Gotland forever. Lördag.

Vilken fantastisk SM-helg det blev för mig och pappa på Gotland!
Det är sannerligen Sveriges vackraste ö. En ö att vara stolt över. Känns ju som man kommer utomlands. Språket är ju knappt vad man kan kalla svenska heller, haha.
.
Lördagen började vi med att ut och springa en liten sväng. Sen dusch och frukost. Sen sov jag en stund till, vilade, läste och tänkte. Kl. 15 gick vi upp till samlingsplatsen. 1500 meter från hotellet. Där träffade jag David som varit i Peru 2,5 månader. Det var kul, han har tom varit på min drömplats där i landet. Måste höra honom berätta mer nästa gång!
.
På SM får man sällan beträda arenan med målet innan man springer sitt lopp, nu ska jag berätta hur det går till!
En halvtimme innan sin start blir man uppropad vid förstart 1 (som den här gången låg i anslutning till samlingsplatsen). därefter springer man iväg de 1700 m till förstart nummer 2. Stretch, toabesök, vätska munnen och lämna överdraget. Därefter, då det är 10 minuter kvar till sin start blir man uppropad igen och får springa iväg till den riktiga starten, 400 m. Där är det bara vi tävlande som får vistas. Inga coacher alltså. Sen är det nästan dags att ge sig av. 3 minuter innan sin starttid går man in i fålla nummer 1 och prickar av sig. Nästa minut får man sin kontrollangivelse. och efter nästa pip är det dags att gå in i sista fållan, där man får sin karta i samma ögonblick som det är dags att springa iväg. Som ni hör är det inte helt okomplicerat det här med att springa SM.
.
Sprint är fantastiskt roligt att springa tycker jag. Sånt tempo i orienteringen och löpningen genom hela loppet, grymt! I lördags sprang vi kval. D21 var uppdelat i tre olika heat med 40 tjejer i varje. Kartan hette Galgberget och ligger lite norr om Visby city. Vår bana sträckte 2,9 km fågelvägen. En bana i rätt blandad terräng. Från skog till stad. Riktigt kul var det! och bra gick det! Jag sprang på tiden 19,11 minuter, kom 25:a. Det var en liten spänd väntan ända till kvällen för att se om jag skulle gå vidare till B eller C-finalen. och det var med ett stort leende och hurra som jag sent på kvällen fick reda på att jag kom att starta i B-heatet på söndagens final. Tävlingspremiär på SM med ett kanonlopp. Citerar Maggan -Go for it girl!

Ett kanonlopp av mig. Vi alla gillar såklart påskriset i bakgrunden..

Kommentarer
Postat av: Maggan

GRATTIS till dina väl genomförda lopp! Härligt att vara i så god form!

2011-04-18 @ 09:02:01
Postat av: Lina

Tack så mycket Maggan!

Tack för dina taggande och hejande sms under helgen, det var kul!

2011-04-18 @ 17:33:15
URL: http://linafinas.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0