Hikelördag

Idag har vi varit ute på hike hela eftermiddagen! How nice! Försökte ta det lite lugnt pga min förkylning som blivit värre, men det hjälpte visst inte. Hemsk hosta har jag fått. Vi åkte till Partille där vi parkerade bilarna och vandrade upp till en borg! Man ser denna borg från E20 när man åker mot Alingsås. Och jag förundras varje gång över vad det egentligen är för något, och hur man kan ta sig dit. Tack Robin som gör research! Vi tror att det är rester från en väldigt gammal borg, så detta är ett av spaningstornen. Så fräckt! Great view!

Därefter tog vi en längre trail på nästan 7 km. Vi stannade vid Surketjärn och fikade i strålande solsken. Fortsatte genom den otroligt vackra blandskogen i Paradiset. (som området faktiskt heter.) och njöt av dagen och naturen.

Robin har stora delar av dagen pratat om en hängbro som skulle finnas nånstans i områdena där vi var. Efter lite googlande fann han vart den var, så efter Surketjärnsrundan tog vi bilarna till Jonsered där sista vandringen blev av. Skymningen var oundviklig och mattheten med hostan för mig kom mer och mer. Men vi ville ju verkligen till den här hängbron så vi fortsatte. Började på en grusväg och vek sedan av på en liten skogsstig. Efter 1,5 km kom vi fram till två tjärnar som en hängbro hängde över. Oh yeah. Riktigt skönt att nå det
målet också för sen skulle jag inte orka gå så mycket mer. När vi kom åter till bilarna hade mörkret lagt sig och vi fortsätter att förundras och vara tacksam över att vi bor så nära dessa vackra naturområden. Härligt!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0