Värnamo-Sylarna

Resan till Jämtland började med tåg till Göteborg där det sedan var tre timmars väntan för nattåget. Vi åt gödig lunch på Condeco och vi gick i några affärer. Fem stycken vilka var Naturkompaniet x3, Peak och The north face. Haha. Fanns mkt fina grejer men man vill ju absolut inte köpa någonting då det räckte med våra 15 resp. 20 kilo i ryggsäckarna. Kl 19-8 var det en behaglig tågresa till Enafors som ligger någon mil väster om Åre. Solen sken, blå himmel. Härligt! Busstaxi till Storulvån där vi åt en nice frukost. S-u-p-e-r gott filmjölksbröd, gröt med frön, kanel och rårörda lingon från fjället och slutligen te och nygräddade våfflor. Så gott och vi klarade oss hela dagen sen! Off we went på etapp ett som begav sig till Sylarna, 16 km från Storulvån. Otroligt vackert! Såg bergmassivet framför oss i stort sätt hela vägen. Rätt
Mkt folk på den här vandringssträckan så vi träffade lite nya bekantskaper. Goa gubbarna från Sandviken! Bad i en riktigt skön tjärn, vandring på snö, lunchtillagning på en knatt och att dricka vatten direkt ur fjällbäcken. So nice! Älskar livet i fjällvärlden! På seneftermiddan kom vi fram till etappmålet Sylarna. Checkade in i rummet, lagade middag och spanade upp mot fjället för att se om vi såg Eric och Zara (!) och jo, så småningom kom de nervandrandes från syltoppen. Hur roligt att kunna träffa dem där av typ en slump. Kvällsfika i solsken innan vi trötta gick för att sova. Vilken fin första dag! Där uppe hann det aldrig bli mörkt innan jag somnade, så häftigt!!


Kommentarer
Postat av: Maggan

Vad coolt det låter o bara så där träffa på delar av familjen!

2012-08-22 @ 13:05:15
Postat av: Lina

Ja, så häftigt! Chansen var ju inte stor att vi skulle befinna oss på Sylarna samtidigt. :)

2012-08-22 @ 13:29:16
URL: http://linafinas.webblogg.se
Postat av: Pappa

Lunchen på på knatten va härlig. Vandringen i Jämtlandsfjällen var aldrig besvärlig. Tänk att vi på ett ställe fick vada. Det var just där en cyklist råka ut för en skada. Efter dagar av vandring är vi på upplevelser rika. Vi har ju träffat paprika.

2012-08-22 @ 23:00:08
Postat av: Lina

Hahaha vilket rim pappa! Och sista ordet med, paprika. Haha. Vada var nice!

2012-08-22 @ 23:58:08
URL: http://linafinas.webblogg.se
Postat av: Elina

Så härligt det låter Lina! Vi var på väg till Kebbne nyss, men det blev inte av. Ska bli nån dag för mig också :) Ni verkar haft det fantastiskt.
Och jag älskar din kommentar om att det inte hann bli mörkt innan du somnade, välkommen till Norrland min kära vän ;D

Puss

2012-08-23 @ 08:57:01
URL: http://mittlivialingsas.blogspot.com
Postat av: Maggan

Vilken poetisk ådra han har Kenneth!

2012-08-23 @ 11:40:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0