UCI Road World Championships Copenhagen.

Den 25 september var jag och pappa på finaldagen i årets cykel VM i Köpenhamn. Herrarnas linjelopp på 270 km. Vi körde bil till Helsingborg, färja över till Helsingör och sedan cyklade vi den fantastiskt vackra Kustvejen ner till Naerum strax norr om Köpenhamn. 3 mil var den trippen. Härligt ladda på cykel för cykel! ;)

Så här i början av loppet har fältet inte blivit något vidare utspritt. 215 cyklister swichar förbi i 50 km/h. Fort går det även på platten!
.
Vi var många olika nationaliteter som fick uppleva loppet.
Mellan 250- och 300 000 åskådare bara idag, mäktigt!
.
De körde 17 varv på en bana som sträckte 14 km. Det var sannerligen gött att även jag och pappa hade cyklar. Hann vi se de tävlande flera gånger och på olika platser.
.
Utmed varvet fanns det sju stora bildskärmar så man kunde följa dem under hela loppet. Häftigt var att de cyklade förbi precis jämte där man satt så man såg de i verkligheten och på skärmen samtidigt.
Här fikar vi i solen. Frågan är om pappa tänkte på att ta med sin Tour de France vattenflaska eller om han menade att det räckte med Maxim?
.
Vi har nu cyklat upp till Villa Belgica. Belgarna är galna i cykel, varje mästerskap intar de värdlandet och bygger upp en egen liten by där de följer tävlingarna ifrån. Detta var en härlig plats, vilken stämning!
.
Mycket folk gör det extra roligt att kolla! Många norrmän till min fanclub, yeah!!!
Min favorit, norske Hushovd var med om en liten incident efter ungefär halva loppet sedan dess låg han i andraklungan.
.
Villa Belgica med sina restauranger, storbild och egen speaker.
.
Heja Thomas Lövkvist! När han inte kör för Svenska landslaget cyklar han för Team Sky.
Tredje cyklisten här är belgaren Philippe Gilbert, en av världens bästa endagscyklister.
Här i Villa Belgica hade de halva varvet kvar att cykla. Tar inte många minuter alltså. Just efter här kom en lång nerförsbacke där de ligger tätt, tätt ihop, i över 70 km i timmen.
.
Spännande ända in över mållinjen då det var Mark Cavendish som körde in som världsmästare och tog hem guldet för Storbritannien.
Snittfarten på de 27 milen var ca 47 km/h.
.
Nog att jag sett mycket cykel i mina dar, men det här slog allting. VM är ett av de största idrottsarrangemangen i världen. Rent magiskt!

Kommentarer
Postat av: pappa

En fantastisk söndag i vårt grannland. Cykel från morgon till kväll.

2011-10-12 @ 21:22:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0