Snabba saffranskakor

Tänk att det det snart är advent! Så otroligt mysigt! Bara kylan och snön som fattas! 
Igår bakade jag kakor som passar ypperligt för att bjuda någon vän på nu i adventstider. Saffran är ju hur nice som helst, och med mandelmassan blir det en god söt smak och konsistens.

Du behöver
100 g smör
100 g mandelmassa
1 påse saffran
3 st ägg
100 g chokladknappar vit choklat
1,5 dl vetemjöl
1 knivsudd salt
Rivet skal från 1/4 citron
Pärlsocker till topping

Så här gör du
1. Sätt ugnen på 160 grader.
2. He ihop smör, mandelmassa, saffran och salt i en matberedare.
3. Tillsätt äggen ett i taget.
4. Blanda försiktigt i mjölet i smeten.
5. Blanda ner citronskalet och chokladknopparna.
(Istället för chokladknapparna hackade jag vit choklad och la i, tog inte riktigt 100 g heller).
6. Klicka ut smeten i små formar, typ knäckformar. 
7. Pimpa varje kaka med pärlsocker.
8. Grädda i drygt 10 minuter, tills kakorna är gyllenbruna.

Jag la dem inte i några formar, märkte dock att de flöt ut endel. Nästa gång ska knäckformarna komma fram. Kan alternativt ta lite stödde formar. 



Servera gärna lite ljumna till glögg, te eller kaffe. Ha en mysig adventsfika!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0