Fredag. sista dag på praktiken.

Ack så trevligt man kan ha, fem timmar på ett fik, det händer inte var dag.
Eftersom Moa fortfarande är lite sjuk tar jag inte någon risk att smittas. Natten igår och idag sover jag i Emmas mysiga lägenhet. 13 min gång nedanför Fjällstugan. Så snällt av henne! Tack så hjärtligt Emma! Efter jag bloggat om Hamrén i morse gick jag till city. Gick lite snabbt på stan innan jag kl. 11,30 träffade Moa, Oskar och Elina på Kaffé Paus. Dessa tre går i samma klass på SVF, ungdomsledaråret. Efter lite prat åt vi lunch. Jag en jättegod sallad med Bulgur, sallad, gurka, tomat, tonfisk, kikärtor, bönor, keso och kronärtskocka. Just my style!
Därefter gjorde vi grupparbete om Öppenhet, kristen i skolan, ungdomsledarnas, kyrkans roll i skolan. Det blev diskussioner, nedskrivning och inskickning. Även att jag inte var med egentligen sådär, var det skönt att vi blev klara med det idag. Alla tre bor på olika ställen (Elina är ungdomsledare i missionskyrkan hemma, Oskar är i Hovslätt) så alltid nice bli klara direkt! Sen hängde vi kvar för kaffe, te, fika och snack någon timme till. Som jag sa i inledningen blev det fem timmar på Kaffé Paus.

Sedan var kl. 16,30. dags att handla för tonårstacokväll. Hur många ska vi handla för frågade jag. Mm, det kan komma mellan 15-40 tonåringar svarar Moa. Inte helt lätt. Haha. Vi räknade för 30 pers, vilket visade sig vara en liten överdrift. 10 goa tonåringar och 10 väldigt trevliga ledare. Blev endel över. Men gott blev det! Avslutning med att Rebecka läste ur boken 100 dagar med Jesus. En kul grej att berätta: Alla kyrkor i Jönköping började i måndags läsa denna bok. Ett kapitel för varje dag, i 100 dagar. Vad de gör under tiden eller sedan, vet jag inte alls. Men kul att de gör det. Jag tror på ekumeniska grejer sådär.

Efter några samtal är jag tryggt inne i Emmas lägenhet. Visade sig att dörren låses kl. 22 utan att vi visste om det. och jag hade ingen nyckel till första-dörren. Emma, som är hemma i Värnamo nu, ringde och sms:a mig halv tio då hon kom på detta. Men vi hade andakt då så jag såg det inte förrens 21,50. Ringde Emma och skyndade mig hem. Springa i mina jodhpurs är inte det ultimata, men det gick rätt bra. Jag gick alltså fort. Väl framme, dörren var låst. Käre tid. Ringde Emma, hon ringde granna och granne. Tack! Fick tag på nummer två, söt gubbe som kom och öppnade till mig. och efter en kopp te i Emmas place, är jag nu i lugn och ro. 

Isen ligger fin på Vättern. Utsikt från Emmas, fredag morgon.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0