Wildlife Sanctuary in Currumbin.

Last day of holiday! I fredags spenderade jag och kidsen 6 timmar på Wildlife Sanctuary i Currumbin. (Ligger 20 min norr.) Även att jag sett alla djuren innan, i det vilda dessutom blev det en dag med massa skoj! ! Tackar kidsen för det! :) Det blev djurshower med fåglar, ormar och possums. Vi såg dingos, kängurur, krokodiler, alla sorters fåglar, wombats, Tasmania devil, ödlor, koalor mm. Nice, nice. De hade ett litet mysigt rött tåg som gick runt i parken som tog oss mellan olika platser. Lunchpausen var nice, coffee, scone och fruktsallad. Då blev vi även attackerade av massa, massa papegojor. Hahaha. Eller vår matbricka rättare sagt. Tvungen gömma kidsens pommes för birdesen. Laddade med energi började vi äventyren igen, forest walks och crocs.


Papegojorna var roliga. Attackerade först Jemma och sedan vår bricka vid lunchen. haha.


Fångade i nätet. Härlig lekplats gör oss glada ;)


Jemma leker gecko-ödla. Därför hon räcker ut tungan, just i ögonblicket att fånga en liten fluga..


Jag och Jemma höll ormen!


Fågelshowen. Pelikan, so big!


ÖRN. Var så coolt, djurmannen släppte en sten på marken, sen plocka fågeln upp stenen med näppen och kastade den på ett "emu-ägg" tills det krossades. Att de kan lära sig sånna smarta saker liksom. Man tänker ju att de bara 'är', inte tänker så mycket. Onda, stora fåglar...


På park-kartan upptäckte jag en forest-walk som jag tog kidsen till! Seriöst bland det roligaste den dagen! Gillade de också, vi gjorde den tre gånger! :D Vi sprang den fina stigen, hoppade på stubbar och spatserade över broar. Kändes som OL! Wow :D Åh de var skoj!


En av broarna! Här låtsades vi att vi halkade ner i den stora floden som rinner under..


Koalor. Diggar Lukas t-shirt!


Lilla röda tåget som åkte runt, runt i parken. ;)


Jemma. Här åker vi genom känguruparken.


Tasmania devil.


Framtida arkeologer.. Just funnit huvudet av en mycket ovanlig dinosaurier..


Kvällen hem till Johan och hans 2 kids, Luca och Zach. Där blev det middag och film. Nice end for a nice day!

Rapport från Maggan och Lennart.
På grund av vulkanutbrottet på Island kom de inte längre än till Abu Dhabi, när de i fredags började sin hemresa från Melbourne. Efter flera dagar är de nu påväg till Bryssel i allafall. Där måste de sedan hämta sitt bagage och checka in igen innan de kan flyga till Landvetter. I Abu Dhabi har de kunnat hyra cyklar och cykla utmed havet. Det har blivit kvällspromenader och god mat. Temperaturen har varit runt 35-40 grader. Nu ska det såklart bli skönt att komma hem till Borås!
Men Abu Dhabi alltså, vilket place ;) eller? Måste skaffa mig ännu mer info om denna stad! Tur jag har en faster med man som fick möjligheten att semestra där :P hehe.

Kommentarer
Postat av: pappa

Hallo to AUS

Vilken härlig dag ni haft. Alla dessa speciella djur. Att Forest walk likt OL "toppen". Ni verkar hitta på hur mycket som helst.

Härligt att Maggan o Lennart nu är på väg igen. Kanske inte illa med några dagar i Abu Dhabi.Men kanske lite jobbigt när det inte är planerat och man inte vet vad som händer.

Tummis från pappa

2010-04-21 @ 13:28:21
Postat av: emma k

hej

det var den dagen vi skypade:)

Diggar lukas t-shirt:)



Idag har det snöat i jönköping..

Typiskt aprilväder ute..!!

Hoppas de försvinner snabbt:)

Sedan har vår klass varit ute och filmat. As kul, vi gjorde en film om pinsamma situationer, ja fick huvudrollen och har spelat dum. !! HAHA



Saknar dig nått enormt.. PUSS

2010-04-21 @ 15:56:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0