Vårens intryck gör mig alldeles lyrisk.

Efter en fantastisk dag i strålande sol på Hjälmared är jag hemkommen för en helg i Värnamo. I morgon är det övningar och 20-års jubileumskonsert med Livslust i Missionskyrkan. Vi kommer vara nästan 300 personer som sjunger tillsammans. Ska bli otroligt kul och mäktigt!
.
På Kropp och Hälsa gjorde vi först en meditation, och sedan en drömövning. Jag drömmer om Peru och Machu Pichu. Själavården var lika intressant som vanligt. Vi pratar om Samtal i kris. Olika slags tystnader och olika typer av frågor. Som jag sa, verkligen givande och så intressant!
.
Eftermiddagen titta jag en stund på mina hittillskomna predikotankar. Har i uppgift i Kommunikationen att predika varsin gång. Jag ska snacka utifrån Emmausvandrarna, veckan efter påsklovet. Sedan, efter att ha lämnat av Emma vid bussen och att ha funnit nästa vårtecken, tussilago, sprang jag ut och träna. Jag fann en ny runda idag! Vackraste jag beskådat, med inslag av Sundet, småstigar, vida vyer, vatten, traktorstig, off roadlöpning i skogen, djupa granar och uppna gläntor. Bästa av allt detta vackra var då jag kom fram till Blåtjärn. En av de fantastiska platser. Uppe på höjden mitt i skogen uppenbarar sig denna tjärn. Jag smälter!!! Utbrast jag högt för mig själv där uppe! Stannade en liten stund på bryggan bara för att njuta. Därefter upptäckte jag en ny stig. Jag sprang mitt genom en ekdunge med branta klippor upp till höger, och sjön en bit bort framför mig . Oj någonting prasslade på marken, jag stannade för att se. Jag trodde knappt mina ögon då jag upptäckte tusentals av stora pissmyror i sin platta, vida stack. Gillar inte myror något vidare, men idag, idag blev jag glad av deras syn! Det är myrorna som har vaknat till liv efter en lång vinter. Det är myrorna som prasslar i löven.

Kommentarer
Postat av: Maggan

Vad härligt det låter, du kan konsten att njuta av naturen!

2011-04-09 @ 07:45:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0