Monastero di Bose.


Bibelklassen flyger till Italien!

De första dagarna av vår Italienresa tillbringade vi på Bose i norra Italien. Det är ett kloster med ca 80 munkar och nunnor tillsammans. Vi var med på deras böner, måltider och mässa. Vi gjorde vandringar i den otroligt vackra naturen, vi fick undervisning av nunnan Alice och munken Mathias berättade för oss om själva Bose. En dag för oss var så här.
Kl. 06,00-06,40 -bön i kyrkan, väldigt fin start på dagen. Därefter frukost som inte är värd att kallas frukost. Te och hårt vitt bröd med marmelad.. Vila en stund innan vi träffade munken Mathias.
Kl. 12,30-13 bön i kyrkan, roligt vi kunde hänga med i psalmerna med våra svenska biblar. Efter denna bön var det äntligen lunch! Aldrig uppskattat måltiderna så som dagarna på klostret. 7 h utan mat är lång tid!  


Bose -markering A.

I Italien äter man två måltider i en. Lustigt men sant. Till lunch på tisdagen fick vi först en supergod pasta. När vi ätit färdigt kom nästa mat, potatismos och nåt kött. Måltiderna på klostret är verkligen något jag uppskattade, man åt nämligen tillsammans 10 pers, besökare och två munkar/nunnor. Det blev bra och roliga samtal. De där munkarna alltså! Sicken humor de har. Och så trevliga. Gött upptäcka att de är så mänskliga de också..



Vi hade lektion med Alice utifrån Johannes 20. Vi skulle också i smågrupper diskutera:
-Which image Jesus gave of Himself?
-As Christians we are called to be imitators of Jesus -what would be the "typical Christian" attitudes and life style?
-What is most difficult and challenging in this for us today?

Kom dessutom in på många andra diskussioner, intressant alltså.



Kommentarer
Postat av: pappa

Trevlig och intressant resa för Er. Härligt Lina.

2011-05-13 @ 22:25:27
Postat av: Maggan

Vilken fin resa ni verkar ha haft!

2011-05-13 @ 22:54:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0