Peppisar.



Lisa och mammi. 
Årliga pepparkaksbakardagen första advent. :)

Mamma ska ta med en deg till mig när de kommer hit på lördag, så det helt garanterat blir pepparkaksbak för mig också. :)

Sicket härligt väder det är nu. -17 grader i morse. Jag har haft flera skiddagar och nu kom jag just back efter en löprunda runt sjön. Ikväll blir det julmys :)

Första advent.

Första advent. Crazy wow vilken härlig och skrattig dag!

Jag har åkt skidor, 2 varv på golfis, så härlig och så bra det gick! Tror jag satte rekord på banan på mitt andra varv. Dock är batteriet i min klocka slut men känslan brukar ju vara rätt. (okej inte för att detta spelar nån roll. Bara tt kunna åka skidor är ju sinnes underbart!) och att jag kan ta på mig skidorna nedanför vår trapp, och sedan åka ner de ynka metrarna till spåren. Hur coolt är inte det! LIVING THE SKI DREAM!
Drömde förresten mardrömmen i natt, att jag, såhär andra skiddagen, kom till golfbanan för att åka skidor, och så insåg jag att all snö, utan ynka lite, hade töat bort! Det var bara en grön gräsmatta framför mig där jag stod på mina skidor!

Efter mitt skidsafari kom Zacke hit till oss på Smedjevinden :) middag med Zacke och girlsen (Elin och Frida). Kl. 16,40 skjutsade Elins otroligt roliga pappa in oss till city! Där blev det tomteparad så det stod härliga till! Jo, bättre än i Värnamo.

Vi gick förresten fram till brandmännen i förhoppnig, efter mina brandstories om adventskalendrar, att vi skulle gå därifrån med varsin kalender. Men icke då! Här i Alingsås får kidsen klara sig utan dem. Vem ska nu lära dem om bransvett om inte apan Flammy. (Pappa du måste serri ta hit en kalender till mig!)
Elin skulle sälja lotter för volleybollklubben. Elin gick och Tim kom till. En ny cool friend from Hjälmareds cupen. Vi beskådade hela paradhändelsen uppe från ett snöberg! Sicken view ;) Därefter gick vi förbi Elins chokladhjul och köpte varsin lott. Zacke, he rocks på lotteri. Gick därifrån med en påse innehållandes en marsipangris med värsta knorren mina ögon beskådat. En stor mozartkula och en stor "puffat ris-chokladgodis".

Träffade på några av Tims vänner. Till Missionskyrkan för adventsfika :) Roligast att två av dessa friends är vänner till Lisa från SVF. Ringde hem till henne, och blev hon icke förvånad när det var en viss Anton som börja prata med henne i andra änden. haha.
Mysigt fika med goa människor, te, peppisar och lussisar :)

Back till bubblan på Hjälmared, alltid lika trevligt :) Jag, Frida, Zacke, Oscar och Sofia bakade ananaspaj (typ bästa fikat som finns, efter blåbärspaj och lussisar) för vår gode vän och födelsedagsbarn, PETTER! Hurra hurra hurra till honom på sin födelsedag! :D Det var verkligen en fantastiskt härlig kväll, serri. Sen kom några fler av våra fina vänner :) :) Avslutades med annorlunda (läs, hemska) frisyrer på grabbsen. 
Stig Helmer-Martin, raggar-Zacke, spikes-Oscar och skogsmulle-Petter-Simon. Oj oj haha.

Jag har det fantastiskt bra här  <3

Labb-Lina ;)

Inne på min andra vecka med naturkunskap b på distans. Det är verkligen mycket att plugga! I måndags sprang jag runt på området för att hitta grejer till en labb jag gjort under veckan. "Svinto i en petflaska". Hemma har man ju alltid tillgång till sånt! Ofta jag skulle köpt svinto hit liksom. Tur jag har ett herrgårdskök att gå till. :) I med en golfbollsstor urtvättad svintobit i flaskan. (noga 1,5 liter) sedan i med 1,5 dl vatten. Låt ligga där under 5 dagar och observera vad som händer... Jo då, det har varit väldigt spännande faktiskt! Jag lär ju vara den enda här i området som har ett hemmalabb iaf haha. I eftermiddags gjorde jag första provet också, tror det gick bra. Kändes så iallafall :) 


Check this out! Min labb efter 5 dagar!
(Vackra dalahästen är med för att piffa till bilden..)



Jo jag tycker såklart den är fett cool! ;)

I em har jag städat vårt hus och mitt rum. Sprungit runt Lilla Färgen. Det är verkligen fantastiskt vackert! Alltid i vilken väder det än är. Serri. Åååå! :D
Snön och kylan. wow wow wow!
Ikväll blir det tacos och imån antagligen skidor! Hoppas de spårar på golfbanan imån, annars får jag göra egna. Mamma har skickat med mina skidor och stavar med hennes jobbarkompis som åker till Alingsås ikväll, så bra! Åååå vad jag längtar!


Fantastiskt!


Det är snö på marken, det är snö i luften, det är snö i mitt hjärta!
Se så fantastiskt!

Idag är vi förresten lediga från skolan. Perfekt denna snöiga dag! :)

Mys. mys. mys.

Åh, det har verkligen varit en mysig helg här på Hjälmared!
Lisa har varit här! :) :) Lördagen började med världscupspremiären från Gällivare och mysfrukost med Elina. Strax anslöt sig Petter och senare andra vänner. Dessutom kom vinterstämningen extra tydlig genom snön som lyser vit och fantastisk utanför våra fönster :D

Lisa kom till Alingsås kl 14,30 i lördags. Taggade åkte vi två, Julia, Elias och Viktor till Hälsostudion för ett pass zumba! Där var vi kvar en stund sen då de bjöd på soppa och bröd. (Alltså, jag vill skriva mysigt på allting i det här inlägget. Får nog söka synonymer i fortsättningen!)
Kvällen var det hemafton med beach party ;) På med surfshorts, linne, snäckhalsband och glasses ;) Roligast var nästan när vi såg Elias ligga och "sola" på golvet under en lampa. Haha. Den planerade beachvolleyn efter mat och dessert fick pga av snö flyttas in i hallen ;) 


Syster <3


Yeah, vi taggar beach party i Kungsflygeln.


Det blev ett riktigt tjejbord. Thailandsfood, sen fruktsallad och glass.


Hey! Världens aktiviteter i bakgrunden. Haha.


Beach party på Hjälmared.

Idag sov vi länge, äntligen :) Jag och Lisa frukostade klart kl 12. Innan Lisa åkte tåget till Jönköping fikade vi 2 och Petter på Espresso House. Åh. älskar det. I Sverige får jag nästan Starbucks-känslor för det! Deras chai latte då, hmmmm :) :)
Speciellt nu i vintertider. ÅH! :) Så juligt och mysigt! :)
Ikväll har vi bakat polly kaka, och passande nog kollat på filmen Along Came Polly.
Dock var den riktigt dålig så jag såg inte ens slutet.
Käre tid. Lina, romantiska komedier kan visst vara fel!


Söndag, Chai latte, Lisa, Petter, Espresso House!

Gud är god. God natt.

Ps 91:11

Han skall befalla sina änglar
att skydda dig var du än går.
De bär dig på sina händer,
så att du inte stöter foten mot
någon sten.


Snö, foto och pyssel.

Oj oj. Jag upptäckte just att det är den 18:e idag. I varje block har jag skrivit 17:e.. 
A ja, nå väl. Känns bara som jag missat en dag.
Det snöade lite idag förresten :)
Petters uttalande när jag glatt utbrast att det snöade: "Den mest loja snö jag sett, som damm!"

Idag har vi börjat med en ny grej i kommunikationen. Vi ska ha fotokurs. Vi ska välja ett tema, sedan en bibelvers eller psalmvers. Sedan ska vi fota utifrån texten. Nästa vecka ska vi använda photoshop. Senare kommer våra små konstverk blir vykort. Jag, Petter och Sindi kom inte så långt på den vägen idag dock.


Alltså, dessa foton ska vi inte använda till uppgiften :P

Ikväll har vi arbetat i våra julmarknadsgrupper. Jag och Julia är i hantverksgruppen. Jag gjorde iallafall en tavla som jag blev nöjd med. Kommer ni kunna köpa den 4 december på Hjälmareds julmarknad :)

Drömtydaren och framträdanden.

Idag har vi snackat om Josef! The dream interpreter!

7 magra kor som skulle äta upp de 7 feta korna.

Sen har jag vatt ute och sprungit :) kanotrundan med avslut runt Lilla Färgen. Både jag och Maria halkade av spångarna. Lite små scary när de är så hala! Härligt väder!

Kvällen var det öppen scen, riktigt trevligt och underhållande! 16 bidrag med stor variation. Blev då lite tagen när Oskar avslutade sin sång vänd mot mig, den blicken. uuuu. hahaha. Annars gjorde Petter riktiga konster med innebandyklubban, tjejerna Backstreetboys, söta gitarrkillar ;) trummsolo av Daniel, fantastisk diktläsning av Ylva och annat skoj. :) Lite Sunes jul fick avsluta den livesociala delen av kvällen.

Hallå, Lisa berätta att David fått körkort! Grattis!

Forever and always.

Zoo-OL. Riktigt rolig tävling idag på Borås Djurpark. Jag sprang verkligen bra idag! Kommer inte på något som jag missade. Hur härligt är inte det då! Kom 8/23. och nu är jag äntligen, äntligen (!) frisk nog att kunna börja träna på riktigt. En sådan här tävling sporrar mig extra. Ser fram emot veckans intervaller :) :) och så blir det zumba, yeaj!
Efter tävlingen idag åkte vi till Maggan och Lennart. God middag och äppelpaj! Så mysigt verkligen :) Ikväll har jag sett 25 min fotboll (!). Annars massage, te och annat nice :)

Hemafton igår var verkligen fin. Jag, Lovisa, Elin, Robin och Carro höll i kvällen som hade temat vinter/jul. Lovely. Det blev julbord, glögg, peppisar och julmusik :)

Alltså, ni skulle sett mammas spurt idag på tävlingen!
Jag är fortfarande helt överumplad hur fort hon sprang!


Mamma är så mysig med sina små överraskningar :)
Packade upp lite grejer ikväll, å så fann jag det här broderiet och en superfin ljusstake :)

Chicks switch.

Fredag innebär klädteman!
Dagens var... tjejer och killar byter med varandra.
Tack Petter för lånet av snygga kläder.

Yooooo! Kalle, Julius och Linus.
(Finally är jag iaf i killkläder när jag kallas för Linus. Pik till mamsen som har det namnet på mig ibland..)


Miniklassfoto.

Lite kul när vi var på Maxi nu i em. då Sindi kom på att jag glömt tvätta bort mitt "skägg". Haha. Men det hade slitits bort hyfsat under dagen som tur var. Annars hade föräldrarna i affären fått säga till sina kids att sluta titta konstigt på mig. "Titta inte på henne, hon har bara lite extra hår i facet".

Ikväll ska jag tävla i Borås. Natt-sprint vid och i Borås Arena. Ska bli skoj, hoppas det blir hyfsat torrt ändå..

Hej hej!

Vinterfiske.

Jag, Jakob och Petter var ute och fiskade härom dagen i Lilla Färgen.
Ingen fisk, men ack så trevligt :)
Jag längtar dock till den dagen jag får upp min första Färgen-fisk!




Fina Hjälmared :)

JA!


Hurra för snön!

Jag gjorde årets första mulning av typ alla på skolan. (Lovar det var lätt första!)
offer Oskar! Jag är äkta stolt!
Sicka roliga snöminnen dagen bjöd på. Iskalla händer, blöt av snö som smälter innanför kläderna och tovigt hår med snöbollar som satt fast i.
Glädje och skratt. Skrik och panik.
Snö i halsen fick jag också idag. Hade det hunnit smälta skulle jag fått en rejäl kallsup, typ.
Hurra för vintern! Wihoo!

Paris.

Paris. mamma. Lisa. La tour Eiffel. crêpes. Sacré Coeur. Starbucks. Mike. Claud Monet.
L'arc de Triumph. Baguettes. Seine. Quarter Latin. Parc du Luxembourg. Monmartre. Katakomberna. Monparnasse. Croissants. Notre Dame. Metro. Port de Clignancourt. Nutella. Moulin Rouge. Museum. Nattbuss. Sol. Flirtiga fransmän hahaha.
We had an awesome week ;)

Ciao ciao :D

Änglar och Ole Børud.

Igår hade jag en helkväll med mina änglar, so lovely!
Hanna, Amanda, Sara och Emma.
Te och prat hemma hos mig innan vi åkte ner till Arken för konsert, med Ole Børud. Då kom även Hanna, Johanna och Gustav. och Karin, min kidsister! Ett mer än kärt återseende!
Spotify var varm hela em. Varvad Ole Børud och julmusik :)
Å just det, tomtegröt for brekky igår! och lite pepparkakor på em. mmm,
how nice! So nice!
Riktigt bra konsert och timmar med mina tjejer!
Idag ska jag umgås med kära Yoyo :) Ikväll blir det möten x 2 i Arken. Innan det farmor och farfar-besök vid deras grav. Hej alla helgons dag.
Hej hej!

Paris. First touch.

Paris. Toppentoppen!
Det blev många roliga dagar av turistande, nice väder, Mike, shopping, crêpes och coffee latte. Härligt!
Yoo! Hoppfullt vid Triumfbågen :) jag, Mike och Lisa.

RSS 2.0