Two chicks in Trollis.

Trollhättan fredag-lördag. 21-22 januari. Vi började vistelsen med prat och te i Christins fina lägenhet. Hon har lyckats riktigt bra med sin inredning och fått Christintoutch på rummen. Vita väggar. Svarta och lila detaljer. Toaletten är riktigt nice med inredning i rött. och tjejernas dröm, a walk in closet.

Sedan gick vi för att kolla in omgivningen. Högskolan ligger bara 4 minuters gångväg från lägenheten. Fin skola.
City center där emot var inte speciellt vackert. En bred gata utan några vidare affärer. Jag gillar inte att de stora shoppingcenterna ska tvinga bort affärer i centrum. De har några mysiga inredningsaffärer iallafall. Nice. Det blev ett te inhandlat för mig, kustfägring. (gåva till Johanna som skjutsade mig till Christin).

Chai latte på Espresso House.
 

Te och chokladkaka för Christin.


Hem för middag.


Food. Kycklingpastagryta med pesto, champinjoner och körsbärstomater. Hur nice.

Kvällen var ett äventyr då vi skulle kolla på film. Okej, jag vet att det är illegalt, och att vi just snackat om olika typer av synd i skolan gjorde inte saken lättare för mig.. men jag och Christin bestämde oss att ladda ner en film.
Steg 1. Vilken film ska vi se?
Steg 2. Hur laddar man ner en film?
Steg 3. Hur gör man för att få upp filmen i tv:n?

Nae, det är var sannerligen inte enkelt! Christin var tvungen att ringa kompis 1.
"Hej, jag och Lina ska ladda ner en film. Hur gör man?" Vi gick in på nånting, finner finally filmen med svensk text, och klickar så den börjar laddas. Sen då? Jo då fick vi inte upp någon bild, bara ljudet på filmen. Ringer kompis 1. Vi har ingen aning om varför det inte fungerar. Försöker, klickar och klickar..
Vi ringer kompis 2. A vi ska ladda ner ett program.. Gör det. Ringer kompis 2. Fler instruktioner. Vi får filmen i datan. Weii. Stora framsteg för två otekniska tjejer. Men sedan då.. Hur kopplar man datan till tv:n?
"Här är en sladd, den använde vi förra gången" säger Christin. Vi försöker finna ett hål i datan där den lilla gula änden på sladden ska i. Sladden går inte i. Vi kopplar in (vad vi sedan fattade var mikrofondelen av sladden) i datan. Jag vet iallafall att skatkontaktdelen ska in i tv:n. Men i vilket av de två uttagen? Ett är upptaget av en annan kabel. Ut och in, ut och in. På kontakten finns det alternativ också. Man kan välja en liten spak "out/in" mmmhmmm. Vad nu det betyder. Vet vi fortfarande inte.
Test att få in guländen i datan, den här gången funkade det. Yey! Sedan hände lite andra konstiga grejer och fler tekniksamtal till kompis 2.
Tillslut, efter två timmar (Lets dance hann både börja och sluta och lite till) fick vi upp filmen på tv:n. Texten var dock suddig och bilden täckte halva av Christins tjocka tjock-tjock tv. Innan den sätts igång råka jag kliva på ljudknappen. Men det gick fort att ordna. Here we go. kunde börja kolla på filmen. Letters to Juliet. Efter lite mer än hälften försvinner bilden. Neeej. vad hände? Jo, det vara bara batteriet som dog på datan. Tips att ha laddaren i nästa gång. Då upptäcker också Christin att texten inte alls är suddig på dataskärmen och utbrister.
Lina, vi kan ju kolla på texten här på datan!
Hur tänkte hon där... kolla på texten i datan, och filmen på tv:n. :P

Film, te, ananas, torr sockerkaka och chokladhjärtan. Det blev en väldigt komisk och trevlig filmkväll!

Lördag spenderade vi på en solig långpromenad utmed kanalen. Riktigt vackert.
 

Go go! Fann en kontroll!


Minigolf på Spikön. (öppnar åter 1 maj).


Balansgång på snöstig.



Mysa med snö kan man också göra. Snygga var de iallafall.


Posa på bryggan.


Istappar som vi älskar!
Efter promenad gick vi hem och bakade oss scones. Alltid rätt. Scones, te och frukt.

Riktigt mysiga dagar hos Christin, toppen!

Kommentarer
Postat av: pappa

Härliga bilder och att du fann skärmen.

2011-01-28 @ 08:56:48
Postat av: Lina

Tack! Ja, jag blev varm i hjärtat när jag fann skärmen! Nu ska jag strax åka till Lisa! Tummis!

2011-01-28 @ 14:20:07
URL: http://linafinas.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0