Store Mosse.

Äventyr i nationalparken Store Mosse med Christin idag! En trevlig utflykt som innebar vandring av rundan Lilla Lövö runt. 6 km. Började med en tur rakt ut i mossen på spångar. Vissa låg nästan under vatten och rejält geggiga. Var en balansgång att klara sig utan att dränka fötterna, vissa gånger fick vi hoppa från tuva till tuva. Kul, jag gillar sånt!
Efter 3 km över mossen kom vi in i skogen där vi vandra på en skårad höjd. (Vad nu det betyder..) Var en smal upphöjnad av tallskog med mossen på båda sidorna av oss. Där var det torrt! Plötsligt hörde jag Christin skrika till "ORM!!!!!!!!!!" sen sprang vi en bit för att komma i från den lilla huggormen hon sett. Äckligt. Vi såg endel exotiska djur. Trollsländor, ödlor, myror och gökens galande. Store Mosse är ju en savann.
.
Efter vår runda som tog oss nästan två timmar begav vi oss till Naturum för att kolla och klappa Granis. Björnen de sköt här nere på Björnakullen 31 augusti 2000. Med början uppe i Jämtland hade hon varit på vandring i två år innan den slutligen mötte sin död i närheten av Värnamo. Vi fikade och vi spanade fåglar uppe i fågeltornet. Trevligt!

Kommentarer
Postat av: Christin

2011-06-13 @ 20:56:56
Postat av: Anonym

Trevlig utflykt :) nytt resemål nästa vecka!

2011-06-13 @ 20:59:23
Postat av: Maggan

Ser ut som om du skulle behövt stövlar!

2011-06-13 @ 22:38:45
Postat av: Elina

Kan bara tänka mig hur du "sprang" ifrån den ormen, med armarna viftandes sådär vacker som sist vi "sprang" ifrån en orm sådär sjuuukt tjejigt ;)



<3

2011-06-13 @ 22:48:51
URL: http://mittlivialingsas.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0