår, men go känsla det är att känna att man vatt igång och tränat!
Idag cyklade vi runt Hörle, Maramö, Torp, Alandsryd. Blev en runda på 3,5 mil. Nice!


Store Mosse

En av mina favoritplatser här hemma är Mossen. Store Mosse Nationalpark har sannerligen en speciell plats i mitt hjärta. Det är så vackert och ger mig sådan känsla av frid. Skogen, mossen, sanddyner, bäckar, gölar, sjöar och massa olika djur och kryp. Åh, det är nåt visst! Har så många minnen till denna nationalpark också. Hur vi som barn med Perssons och Wärmegårds grillat korv och pinnbröd vid Lövö och sedan spelat brännboll. Vi tjejer var länge för små till att vandra milen det sammanlagt var till och från detta torp så vi fick åka bil med en av våra föräldrar. Men åren gick och så småningom fick även vi vandra med våra storebröder och de vuxna. Förra sommaren blev det blöta och äventyrsfulla vandringar med Christin, Lisa och familjen. Fina stunder.

Efter mina åtta månader i Australien, efter hjälmaredsåret och nu, efter livet på Hawaii har Store mosse alltid varit en plats jag sett fram emot att återbesöka och fort vänt mig till när jag kommit till Småland igen. Det är så fint och fridfullt.

Ibland funderar jag på att göra mig en utmaning att ut och vandra en månad i Svenska fjällen och leva primitivt med tält och trangiakök. Hade varit så himla häftigt! Vissa stunder vill jag verkligen bara äventyra och leva ute resten av mitt liv.

 

 


Life is a beach

Jag och Elin har kollat på Simon och Alexander när de spela avgörande matchen i slutspelet i sin division. Ruggig spännande när det avgjordes på sista bollen. De vann, wihoo! Fett nice vilka killar! Första gången jag var i nya beachhallen i Kviberg, så fin och stor den är. Kul. Och så nice känsla att sitta där i brassestolarna vid sanden och spana på grabbarna. Känns ju lite som Hawaii, känsla. Men så kul att de vann och att de går upp en serie till 6:an. Gödigt!


Vårglass

Jag och Frida har vårpremiärat med glass i Haga. Passade ypperligt en solig dag som den här!


Solig vårdag!

Tillbringat dagen med Elin, Julia och Frida. En riktigt vacker, solig vårdag! Härligt! Började med att simma i Valhallabadet vilket var nice! Så gött med en bassäng på 50 meter. Sedan promenera vi till Condeco och åt en mysig lunch. Senlunch för då var kl 15,15. Nice i vart fall. Åt en riktigt god sallad med bl.a quinoa, tofu, grönt, tomat, pumpafrön och rödlök. Just my style! Efter det blev det coffee på Espresso house. Vilken fin dag vi haft alltså! Lite affärer och sen hem snabbt till Lisa och Robin där jag hämta lite grejer. Nu har jag flyttat till Elin och Julias lägenhet för kanske två nätter. Ska äta scones nu och titta på Föräldrafällan, var ju inte alldeles nyligen. Blir nostalgi. Nice!


Gospel och kladdkaka

Igår var vi i Floda, F-town, på Gospelkonsert med Glim of grace från Glimåkra fhs. Det var Isabelle som frågade för ett tag sedan om jag ville komma och det var sannerligen en grym kväll! Gospel, Isabelle, Maja, Lisa och Robin. Och så roligt att träffa deras andra vänner som jag bara hört namnen på tidigare! Hanna C var också där vilket var ett riktigt härligt återseende! Kören var så grym och vilken energi och glädje de spred! Härligt med gospel igen alltså!
.
Idag medan Robin vårpremiärade på racern var jag och Lisa på gudstjänst i Gilead Connect church som ligger här i Lunden väldigt nära Lisa och Robin. Riktigt bra möte med en massa lovsång och folk i vår ålder. Gästpastor idag som var från Nya Zealand, vilket jag gillade. Gödigt att lyssna på predikan på engelska faktiskt och han delade många goda tankar.
Känner mig sannerligen som en del av lilla familjen här på Bielkegatan när Lisa riktar frågor om inredning, blommor och mattor till både Robin och mig, hehe. Så kul att bo här hos dem, tycker om dem så mycket. Vi åt precis kladdkaka här, bakad på recept utan ägg då vi inte hade några, men må säga att bakad med ägg är att föredra.
Imån ska jag och Elin till Vallhallabadet och sedan äta lunch. Blir mysigt. Sen ska jag sova hos henne och Julia. Göteborgsvisiten fortsätter i godan ro.


Fler återseenden!

Such a good night! Måste säga att min göteborgsvecka verkligen är toppen! Efter hej då till Maggan, Mattias, Isak och Jakob träffade jag Elin. Vilket kärt återseende alltså. Blir så glad av denna kvinna. Är Elin jag haft flest skrattanfall med alltså, underbart! Gick till espresso house vilket blev en riktigt härlig timme! Sen ännu fler kära återseenden vid Lutherska Missionskyrkan av Hjälmaredsfolken Ylva, Karro, Simon, Zacke, Ludvig och Martin. Åh, så kul att träffas igen! Konsert med grymma musiker och bl.a. Karro i kören. Redigt nice!


En väldigt fin fredag.

Mysig fredag här! Tiden gick så fort igår kväll så det blev att jag sov över hos Julia. Så skönt att träffa en tjej som vet precis alla känslor man har efter att bott utomlands så här som jag gjort nu. Julia var nämligen i Etiopien i höstas och vi har upplevt liknande grejer även att de såklart vatt väldigt olika. Men det var behövligt att samtala och utbyta tankar med henne. Vi kom fram till att vi inte träffats sen vi slutade Hjälmared förra året. Känns sannerligen märkligt!
Hem en sväng till Lisa och sen ner till stan för att träffa Maggan, ett härligt återseende. Vi tog spårvagnen till Haga där hon bjöd mig på god lunch på Le petit café. Mysigt! Hem till Karin och killarna för kaffe, och sen for jag, Maggan, Isak och Jakob ner till stan och hämtade min kusin Mattias på jobbet. Härligt det är att träffa småkillarna alltså! Så fina de är! Vi gick till Kronans hus, café och fikade såhär på en regnig fredagseftermiddag. Så nice. Är lite spännande hur Jakob gick vägen hit och med darrande röst beskrev hur han frös, frös, frös i hela kroppen. Och att han när vi väl ska beställa fika väljer en stor, kall glass. Men den gick ner, och han ville gärna äta en till, hehe.
Nu har de åkt hemåt och jag sitter kvar på caféet och filosoferar lite. Om en timme ska jag möta Elin Nordgren och ikväll ska vi, och bl.a Ylva på konsert i lutherska, ska bli nice! Är so blessed med alla fina vänner här i Göteborg!

 


Torsdag i Götet

Idag har vatt en nice, chill dag här i Göteborg. Jag ska komma igång på serri med träningen igen så var ute och sprang en riktigt fin runda i morse. Det var verkligen en runda som heter mer än duga. Mestadelen var på cykelbana så det vatt nice. Sen bakade jag scones till min och Lisas frukost. Gödigt. Jag har även vatt ute och promenerat, handlat food och köpt påskliljor. Ville ge en till Lisa och Robin, men så gav den fine mannen en till till mig. Svensk som man är försökte jag prata bort att jag inte alls skulle få en till, men han gab sig inte så jag gick där ifrån med två. Gjorde mig väldigt glad att det finns sådana vänliga själar här. Jag har bakar knäckebröd, haft lite quiet time, somnade och sov 45 min. Sen stack jag ut och sprang en runda igen. Gillar verkligen min fina runda! Nu har jag just pratat i tele med min härliga norrlandsvän Elina. Så kul att höra hennes vackra stämma. Jag är kvar i hawaiikänslan så sitter med shorts på mig här i soffan, dags att byta till jeans och bege mig till Julia. Ska bli så kul att träffa henne!


Kärleksfylld dag i Göteborg.

Haft en så mysig dag här i götet. Började med en löptur bland villor och underbart vacker skog. Sedan vandra jag ner till redbergsplatsen och mötte käraste Isabelle! Sååå kul att träffas här hemma sannerligen. Därefter grädda vi pannkakor för vår pancake brekkie. :) gödigt häng på bielkegatan några timmar innan vi for ner till stan för lite småshopping, strosande och invigning för oss på Starbucks. Var så excited för starbucks att det öppnat här i Gbg, men måste säga att det är mer känsla att hänga där utomlands. Vi hade så mysigt iaf, och efter en stund kom även Emma Lind till oss. Fina vännen! Så härligt att träffas igen! Hem till Lisa och Robin där maten stod färdiglagad på bordet. Mysigt att va här hos dem. Känner mig som en liten inneboende, hehe.


Jönköping

Efter en nice dag i Jönköping sitter nu jag och Lisa på bussen till Borås. Där ska vi träffa Robin och dra vidare till deras place i Götet. Mysiga dagar jag har framför mig. :)
Idag var jag med Lisa på en intervju för hennes slutarbete. Hon gör en TV-produktion om barnmodeller, så intressant! Och så duktig hon är min syster. Back to SVF en liten stund och sedan ner, i snöstormen, till stan där vi åt lunch. Där fick jag även en efterlängtad och kär återträff med Louise. Åh, so sweet, tänk att jag träffat både Lisa och Louise idag. :)


I'm home

Efter en resa på 24 h och en dag i Stockholm med mina kära föräldrar är jag nu i Värnamo. Känns rätt vanligt att vara hemma faktiskt. Eller både och. Det är så extremt annorlunda mot livet på Hawaii, men samtidigt känns det inte som det var så länge sedan jag var här hemma innan jag for till Hawaii. Jag är ju van att det händer saker konstant så är så glad att jag imån åker till Jönköping och träffar syster och Louise. På seneftermiddagen åker sedan jag och Lisa till Göteborg. Ska bli så roligt med en tripp och att träffa dessa fantastiska tjejer!
Pappa, jag och mor hade en riktigt mysig dag i Stockholm i söndags.

We are graduated.

Igår hade vi graduation! En hel dag av festligheter, tal, lekar, mat och ja a ni, en helfestlig dag helt enkelt! Otroligt vad dessa månader flygit förbi. Så mycket olika saker vi har fått göra, så mycket roligt och så många utmaningar! Månader som satt viktiga spår för mitt fortsatta liv, so excited!!

 
Nygraduerade, jag och Louise.
.
Jag har vuxit så mycket i mig själv, och ännu mer i min tro och relation till Gud. Helt amazing vad han har jobbat i mig. I höstas när jag inte visste vad jag ville göra av livet sa jag till folk att jag bara ville klättra i berg! I want to climb mountains! Be on adventures. Men käre tid alltså, att det var ett berg inom mig själv jag skulle klättra kunde jag aldrig tro. Men det har jag verkligen insett nu dessa två sista dagar att det varit. Det är så häftigt hur Gud kan ta ens liv till nya höjder.




Efter part one of graduation hade vi picknick och tävlingar i parken. Så kul att se alla så super stoked haha.



Kvällen fortsatte med graduation part två, vi är ändå 37 interns som graduerat så det tog sin lilla tid med alla affermings och tal. Hola hola-dansare, sång, dinner and super weird dessert i form av grön cheese cake med röd gelé, och en chokladmoussetårta.

Känns lite som studenten minsann. (Lei blommor istället för hatt dock, hehe) So nice! Jag är so excited to go home and continue my journey! Looking forward to meet you all in Sweden!

Waterfall and fasting


Här är vattenfallet vi vandrade till när vi var på Molokai. So nice walk and so fun to swim here. Ni ser ju att jag svettades på walken upp, hehe. Värsta strömt och coolt to swim just there the fall hits the surface!
.
Nu är det last Fasting Monday here. Jag har haft my bible study i morse, gick så bra! I'm ready to graduate on Wednesday! Hurra! Ska dricka coffee med Anton nu. Hoppas påsken vatt fin för er där hemma, länge leve snön!


Swedish pancakes.

Hej! Nu sitter jag i vår coffee bar och har just skrivit färdigt mitt bibelstudie jag ska hålla på måndag. Ska bli spännande! och så skönt att ha det klart innan helgen. Vår sista helg. käre tid, vad tiden har gått fort! Jag ska prata om David och Goljat som vi kan läsa om i 1 Samuel kap 17. Mycket att ta lärdom av, nice! Åh, jag kommer på mig själv så ofta vad glad jag är över mitt dop! En parentes så där, hehe. :)

Vi som döptes i måndags.


Jag älskar look outs. Detta är från Molokai.

Ikväll har vi Sverigefest här! Ska bli nice! Ett av departmenten här heter STN Sverige. Så det ska lagas Swedish pancakes och berättas om hur STN ska etableras i Sverige. Ska bli väldigt intressant att lyssna på må jag säga. Annars är det bra här, märks inte alls att vi graduerar snart. (Onsdag!) Det är fullt upp som vanligt med teaching, prayer, service team, testamonies, bibel studies, feeding the hungry mm.

FTH

Igår morse hade vi dawn patrol, då samlas vi kl 5,30 alla interns och ledare och åker till North Shore och surfar. Det har verkligen inte blivit mycket surfing här, tyvärr. Vi har varit ute fyra gånger med alla interns. Sen har jag varit med de svenska killarna någon gång. Man måste nästan ha bil om man ska kunna surfa mycket så man kan ta sig till havet. Får inte ta brädorna på bussen och jag är ingen hitch-hikare direkt. Men igår var vi ute iallfall så roligt, vilken träning det är för armarna alltså! Mesta av tiden paddlar man ju, haha. Har ingen träningsvärk idag, men hoppas det kommer lite imån. Jag gillar att känna av att jag ansträngt mina muskler.

Mina älskade Louises


Äventyr på west coast med Oscar och Albin


Resorts vi hängt på. beaches, lagoons and pools. How nice!


Tacos med Elain, Katie and some more.


Dop.

2 april 2012, I'm born again! Min andra dopdag! Idag har vi nämligen haft möjlighet att döpa oss här på Hawaii. Aaa what a beautiful day!
Jag funderade väl om jag ville döpa mig igen (mor och far besluta att döpa mig när jag var 5 månader och det är jag verkligen tacksam för. Men nu är jag blessed med två dop.) Jag är så otroligt glad och det är så häftigt att jag beslutat själv att jag vill döpa mig här och nu! Jag blir helt överväldigad genom att tänka på att jag har döpt mig idag! Åh haha. Det är först här på STN som jag inser hur det är att leva med Gud på riktigt. Att jag vill leva med honom som no. 1 every single day for all my life! Detta är en av de bästa dagarna i mitt liv. Käre värld. I'm definetly newborn. Thank God!
Linda, Hanna, Zach och Chris var med ute i havet och döpte mig i en stor våg i Stilla Havet. How amazing.
.
Just imagine this: Gud, Hawaii, North Shore, Pipeline, totally blue sky, strålande sol, awesome waves, 100 pers från STN och alla är super stoked for all baptism. En heldag med vittnesbörd, 22 dop, beach, bad och bbq. Detta är min dopdag.






1 Peter 1:23 For you are born again, but not to a life that will quickly end. Your new life will last forever because it comes from eternal, living word of God.

RSS 2.0